Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat kost een verbouwing?

<<

Anoniem221

Bericht 16 Sep 2016 14:41

Wat kost een verbouwing?

Misschien stel ik een onmogelijke vraag, maar toch hoop ik dat iemand kan helpen.

Mijn vriend hebben een huis op het oog waaraan alles moet worden verbouwd. Mocht het ons gegund zijn, dan lenen we een deel voor de verbouwing mee met onze hypotheek en verbouwen we het andere deel van ons eigen spaargeld. Maar we hebben geen flauw idee over welke bedragen we dan praten.

Zoals we het nu zien moeten de kozijnen worden vervangen. Om het onderhoudsvriendelijk te houden, dacht ik kunststof kozijnen met houtlook. We willen een grote leefkeuken maken met een tafel voor tien gasten. En het toilet moet vernieuwd worden. Boven willen we de badkamer vergroten en vernieuwen. En van één grote slaapkamer, twee kleinere slaapkamers maken. Dit alles moet worden gedaan door bedrijven met hier en daar hulp van wat handige handjes.

Hebben jullie enig idee wat het ons zo ongeveer pak hem beet zou gaan kosten? Het perceel is 410m2 en het woongedeelte 'slechts' 106m2.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 16 Sep 2016 15:01

Re: Wat kost een verbouwing?

Sowieso mag je niet meer meefinancieren voor de verbouwing. Tenminste, je kunt wel een bouwdepot krijgen maar dat lukt alleen als een taxateur de waarde van de woning NA het verbouwen veel hoger inschat dan de prijs die jullie ervoor gaan betalen. Ik weet het huidige percentage niet, maar volgens mij mag je nog maar 102% van de waarde van het huis lenen. Als jullie 200.000 euro betalen voor het huis en het wordt getaxeerd na verbouwing op 250.000 euro, dan mogen jullie dus 102% van 250.000 euro lenen. Hier moet je ook de kosten koper uit betalen (tenzij je dat uit je eigen geld wilt en kunt betalen natuurlijk).

Anyway, kozijnen, dat ligt eraan hoeveel kozijnen je wilt laten vervangen natuurlijk. Wij hebben toen wij ons huidige huis kochten drie kozijnen laten vervangen via Belisol. Prima bedrijf met snelle service. Wij hebben dit echter niet hoeven betalen omdat het in onze voorwaarden was meegenomen (de kozijnen waren rot en de vorige eigenaar had beloofd deze te laten vervangen). Ik zie op de site van Belisol dat zij een rekentool hebben om een indicatie van de kosten te krijgen: https://www.belisol.nl/prijs-budget-koz ... n-schatten

Een keuken is ook echt heel erg afhankelijk van je smaak, de grootte en de apparatuur. Wij hebben een Ikea keuken, deze kostte iets van 2500 euro inclusief apparatuur. Maar mijn zus bijvoorbeeld heeft een keuken van bijna 20.000 euro staan. Je kunt vaak wel gratis tekeningen en prijsindicaties laten opstellen bij keukenzaken, dus misschien kun je dat eens laten doen. Op de site van Ikea kun je dat zelf doen.

Toilet vernieuwen: materiaalkosten kun je makkelijk opzoeken, maar hoeveel werk het is en wat daar de kosten van zijn kan ik niet voor je inschatten. Dit geldt ook voor de badkamer.

Moraal van het verhaal: Vraag eerst goed advies bij de bank op over het meefinancieren van een verbouwing en vraag bij verschillende bedrijven offertes aan voor de verbouwing die jullie willen laten doen.

♥♥
<<

Anoniem221

Bericht 16 Sep 2016 15:11

Re: Wat kost een verbouwing?

Dank je wel voor het uitgebreide antwoord. Ik zal alles even napluizen. :)

Wat betreft het huis weet ik zeker dat we een goede bouwdepot kunnen meenemen naar het nieuwe huis. Het staat namelijk voor een schijntje te koop in een zeer goede buurt. Vroeger woonden er alleen maar artsen e.d. De eigenaren hebben helaas het huis verwaarloosd, wat dan weer onze winst is.

De keuken die ik heb gezien kost iets meer dan € 10.000,00 en als het lukt, dan zou ik zo'n keuken ook echt in mijn huis willen. Het is ook voor het eerst in mijn leven dat ik naar een huis kijk en gewoon plannen heb om er echt een thuis van te maken. Maar de makelaar zei al:"Weet wat je je op de hals haalt. Want er moet echt van alles aan gebeuren". We know en we hebben er zin in.

Maar goed, moet nog veel gebeuren voor we het eventueel kunnen kopen. Maar dromen en hopen mag. :)
<<

Anoniem304

Bericht 16 Sep 2016 15:20

Re: Wat kost een verbouwing?

Eens met Elliot.

Wij zijn nu aan het verbouwen, maar mijn vriend kan heel veel zelf. Als we alles zouden laten doen waren we nog enorm veel extra man uren kwijt geweest en die tikken echt heel hard aan.

Wij hebben ook kunststof kozijnen met HR++ glas erin, maar het ligt er natuurlijk aan hoeveel je nodig hebt en hoeveel uitzetraampjes etc. Het kunststof zelf is het duurste van zo`n raam, dus 1 groot raam met alleen een kozijn is stukken goedkoper dan een voordeur (praktisch compleet kunststof) of een raam met allemaal hokjes of bijvoorbeeld 2 uitzetraampjes er nog in. Daarvoor zou je echt een offerte moeten laten opmaken. Mijn vriend doet het plaatsen ook zelf, maar van verschillende mensen uit m`n omgeving heb ik gehoord dat zij ongeveer €20.000 kwijt waren om alle ramen in het huis te vervangen voor kunststof incl. plaatsen. Die gezinnen wonen dan in een gewone 2 onder 1 kap.
Ter vergelijking; mijn vriend doet praktisch alles zelf en dat heeft nog geen €8.000 gekost.

En cliché maar waar, de meeste kosten komen echt uit de kleine dingetjes die hard oplopen. Even spulletjes hier halen, even spulletjes daar halen. Wat van dit, wat van dat.

Wij hebben straks het hele huis in het kunststof, waarbij ook een stuk uit de buitenmuur gesloopt is om openslaande deuren te maken, een nieuwe cementdekvloer in de woonkamer/keuken, alle muren in de stuuc en pleister, nieuwe binnendeuren, nieuwe keuken incl apparatuur, nieuwe radiators en waterleiding opnieuw aangelegd, nieuwe vloer, nieuwe meubels (ja echt alles, er blijft alleen een krukje van de Action), alles sauzen, elektrisch verlegd en zo kan ik nog wel even doorgaan voor €30.000 ongeveer. Alles is kaal geweest en opnieuw 'opgebouwd'. Maar nogmaals, had mijn vriend niet 70% zelf gedaan, dan waren we zoveel meer kwijt geweest dan dit, minstens het dubbele.
1 week een klusjesman in huis kost je al €1000 en dan heb je nog een goedkope ook!
<<

Anoniem221

Bericht 16 Sep 2016 15:42

Re: Wat kost een verbouwing?

Wat fijn dat jouw vriend zoveel zelf kan doen, Cotton! Dat drukt echt de kosten! Helaas is mijn vriend van huis uit een stratenmaker, net als mijn vader, en heeft hij nog een aantal jaren geschilderd, maar het echte klussen? Dat laat ik niet aan hem over. Nu mag hij ook niet meer klussen, vanwege zijn ziek zijn, maar het was zoveel makkelijker geweest als hij ook 70% van de verbouwing op zich kon nemen.

Jullie helpen me enorm met inzicht krijgen over de kosten. Qua kozijnen zat ik er al niet ver naast. Ik denk ook dat het een goede keuze is om de bovenverdieping met eigen geld te financieren. Want ook al kunnen we het mogelijk lenen, ik wil niet met een torenhoge hypotheek komen te zitten. Het broodnodige meefinancieren en de rest zelf betalen.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3221

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 16 Sep 2016 17:59

Re: Wat kost een verbouwing?

Wij hebben de afgelopen jaren de kozijnen + dakkapel van het hele huis laten vervangen, op de deuren na. Wij hebben nu kunststof met een houtnerfmotief. In totaal heeft dit ons dit ongeveer €16.000,- gekost. Bovenop de kozijnen kwam ook nog wat metselwerk terecht vanwege bakstenen die uit de muur vielen. Deuren zijn vooral heel duur in kunststof, dit gaat wel richting de €3.000 euro. Aangezien het hout niet rot is en we al HR++ glas in de kozijnen hadden laten zetten 2 jaar terug, hebben we deze niet vervangen.

Verder hebben we bijna het hele huis gestript; inmiddels een nieuwe badkamer, keuken, vloeren, muren etc. Dat heeft ons in totaal €18.000 gekost. Wij hebben heel veel zelf gedaan en dat heeft ons ook veel geld bespaard. We hebben een twee-onder-een-kap met 5 slaapkamers. De wc hebben we overigens niet gedaan.

Als ik zo je beschrijving lees zou ik inschatten dat je al snel op minimaal
Kozijnen: 20.000
Keuken: 15.000
Toilet: 5.000
Badkamer: 10.000
Slaapkamer+klusjes: 5.000
Inrichting: 5.000
= €60.000 zal moeten rekenen. Een extacte prijs krijg je natuurlijk door offertes op te vragen.
08/2018
05/2021
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 16 Sep 2016 19:08

Re: Wat kost een verbouwing?

Zonder keuken en kozijnen zijn wij met ons mini huisje van 70 m2 al meer dan 20.000 kwijt. En met nieuwe vloer, keuken en nieuwe achterwand met glas hok ik nog zo'n 20.000. En dan bedoel ik zonder manuren (want we doen het zelf) en met een gewone goedkope Ikea keuken.

Oh en we zijn al een jaar bezig en beneden is nog niets af.

Dus mijn advies: weet echt heel goed waar je aan begint!
<<

Anoniem221

Bericht 16 Sep 2016 19:17

Re: Wat kost een verbouwing?

In mijn hoofd had ik ook een bedrag van € 60.000,00, maar mijn vriend meent dat het meer kost om het huis naar ons zin te krijgen. En omdat we niets willen doen zonder er goed over nagedacht te hebben, alvast wat informatie van forummers. De makelaar zei ook al dat het een flinke duit gaat kosten. Maar de vraagprijs is zo verschrikkelijk laag en dat in zo'n goede wijk. En ik heb altijd gezegd dat ik een lap grond wil met vier muren en een dak. Daar leent dit huis zich perfect voor.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 16 Sep 2016 20:26

Re: Wat kost een verbouwing?

Het is gewoon echt keuzes maken, kies je voor laminaat die je met hulp van vrienden kan leggen of laat je een professional een echte houten vloer leggen. Laat je alles stucen of kies je voor glasvezelbehang wat je zelf kan doen. Wil je een keuken met een ingebouwd koffiezetapparaat en een stoomoven, of een basic oven en gasfornuis.

Wij waren hier toch wel iets van 15000euro kwijt voor zelf gelegd ( hoogwaardig) laminaat met hoge plinten, glasvezelbehang wat we zelf aangebracht en geschilderd hebben, een keuken die we wel hebben laten plaatsen en waar leidingen voor zijn verlegd, extra groepen in de meterkast en meerwerk in de badkamer ( vloer in dambordpatroon en leistenen rand in de douche en toilet). Geen grote bouwkundige aanpassingen dus en het meeste zelf gedaan.

Vergeet niet dat je ook nog wat spaargeld achter moet houden om dingen zoals gordijnrails en gordijnen en in elke ruimte lampen en meer van dat soort praktische zaken aan te schaffen die stiekem best aantikken alles bij elkaar.

Wij hebben toen alles zelf betaald en ook nog spaargeld in het huis gestoken. Mijn man heeft toen een excel bestand gemaakt en we zijn bij drie keuken zaken geweest voor een offerte, hebben al naar laminaat gekeken en de kosten berekend enz.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

ChiQ

Bericht 16 Sep 2016 20:36

Re: Wat kost een verbouwing?

Ik wil niet negatief zijn, of je dromen crushen, maar ik ben reeel. Ik denk, door jouw eigen verhalen hier, dat jullie niet geschikt zijn een huis te kopen waar veel aan moet gebeuren. En dan heb ik het niet eens over geld, maar over hoeveel je vriend op jou leunt, fysiek niet helemaal is zoals het moet zijn, jij momenteel zonder werk zit. Een 'bouwval' kopen loont eigenlijk alleen als je nogal handig bent, zonder al te veel verspilling van materiaal te werk kunt gaan, een zak geld hebt voor de onvoorziene zaken. Soms zijn verwaarloosde huizen net een kaarthuis, als je één muur neerhaalt zit daarachter weer rommel dat opgelost moet worden. Lees maar Pompoens topic, die komen ook gaandeweg dingen tegen wat duurder uitvalt. De bank leent het je wel, maar op is op. Is dat wat je zou moeten willen als midden 30er? Het huis is miet voor niets zo goedkoop en ookal zal het echt stijgen in prijs, je winst kan je echt nog niet oogsten.

Sorry, ik ben behoorlijk kritisch maar ik zou het niet leuk vinden voor jullie als dit een molensteen wordt om jullie nek.
<<

Anoniem221

Bericht 16 Sep 2016 21:27

Re: Wat kost een verbouwing?

Chiq, ik vind je kritisch, maar verhelderend. Dit is niet het plan/de droom van mijn vriend, maar mijn plan/droom. Ik weet 100% zeker dat ik met teveel manuren het huis neer kan zetten wat ik voor me zie. Als je mijn vriend naar de toekomst vraagt, dan wil hij een huis dat af is. Hij betaald liever 50.000 euro meer aan een huis dat af is, dan dat hij het bouwproces meemaakt. En dat snap ik heel erg goed, maar ik zie hier heil in. Maar goed, zo ver zijn we nog niet. Eerst maar eens een woning verkopen, voor we weer kunnen kopen.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 16 Sep 2016 21:41

Re: Wat kost een verbouwing?

Fedora schreef:Chiq, ik vind je kritisch, maar verhelderend. Dit is niet het plan/de droom van mijn vriend, maar mijn plan/droom. Ik weet 100% zeker dat ik met teveel manuren het huis neer kan zetten wat ik voor me zie. Als je mijn vriend naar de toekomst vraagt, dan wil hij een huis dat af is. Hij betaald liever 50.000 euro meer aan een huis dat af is, dan dat hij het bouwproces meemaakt. En dat snap ik heel erg goed, maar ik zie hier heil in. Maar goed, zo ver zijn we nog niet. Eerst maar eens een woning verkopen, voor we weer kunnen kopen.


Met teveel manuren?
Dan kan iedereen dat, maar ieder manuur kost zo'n 40 euro, dus het is een dure bezigheid.

Wij hebben een nieuwbouwhuis, dus we hoefden alleen maar op te bouwen vanaf kasco. We hebben vrijwel alles zelf gedaan en waren zo'n 30.000 euro kwijt (keuken, badkamer, vloeren, tuin, etc.).

Realiseer je ook dat bij zo'n project ook heel veel keuzes gemaakt moeten worden en dit kost heel veel tijd en planning. Als jij dit allemaal moet regelen en je werkt ook nog fulltime, dan is dan wel een uitdaging.
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2382

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:09

Bericht 16 Sep 2016 22:46

Re: Wat kost een verbouwing?

Als ik het zo lees, ben je waarschijnlijk tussen de 60.000 en 80.000 euro kwijt. Is het dak nog goed? Anders moet je daar ook nog eens 20.000 euro voor rekenen denk ik.

Onderschat vooral de kosten van elektra niet en zoals Cotton zegt, de kleine dingen die je vaak niet meeneemt in je begroting. Zoals kozijnen (min. 50 euro per duur), deurbeslag (klinken, scharnieren, kost al gauw meer dan 100 euro per deur). Maar ook radiatoren, leidingen van bijvoorbeeld vloerverwarming en een verwarmingsketel kosten ontzettend veel geld. En manuren moet je inderdaad zoveel mogelijk proberen te beperken.

Als er eerst gesloopt moet worden, moet je ook de materiaalafvoer meerekenen. Dat kost een paar honderd euro per container.

Het kan een leuk project zijn, zeker als je er meerwaarde mee kunt creëren, maar onderschat het niet en zorg er zeker voor dat jullie er allebei voor de volle 100% achter staan. Het zal ongetwijfeld niet binnen een paar maanden gepiept zijn, dus bedenk goed hoe je die tijd door gaat komen. Een verbouwing van deze omvang is een relatietest van jewelste ;-)

Succes met jullie beslissing!
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Anoniem313

Bericht 17 Sep 2016 07:36

Re: Wat kost een verbouwing?

Fedora schreef:Ik weet 100% zeker dat ik met teveel manuren het huis neer kan zetten wat ik voor me zie.


Hoe weet je dat 100% zeker, als je niet weet wat er moet gebeuren, en op het Yesforum moet vragen wat de kosten zijn?

Daarnaast zou ik inderdaad goed nadenken over wat ChiQ zegt. Er speelt zoveel bij jullie. Wat als je je vriend weer naar het ziekenhuis moet? En je wilde zijn dochter op gaan vangen, hoe doe je dat in een bouwval? Of hoe ga je haar bezoeken als al je tijd en energie en geld in een enorme verbouwing zitten? Ik wil je enthousiasme niet de kop indrukken, maar het klinkt zo weinig realistisch allemaal.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 17 Sep 2016 07:48

Re: Wat kost een verbouwing?

Eens met Chiq en Caulfield.

Ik zou zo'n verbouwing absoluut niet op m'n hals halen als ik m'n leven niet goed op de rit heb.
Verbouwen is zo ontzettend stressvol, als je dan zo'n situatie als waar jij in zit er naast hebt kost dat niet alleen heel veel geld (want €60.000 lijkt me heel erg weinig) maar ook heel veel energie.

Ter vergelijking: wij laten komende maand in een goed huis (qua constructie en onderhoud) nieuwe kozijnen, nieuwe vloer, keuken, toilet en stucwerk zetten en slopen een klein muurtje, dus alleen de begane grond, en komen daarbij al uit op €42.000. Just saying.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 17 Sep 2016 08:05

Re: Wat kost een verbouwing?

Joh, niet aan beginnen hoor. Je hebt geen (vaste) baan, je vriend is ziek, jullie wilden een kindje en zo'n verbouwing is superduur en kan je niet zomaar financieren. Genoeg redenen om het niet te doen lijkt me.
<<

Anoniem304

Bericht 17 Sep 2016 08:09

Re: Wat kost een verbouwing?

Scandic schreef:Joh, niet aan beginnen hoor. Je hebt geen (vaste) baan, je vriend is ziek, jullie wilden een kindje en zo'n verbouwing is superduur en kan je niet zomaar financieren. Genoeg redenen om het niet te doen lijkt me.

Mee eens.

Het is allemaal veel duurder dan je denkt en zeker als je bijna niets zelf kunt doen lopen de kosten enorm hoog op. Met €60.000 ben je er nog lang niet.
Daarbij levert het inderdaad veel stress op, moet je veel plannen en heel veel keuzes maken. Wij hebben een goede relatie en toch ook al een paar keer flink woorden gehad over stomme dingen omdat je op een gegeven moment er gewoon klaar mee bent. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn als je zo`n bouwval helemaal gaat opknappen.
Drama.
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 17 Sep 2016 08:54

Re: Wat kost een verbouwing?

Wij hebben een aantal jaar geleden alweer een huis gekocht, dat toen volledig gestript en weer opgebouwd. Dit was een heel klein huis. Mijn man is heel handig en heeft een eigen installatiebedrijf. Tel daar al zijn contacten met aannemers, een broer die elektricien is en mijn handige familie bij op, en dan weet je al dat wij bij lange na niet de hoofdprijs hebben betaald. Wij waren ruim €50.000 verder en dan hadden we alles tegen inkoopprijzen, een goedkope keuken en badkamer etc.

Als het echt een kast van een huis is reken dan maar op minimaal €80.000. Je weet gewoon niet wat je tegen komt als je eenmaal begint. De onvoorziene kosten rijzen vaak de pan uit, kijk maak naar al die klusprogramma's op televisie.

Verder volledig eens met Chiq. Je moet dit wel beiden willen en uit je verhaal maak ik op dat je man dit niet ziet zitten. Dan moet je dit echt niet doen want een verbouwing kost je zo ontzettend veel tijd en energie. Het is niet een projectje wat met 3 weken klaar is. Ook gezien de situatie met zijn dochter, de ziekte van je man en het feit dat je geen werk hebt. En als zelfs de makelaar aangeeft dat het flink wat gaat kosten.... Nee niet doen hoor!
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 17 Sep 2016 09:43

Re: Wat kost een verbouwing?

Helemaal eens met de rest. Hoe mooi het ook klinkt zo'n huis helemaal opknappen, dat is denk ik maar voor weinig mensen weggelegd. In jullie situatie moet je er gewoon niet aan beginnen denk ik, de anderen hebben allemaal benoemd waarom.
<<

Anoniem201

Bericht 17 Sep 2016 15:40

Re: Wat kost een verbouwing?

Wij zitten midden in een grote verbouwing. Bij ons was de aankoop ook een schrijntje en na taxatie hebben we een bouw depot van 125000 euro erbij kunnen nemen.
Daarmee hebben we alles (behalve de tuin) gedaan. En daarmee bedoel ik dat de draagmuren zijn blijven staan en de rest alles nieuw is incl een nieuwe aanbouw van 32m2
We hebben een aannemer gehad voor de aanbouw, badkamer en de haltegels te leggen. Een elektriciën voor de hele elektra aan te leggen met nieuwe meterkast. Een bedrijf wat het leidingwerk incl nieuwe ketel enz heeft aangelegd.
De rest hebben we veel zelf gedaan.

Als je me nu gaat vragen of ik het nog eens ga doen? Dan lach ik je kei hard uit. No focking way!
Maar het huis wordt wel een pareltje en nu het einde in zicht komt en dat verzacht heel veel pijn.
Het is belachelijk veel werk. Met name het strippen en dan de onvoorziene dingen die we tegen kwamen.
Zo hebben we b.v. alle vloerbalken moeten vervangen/verstevigen omdat het dakspant op de houten vloer stond en het gewoon ook aan vervanging toe was. Of kwamen we heel veel asbest tegen. Alle latijen boven die snoef rot waren. Allemaal slopende klusjes waar je bitter weinig resultaat van ziet en zeer deprimerend zijn. Over de kosten maar te zwijgen.

We hebben nog maar een klein bedrag over en we moeten nog wel een x aantal klusjes. Het kost veel geld, altijd meer dan je aanvankelijk inschat. Het kost onwijs veel van je energie en vergis je daar niet in. Maar onder aan de streep was alles ons meer dan waard want over 2 maanden wonen we dan eindelijk in ons mooie paleisje! :love:
<<

Anoniem316

Bericht 17 Sep 2016 16:02

Re: Wat kost een verbouwing?

Juist jullie hele huidige situatie schreeuwt toch al dat dit een onwijs onverstandige keuze zou zijn?
<<

Anoniem221

Bericht 17 Sep 2016 17:08

Re: Wat kost een verbouwing?

Het is geen keuze die we er nu proberen door te drukken, of ik probeer door te drukken. Ik zit met het huis in mijn hoofd en hoop ooit de kans te krijgen zo'n project aan te nemen. Voor nu zitten we in ons huis en ook al is de situatie niet ideaal (vriend komt immers amper de vijf trappen naar de voordeur op), dit kunnen we betalen en hebben we het ergens wel goed. Omdat ik zo bezig ben met het huis, wil ik van te voren een plaatje voor mezelf schetsen hoe het er met de tijd gaat uitzien. Mochten we ooit overwegen om een bod uit te brengen, dan alleen als alles (dus ook de kosten) in kaart zijn gebracht. Ik ga mezelf niet ophangen aan een woning. Dat heb ik met deze woning al gedaan en daar word je alles behalve gelukkig van.

Onze relatie is stabiel en we zijn gelukkig met elkaar. Maar er speelt heel erg veel op het moment en misschien is dat ook wel de reden dat ik vooruit/positief denk. Want ooit willen we een veilige thuishaven voor zijn dochter creëren en in dat plan zijn we in gedachten ook al vrij ver. (bezoekregelingen, mocht moeder niet meer voor dochter kunnen zorgen dan pleeggezin en van daaruit het contact herstellen etc.) Maar valt of staat met een andere woning, want we hebben immers nu nog maar één slaapkamer. Dat is ook de reden dat we zelf niet meer bezig zijn met het zwanger worden. Het past totaal niet in het plaatje van een woning met één slaapkamer. Mijn vriend is in zijn ziek zijn niet stabiel. We zijn in de afgelopen week nog naar de SEH geweest en gisteren is de huisarts op bezoek geweest.

Soms is het gewoon fijn om naar iets positiefs te kijken en te hopen dat het ooit voor je is weggelegd om te kunnen doen. Maar ik realiseer me absoluut dat het NU niet de tijd is om zoiets op onze hals te halen. Daar komt nog bij dat als een verbouwing een ton gaat kosten, dat ik mijn portie aan een handige Harry geef die het wel voor 'een prikkie' tot een mooi huis kan maken.
<<

Anoniem336

Bericht 17 Sep 2016 17:24

Re: Wat kost een verbouwing?

In de openingspost lijkt het vrij concreet en actueel. Door het topic heen verandert de lading van je posts.
Ik heb geen ervaring met een verbouwing als deze, maar ik zou in jullie situatie deze stap nog niet zetten.
<<

Anoniem201

Bericht 17 Sep 2016 17:25

Re: Wat kost een verbouwing?

Fedora het is geheel aan jullie om die keuze te maken. Van dit forum komen adviezen maar betekent niet dat je dat maar moet volgen. Ik ken je situatie niet maar als ik het bovenstaande lees, is het handig idd om te wachten.
Ik vind het goed van je dat je positief naar de toekomst wilt kijken.
Mijn advies: Probeer een verbouwing niet te idealiseren, het hakt er onwijs op in.
<<

Anoniem221

Bericht 17 Sep 2016 17:27

Re: Wat kost een verbouwing?

Het is ook actueel en concreet Maar ik kan toch niets kopen als ik geen vast inkomen heb? Eerst moet er werk komen, dan kan ik pas verder kijken. Dat is met alles. Alles valt en staat met een baan. Maar wil ik het graag? Ja, nog steeds. Ik weet alleen ook dat het nu geen mogelijkheid voor is.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers