Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werkstress

<<

Anoniem223

Bericht 04 Sep 2017 08:19

Werkstress

Ik weet niet of ik deze hier moet zetten of bij mama's.
Maar zoals jullie wellicht weten ben ik zwanger, nu 11 weken.
Ik ben vorige week weer begonnen na 3 weken vakantie. Mijn collega is nog met zwangerschapsverlof tot volgende week (zij werkt 2 ochtenden en boekt alle facturen in). Tijdens mijn vakantie heeft iemand (extern) een deel van mijn taken overgenomen en alle facturen bijgewerkt. Inmiddels loop ik na 1 week alweer oz enorm achter, dat ik vorige week totaal gestrest was na slechts 1 week werken. Donderdag zat ik hier gewoon bijna te huilen.
Aangezien ik de verantwoordelijkheid heb over de gehele administratie, moet ik ook zelf bepalen wanneer er hulp moet komen en wie dat moet doen. Ik heb wat werk mee naar huis genomen en dit weekend thuis wat uurtjes zitten werken, maar ik merk dat ik echt heel moe ben en het me heel veel stress oplevert. Ik vind dat niet verantwoord op dit moment (en mijn vriend ook niet).
Ik merk dat mijn ademhaling weer heel snel hoog zit en snel gaat en dat ik op een gegeven moment dichtsla en niet meer vooruit kom. Omdat ik simpelweg niet weet waar te beginnen en wat te laten liggen. Ondertussen zit de accountant aan me te trekken omdat ik de cijfers moet aanleveren.

Ik wilde nog even wachten met vertellen (wij hebben een groter risico op open rug en krijgen met 16 wk de eerste guo en wilde dan pas als alles goed is vertellen dat ik zwanger ben). Maar nu denk ik dat het beter is om het eerder te doen, en meteen te regelen dat mijn collega een dag extra komt werken. Ik weet dat zij meer uren wil maken, dus dat lijkt mij een goed idee.

Of stel ik me dan te zwak op? Ik denk nu natuurlijk vooral in mijn eigen belang. Ik weet ook niet hoe ernstig de gevolgen van stress kunnen zijn op de zwangerschap. Ik merk dat ik nu heftiger reageer en niet meer alleen aan mezelf denk. Zelf kan ik die stress wel hebben, maar is het wel zo gezond? En wat schiet ik er zelf eigenlijk mee op? Ik krijg geen opslag, daarvoor moet ik eerst meer taken gaan doen (wanneer???). Dus heb me er ergens al bij neergelegd dat ik voor dit salaris gewoon lekker wil werken en niet meer al die stress.
Wat zouden jullie doen?
<<

Anoniem304

Bericht 04 Sep 2017 08:24

Re: Werkstress

Ik zou het meteen vertellen en regelen dat je collega extra komt werken.

Het lukt je nu gewoon niet meer en dan kan je maar beter zeggen waarom. Ik heb het al voor 6 weken verteld aan m'n werkgever want ik trok die 40 uren werken toen echt niet meer (nu nog steeds niet trouwens). Moet nu aan mezelf (en de baby) denken.
<<

Anoniem223

Bericht 04 Sep 2017 08:34

Re: Werkstress

Ja he, zo denk ik er inmiddels ook over. Ergens voelt het als falen, ik weet ook niet zo goed waarom. Ik had gewoon nooit verwacht dat ik zo extreem moe zou zijn. Ik had genoeg aan 6 uur slaap en sportte 4x per week. Van de ene op de andere dag slaap ik het liefst 10 uur per dag en sporten lukt me gewoon niet meer.
En aangezien ik met verlof ga als de jaarrekening gemaakt moet worden, lijkt het me ook wel zo slim om ruim voor die tijd iemand in te werken die dat dan allemaal kan overnemen. Bij ons op de zaak is het normaal dat je tijdens je verlof “gewoon” bereikbaar bent en wat uren werkt, maar ik wil dat echt niet.
Daarnaast gaat er over een paar maanden iemand met pensioen en zou dat werk ook op mijn afdeling terecht komen. Lijkt me dus wel zo eerlijk om ruim voor die tijd aan te geven dat ze daarvoor niet op mij moeten rekenen.
<<

Anoniem304

Bericht 04 Sep 2017 09:48

Re: Werkstress

Ell schreef:Ja he, zo denk ik er inmiddels ook over. Ergens voelt het als falen, ik weet ook niet zo goed waarom. Ik had gewoon nooit verwacht dat ik zo extreem moe zou zijn. Ik had genoeg aan 6 uur slaap en sportte 4x per week. Van de ene op de andere dag slaap ik het liefst 10 uur per dag en sporten lukt me gewoon niet meer.
En aangezien ik met verlof ga als de jaarrekening gemaakt moet worden, lijkt het me ook wel zo slim om ruim voor die tijd iemand in te werken die dat dan allemaal kan overnemen. Bij ons op de zaak is het normaal dat je tijdens je verlof “gewoon” bereikbaar bent en wat uren werkt, maar ik wil dat echt niet.
Daarnaast gaat er over een paar maanden iemand met pensioen en zou dat werk ook op mijn afdeling terecht komen. Lijkt me dus wel zo eerlijk om ruim voor die tijd aan te geven dat ze daarvoor niet op mij moeten rekenen.

Als ik het goed heb mag dat wettelijk gezien niet eens. Dat valt onder 'werk' en als je dat doet tijdens je verlof kan de werkgever een enorme boete krijgen. Dit is iets van de klok en de klepel hoor, zou je even op moeten zoeken. :ja:
<<

Anoniem223

Bericht 04 Sep 2017 10:02

Re: Werkstress

Ja weet ik. Maar iedereen is hier getrouwd met het werk, ze willen het zelf. Het wordt hier dan opgelost dat ze na hun verlof extra dagen mogen opnemen. Gevolg: mijn college is inmiddels 50% ziek gemeld omdat ze bijna overspannen is. Zit ik niet op te wachten. Ik maak me er overigens ook niet druk over. Als ik verlof heb, dan heb ik verlof. Wie mijn werk dan doet zal me een beetje en biet zijn. Als ik terugkom wil ik natuurlijk wel dat het geen zooi is, dus ik wil iemand wel echt op tijd inwerken.

Ik voel me een beetje een zeurpiet en wilde denk ik even bevestiging dat het helemaal niet raar of zwak is om het nu al te regelen. Als ik mijn werk gewoon goed doe kunnen ze me daar toch ook niet op afrekenen.
<<

Anoniem304

Bericht 04 Sep 2017 10:13

Re: Werkstress

Ja exact. Voet bij stuk houden wat betreft je verlof.

En je bent absoluut geen zeurpiet en het is zeker niet zwak om dingen nu al te regelen. Mijn werkgever weet het dus al, maar na de termijnecho wil ik ook z.s.m. met ze om de tafel om te bespreken hoe het moet tijdens (en na) mijn verlof. Ik wil het gewoon goed geregeld hebben en zelf ook rustig naar m'n verlof toe kunnen werken.

Go for it! Je hebt er alleen jezelf maar mee als je het nog 5 weken voor je gaat houden.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers