Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Welke energieleverancier?

<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 29 Dec 2018 14:16

Welke energieleverancier?

Welke hebben jullie en zijn jullie tevreden?

Nog dikke no go’s?
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Patsy

Bericht 29 Dec 2018 14:35

Re: Welke energieleverancier?

Wij zijn klant van Engie, ik heb zelf voor Engie gewerkt, dus heb een heel mooi tarief.

We zijn jaren klant geweest bij Essent, dat beviel ook prima.

De negatieve verhalen die je vaak hoort over energieleveranciers komen vaak doordat mensen zich een termijnbedrag voor laten rekenen met een te laag verbruik. Sommige leveranciers leren hun colporteurs zelfs om op deze manier klanten te werven, heel vuil.

Wanneer je zorgt dat je termijnbedrag berekend wordt met dat wat je daadwerkelijk verbruikt (liever nog iets meer), kan er niet zoveel misgaan.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 29 Dec 2018 14:35

Re: Welke energieleverancier?

Ik zit bij Huismerk Energie. Ik geloof dat deze regio gebonden is. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat de meeste energie uit de regio komt en op natuurlijk manier wordt gewonnen. Zoals windmolens die aan de snelweg staan als je de stad in rijdt, of door zonnepanelen bij boerderijen uit de omgeving op het dak. Dus mijn stroom is volledig groen en regionaal.

Gas is natuurlijk een ander verhaal.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 29 Dec 2018 14:40

Re: Welke energieleverancier?

Wij zitten bij nuon. We betalen heel weinig dus verder voor ons geen reden om over te stappen. Ik heb me ook nog nooit verdiept in andere aanbieders.
Omdat we zelf zonnepanelen hebben wekken we het grootste deel ook zelf op. Klantenservice heeft ons bij onze verhuizing ook supergoed geholpen.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 29 Dec 2018 14:54

Re: Welke energieleverancier?

Zit al mijn hele leven bij Nuon en zie geen noodzaak om over te stappen. Spaar nog voor leuke cadeautjes ook (is een bijzaak maar wel grappig). Momenteel verbruiken wij super weinig, zou mijn termijnbedrag zelfs kunnen verlagen naar <€50 per maand (gas & licht) omdat we in een superzuinig huis wonen met een warmtepomp, dus het loont voor ons niet echt om over te stappen.
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1936

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:18

Bericht 29 Dec 2018 15:07

Re: Welke energieleverancier?

Silly-One schreef:Ik zit bij Huismerk Energie. Ik geloof dat deze regio gebonden is. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat de meeste energie uit de regio komt en op natuurlijk manier wordt gewonnen. Zoals windmolens die aan de snelweg staan als je de stad in rijdt, of door zonnepanelen bij boerderijen uit de omgeving op het dak. Dus mijn stroom is volledig groen en regionaal.

Gas is natuurlijk een ander verhaal.

Door deze maatschappij ben ik juist enorm opgelicht. Oa. Met een gratis vakantie naar Turkije die ik zou krijgen als ik bij hen afsloot voor niet 1 maar 3 jaar. Uiteindelijk moest er nog 640 euro!! Worden bij betaald en konden we alleen vertrekken in de eerste 2 weken van december.
Daarnaast waren enkele administratieve dingen super slecht geregeld en heb ik zeker 5 keer met hen gebeld in het begin omdat ze wel dubbel zoveel van onze rekening haalde als nodig was.

Ik stap elk jaar over. Heb gezeten bij oa. Essent, eneco, nuon, budgetenergie en energiedirect.
Over geen enkele klachten, maar je moet er idd zelf wel hoed opzitten en zeker niet klakkeloos geloven dat je er goedkoper uit bent als je dat gezegd wordt. Als de kosten per kwh heel laag zijn dan zijn de vaste kosten vaak hoog, en er wordt vaak gerekend met een verbruik die totaal niet voor jou opgaat. Zelf dus goed weten wat je verbruik is en waar je goed aan doet in dat geval. Ook zorgen dat je een contract ook echt geheel doorloopt als er een cadeau bedrag dat pas wordt uit betaald na einde van contract bij zit. Anders ben je alsnog niet goedkoper uit.
Juli 2015
Maart 2017
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 29 Dec 2018 15:39

Re: Welke energieleverancier?

Wat vervelend dat deze ervaring hebt gehad met ze Pure.
Ik zit er nu voor de 2de keer bij. De eerste keer had ik opgezegd omdat ik ging samen wonen. Toen kreeg ik wel een boete omdat het contract nog niet lang genoeg liep. Ik heb daarna gebeld en aangegeven dat bij mij aan de deur verkoop was gezegd dat verhuizen naar een regio waar ze niet leveren geen boete zou opleveren. Het is prima opgelost en ook nu heb ik nog geen klachten met ze gehad.

Ik vind eerlijk gezegd aanbiedingen met geld terug of gratis vakanties juist dingen waardoor ik denk dat de prijzen kunstmatig hoog gehouden worden. Want uiteindelijk betaal je zo iets indirect zelf.
Vergelijk ik nu met andere maatschappijen dan ben ik nu echt niet duurder uit dan andere partijen ondanks dat de stroom volledig groen is. Terwijl bij Essent ik bijvoorbeeld maar 20% groen heb en de rest is grijs.
Doordat ik huur kan ik geen zonnepanelen leggen, anders had ik dat zeker gedaan. Op deze manier wil ik wel mijn steentje bijdrage aan een beter milieu.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Patsy

Bericht 29 Dec 2018 15:48

Re: Welke energieleverancier?

Dat is vaak ook zo, cadeaus betaal je meestal zelf, vaak dmv hogere vaste leveringskosten (bijv de korting bij Mediamarkt) De zgn cashbackacties zijn vaak wel extra kortingen, maar vaak worden die al wel meegerekend wanneer je je aanbod krijgt. Dat is wel iets om op te letten.

Kijk niet alleen naar de tarieven maar ook naar de vaste leveringskosten, de overige kosten zijn bij iedere leverancier hetzelfde. En, zorg dat je overal dezelfde tarieven krijgt. Of volledig inclusief heffingen of volledig kale tarieven. De ene leverancier geeft makkelijker de tarieven inclusief en de andere exclusief. Daar krijg je ook gemakkelijk misverstanden door.
<<

Anoniem286

Bericht 29 Dec 2018 18:52

Re: Welke energieleverancier?

Wij zitten nog voor 2 jaar vast bij Oxxio, bevalt prima, overgestaptnivm een mooie aanbieding. Hiervoor een aantal jaren greenchoice, ook nooit problemen mee gehad. Destijds was greenchoice weer veel goedkoper dan Nuon waar we daarvoor bij zaten maar verder met Nuon ook nooit gedoe gehad.
Nu we geen gas meer hebben zijn de aanbiedingen en verschillen wel beduidend minder, wel jammer, ik vind dat zoeken naar goede deals altijd wel leuk :)
<<

Anoniem304

Bericht 29 Dec 2018 19:22

Re: Welke energieleverancier?

Essent zitten we.
Was het goedkoopste 1.5 jaar geleden. We zitten er nog 1.5 jaar ook.
Ben tevreden, maar dat was ik ook over Nuon en Eneco.
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 29 Dec 2018 20:05

Re: Welke energieleverancier?

Thanks allemaal voor de tips! Ik ga eerst maandag onze eigen leverancier maar eens bellen voor een aanbod.

Highway, heerlijk lijkt me dat, geen gas!
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

kerel

Lady-post-a-lot

Berichten: 1384

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:24

Bericht 30 Dec 2018 09:19

Re: Welke energieleverancier?

Check ook www.gaslicht.com, die geven je een offerte naar je wens, als in groen of grijs, en hoeveel verbruik je? Ik zit bij vandebron, bevalt me prima en het is een van de groenere aanbieders.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 30 Dec 2018 09:24

Re: Welke energieleverancier?

Ben veel overgestapt en alles was wel goed; energiedirect, Nuon, Essent, Eneco, allemaal prima. Nu bij Nuon.

Ooit bij een callcenter gewerkt (voor Nuon en Essent) en toen kreeg ik altijd veel klachten over Oxxio en Greenchoice te horen. Daar zou ik zelf daardoor niet zo snel heengaan. Al is dat een jaar of 12 geleden...
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3718

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 30 Dec 2018 10:15

Re: Welke energieleverancier?

Wij zitten bij Greenchoice. Tot nu toe helemaal prima en gaan niet overstappen.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1953

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 30 Dec 2018 11:10

Re: Welke energieleverancier?

Ik zit bij Eneco. In het verleden ook wel een enkele keer overgestapt maar niet waanzinnig tevreden, soms een hoop administratief gezeur of andere problemen. Ik gok dat ik nu zeker niet bij de goedkoopste zit, maar ik ben wel tevreden en dat is me ook wat waard i.p.v. allemaal gedoe rondom overstappen dat in het verleden niet heel soepel is verlopen. Ons verbruik is ook niet enorm hoog en ik krijg nog altijd terug (zet het voorschot expres iets hoger), een enorme besparing verwacht ik dan ook niet met overstappen. Ik heb trouwens nu ook de Toon thermostaat van Eneco en daar ben ik ook erg blij mee. Dus ik verwacht niet snel over te stappen.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 30 Dec 2018 11:33

Re: Welke energieleverancier?

Ik ben via Vereniging Eigen Huis overgestapt naar Budget Energie. Bevalt me prima. Ik wil eigenlijk naar een duurzame energieleverancier, maar heb me nog niet kunnen verdiepen.
L2014 & H2017

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers