Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat wil je doen met je pensioen?

<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 05 Sep 2017 13:00

Wat wil je doen met je pensioen?

Dat duurt natuurlijk nog eventjes, maar het kan geen kwaad om vooruit te denken. Dus... Wat ga je doen met je pensioen?

Mijn man en ik schelen 7 jaar en ik wil uitzoeken hoe we het mogelijk kunnen maken om tegelijk, en het liefst eerder, te kunnen stoppen.

Ik zou erg graag veel reizen. Daarvoor wil ik eigenlijk best m'n huis, of vaste verblijfplaats, opgeven en met een camper rond te reizen. Ik wil in de komende jaren gaan uitzoeken wat we daarvoor nodig hebben en of het realistisch is. En dan hopen dat onze gezondheid het toelaat.
L2014 & H2017
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 05 Sep 2017 13:08

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ons 'doel' is om in Portugal een huisje te kopen, het liefst ergens in de komende 10/15 jaar en dan daar veel tijd door te brengen. Permanent daar wonen hoeft voor mij niet, maar wel bijv overwinteren.

Verder hebben we er niet over nagedacht.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Anoniem222

Bericht 05 Sep 2017 13:13

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik heb daar nog nooit over nagedacht. Ik zou in ieder geval wel veel willen reizen. Mijn vader is nu met pensioen en om de havenklap op reis, super leuk. Mijn moeder werkt nog dus dat is wel jammer. Dus dat zou ik ook wel relax vinden, als we ongeveer tegelijk kunnen. Maar we schelen ook maar 1,5 jaar.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2502

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 05 Sep 2017 13:43

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Het is nog te ver weg om concrete plannen te maken, al hoop ik wel dat we tegen die tijd nog vitaal zijn. We hebben nu een heel groot huis, maar ook best vinex. Ik zou dan graag in een klein, maar karakteristiek huisje willen wonen in een dorp hier verderop. Daar een beetje hobby-en en in de weg lopen in de supermarkt.

Raar idee wel dat J. dan volwassen is. Ik kan me haar nu al niet voorstellen als kleuter, laat staan als volwassene.
<<

Anoniem250

Bericht 05 Sep 2017 14:46

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik denk niet dat ik eerder kan of wil stoppen met werken. Al vraag ik me wel af wat voor werk ik doe als ik 65 ben. Ik denk dat ik dan nog woon waar ik nu woon en dan is mijn huis afbetaald. Fijn. Ik zal vast wat korte reizen maken, maar ik denk dat ik net als mijn ouders (die trouwens ook nog beide werken, terwijl ze dat niet hoeven), ook veel thuis wil zijn om betrokken te zijn bij de levens van mijn (klein) kinderen. Ik zou heel graag weer gaan studeren. Filosofie of theologie. Kunstgeschiedenis of Hebreeuwse taal en cultuur. Veel lezen. En andere hobby's uitoefenen. Yoga, koken en tuinieren etc. Naast studeren zou ik ook cursussen/workshops gaan volgen. Ik zou best wel willen leren hoe je waanzinnig mooie boeketten en bloemstukken maakt. Of een naaicursus. Misschien wil ik wel leren timmeren.
<<

Anoniem210

Bericht 05 Sep 2017 15:03

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ooh La La! schreef:Ons 'doel' is om in Portugal een huisje te kopen, het liefst ergens in de komende 10/15 jaar en dan daar veel tijd door te brengen. Permanent daar wonen hoeft voor mij niet, maar wel bijv overwinteren.


Leuk om te lezen. Dit willen wij ook. Wij gaan regelmatig naar Portugal en zijn verliefd op het land geworden. :love:
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 05 Sep 2017 15:11

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Pfff jeetje, ik vind volgend jaar al ver vooruit kijken.
Zou er toch eens een beetje naar moeten gaan kijken want volgens mij heb ik bij m'n laatste werkgevers geen pensioen opgebouwd.
30-04-2017
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 08 Sep 2017 06:28

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Wat een leuke ideeën! Ik vind het altijd mooi en bijzonder om te lezen als iemand wel lang(er) wil blijven werken, fijn dat je een beroep hebt dat je goed ligt. Ik zie mezelf gewoon echt niet voorbij mijn pensioengerechtigde leeftijd werken.

Wij hebben trouwens een klein gat in ons AOW, omdat we in het buitenland hebben gewerkt en niets hebben gedaan om ons AOW door te betalen. Ik heb het laatst nagekeken en het blijkt euro-werk te zijn; een druppel op een gloeiende plaat.
L2014 & H2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 08 Sep 2017 07:14

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Wat een leuke vraag en leuke antwoorden.
Nog een ver van je bed show maar toch mooi om over na te denken.
Ik denk niet dat ik tegen die tijd zelf nog werk en dus met pensioen zal gaan. Wel wil ik over een aantal jaar zeer graag vrijwilligerswerk gaan doen en wie weet doe ik dat dan nog steeds.

Als alles goed blijft gaan zie ik ons wel een huisje in een wijngebied in Italië kopen. Geen eigen wijngaard maar wel goed contact met de buurman en zijn wijn schenken, zoiets zie ik voor me. En dan fijn de kinderen met kleinkinderen af en toe op bezoek. Echter weet ik niet hoe het zit met het huis in Spanje van m'n schoonouders tegen die tijd, wie weet hebben we dat wel overgenomen en zit het nog in de familie. De tijd zal het leren.
Ik kan me ook wel vinden in wat HollyGoLightly zegt over thuis zijn om het leven van de kinderen en kleinkinderen mee te krijgen. Dat lijkt me ook heel waardevol. Dus ik zou me denk ik niet permanent ergens in het buitenland willen vestigen.

Ik vermoed dat mijn man ook na zijn pensioen nog lange tijd betrokken zal zijn bij het bedrijf, tenminste, als ik nu zie hoe dat met m'n schoonvader gaat. Helemaal afstand doen zal nooit gebeuren, het hart ligt daar toch.
Dat vind ik juist ook wel mooi. Maar überhaupt weten we natuurlijk niet wat de toekomst daarin zal brengen. Wie weet wil de volgende generatie het überhaupt niet overnemen en betekent pensioen een moment van definitief afscheid. Dat zullen we ooit wel merken.

Ik hoop in elk geval dat we tegen die leeftijd nog kwiek genoeg zijn om mooie momenten in het leven mee te maken.
Let's discover the world together.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 08 Sep 2017 08:13

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Daar heb ik dus echt serieus nog nooit over nagedacht. Ik hou er ook niet van zo ver vooruit te 'plannen', er kan zo veel gebeuren in de tussentijd. Ik zou het dus ook echt niet weten, dat zien we dan wel, maar we vermaken ons vast wel.
<<

Anoniem281

Bericht 08 Sep 2017 08:37

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Mijn man en ik schelen ook 7 jaar. Ik zou graag tegelijk met pensioen gaan en denk dat het ook wel realistisch is. We sparen extra voor een vervroegd pensioen voor iig mij en als het kan/mag/lukt ook voor m'n man.

Daarna hebben we niet echt concrete plannen ofzo. Reisjes zouden leuk zijn, maar ik zou niet teveel van m'n zoons leven willen missen.

We dromen wel s over een vakantiehuisje in Spanje, maar zie dat in de praktijk niet gebeuren of iig niet voor het pensioen, dan liever daarvoor, zodat we er nog echt actief van kunnen genieten.
<<

Anoniem313

Bericht 08 Sep 2017 10:54

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Daar denk ik eigenlijk nooit over na! Werken is sowieso tot m'n 70e, in de hoop natuurlijk dat ik gezond blijf en dat kan blijven doen. En tussen mijn vriend en mij zit 5 jaar, dus hij is dan al 5 jaar klaar, maar sparen voor eerder stoppen doe ik niet, en hoeft voor mij ook niet zo. Mijn vriend kennende blijft hij dan toch nog heel actief.
Mijn ouders zijn gepensioneerd en doen heel veel vrijwilligerswerk, dat vind ik een mooi voorbeeld en zou ik ook graag willen doen. Dan draag je zonder betaald werk toch nog een steentje bij. Betrokken zijn bij kinderen en eventuele kleinkinderen zou ik ook fijn vinden, maar is in deze fase nog een beetje een ver-van-mijn-bed show, wie weet waar die vogels tegen die tijd uithangen.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 08 Sep 2017 14:03

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Als we gaan camperen, wil ik ook met regelmaat terug naar NL tuffen om de (klein)kinderen te zien. Maar wellicht gaan ze ook wel in het buitenland wonen, wie weet.

Plannen voor een pensioen heeft natuurlijk een heel hoor 'als,dan' gehalte, maar ik denk dat het wel goed is om erover na te denken om het waar te kunnen maken.

Voorlopig wil ik de komende zeker 30 jaar van mijn leven nu genieten.
L2014 & H2017
<<

Anoniem282

Bericht 08 Sep 2017 14:19

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik heb geen grootse en meeslepende plannen. Mijn vader mocht eerder stoppen, maar dat was al in de periode dat mijn moeder ernstig ziek was. Welbeschouwd hebben ze er dus nooit echt van kunnen genieten, doordat m'n moeder fysiek erg beperkt is inmiddels. Bij de speech die m'n vader hield op zijn werk, zei hij heel terecht dat mensen vaak plannen maken zodra het pensioen in zicht komt, maar dat het leven je kan verrassen en je plannen bij dromen kunnen blijven. Dat is bij hen zo gebleken en omdat ze niet al jarenlang plannen hadden, was de teleurstelling ook niet aanwezig toen het vrije leven eigenlijk helemaal niet zo vrij bleek te zijn. Ze leven met de dag en dat vind ik mooi om te zien.
<<

Anoniem250

Bericht 08 Sep 2017 14:25

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik ga er niet vanuit dat mijn kinderen om de hoek wonen. Maar per se veel weggaan en reizen hoeft niet. Ik hoop dat als ik ouder ben dat mijn leven nog steeds 'vol' is en dat ik nog midden in mijn omgeving en in de samenleving sta. Ik hoop dat ik niet eerder wil stoppen met werken, maar dat mijn werk zich aanpast aan mijn leeftijd. En dat ik mijn ervaring dan in kan zetten, maar niet meer dingen hoef te doen met hoge werkdruk of veel verantwoordelijkheden. Ik zou juist zo lang mogelijk midden in het leven staan en mijn dagelijkse dingen doen. Als de wens voor het buitenland er was of er ooit gaat komen dan zie ik niet in waarom je moet wachten tot na je pensioen. Want er gaan al met al toch heel wat mensen dood voor hun pensioen.
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 08 Sep 2017 14:26

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik zie ons wel een beetje hetzelfde doen als mijn schoonouders. Mijn man die werkt af en toe een beetje, die zie ik echt niet volledig stoppen met werken. Verder veel hobby's, vrijwilligerswerk en leuke tripjes maken. En voornamelijk (hopelijk) een waardevolle rol spelen in het leven van onze (klein)kinderen. Mijn schoonouders passen veel en structureel op en als ik zie wat dat doet met de band die zij met hun klein kinderen hebben (en hoe fijn zo'n vangnet ook voor ons is), dat zou ik ook wel willen!
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 10 Sep 2017 09:52

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Oh wat een heerlijke manier van dagdromen en wat zijn er veel met huisje in buitenland!
Ik hoop dat we dan hier ergens vakantiehuisje hebben en ook een huisje of appartement in Nederland, zodat we heen en weer kunnen. En ik wil graag een huis met een 'porch' en zie mezelf al helemaal 's morgens met de geweldige ochtend vogels wakker worden met koffie en krant. Ook hoop ik dan kleinkinderen te hebben en een mooie tuin met zwembad waar ze in kunnen spelen met de hond die we dan ook hebben.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 10 Sep 2017 12:45

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik hoop dat ik gezond blijf en kan blijven werken tot ik echt niet meer kan. Dus misschien wel tot over de pensioengerechtigde leeftijd.
Daarna wil ik wel iets van vrijwilligerswerk doen. In elk geval bezig blijven. Ook wil ik reizen naar landen waar ik eerder niet aan ben gekomen. Hopelijk wonen we dan nog in dit huis, maar dan helemaal verbouwd naar onze smaak. En ik hoop ook op kleinkinderen. Die mogen hier vaak blijven logeren en komen spelen met de dieren.
<<

Anoniem209

Bericht 10 Sep 2017 15:02

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Ik denk dat ik dan zo'n gezellig omaatje ben waar de kleinkinderen graag naar toe gaan. En wat mij ook heel leuk lijkt om samen met mijn vriend een camper te kopen en een paar maanden in het jaar gewoon lekker te reizen.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 11 Sep 2017 09:07

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Mijn man wil een zeilboot kopen en daar veel mee weg.
2016
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 11 Sep 2017 09:42

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Een (vakantie) huisje aan het water kopen, met onze boot voor de deur. En hopelijk kan ik op mijn kleinkinderen passen.
2012
2016
2020

Instagram
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5016

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 11 Sep 2017 10:13

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Als ik dan nog in de zorg werk. Denk ik dat ik wel rond mijn 65 er uit ga. En mijn man dan vast ook wel.
Dan gaan wij veel met vakantie misschien wel met de canper. En hoop ik kleinkinderen te hebben en eventueel op ze te kunnen passen.
2014 2016
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 11 Sep 2017 12:27

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Het enige dat ik wil is dat mijn vriend nog leeft, gezond is en ik ook. Het is zo simpel, ik heb verder geen grote wensen of dromen. Ik heb gezien met eigen ogen hoe mijn vader al die jaren zo hard heeft gewerkt en er niet van heeft kunnen genieten. Sinds die tijd is mijn enige grote eigen wens, dat er niks met ons gebeurd. Dat mijn vriend geen enge ziekte krijgt, ik ook niet, en dat we samen gelukkig kunnen blijven.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25048

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 11 Sep 2017 12:38

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Zo denk ik er ook over, Caro. Dat is toch het allerbelangrijkst. Verder heb ik ook echt geen flauw idee wat ik dan zou willen doen, dat is een ver-van-mijn-bedshow, duurt nog véél te lang.
❤ 7 juni 2018
<<

Wasmand

Kletskop

Berichten: 527

Geregistreerd: 09 Okt 2013 20:19

Bericht 12 Sep 2017 20:15

Re: Wat wil je doen met je pensioen?

Mijn ouders hebben altijd gezegd wacht niet tot later. Ze hebben afgelopen jaren al diverse reizen gemaakt, het huis goed verbouwd etc...
Later is er inderdaad niet gekomen. Mijn vader is onverwacht overleden. Wat ben ik blij dat ze al veel leuke dingen samen hebben gedaan en niet hebben gewacht tot later.
Tuurlijk waren er nog wel dromen maar er zijn hele mooie en fijne herinneringen.
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers