Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wentelteefjes

<<

Pleun

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 746

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 14 Sep 2013 08:41

Wentelteefjes

Oud brood: check
Eieren: check
Melk: check
Kaneel: check

Maar dan nu? Hoeveel van wat en hoe dan verder? Lekkere recepten en fijne tips, graag!
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 14 Sep 2013 08:49

Re: Wentelteefjes

Ik gooi gewoon alles door elkaar, met veel kaneel. De ene keer zijn ze wat zompig en de volgende keer war droger.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 14 Sep 2013 08:58

Re: Wentelteefjes

Ik mis poedersuiker!!

Mijn man mixt de eieren, melk, kaneel en wat poedersuiker en klopt het op. Daarna laat hij het brood aan de voor- en achterkant de mix opnemen en doet het dan in de pan. Lekker!
L2014 & H2017
<<

Moira

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 314

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:25

Bericht 14 Sep 2013 10:17

Re: Wentelteefjes

Ja, poedersuiker inderdaad! Maakt het lekker zoet. Soms gebruik ik er vanillesuiker bij, extra lekker.
<<

Anoniem9

Bericht 14 Sep 2013 10:49

Re: Wentelteefjes

Alles klutsen, brood erin dompen en lekker krokant bakken in de pan! En dan poedersuiker er over heen.

Nu baal ik echt dat wij nooit witbrood in huis hebben. Ik vind wentelteefjes zo lekker.
<<

Anoniem123

Bericht 14 Sep 2013 11:13

Re: Wentelteefjes

Ik gebruik de kaneel juist om kaneelsuiker mee te maken en dat strooi ik over de wentelteefjes.
<<

Angela

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 556

Geregistreerd: 02 Sep 2013 11:26

Bericht 14 Sep 2013 19:09

Re: Wentelteefjes

Ik doe dat altijd op gevoel; twee eieren met een flinke scheut melk en dan wat kaneel. Goed kloppen met een vork/klopper en dan het brood er eventjes in leggen. Niet te lang want dan vind ik het te zompig maar zeker ook niet te kort want dan is het te droog. Je moet zien dat het brood zich 'vol zuigt' met het mengsel en dan is het goed.

Daarna bakken aan beide kanten en dan eten met wat poedersuiker of stroop.
Those we loved don't go away, they still walk beside us, every day. Unseen, unheard, but always there. Still loved, still missed, still very dear!
<<

Anoniem130

Bericht 14 Sep 2013 19:15

Re: Wentelteefjes

Ik doe tijd een ei, een dl melk en een eetlepel gewone suiker. Klutsen. Brood erin. Bakken. Kaneel erover.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers