Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat voor taart...

<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 20:12

Wat voor taart...

... Zou jij maken met zo'n taartvorm?

Afbeelding

Ik heb vandaag zo'n rechthoekige taartvorm (lage zijkanten, met onderkant die je er uit kan duwen) gekocht. Ik wil morgen namelijk een hartige tomatentaart bakken. So far so good.

Maar zaterdag wil ik eigenlijk een zoete taart bakken als dessert voor mensen die komen eten. Ik kan alleen helemaal niet zo goed (zoet) bakken!
Ik had al een chocolade ganache taart met frambozen gezien, super mooi en lekker (hoewel ik niet zo'n chocofan ben persé, wel framboosliefhebber) maar eigenlijk durf ik 't gewoon niet zo goed! Ganache heb ik nog nooit gemaakt, ik 'snap' bakken zoveel minder goed dan koken.

Heeft iemand tips voor wat voor taart je zou bakken in zo'n vorm? Het liefst ook met recept erbij echt voor een rechthoekige taart want dan hoef je geen hoeveelheden en bak tijden aan te passen (--> dit is dus precies waarom ik 't lastig vind).

Of denken jullie dat ik dit wel kan?

http://chezcateylou.com/raspberry-chocolate-tart/

Afbeelding
Let's discover the world together.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 28 Feb 2019 20:15

Re: Wat voor taart...

Een pruimenvlaai.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2383

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 28 Feb 2019 20:24

Re: Wat voor taart...

Zo'n slofgebak misschien? Er staan wel wat recepten op de site van Heel Holland Bakt, daar heb ik ze vaker voorbij zien komen. Maar jouw foto hierboven ziet er ook heerlijk uit!
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 28 Feb 2019 20:24

Re: Wat voor taart...

Van die taart die je post is de bodem denk ik t moeilijkst.
De vulling/ganache is easy peasy, dat kun je sowieso wel.

Evt om makkelijker te maken zou je een koekjesbodem kunnen doen, daar kan namelijk sowieso niks fout aan gaan haha. Is de smaak natuurlijk niet helemaal meer t zelfde maar wie weet alsnog lekker
(Je kan dan bodem maken met kruimels en boter, hoeft ook niet gebakken, alleen opstijven. Verhoudingen ligt aan type koekjes is wel te googelen. Denk dat gewone Maria-biscuitjes hier wel lekker bij is en evt bastogne koekjes)
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1936

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 28 Feb 2019 20:26

Re: Wat voor taart...

Volgens mij is die taart die je laat zien vrij gemakkelijk! Maar anders zou je idd een slof kunnen maken, of gewoon een simpele Apple crumble bijvoorbeeld.
Juli 2015
Maart 2017
<<

Katniss

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 266

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:53

Bericht 28 Feb 2019 20:28

Re: Wat voor taart...

<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 28 Feb 2019 20:30

Re: Wat voor taart...

Oja 1 tip: houd je precies aan de hoeveelheden uit recept. Bij koken kun je nog wel wat variëren, maar bij zoet bakken werkt dat somehow niet.
<<

Anoniem281

Bericht 28 Feb 2019 20:32

Re: Wat voor taart...

<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 20:33

Re: Wat voor taart...

SophieZMY schreef:Oja 1 tip: houd je precies aan de hoeveelheden uit recept. Bij koken kun je nog wel wat variëren, maar bij zoet bakken werkt dat somehow niet.


Ja haha dat is precies waarom ik niet goed kan bakken.

En ja? Ik vind ganache zo spannend, dat heb ik nog nooit gemaakt. Oh ja zo'n koekjesdeeg is ook lekker idd!
En slim om op de HHB website te kijken, ga ik doen!
Let's discover the world together.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2383

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:09

Bericht 28 Feb 2019 20:35

Re: Wat voor taart...

Grappig, want het is precies waarom ik niet kan koken en juist liever bak :smile: Ik heb echt een precies recept nodig, anders wordt het niks, haha!
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1936

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 28 Feb 2019 20:41

Re: Wat voor taart...

Ganache is leuk om te maken vind ik, zeker uitproberen. En eigenlijk is het niets meer als slagroom verwarmen en daarin boter en chocolade laten smelten!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 20:45

Re: Wat voor taart...

Oeh Clafoutis is ook een goed idee. Dat maakte mijn moeder vroeger vaak. Dan wil ik wel met ander fruit want kersen vind ik niet zo lekker.

Peren zijn ook lekker inderdaad, maar voor speculaas vind ik 't niet echt 't seizoen meer. Van die peren erin is wel supermooi zeg! Ik vind dit soort rechthoekige taarten altijd zo elegant. Als het seizoen daar is, ga ik ook rabarbertaart maken.
Let's discover the world together.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2144

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:55

Bericht 28 Feb 2019 20:57

Re: Wat voor taart...

Officieel is dit volgens mij een sloffen vorm, maar ik denk dst je hier elke taart met hardere bodem wel in kunt maken. Zit de bodem er los in, of is het 1 geheel?
Bij bakken is het inderdaad belangrijk het recept goed te volgen dan kan het bijna niet mis gaan.
Je kunt er bijvoorbeeld een lemon meringue pie in maken, zelfde hoeveelheden aanhouden als voor een ronde vorm, dan hou je hooguit wat over.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 21:00

Re: Wat voor taart...

Ja die onderkant kan los, Prosecco. Oh ja lemon merengue pie wil ik zeker graag erin maken maar niet zaterdag want dat hebben wij al bij hen gegeten vorige keer. Maar ga ik zeker een keer maken want ben ik gek op!
Let's discover the world together.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11573

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 28 Feb 2019 21:02

Re: Wat voor taart...

