Ik ben echt dol op paddenstoelenrisotto. Dan maak ik gewoon basisrisotto met knoflook, witte wijn en groentebouillon, en als dat niet meer heel lang hoeft bak ik in een andere pan gemengde paddestoelen met knoflook, rode peper en zout. Op een verwarmd bord de twee combineren en verse peterselie en wat krullen parmezaan erover.
Ook heel lekker vind ik aspergerisotto, dan voeg ik in stukken gesneden groene asperges in de pan toe aan de risotto, de kopjes het laatst. Ook lekker met parmezaan maar wat ik ook wel eens doe is daar wat haloumi bij grillen.
Bloemkoolcurry met naan vind ik lekker, zelf volg ik niet echt een recept maar zoiets bijvoorbeeld:
https://uitpaulineskeuken.nl/2017/03/bl ... rwten.htmlDeze vind ik heerlijk van Ottolenghi, pompoen met linzen en blauwe kaas:
http://carolinebrouwer.blogspot.com/201 ... en-en.htmlVega roti vind ik heel lekker, dat kan met vegakip of zonder. Rotiplaat koop je bij de toko. Aardappels schillen, koken en in stukjes. In pan veel ui en knoflook bakken in zonnebloemolie, paar eetlepels masala kerrie erbij en twee maggiblokjes en mee bakken, extra komijn toevoegen. Dan tomaatjes erbij, aardappel en boontjes en een scheutje water. Mme Jeanette peper erbij en het geheel 45 laten stoven. Wat selderij erover en eten met roti en zoetzure komkommer. Oh ja en per persoon een ei koken en dat vervolgens bakken in olie.
Zometeen eet ik spaghetti met pesto (zelfgemaakt van basilicum, knoflook, citroen en pistachenoten en pecorino) met peultjes, erwtjes en pecorino.