Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Welke reistas mee op reis?

<<

Anoniem119

Bericht 29 Nov 2013 10:20

Welke reistas mee op reis?

Ik zit steeds zo te twijfelen over welke tas ik mee zal nemen op m'n reis naar Myanmar. Een backpack of een reistas die je kunt rollen.

Het lastige is namelijk dat ik m'n cameratas heb als rugzak, en die is al behoorlijk groot en zwaar, en daar kan ik absoluut geen concessies op doen (d.w.z. dit is m'n handbagage en zit zowel al m'n fotospullen in als m'n andere handbagage en dat móet allemaal mee) en heb ik elke dag constant bij me. Nou vind ik dat op zich helemaal niet erg, dat hoort bij m'n hobby en ik ben het gewend om 'm te dragen.. Maar het maakt het bepalen van een andere tas erg lastig.

Neem ik een backpack mee, wat wel zo handig is voor het soort reis dat we gaan maken of ga ik voor zo'n reistas met wieltjes die je makkelijk kunt rollen, zie voorbeeld hieronder:

Afbeelding

M'n vriend heeft zo'n tas als hierboven, en eventueel zou ik ook zoiets kunnen lenen van m'n ouders (ik heb zelf alleen maar harde koffers, dat is sowieso niet handig denk ik met kleinere binnenlandse vluchten). Het voordeel is dat deze dus makkelijk te rollen zijn, en niet op je rug hoeven en het pakt makkelijk in met die losse vakken. Maar loop je niet enorm voor lul in zo'n land als je geen backpack op hebt? Bovendien zal het op sommige plekken behoorlijk stoffig zijn en nou niet bepaald gladde geasfalteerde wegen, dus dan moet je 'm alsnog tillen, ipv rollen.

Een backpack heeft m'n vriend ook die ik zo mag lenen, dat heb ik voor Tanzania ook gedaan, maar in de praktijk heb ik 'm alleen maar als draagtas gebruikt, aan het handvat gedragen en de banden keurig weggewerkt. Prima tas.. Maar hoe onhandig gaat het zijn als je in de praktijk in Myanmar toch stukken moet lopen? Dan is aan een handvat tillen heel erg onhandig. In Tanzania werd eigenlijk alles met de auto vervoerd en anders wel door personeel gedragen, dus dat was heel erg luxe, maar ik weet dat we hier in Myanmar toch wel stukken moeten lopen. Ook al is alles wel van te voren geregeld, we moeten wel zelf naar trein/busstationnetjes gaan lopen en ik kan vanaf hier niet goed inschatten hoe lastig dat gaat zijn als ik het echt aan het handvat moet tillen. Eventueel de backpack op m'n rug en dan de cameratas voorop m'n buik kan denk ik wel, zou ik even moeten testen, maar lijkt me ook geen ideale manier van reizen en zie ik ook niet zo zitten.

Soms vervloek ik die hobby van me ook hè, het maakt het er niet makkelijker op ;) We willen eigenlijk óók nog zo'n klein soort rugzakje mee (zo'n opvouwbaar ding), voor als we bijv gaan zwemmen in een riviertje, dat we van die sneldrooghanddoekjes mee kunnen nemen zodat dat niet in onze camera tassen hoeft..

Enfin, je begrijpt m'n dilemma. Neem ik een reistas mee die je kunt rollen, zodat ik mezelf niet suf sjouw maar misschien wel voor lul loop met zo'n tas ipv backpack, of toch voor de backpack gaan, maar dan een oplossing bedenken voor m'n cameratas.

Wat zou jij aanraden?
<<

Anoniem321

Bericht 29 Nov 2013 10:25

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik snap dat het lastig is. Als je echt stukken moet gaan lopen, dan zou het idd 't handigst zijn om voor een backpack te gaan en dan je cameratas op je buik te dragen.

Maar als de stukken die je moet lopen te verwaarlozen zijn, dan zou ik geloof ik toch voor het gemak gaan en een reistas op wielen nemen, want een backpack op je rug en daypack op je buik dragen is ook niet altijd handig en comfortabel. Dan maar een stukje sjouwen met je reistas en de rest van de tijd lekker makkelijk rollen. En of je nou wel of niet voor joker staat zou ik geheel buiten beschouwing laten
Laatst gewijzigd door Anoniem321 op 29 Nov 2013 10:26, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 29 Nov 2013 10:26

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik zou sowieso niet kijken waar je mee voor lul loopt. Het is jou vakantie en die mensen zie je waarschijnlijk toch nooit meer. Je lichaam is veel belangrijker dat je je spullen goed zelf kan dragen.

Zelf zou ik denk ik kieze voor een koffer/tas met wieltjes die een schouderband heeft. Dan heb je het comfort van de wieltjes en de schouderband voor als je de tas moet dragen en kan je je cameratas op je rug houden.

Ik ben zelf nogal een smurf, dus een backpack is voor mij geen optie om die met de hand te dragen.
<<

Nina

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:13

Bericht 29 Nov 2013 10:27

Re: Welke reistas mee op reis?

Even een mega korte reactie na jouw verhaal:
Ik zou gaan voor een backpack op m'n rug en m'n cameratas op m'n buik.
Ik neem aan dat je wel een paar dagen ergens blijft (of reizen jullie na elke nacht verder?) dus zoveel zal je niet lopen met beide.
Een roltas lijkt me niet handig als je het over stoffige wegen hebt.
<<

Anoniem122

Bericht 29 Nov 2013 10:30

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik zou ook gaan voor een backpack en dan je gewone rugzak op je buik dragen. Ik neem aan dat de wegen niet zo goed zullen zijn in Myanmar, dus dan heb je niks aan zo'n rolkoffer/tas.
<<

Anoniem119

Bericht 29 Nov 2013 10:37

Re: Welke reistas mee op reis?

TukTuk schreef:Ik zou ook gaan voor een backpack en dan je gewone rugzak op je buik dragen. Ik neem aan dat de wegen niet zo goed zullen zijn in Myanmar, dus dan heb je niks aan zo'n rolkoffer/tas.


Nee daar ben ik ook bang voor, dat de wieltjes alleen maar onder 't stof komen te zitten. Daarentegen heeft zo'n reistas van die lange banden die je om je schouder kunt dragen (zo kan ik altijd het beste zware spullen dragen, op m'n heup geleund), terwijl die backpack als ik die aan de hand moet dragen alleen een kort handvat heeft.

Ik ben een beetje bang dat ik mezelf echt sandwich tussen twee tassen als ik backpack op m'n rug heb en cameratas op m'n buik. Het lijkt me véél minder comfortabel. Maar wellicht wel praktischer. Vind het echt lastig, omdat ik gewoon niet goed van te voren kan inschatten welke optie het handigst zou zijn.

@Nina, haha ja sorry heel verhaal had ik geschreven ;) Bedankt voor je reactie :)
<<

Anoniem119

Bericht 29 Nov 2013 10:40

Re: Welke reistas mee op reis?

Oh ja en m'n camera... Dat vind ik ook lastig. Misschien moet ik die op dat soort momenten dan maar gewoon opbergen.. Want én nog een camera daarbij dragen is al helemaal geen doen denk ik.
<<

Anoniem119

Bericht 29 Nov 2013 10:45

Re: Welke reistas mee op reis?

Dit is de backpack die ik dan zou gebruiken:

Afbeelding

En dit is m'n cameratas die ik dan op m'n buik zou dragen:

Afbeelding


Ik vind het wel lastig, want meestal zit ik al zo ingesnoerd als ik m'n cameratas draag:

Afbeelding


Ik ben beetje bang dat er met backpack plus cameratas echt niets van mezelf overblijft ;) Al die schouderbanden over elkaar heen ook, werkt dat überhaupt? Zou ik uit moeten proberen..

Maar puur sec gezien denk ik wel dat dat de handigste oplossing is voor het soort reis, maar ik zie het zo niet zitten om te sjouwen :( Beetje sjouwen is niet erg, hoort er bij, maar ben bang dat dit beetje too much is voor een klein meisje als ik ;)
<<

Anoniem122

Bericht 29 Nov 2013 10:56

Re: Welke reistas mee op reis?

Je kan ook een flightbag om je backpack doen voor de momenten dat je deze niet op je rug kan dragen.
Dit is dan wel een dure, maar je hebt ze ook goedkoper:
http://www.dewitschijndel.nl/nomad-flig ... 3god528AQQ


Je zou het ook gewoon eens kunnen uitproberen, je rugtas en je backpack (goed!) inpakken en dan kijken hoe het gaat kwa lopen etc. Dus dat je het volledige gewicht voelt.
<<

Anoniem119

Bericht 29 Nov 2013 10:58

Re: Welke reistas mee op reis?

Ja misschien moet ik een rondje door de buurt gaan lopen ;) Haha dat is wel suf maar wel goede manier om te testen. Zit een bos hier in de buurt met heuveltjes. Ideaal ;)
<<

Anoniem122

Bericht 29 Nov 2013 11:00

Re: Welke reistas mee op reis?

Nouja suf of niet, dan weet je wel waar je op voorbereid bent. Ik heb dat toen ook gedaan hoor, backpack volledig ingepakt met volledige gewicht en rondje om de plas gelopen.

Maar er zijn zat backpackers die een daypack voor op hun buik dragen, dus dat moet echt wel gaan.
http://www.travelblog.org/Photos/1192931 Zo iets krijg je dan.
Alleen is de backpack die jij hebt wel erg groot, je zou ook kunnen kijken voor een kleinere backpack.
<<

Anoniem119

Bericht 29 Nov 2013 11:25

Re: Welke reistas mee op reis?

Ja ik wil eigenlijk geen nieuwe tas kopen, zonde van 't geld. Ik kan sowieso wel iets lenen, de vraag is wat :)
Edit: Vind die foto er wel ontzettend oncomfortabel uit zien.. Maar ja. Argh, ik vind mezelf zo stom, waarom wil ik nou die camera persé mee..
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8488

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 29 Nov 2013 11:37

Re: Welke reistas mee op reis?

Marin schreef:Ik ben beetje bang dat er met backpack plus cameratas echt niets van mezelf overblijft ;) Al die schouderbanden over elkaar heen ook, werkt dat überhaupt? Zou ik uit moeten proberen..


Ik heb er in Thailand en Indonesie ook zo bijgelopen hoor, maar je hoeft toch niet dagen zo rond te lopen? Ik vond het wel fijn, bijvoorbeeld als je uit een trein komt en op zoek moet naar vervoer naar je guesthouse, of trappen op moet sjouwen (zo sliepen we in Thailand in een enorm hoog treehouse :) ). Beter zo dan met een enorm zwaar ding in één hand.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Birdie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2099

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:20

Bericht 29 Nov 2013 12:26

Re: Welke reistas mee op reis?

Is toch prima met cameratas voorop en backpack achterop? Maakt niet uit hoe je erbij loopt, maar wat het meest praktisch en comfortabel is. Dit lijkt me een stuk handiger dan je tas met wieltjes voortslepen over onverharde wegen/paadjes en hem trappen op tillen.
<<

Anoniem193

Bericht 29 Nov 2013 12:31

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik zou backpack op de rug en cameratas op de buik doen.
Zo heb ik ook met 2 kinderen rond gelopen, en dat ging best ;)
<<

Ucantsitwithus

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 115

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:21

Bericht 29 Nov 2013 13:40

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik zou de trolly meenemen, vooral omdat je al een rugtas hebt. En als de weg niet goed is kun je hem altijd nog dragen, maar over het algemeen zullen de wegen toch wel goed zijn voor wieltjes.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3407

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 29 Nov 2013 13:42

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik heb altijd een tas op wielen meegenomen, nou was daar natuurlijk veel georganiseerd maar moest af en toe toch wel behoorlijke einden lopen en vond ik wel net zo handig en werd er echt niet gek om aan gekeken. Volgens mij hoor ik tegenwoordig toch ook wel veel mensen over het gemak van zo'n tas met wielen vergeleken met een backpack.

En gaan jij en je vriend straks in de praktijk inderdaad lopend naar het treinstation? of laat je vanuit je hotel / guesthouse een taxi regelen die je brengt met alle spullen? Kost daar natuurlijk ook niet veel.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Verde

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 510

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:04

Bericht 29 Nov 2013 13:59

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik zou voor een kleinere backpack gaan en dan dus je cameratas op je buik dragen. Je bent dan meer in evenwicht ook qua draagcomfort dan dat je zo'n koffer of een grote backpack in één hand moet tillen.
Kan me voorstellen dat je geen dure nieuwe tas wil kopen, maar misschien heeft iemand in je omgeving er wel 1 die je kan lenen of staat er 1 op marktplaats voor een klein prijsje.

Zoals ik eerder een keer vertelde is mijn zusje vorig jaar ook in Myanmar geweest en zij reisde zelfs met alleen maar met een dagrugzak als bagage. Maar dat is natuurlijk ook een eigen keuze die je maakt, hoeveel kleding wil je mee en ben je bereid (en heb je tijd in je schema?) om onderweg ook af en toe een wasje te doen. Zo had zij een paar shirtjes mee, een paar shorts, een dunne lange broek en een warmer vest. Zij is ruim 2 weken geweest geloof ik.

Maar ik zou sowieso echt niet laten meetellen in m'n overweging of je daar op zal vallen of niet. Myanmar is überhaupt pas sinds een paar jaar een toeristisch land, dus elke toerist op zich is al een opvallende verschijning voor de lokale bevolking. En die andere toeristen zie je daarna toch nooit meer.
<<

Anoniem205

Bericht 30 Nov 2013 00:48

Re: Welke reistas mee op reis?

Ik rol alles. Kan me niet schelen hoe de wegen zijn. Ook over stoffige weggetjes kan je prima rollen, alleen niet door mul zand. Voor mij nooit een backpack. Anders mag je mijn tas wel lenen? Is zeker 8 jaar oud, Kipling, lekker opvallend kleurtje. Alleen geen handvat op de kop z'n kant. Dat tilt de trein in en uit wat rottig, maar dan rol je lekker veel :-) Tas is naar Ecuador, Australie, USA en europa geweest.
<<

Anoniem119

Bericht 30 Nov 2013 00:51

Re: Welke reistas mee op reis?

Wat ben je toch altijd lief oreo! Ik mag altijd alles van je lenen! Waardeer ik echt.
Maarre ik ga met kerst even kijken wat m'n moeder in de kast heeft liggen, die heeft veel van die rol tassen dus dan kan ik die even bekijken eerst!
<<

Anoniem205

Bericht 30 Nov 2013 00:53

Re: Welke reistas mee op reis?

Joh, als je elkaar daar mee kunt helpen :-)
Maar goed, die tas is dus al oud en heeft ook al stoffige weggetjes gehad, kraakt, etc. Dus als ie beschadigd is dat niet erg :-) ik ben op de spullen van mijn ouders altijd extreem zuinig, vandaar!
<<

Anoniem119

Bericht 30 Nov 2013 00:54

Re: Welke reistas mee op reis?

Oh die vinden dat niet erg ;-) maar ik hou t iig in gedachten, thanks! Ik ga sowieso maar geen tas kopen.
<<

Anoniem205

Bericht 30 Nov 2013 00:55

Re: Welke reistas mee op reis?

We zouden dan wel een goede reden hebben om weer af te spreken :-)
<<

Anoniem119

Bericht 30 Nov 2013 00:58

Re: Welke reistas mee op reis?

Hahaha ja ;-) maar dat mag sowieso!
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6130

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 30 Nov 2013 01:06

Re: Welke reistas mee op reis?

En je vriend dan? Kan die niks dragen? :P
Volgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers