Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat kost een kind?

<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2016 12:43

Wat kost een kind?

Ik wist geen betere titel, maar dit topic gaat eigenlijk over het hele plaatje als gezin en over het verschil toen je nog samen was.

Ik ben benieuwd hoeveel netto inkomsten uit werk jullie hebben met een gezin, hoeveel vaste lasten (inclusief boodschappen, brandstof, etc.) en hoeveel er dan over blijft om van te sparen en te spenderen.
Als je niet overal antwoord op wilt geven, ben ik vooral benieuwd hoeveel er over blijft om te sparen en te spenderen.

En wat zijn nou je extra kosten per maand nu met een kind en toen je nog samen was? En is dat dan puur eten en luiers of geef je toch ook wel veel meer uit aan andere zaken die je voorheen niet had?

Mijn vriend is ineens bang dat er niks over blijft om te sparen als we een kindje zouden krijgen. Het klinkt alsof dat het enige is wat hem tegen houdt en ik hoop dat ik die angst een beetje weg kan halen. :nopompom:
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9786

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 25 Jan 2016 12:49

Re: Wat kost een kind?

Haha, dat zegt mijn vriend ook vaak: dat we geen geld hebben voor een kind.

Ben ook wel benieuwd eigenlijk.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 25 Jan 2016 12:57

Re: Wat kost een kind?

De vaste lasten weet ik niet precies uit mijn hoofd, maar hier wat kosten die wij hebben (gehad):

- luiers/zwemluiers (nog steeds aan de orde, E is nog niet volledig zindelijk, al zijn de kosten wel aanzienlijk minder dan toen ze allebei nog volledig in de luiers zaten, toen was dat wel echt een flinke kostenpost).
- autostoeltjes/fietsstoeltjes
- schoolgeld/overblijfgeld
- BSO (voorheen geen schoolgeld, overblijf en BSO maar wel peuterspeelzaal die hier flink duur is)
- zwemles
- equitherapie
- lunchgeld voor E
- speelgoed
- boeken
- kleding
- spullen voor kamer
- entree voor dagjes uit
- eten en drinken (deels met de pot mee en dat is niet echt veel, maar ook wel deels hun eigen dingetjes die wij niet echt eten, zoals bepaalde broodjes en beleg die ze lekker vinden, crackers, Roosvicee, et cetera; dit was het eerste half jaar niet want borstvoeding, maar daarna dus wel)
- E heeft wat extra spullen zoals een aangepaste buggy, een speciale ouder/kind-tandem, voor dat soort dingen kun je wel een vergoeding aanvragen maar dat is een heel gedoe dus wij hebben dat op Marktplaats gekocht.

- in de babytijd nog de hele babyuitzet + wagen

- er zijn vast nog dingen die ik vergeet.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2016 13:09

Re: Wat kost een kind?

Bedankt Susan, zitten wel dingen tussen die ik zelf nog niet bedacht had.
Ik bedoel eigenlijk wel echt gewoon bedragen, misschien was ik niet duidelijk. Waar die extra kosten in zitten zeg maar, dat snap ik wel een beetje (al komen er altijd nieuwe dingen bij, zoals nu al), maar hoeveel kost het dan? Daar ben ik benieuwd naar. En dingen als autostoeltjes, wandelwagen, kamertje, kleding enzo dat heb je wel weer zelf in de hand hoeveel je daar aan besteed. En het meeste is niet maandelijks (gelukkig :P )

Ik heb echt geen idee wat je met een baby per maand kwijt bent aan luiers bijvoorbeeld. Moet ik dan denken aan €50 of €150. En flesvoeding?
En wat kost een kind op de opvang netto? 2 of 3 dagen per week bijvoorbeeld? En als ze mee eten, zoals jij al zegt hebben ze hun eigen dingetjes, ben je nou qua boodschappen dan €20 of €80 meer kwijt dan voorheen?

En hoeveel geef je gemiddeld per maand uit aan speelgoed en kleding? En zit je dan op noodzakelijke dingen, of ga je dan helemaal los? Zo zeg maar. Ik wil gewoon alles weten :P
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5878

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 25 Jan 2016 13:12

Re: Wat kost een kind?

Qua boodschappen was ik eerst meestal rond de 50 euro in de week kwijt voor ons twee en nu tussen de 60 en de 65 euro meestal. ( Hij is van de flesvoeding af en eet redelijk met de pot mee) Dat is exclusief luiers, maar die koop ik altijd bij de Kruidvat in de aanbieding, 3 pakken voor 25 euro en daar doen we 1.5 maand mee of zo ( bij de opvang heeft ze luiers).

De kleertjes weet ik eigenlijk niet zo goed, mijn zoontje heeft een half jaar maat 68 aan gehad, dus hij vliegt niet heel hard door de maten heen. Hij draagt nog geen schoenen en een winterjas heeft hij van Noppies, maar wel een model van het seizoen van vorig jaar, dat zijn echt allemaal de kosten niet, het gaat hier gewoon van de hoop en we merken er eigenlijk niks van. Speelgoed kopen we eigenlijk niet voor hem, hij krijgt zo vaak tussen door iets van visite of van zijn oma bijvoorbeeld, misschien van de zomer wat speelgoed voor buiten, maar verder geven wij daar niet veel aan uit.

Tot nu toe hebben we 4 keer kinderbijslag gehad en dat is ook wel op gegaan aan spullen voor hem, kinderstoel, fietsstoeltjes, autostoel, cadeautje voor zijn verjaardag e.d. Maar zo merken we dus eigenlijk niks van die (eenmalige) kosten.

Onze grootste kostenpost is de kinderopvang, wij nemen zo'n 100 uur per maand af (gastouder) en leggen daar zelf zo'n 300 euro per maand bij ( vanaf dit jaar is de toeslag flink omhoog gegaan( het uurtarief wat de belastingdienst bij een gastouder vergoed is omhoog gegaan en daar zat onze gastouder boven en de kinderopvangtoeslag is ook omhoog gegaan, scheelt aardig per maand bij ons).
Bij de belasting terug gave moet je aanvinken dat je een thuis wonend kind hebt en werkt en dan krijgt de ouder die het minste aantal uren werkt nog een bedrag terug, ik geloof dat dat ( bij ons) rond de 1000euro ligt (dat maak ik over naar mijn man die de kinderopvang betaald en zijn dus weer 3 maanden kinderopvang betaald).

Ik denk dus dat op dit moment onze zoon ons zo'n 375euro per maand kost.
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 25 Jan 2016 13:38, in totaal 2 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Vancity_girl

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 543

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:33

Bericht 25 Jan 2016 13:16

Re: Wat kost een kind?

Hoeveel opvang netto kost is heel erg afhankelijk van je inkomen.
Ik zou even opzoeken wat de opvang/gastouder bij jou in de buurt kost en dan een proefberekening maken op toeslagen.nl
14-01-2011
01-04-2013
<<

Anoniem174

Bericht 25 Jan 2016 13:17

Re: Wat kost een kind?

.
Laatst gewijzigd door Anoniem174 op 23 Feb 2016 14:30, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2016 13:19

Re: Wat kost een kind?

Bedankt voor die berekeningen tips Vancity en Believe, ik wist niet dat je dat kon berekenen.
Ik ga de rest even lezen :)
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6722

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 25 Jan 2016 13:22

Re: Wat kost een kind?

Ik betaal denk ik zo'n €25 per maand aan luiers. Koop altijd 3 pakken bij de kruidvat in de aanbieding. Billendoekjes ook ongeveer eens per maand/6 weken. 2 dozen (12 pakjes) bij de etos voor €11. Daar kan ik mee doen tot de volgende aanbieding.

Flesvoeding deden wij een week a 1,5 week mee, Nutrilon a €12 per bus. Dat tikt dus best wel aan, maar een huismerk scheelt al zo 4/5 euro.

Voor 2 dagen per week kinderopvang betalen wij €675,- en krijgen geloof ik iets van €195 opvangtoeslag.

Qua boodschappen zijn wij niet veel meer dan anders kwijt. Crackers haalden we voorheen ook. Alleen roosvicee en meer fruit. Dus dat ia bij lange na geen €20 per week. Wij halen iedere week voor zo'n €80 aan boodschappen voor ons 3en.

Aan speelgoed geven wij nauwelijks wat uit. Het voordeel aan ruimte gebrek ;) En de opa' en oma's vinden dar veel leuker om te doen. Kleding koop ik heel erg gespreid. Ik koop nooit een hele berg in een keer, ook nooit in de uitverkoop eigenlijk. Ik koop wanneer ze iets nodig heeft of als ik iets leuks zie. Maar dat kan ook prima bij de zeeman zijn bijv. Enige waar ik veel geld aan uitgeef voor N. zijn schoentjes. Daar betaal ik makkelijk €75 voor, maar ze heeft dan wel maar 2 paar schoentjes, en daar kan ze tot nu toe een heel seizoen mee.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17384

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 25 Jan 2016 13:25

Re: Wat kost een kind?

Wij hadden het er laatst nog over dat we het echt enorm vinden meevallen, maar het zal vast duurder worden hoe groter 'ie wordt.

Ik denk dat we voordat hij er was tussen de 1500- en 2000,- aan spul hebben uitgegeven, in de begintijd nog eens 1000,- in totaal maar daarna is het echt maar net wat je er zelf van maakt en wat je bijvoorbeeld doet qua voeding. Luiers willen wij graag pampers, zijn duur, maar we kopen eens in de 2 maand ofzo een box voor 40e. Nou, valt best mee. Idem voor luierdoekjes. Kind krijgt voornamelijk BV, kost niks. Eten wat wij ook eten en dan versimpeld.

Die cliché's zijn echt waar, had ik ook niet gedacht haha, dat het zo duur is als je zelf wil, tot op zekere hoogte :)

Inclusief alles (dus ook minder gaan werken enzo voor 2 pp!) zijn wij er denk ik als gezin per maand rond de 500,- /1000,- (haha omg ok ik heb er niet geweldig goed zicht op merk ik) op achteruit gegaan.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5878

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 25 Jan 2016 13:28

Re: Wat kost een kind?

Wat betreft het eerste jaar kan je het ook echt zo gek maken als je zelf wil. Ik heb 6 maanden volledig borstvoeding gegeven, dat kostte na de aanschaf van een kolf en wat flesjes niks meer.
Daarna ben ik borst en fles gaan combineren en gaf ik flesvoeding van het AH eigen merk gaan ( omdat dat tenminste goed verkrijgbaar is i.p.v. Nutrilon), maar later zag ik dus dat AH eigen merk 6,54 euro per pak kost en Nutrilon ruim 12 euro. Dat verschil vind ik wel echt heel erg groot. Wij hebben nooit meer dan 1 pak flesvoeding per week nodig gehad.
In de kleine maatjes zitten er meer luiers in een pak maar verschoon je ook vaker, wij hebben nooit veel meer luiers hoeven kopen dan die 3 pakken voor 25 euro voor ongeveer 1.5 maand, vanaf het moment dat hij naar de gastouder ging.

Wij waren dus zo'n 45 euro in de maand aan flesvoeding en luiers kwijt. Terwijl Believe hier boven 60/70euro noemt. Zo zie je de verschillen al!

Zo is een gastouder vaak ook weer goedkoper dan een kinderdagverblijf (scheelde bij ons echt veel).
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 25 Jan 2016 13:34, in totaal 1 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Geel

Bericht 25 Jan 2016 13:33

Re: Wat kost een kind?

Bij mij is het redelijk vers. Wat we tot nu toe hebben uitgegeven:

Ledikant €0 (gekregen)
Commode € 65 (MP)
Gordijnen € 200
Kinderwagen € 450
Kleding € 15 (heeeel veel gekregen)
Fles € 10 ofzo
Wipstoeltje € 0 (gekregen)
Wieg € 0 (gekregen)
Beddengoed € 200 (matras, twee dekens, vier lakens, moltons en hoeslakens)
Box € 0 (gekregen)
<<

Anoniem174

Bericht 25 Jan 2016 13:35

Re: Wat kost een kind?

.
Laatst gewijzigd door Anoniem174 op 23 Feb 2016 14:30, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 25 Jan 2016 13:37

Re: Wat kost een kind?

Luiers: toen ze nog volledig in de luiers zaten denk ik er voor twee kinderen wel een pak voor ieder doorheen ging per week (als ze baby zijn zitten er meer in een pak, maar dan heb je er vaak ook meer nodig, dus even een ruwe schatting). Een pak luiers kost afhankelijk van het merk tussen de 7 en 10 euro. Mijn man kocht bij een aanbieding wel vaak groot in.

Wij zijn voor de BSO 100 euro in de maand kwijt, een middag per week, maar wij krijgen daar geen toeslag voor. De peuterspeelzaal kostte destijds (even uit mijn hoofd, ik kan er iets naast zitten) rond de 135 euro in de maand voor drie dagdelen in de week.

Wat ik qua eten extra kwijt ben, even schatten, ik denk per week rond de 15-20 euro.

Bij de kamer heb je de kosten wel redelijk in de hand. Wij vonden een heel dure designbabykamer onzin, E had meubeltjes van Marktplaats, Y van Ikea (voordeel van Ikea is ook dat je niet met levertijden enzo zit). Het bed en de kast die Y nu heeft komt ook van Marktplaats maar is wel een redelijk duur bed, ook tweedehands was het nog een paar honderd euro, maar nieuw was dat bed natuurlijk nog veel duurder. Sommige dingen uit de babykamer kun je gewoon houden voor de grote kamer. Y had een commode waar je de plank af kan halen en dan is het gewoon een open kast. Van het ledikant kan je een bankje maken. Dat zijn ook dingen die handig zijn.

Wij hadden voor Y behang gezien dat heel leuk was, maar echt loeiduur, maar het was heel makkelijk om gewoon soortgelijke figuren op simpel wit behang te sjabloneren, dat is wat meer werk maar dat scheelt ook weer en het is na ruim zes jaar nog gewoon mooi. Zelf doen scheelt dus ook vaak.

De box, het badje en de maxi-cosi hebben wij kunnen lenen. Als je kennissen of oudere broers of zussen hebt die net uit de baby's zijn kan je dat ook altijd vragen, je gebruikt dat maar zo kort (maxi-cosi wel alleen lenen van iemand die je goed kent en vertrouwt, die mag je eigenlijk niet tweedehands aanschaffen omdat ze niet meer veilig zijn als ze zijn gevallen of er is een ongeluk mee gebeurd, dus alleen lenen als je er van op aan kunt dat dat nooit is gebeurd).

Boeken, ook kinderboeken, koop ik heel veel tweedehands, ik ga vaak naar de kringloop en ook naar een winkel voor het goede doel waar alles 1 euro kost. De Disney boekenclub (die had ik vroeger al en Y is er nog dol op) vind ik bijvoorbeeld best duur per maand, maar tweedehands kosten die boekjes vaak maar een paar dubbeltjes.
Op de vrijmarkt kun je vaak heel leuk speelgoed vinden. Ik koop ook wel veel nieuw, maar strikt genomen hoef je daar niet veel aan kwijt te zijn. Datzelfde geldt voor kleding trouwens. Ik koop veel nieuw maar heb ook ontzettend leuke tweedehandskleding voor ze. In de kringloop vind ik de (kinder)kleding meestal niet zo super, wel in tweedehandsboetiekjes en daar is het ook heel goed te doen, meestal zo tussen de 4 en 15 euro voor een kledingstuk.

De Action is heel fijn om cadeautjes en andere spulletjes te kopen (maar dat weet je vast al). Veel mensen denken dat de Action alleen troep heeft maar dat is echt niet zo.

Wat sowieso een goede tip is: http://www.voordeelmuis.nl
Daar kun je altijd opzoeken wat er waar in de aanbieding is en dat is vooral voor luiers wel heel fijn, want ze zijn bijna altijd wel ergens in de aanbieding, vaak drie halen, twee betalen, et cetera. Luierdoekjes zijn ook best prijzig (ik vind die van heel goedkope merken zoals Bumblies, Moltex, et cetera echt stinken, dus ik koop dan liever een iets duurder merk) en dan zijn aanbiedingen ook heel fijn. Ik vond het altijd een enorme luxe om uit de aanbieding een megapak Zwitsaldoekjes te hebben omdat die eigenlijk heel duur zijn maar zo lekker ruiken. Dus hou dat in de gaten.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2016 13:48

Re: Wat kost een kind?

Jullie zijn fantastisch dames. Nu heb ik in ieder geval feiten en ervaringen haha. :cheering:

Meer reacties zijn altijd welkom, maar ik vind jullie zo al heel behulpzaam. Fijn dat jullie dit willen delen met deze baby/kind n00b!
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5101

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 25 Jan 2016 13:53

Re: Wat kost een kind?

Ik vind het heel lastig om echt bedragen te noemen, alles was natuurlijk hier x2. En heel eerlijk ik heb het nooit bijgehouden of uitgerekend.
Wel maakt het gewoon verschil of je pampers gebruikt of kruidvat luiers. En daar zit ook een persoonlijk stuk bij, ik vind kruidvat luiers bijv heel prettig maar andere mensen vinden dat niet.En volgens mij verschoonde ik ze elke keer dat ze drinken kregen dus om de 3 a 4 uur, nou dat zijn dus zo 6 luiers per dag en dan af en toe een extra luier tussendoor als er ineens gepoept was.
Ook kregen ze hier kruidvat voeding, ook daar in maak je een bepaalde keuze, of je kan zitten met het feit dat je kindje niet tegen een voeding kan.
Billendoekjes had ik die van de hema, die kosten volgens mij per pak 1 euro, misschien wel ergens goedkoper te vinden maar ook dit is maar weer net welke je fijn vind in gebruik

Kinderopvangtoeslag kan je idd uitrekenen, volgens mij moet je dan wel een uurprijs weten, maar dan kan je bijv even kijken bij een kinderdagverblijf in de buurt de tarieven staan vaak op de site's. Kan je toch een soort berekening maken.

Kosten extra per maand zijn nu toch wel uitjes met gezin, daar tegenover staat dat we minder vaak uiteten gaan met zijn tweeën.
Het kinderdagverblijf is hier altijd een grote kostenpost geweest, nu zijn naar de bso gaan is dat gelukkig minder geworden. Maar je krijgt nu ook weer een bijdragen voor school (hier 15 euro pp en dan nog apart 27,50 voor schoolreisje)

Kostenpost was ook dat alles aangeschaft moest worden x2 en er moest een andere auto komen. Ik had nog niet zo lang een nieuwe maar daar paste echt geen tweelingwagen in met twee reiswiegen en dan ook nog de twee maxicosi's. Dus dat heeft ons wel echt geld gekost.

Ik kocht geen potjesvoeding, maar maakte gewoon een grote pan een keer per week en deed daarvan kleine beetjes in de diepvries dat werkte prima.
Nu ben ik qua boodschappen iets duurder uit omdat ik voor hun dingen koop die ik zelf niet zou eten of drinken, zoals bijv ranja of bepaalde koekjes.
:heart: :heart: 2011
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17384

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 25 Jan 2016 13:54

Re: Wat kost een kind?

Susan: luierinfo.nl is ook een hele goeie! Die gebruiken wij altijd :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2448

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 12:30

Bericht 25 Jan 2016 13:56

Re: Wat kost een kind?

Zal ik dan ook even reageren? Ik heb 2 kinderen, én ik ben altijd thuis. Daarentegen maken mijn wel gebruik van de peuterspeelzaal en niet van de kinderopvang. En ik heb altijd flesvoeding gegeven, en potjes totdat ze zelf mee mochten eten.

Onze beide dochters hebben reflux gehad, dat was in de begintijd ook nog gauw 50 euro per maand aan medicatie (op den duur werd het chronisch en vergoed).

Luiers ongeveer 5 a 6 per dag, afwisselend kruidvat of pampers in de sale, ik denk dat 25 euro per maand daar een reëel bedrag voor is. Billendoekjes haal ik bij de Action, kosten ze 1 euro per pakje. Daar ben ik denk ik 10 euro per maand aan kwijt.

Ik gaf Hero flesvoeding, dat is veel beter verkrijgbaar dan Nutrilon - en ook in het weekend desnoods bij de dienstapotheek, anders dan een huismerk. Dat is zo'n 9 euro per pak per week, daarbij gaven we a 5 euro per week uit aan Nutriton (johannesbroodpitmeel), omdat we alles moesten verdikken. Dat is voor de 1e maanden 15 euro per week extra, na een half jaar kwamen er potjes fruit en potjes groente bij, ongeveer een euro voor een potje, dus ik was toch wel gauw 10 euro extra kwijt aan voeding. 20 euro aan boodschappen per week extra was hier dus geen uitzondering. Voor de oudste heb ik Dora koekjes etc, pakjes drinken, zij tikt de 5-10 euro (zeker nu ze naar school gaat) ook wel aan. 25 euro extra per week dus.

Kleding kan je zo duur maken als je zelf wilt, je krijgt natuurlijk ook ieder kwartaal 190 euro kinderbijslag per kind. Ik koop graag merkkleding, dus ben per seizoen al gauw wel 300 euro per kind kwijt (al verkoop ik ook voor ongeveer 100 euro per kind, dus 200 euro per kind). Maar schoenen en jassen, kosten per kind gewoon ook al gauw 250 euro per seizoen (winter en zomer). Ze hebben dan allebei 2 winterjassen en 2 paar winterschoenen, of zomerschoenen.

Peuterspeelzaal is hier 35 euro per maand, valt mee. Ik ben gaan gymen met de meiden, dat was een 10tje per maand. Zwemles tikt aan, dat is ook al gauw 40 euro per maand geloof ik. De oudste gaat voetballen, 15 euro per maand.

Al met al denk ik dat wij gemiddeld genomen met de kinderen samen toch wel 200-250 euro extra kwijt zijn aan alles.
Ik ben gestopt met werken, en mijn man is als ZZPer begonnen, dus we kunnen wel gewoon sparen.

Voorheen toen ik nog werkte, en hij in loondienst minder verdiende, konden we niet maandelijks sparen, maar spaarden we alle teruggaves zoals vakantiegeld, 13e maand, energie teruggave, bonussen.
<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2016 14:01

Re: Wat kost een kind?

minoessepoes schreef:

Wij waren dus zo'n 45 euro in de maand aan flesvoeding en luiers kwijt. Terwijl Believe hier boven 60/70euro noemt. Zo zie je de verschillen al!

Zo is een gastouder vaak ook weer goedkoper dan een kinderdagverblijf (scheelde bij ons echt veel).

Ja best een groot verschil, maar beide vind ik het eigenlijk nog wel mee vallen. Ik had echt verwacht dat dat een stuk duurder zou zijn. Ik weet natuurlijk wel ongeveer wat een pak luiers kost en een pak voeding, maar niet hoe veel je gebruikt en wat het dus maandelijks kost. Dus dit topic geeft echt super veel inzicht nu al.

-Leuk om te lezen Geel. Ik denk dat mijn schoonouders ook voor aan staan om ons spulletjes te geven, maar zo niet dan ben ik zelf ook wel iemand van de koopjes. Een heel duur kamertje of zoiets hoeft van mij ook niet.

@ Believe & Vancity - Ik heb even een proefberekening gemaakt, beetje losjes. Maar het valt me eigenlijk alles mee qua opvang kosten. Dat zal zeker wel het duurste zijn denk ik, maar hoe we dat zouden doen is ook nog niet echt besproken. Misschien blijken we wel amper opvang nodig te hebben. Mijn schoonouders zouden wel willen oppassen en mijn moeder ook wel. Mijn vriend wil graag minder gaan werken, dus dan blijven er niet eens zoveel 'echte' opvang dagen over. Maar goed, dat is voor latere zorg, wel fijn om te weten wat het ongeveer zou gaan kosten. Bedankt voor die tip.

@ Susan, bedankt voor al je tips over Ikea, de boeken/speelgoed/kleertjes, Action en de maxi cosi, echt heel fijn. Dat laatste zou ik inderdaad ook alleen doen als ik het echt echt vertrouw. Mijn broers hebben allemaal al kinderen, dus wie weet hebben zij nog wel wat spulletjes inderdaad. Handig ook dat zoeken op luiers in de aanbieding en idd Zwitsaldoekjes zijn regelmatig in groot verpakking ergens in de aanbieding. :ja:
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5878

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 25 Jan 2016 14:06

Re: Wat kost een kind?

Wij betalen 6,00 euro per uur aan de gastouder en 65 euro bureaukosten per maand en wij betalen per uur en niet per dagdeel. Omdat mijn man onze zoon brengt en ik hem haal zijn de opvang dagen maximaal 9 uur.

Als wij vakantie hebben, of mijn ouders 1 keer in de maand een dag oppassen, of mijn man door de week een dagje vrij is omdat hij in het weekend werkt betalen wij dus niks. Zo had onze gastouder de hele maand juli vakantie en wij dus ook geen opvang kosten.

Nadeel is dus dat wij verplicht in de maand juli vrij moesten nemen omdat we geen gastouder hadden of een vreemde voor een maand zou oppassen wat wij niet prettig vinden. En er zijn natuurlijk een hele hoop meer voors,- en tegens voor een kinderdagverblijf of een gastouder. Maar als ik het zo elke keer lees, is een gastouder sowieso een veel voordeligere optie.
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 26 Jan 2016 12:00, in totaal 1 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Jolly

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 11

Geregistreerd: 25 Jan 2016 12:38

Bericht 25 Jan 2016 14:11

Re: Wat kost een kind?

Ook ik ben thuis bij de kinderen en doen we alles van 1 salaris ( en een stukje ziektewet uitkering )
We hebben geen opvang nodig dus daar kan ik niks over zeggen.

De oudste zit al op school, dit kost jaarlijks 75 euro aan schoolgeld.
De jongste zit nog in de luiers wat ongeveer neer komt op zo'n 20 euro per maand. Billendoekjes van het ah basic assortiment voor een euro en flesvoeding krijgt ze niet meer.

Wij zijn met ons 4 en geven wekelijks 60 euro uit aan boodschappen. Allebei de kinderen eten met de pot mee en er is elke dag voldoende vers fruit en verse groenten

Sport, zwemles en dansles, maandelijks 90 en 20 euro
Kleding, elk kwartaal rond de 400 euro voor 2 kinderen, dat beland op de grote hoop, als ik wat voor ze nodig heb koop ik het gewoon. Denk globaal gezien zo'n 35 euro per maand en soms een paar grote aankopen ineens als er weer één een groeispurt gehad heeft.

Wij leven niet luxe,maar doen genoeg leuke dingen ook merkkleding is hier niet aan de orde mits gekregen
Speelgoed hebben we veel gekregen en ook kleding voor de jongste heb ik genoeg tot ze zeker 3 is, dus het zijn alleen de basis dingen die ik bij koop.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 25 Jan 2016 14:11

Re: Wat kost een kind?

Luiers hebben wij altijd van Kruidvat en koop ik alleen in de aanbieding. Ik heb net zes pakken voor €50 besteld. Wij doen hier nu ongeveer drie maanden mee. Dus dat is zeg maar €17 per maand. Billendoekjes haal ik of van Zwitsal (16 pakken voor €19 in de aanbieding) of van Action van €1 per pak. Voor J. gebruiken we alleen nog die van de Action en dan haal ik eens in de twee maanden een stuk of tien pakjes. Dus zeg €5 per maand.

Flesvoeding hadden wij van Nutrilon en die is wel wat duurder. Volgens mij €12 per pak en dat kan maandelijks dus wel behoorlijk aantikken. Maar goed dat was hier na een maandje of 8 ook weer wat minder omdat ze toen al behoorlijk mee at qua brood, fruit en groente. En met een jaar zijn we helemaal overgestapt op gewone halfvolle melk en krijgt ze geen flesvoeding meer. Mijn dochter heeft heel lang alleen potjes willen eten en dan was ik daar €10 per week voor kwijt. Op een gegeven moment is ze wel met ons mee gaan eten en sindsdien ben ik denk ik €20 per maand extra kwijt aan boodschappen (incl. biologische diksap verder hebben we geen speciale kinderboodschappen in huis). Oh en eens in de twee maanden €10 aan vitaminepillen voor haar sinds ze geen vitamine D druppels meer krijgt. Kort gezegd: J. kost ons qua boodschappen nu rond de €25 extra per maand.

Wij hebben voor twee kinderen een kledingbudget van €150 per maand. De ene maand houd ik over en de andere maand kom ik iets tekort. Nu koop ik wel redelijk veel merkkleding dus dat is sowieso wat duurder en J. heeft bijvoorbeeld sinds ze loopt al vijf paar schoenen nodig gehad omdat haar voeten zo snel groeien. Maar gemiddeld kom ik wel op €150 per maand uit.

Speelgoed krijgt ze alleen met haar verjaardag en kerst/Sinterklaas. Dan hebben we een budget van maximaal €150. Dus €300 in totaal. Daar zaten we het afgelopen jaar lang niet aan. Knutselspullen koop ik eens in de zoveel tijd bij de Action en dan ben ik denk ik maximaal €5 kwijt. Eens in de twee maanden denk ik.

Andere kosten zijn hier het babyzwemmen (€26 per maand) en de peuterspeelzaal (€50 per maand, dit wordt vanaf 2017 hoger omdat het dan onder kinderopvang gaat vallen). We hebben een Efteling abonnement voor omgerekend €30 per maand. Voor de rest doen we voornamelijk dingen die geen geld kosten (bos, kinderboerderij, strand, etc.).
<<

Anoniem281

Bericht 25 Jan 2016 15:07

Re: Wat kost een kind?

Wij zijn tot nu toe kwijt;

Meubeltjes; gratis, hoewel we de vrienden van wie we 't hebben gekregen wel mee uit eten hebben genomen en toen waren we 200 euro kwijt.
Box; ook gekregen van dezelfde vrienden.
Kinderwagen (tweedehands, wij hebben bijna niks nieuws!): 200 euro. Incl. maxicosi en alles erop en eraan.
Gordijnen: In de aanbieding gekocht voor 75 euro.
Verf e.d. voor 't kamertje: 60 euro, verder lag er al mooi laminaat.
Babybadje; tweedehands, 25 euro.
Textiel en beddengoed en meuk; 240 euro.
Nieuw aankleedkussen, flessen, spenen, monddoekjes en losse meuk; 160 euro.
Kleertjes, overal en nergens vandaan, nieuw en tweedehands door elkaar heen; eh.. Durf 't bijna niet te zeggen, maar ik denk dat ik daarmee al over de 400 euro zit. Even natellen in m'n hoofd... Yep.

Ehm wat hebben we nog meer al gekocht.. We hebben een wipper gekregen, zo'n superdeluxe ding van 100 euro, maar die schijnt z'n geld wel waard te zijn! Oh en we hebben al een maxicosi voor 1 tot 4 jaar, voor 35 euro.

Dus totaal, bijna 1200 euro. Uit eten gaan als bedankje voor 't kamertje niet meegerekend. Oh máár ik heb ook al best veel 62-68 dus voorlopig hoef ik geen kleding meer te kopen. Denk ik. Tenzij ik iets schattigs zie..

Verder wil ik je wel op de hoogte houden, hoor, van de uitgaven komende tijd en als-ie geboren is? Hoewel ik vrees dat ik iets anders uitgeef dan jij dat zou doen :angel:
<<

Anoniem166

Bericht 25 Jan 2016 15:18

Re: Wat kost een kind?

Ik vind de kosten wat luiers, voeding etc. best meevallen. Het 'dure' zit hem hier vooral in de garderobe en bijzondere uitgaven. Denk ik een rustige maand te krijgen, moet er een nieuwe fietsstoel of autostoel komen. Heb je net wat nieuwe kleding aangeschaft voor de jongste, komt er een groeispurt en kun je weer opnieuw beginnen. Schoenen vind ik ook altijd behoorlijk prijzig. Maar ik moet dan ook toegeven dat ik wat kleding en schoenen betreft niet het allergoedkoopste haal.

Mijn beide kinderen kregen/krijgen borstvoeding. Dat kost nu niks, maar bij de eerste heb ik natuurlijk wel een kolf gekocht en voedingsbh's. De gewone boodschappen zijn er eigenlijk niet duurder op geworden sinds de kinderen mee eten.

Kinderopvang is een dure post hier. Wij betalen ongeveer 550 netto voor 2 dagen.

Als je kijkt naar de uitgaven, zou ik ook eens kijken naar wat er binnenkomt als je kinderen hebt. De inkomensafhankelijke combinatiekorting is sinds dit jaar omhoog gegaan, als je beiden werkt scheelt dat best wat. Kinderbijslag, kinderopvangtoeslag. Al met al komt er nog best wat binnen.

Wij houden altijd onze uitgaven bij, dus als je een exacte berekening wil zien van bijvoorbeeld 2015, dan kan ik je die ook geven. Ik schrik er altijd een beetje van als ik alles dan bij elkaar zie staan. Maar wij kopen wel bijna alles nieuw.
Laatst gewijzigd door Anoniem166 op 25 Jan 2016 15:20, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem304

Bericht 25 Jan 2016 15:19

Re: Wat kost een kind?

Carl schreef:
Verder wil ik je wel op de hoogte houden, hoor, van de uitgaven komende tijd en als-ie geboren is? Hoewel ik vrees dat ik iets anders uitgeef dan jij dat zou doen :angel:

Haha. Zolang je geen twee luiers tegelijk aan doet bij de baby zal het op dat gebied in ieder geval wel redelijk mee vallen qua verschillen tussen ons. :angel:
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron