Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 17:52

Wie heeft er ook drie kinderen die in een zitje vervoerd moeten worden en welke auto heb je? Een vragenlijstje:

Welke auto heb je?
Bevalt deze?
Is ‘ie duur in onderhoud?
Is er genoeg ruimte in de kofferbak voor vakanties?

Merci!

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 18:32

Wij hebben een Mercedes E-klasse waar 3 kinderzitjes naast elkaar op de achterbank kunnen. Maar dat ding kost alleen al een godsvermogen aan wegenbelasting en onderhoud is helemaal niet leuk, dus sla dat merk maar over :P

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 19:07

Wij hebben een Citroën picasso. Passen 3 autostoeltjes naast elkaar. We hebben voldoende ruimte voor wanneer we op vakantie gaan (meestal nog een dankoffer mee).
Auto is niet duur in onderhoud. Auto bevalt ook goed. Vorige was ook een picasso en als we weer een andere moeten komt er denk ik weer 1.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 19:29

Ik heb een hybride auto de toyata Prius. Er passen drie stoeltjes achterin. De auto rijdt dus erg zuinig en is in onderhoud ook niet erg duur. De duokinderwagen en buggy passen erin, maar heel veel ruimte in de kofferbak heb ik niet. Ik ben wel erg blij met mijn auto.
Laatst gewijzigd door Anoniem250 op 03 Feb 2018 12:59, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 19:44

Ik heb een Volkswagen Tiguan, een kleine SUV. Echt een hele fijne auto, ruim, ook zeker de achterbak (kinderwagen plus extra tassen). Ik weet niet wat duur in onderhoud is, ik heb geen referentiekader daarin. Ik dénk dat er wel drie stoeltjes naast elkaar kunnen al denk ik niet alledrie met isofix. Ik ging er op googlen voor je maar toen vond ik dit topic op een autoforum met een fijne analyse van meerdere auto's. Niet het meest up to date, maar voor een tweedehands auto maakt dat denk ik niet uit. Wellicht heb je er wat aan. https://www.autoweek.nl/forum/read.php?10,5235293

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 20:17

Het is een hele zoektocht om een auto te vinden waar ze alle 3 goed achterin zitten.
Wij zijn zelf fan van Mazda (het zou of de Mazda 6 of cx5 worden dan) of ford.
In een focus kan het allemaal maar net, Mondeo past goed net als de c-max.
Nu met een vierde opkomst hebben we gekozen voor een s-max. Heerlijk ruim!

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

02 Feb 2018 20:24

Wij hebben een Peugeot 5008. Super fijne wagen. 3 aparte stoelen en kunnen dus ook 3 kinderzitjes naast elkaar. En de achterbak is erg ruim

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 10:44

Bedankt! Wij hebben voor E een megabreed zitje blijkt, want we hadden deze week al even een Prius+ bekeken maar dat paste bij lange na niet als er drie van die zitjes in zouden moeten. Die auto had op papier onze voorkeur, dus zeker goed om te lezen dat het dus wel zou moeten kunnen Holly! Heb je een gewone of ook een +/grande? Want de kofferbakruimte viel ons zelfs bij de + nog echt wel tegen.

De Picasso staat ook op ons lijstje om te bekijken. We hebben alleen veel gelezen over motorproblemen rond de 150k op de teller. Dat is geen leuk grapje om te moeten vervangen. Maar bij jullie dus geen dramatische onderhoudskosten, Femm? En volgens mijn man zit er in de Peugeot 5008 dezelfde motor.

De Ford S Max hebben we ook bekeken, die vond ik echt mooi en fijn! Maar die rijdt weer totaal niet zuinig en is vrij zwaar dus duur qua wegenbelasting.

Lastig hoor! Maar zeker fijn om jullie ervaringen te lezen. Mijn man vindt het heel onprettig om zo’n grote uitgave te doen met relatief hoge risico’s op een miskoop qua onderhoud. Hij heeft er echt een beetje stress van ;-). Ik bekijk het wat nuchterder, een grote auto is gewoon nodig en het is altijd een gok helaas.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 13:01

Ik heb de gewone. Ja de kofferbakruimte valt tegen, maar dat komt doordat de batterij van de auto eronder ligt. De auto is erg zuinig en fijn, maar de ruimte is wel een minpunt.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 14:46

Oh ik heb er geen verstand van verder Teun. Onze vorige ging over de 250.000 en onze huidige 300.000. Nu wel wat onderhoud aan gehad dit jaar maar goed dat mag dan ook wel ;-). We rijden trouwens op LPG. Misschien bij gewoon benzine wel problemen hoor dat weet ik niet.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 15:19

wij hebben een Opel Zafira, nieuwste model, een zevenzitter.

Hier passen bij ons drie zitjes van maxicosi keurig naast elkaar, de extra stoelen in de kofferbak vind ik ook echt een aanrader met vriendjes e.d.

Zuinig is hij niet echt... 70 euro wegenbelasting id maand..
en het onderhoud valt ook tegen.. hebben hem nieuw gekocht 3 jaar terug maar hebben er al veel ellende aan gehad.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 15:28

Geen referentie verder qua kinderzitjes maar HG. Mijn Prius staat in de garage(veer van schokbreker gebroken) en ik heb nu als leenauto een aygo mee. Maar God net boodschappen gedaan en wat mis ik mijn Prius!! Deze heeft helemaal geen kofferruimte.

De Prius + oftewel de wagon die heeft toch 7 stoelen? Dan kunnen er toch prima 3 zitjes in. Alleen misschien niet naast elkaar. Of is 7 stoelen niet standaard. Dat weet ik niet precies. In een gewone Prius passen wel 3 zitjes inderdaad. Al eerder op het Toyota forum gelezen.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 18:34

In de VW Touran passen er 3 autostoelen naast elkaar
En ruime kofferbak.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 19:16

Prius is toch kleiner dan de hybride station Auris? Ik zou daar eens naar gaan kijken. Is een zuinige auto. Ik heb zelf daar de hatchback van (dus kleiner dan de station) en vind het een fijne auto. Automaat is heerlijk en hybride zuinig.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

03 Feb 2018 23:51

Een auris station is 14 cm langer dan een normale Prius. Zoveel scheelt dat dus niet. En een wagon is 2 cm langer dan een auris station. Hoogte en breedte is nagenoeg hetzelfde.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

04 Feb 2018 10:05

Met maxi cosi's erbij past het trouwens niet. Toen had ik er een op de passagiersstoel.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

10 Feb 2018 20:26

Ik lees even mee,hier hetzelfde ‘probleem’

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

07 Jul 2018 21:46

En, zijn jullie er al uit Teun en Shally?
De Citroën c4 spacetourer (heette eerst grand Picasso) daarin passen drie stoeltjes op een rij met 3x isofix en nog twee zonder isofix op de 3e zitrij. Wij hebben gepast met een maxicosi op isobase (of hoe dat ding heet) en twee britax Römer groep 2/3 stoelen: https://m.pinkorblue.nl/britax-roemer-a ... 34921.html
We hebben ook bij de Prius+ gekeken en daar moeten we dat nog gaan passen. De kofferbak is met 7 stoelen uitgeklapt inderdaad heel klein, de citroen is wel íets groter. Met de achterste rij ingeklapt is de achterbak nog steeds vrij klein, vooral in de hoogte, maar het lijkt ons wel een hele fijne auto dus het blijft wel een optie. Mits onze stoelen wel ook op de 2e rij naast elkaar passen.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

07 Jul 2018 22:11

Cotton schreef:Wij hebben een Mercedes E-klasse waar 3 kinderzitjes naast elkaar op de achterbank kunnen. Maar dat ding kost alleen al een godsvermogen aan wegenbelasting en onderhoud is helemaal niet leuk, dus sla dat merk maar over :P


Wij hebben een c-klasse uit '96 en die is juist goed te doen.
Wel wat duurder in wegenbelasting maar onderdelen zijn goed verkrijgbaar.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

05 Jan 2019 14:26

Hoi! Ik up deze even. Wij hebben vanmorgen een rondje gereden in een Ford C-max en die viel ons toch een beetje tegen. We hadden onze zinnen gezet op een Mitsubitshi Outlander of een Nissan Qashqai maar daar passen dus geen drie stoeltjes naast elkaar. Heeft iemand nog andere goeie tips? Een Prius wagon is er niet echt in onze prijsklasse, die zijn toch weer een stuk duurder (ons budget ligt rond de 10.000 euro).

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

05 Jan 2019 14:34

Misschien een vw touran? Die zijn wel ruim, evt met dubbele achterbank.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

05 Jan 2019 18:48

Ik heb nul ervaring met dit soort auto's, maar heb je de optie om een maxi cosi op de bijrijdersstoel overwogen? Wellicht is het wel mogelijk dat er een 'gewone' passagier bij twee stoeltjes zit op de achterbank? Ik weet dat de persoon op de bijrijdersstoel het kwetsbaarst is in het geval van een aanrijding, maar bij ons moet de maxi cosi daar straks ook staan. Wij hebben een mini auto (Renault clio, 3 deurs) en met een maxi cosi of autostoeltje op de achterbank, moet de stoel van de bijrijder of de chauffeur zo ongeveer helemaal naar voren. Dat is voor de bijrijder nog net te doen, maar voor de chauffeur niet, dus dan moet de maxi cosi voorin en de bijrijder achter de chauffeur. Ideaal is anders, maar wij hebben echt geen geld voor een andere auto nu.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

05 Jan 2019 20:00

Heb je de vw passat al geprobeerd? Die schijnt van de stations de breedste en platste achterbank te hebben (hoe meer vormen in de achterbank hoe minder kans dat het past heb ik begrepen) Ik vond m wel prettig rijden maar was de autostoelen vergeten mee te nemen.
Ik heb zelf een toyota auris ts gekocht ivm zijn zuinigheid en het past, maar het is wel krap. Ik weet eigenlijk niet of maxi cosi's breder dan autostoelen zijn.
Maar wat hierboven gezegd wordt, is de oudste voorin een optie? Ik ging zelf altijd tussen de oudste twee achterin tijdens langere ritten ivm speen kwijt, knuffel kwijt, brullen of gewoon om ze bezig te houden als ze niet lagen te slapen.

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

06 Jan 2019 12:07

Wij hebben sowieso altijd de mc op de bijrijdersstoel staan. Als bestuurder kun je tenminste zo nog eens een speentje teruggeven, en als we allebei in de auto zitten dan kan de passagier vanaf de achterbank de baby goed bedienen :)

Re: Welke auto met 3 kleine kinderen?

06 Jan 2019 12:16

Mijn zus heeft een Skoda fabia waarin de jongens alle drie achterin konden. Twee in een stoeltje en de oudste op een verhoging in het midden.
Plaats een reactie