Ik zou er een bladerdeeg in bakken en dan blind bakken flink inprikken met een suikerlaagje aan de onderkant. Vullen met Zwitserse room en banaan. En dan streepjes chocola er overheen. Ik heb alleen geen recept.
2015 💙
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2524

Geregistreerd: 04 Okt 2017 09:46

Bericht 28 Feb 2019 21:07

Re: Wat voor taart...

Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 21:09

Re: Wat voor taart...

Oh ja June, die vond ik er toen al heerlijk uit zien. Goed idee!
Let's discover the world together.
<<

Summerlovin

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 28 Feb 2019 21:16

Re: Wat voor taart...

Ik ga binnenkort deze maken:

https://www.dille-kamille.nl/nl/content ... emon-curd/

Heb alle spullen, op de frambozen na, al in huis. Nu nog de tijd zien te vinden.
💗24-12-2019
💙07-03-2022 ⭐️06-06-2022
💙21-04-2023
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5361

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 28 Feb 2019 21:18

Re: Wat voor taart...

Frambozen zijn nu niet zo lekker denk ik, dat lijkt me een beetje zonde.

Ik had een recept voor een pecan pie, maar die is juist aangepast voor een grote vorm. Ik kan als je het wil wel zoeken naar het origineel.
10.04.17
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 21:25

Re: Wat voor taart...

Oh die klinkt ook heerlijk Summerlovin. Ik heb de bakvorm vandaag bij de dille en kamille gekocht trouwens. Heerlijke winkel.

Ja lastig qua fruit he Saga? Ik koop ook liever fruit in 't seizoen. Wat zou nog meer goed passen? Blauwe bessen? Je hebt best iets fris nodig om tegen die vette, zoete chocola in te gaan denk ik.

Pecan pie ben ik gek op maar lijkt me voor nu beetje te zwaar voor na een heel diner. (nou ben ik sowieso niet zo'n toetjeseter zelf maar wil zo graag eens zo'n soort taart proberen)
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 28 Feb 2019 22:08

Re: Wat voor taart...

Fruit in het seizoen, dan zit je in deze periode aan de appel, sinaasappel en rabarber. Nou ben ik altijd wel heel erg dol op een goeie appel- of rabarbercrumble! Maar dat ben ik, ik hou ook niet van chocoladedesserts dus zou dat hele idee laten vallen. Dan zou ik eerder voor een rabarber-amandel taart gaan zoals deze, en er dulce de leche ijs bij maken.

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-re ... andeltaart
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 22:19

Re: Wat voor taart...

Oh is rabarber al in 't seizoen? Meestal iets later pas toch? Klinkt heerlijk!

Ik heb nu ook deze gevonden, klinkt ook lekker en leuk te combineren met een dessertwijn. Het moeilijkheidsniveau vind ik lastig in te schatten maar denk dat ik dat wel kan.
https://foodandstyle.com/pear-tart-with ... chantilly/
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 28 Feb 2019 22:55

Re: Wat voor taart...

Ja, dat is wel winterrabarber. Maar die jij plaatst lijkt me echt lekker! Slagroom met kardemom, heerlijk. En volgens mij goed te doen, duidelijke instructies en frangipane is niet moeilijk.
Heb je nog een plekje vrij aan tafel? Ik kan over best veel onderwerpen een woordje meepraten!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Feb 2019 23:01

Re: Wat voor taart...

Ah daar wist ik het bestaan niet van af. Ik ga je receptje (en veel anderen, zoveel goede tips) onthouden voor wanneer het echte rabarber seizoen is geopend. Ik ben er dól op.
Jammer dat bakken (althans het eten ervan) zo ongezond is.

En ja haha er is nog een plekje vrij aan tafel hoor! Maar eerst morgen m'n tomatentaart maar eens proberen. Gek genoeg vind ik dat dan totaal niet spannend om te maken.
Let's discover the world together.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 03 Mrt 2019 09:48

Re: Wat voor taart...

Marin schreef:
Ik heb nu ook deze gevonden, klinkt ook lekker en leuk te combineren met een dessertwijn. Het moeilijkheidsniveau vind ik lastig in te schatten maar denk dat ik dat wel kan.
https://foodandstyle.com/pear-tart-with ... chantilly/


Nou deze was het dus geworden. Het was echt heel veel werk, want ik zag later pas dat er ook nog een extra recept was voor de bodem. Logisch, maar dat had ik even over 't hoofd gezien in eerste instantie.

En dit vond ik zo frusterend. Recept precies gevolgd, het deeg echt goed koud gehouden en alsnog werd 't zo zacht omdat 't toch snel te warm werd en scheurde het bij het in de vorm leggen. Keurig langs de randjes afgesneden zoals er stond. En eenmaal blind afgebakken was de rand toch ingezakt.
Hoe kan dat nou toch?

Afbeelding

De frangipane maken enzo ging inderdaad allemaal heel makkelijk en uiteindelijk was dit het resultaat. Niet helemaal perfect maar hij was wel echt heel lekker! Een hele diepe hazelnootsmaak door de geroosterde hazelnoten en de peer erbij was ook erg lekker. De Moscato d'Asti paste er ook perfect bij!

Afbeelding


Als we weer gasten krijgen (want met z'n tweetjes is het gewoon te veel werk en te slecht) ga ik weer wat uitproberen, hier stonden veel goeie ideetjes! Dank jullie wel!
Let's discover the world together.
Volgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers