Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat is wijsheid?

<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 02 Okt 2013 22:22

Wat is wijsheid?

Hoi meiden,

Ik heb even jullie advies en kijk ergens op nodig.
Mijn oudste zoon is een zachtaardig kind wat moeite heeft op school. Hij weet alles wel maar kan het moeilijk uitvoeren. Hij wil hel graag en doet z'n uiterste best, hij is bang om te falen.

Nu ben ik afgelopen vrijdag gebeld door een moeder van een klasgenootje. Zij had haar zoon en een ander klasgenootje horen praten. Ze zeiden tegen elkaar dat als zij de directeur van school waren, ze de muziekleraar meteen zouden ontslaan. Zij is hier op verder gaan vragen en het blijkt dat de muziekleraar mijn zoon hardhandig heeft vastgepakt en zo tegen hem heeft lopen schreeuwen dat hij moest huilen. De 2 klasgenootjes zeiden dat het echt heel zielig was en dat ze erg waren geschrokken. De moeder vertelde mij dat het echt zorgelijk klonk en dat haar zoon er echt van onder de indruk was.

Dat krijg je dan even te horen van een andere moeder. Jeetje dan voel je je klote. Mijn zoon heeft namelijk niets laten merken of gezegd. Ik heb het mijn zoon gevraagd waarom hij niet gezegd had. Toen brak hij en zei tegen mij " mama dat moet ik toch zelf oplossen, ik moet gewoon nog beter m'n best doen". Nou ik kan je zeggen dan breekt je hart.

Wat was er nu gebeurt ( daar geloof ik mijn zoon op omdat hij niet het kind is dat liegt maar juist dingen minder erg maakt. Ook zijn klasgenootjes hebben het zo verteld) ze moesten een opdracht maken en hij begreep deze niet. Hij mocht het niet meer vragen dus heeft hij niets opgeschreven. Maar omdat hij bang als dat de leraar weer boos zou worden heeft hij de antwoorden meegeschreven. De meneer zag dit en werd meteen boos op hem. Hij heeft hem bij z'n arm vastgepakt en hem valsspeler en onsportief genoemd. Hij schreeuwende tegen hem. Mijn zoon probeerde zich loste trekken en heeft gezegd "laat me met rust" . Tot 2 x toe.
De leraar heeft hem niet gevraagd waarom hij heeft meegeschreven etc. Blijkbaar is de leraar sowieso iemand bij wie de kinderen moeten stilzitten met de handen plat op tafel, niets in de handen, niets vragen en gewoon luisteren. Ik kan me ook niet voorstellen dat dit de 1e x is. Mijn zoon is niet het type kind dat het bloed onder je nagels vandaan haalt. Hoe doet hij dan bij het kind dat dat wel doet?

Mijn zoon vertelde dat hij elke vrijdagsmiddag met buikpijn naar schoolgaat omdat hij muziekles heeft.

Nu ben ik naar de juf gegaan en zij vind dat ik eerst in gesprek moet met de muziekleraar. Ik kan dit echter niet omdat ik erg boos ben en het toch een welles nietes spel zal worden. Hij zal dit niet toegeven. Ik wil een gesprek met de directeur en dan mag de muziekleraar daar wel bij zijn. Ik heb de directeur gemaild en hier een verzoek om gedaan, daarnaast heb ik vermeld dat mijn zoon voorlopig niet naar de muziekles zal gaan. Hij kan best ander werk afmaken op de gang ofzo.

Nu is de directeur hier op ingegaan en hij vind dat ik eerst zelf met de leraar in gesprek moet en dat hij niet akkoord gaat met het niet naar de muziekles gaan. Hij zegt dat dit verplicht is. Onzin in mijn ogen, zolang mijn zoon niet verzuimd en schoolwerk doet.

Nu zegt mijn gevoel om voet bij stuk te houden omdat ik dit het beste vind voor mijn zoon en omdat ik hem heb gezegd dat hij met een goed gevoel naar school kan gaan en ik er voor hem ben. De dag voor het incident hebben ze in de klas een gesprek gehad over je veilig voelen in je klas. Dat doet hij dus niet bij die leraar. De moeder van zijn klasgenootje heeft aangegeven hier ook wel een rol in te willen spelen. Ze vind het niet normaal en wil ook haar ongerustheid uiten.

Wat vinden jullie en de juffen.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Anoniem7

Bericht 02 Okt 2013 22:27

Re: Wat is wijsheid?

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt dat je hem niet met een fijn gevoel naar muziekles toe laat gaan zonder dat je een gesprek gehad hebt. Ook vind ik het verstandig dat je het gesprek aan wilt gaan, maar dan met de directeur erbij. Wat fijn dat die moeder aan jouw kant staat en verder is gaan vragen, fijn dat het contact met ouders onderling op school zo is dat de bezorgdheid gedeeld wordt.
<<

Anoniem286

Bericht 02 Okt 2013 22:28

Re: Wat is wijsheid?

Wat een rotsituatie... Klinkt als een hele gestresste vent die muziekleraar. Ik zou meteen verhaal halen bij de muziekleraar. En tot die tijd inderdaad mijn kind niet naar die les laten gaan. Dat verplicht volgens de directeur zou ik inderdaad even aan mijn laars lappen. Kan je man niet mee gaan en het gesprek voeren?
<<

Anoniem57

Bericht 02 Okt 2013 22:30

Re: Wat is wijsheid?

Oh wat vreselijk!

Puur om mijn kind te beschermen zou ik hem idd niet naar muziekles laten gaan, en er de eerste keren gewoon zijn op school op de momenten dat hij eigenlijk naar die les zou moeten. Verplicht? M'n reet, m'n kind is belangrijker.
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 02 Okt 2013 22:31

Re: Wat is wijsheid?

Ja het is zeker fijn dat mijn bezorgdheid gedeeld wordt. Mijn man laten meegaan kan wel, maar ik denk dat die helemaal uit z'n slof schiet en die man het liefst zelf even bij z'n arm zou pakken. :silent:
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

sandra

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 137

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 02 Okt 2013 22:32

Re: Wat is wijsheid?

Ik vind dat je het heel goed aanpakt, en ik zou de directeur melden dat je toch een gesprek wil met hem erbij, om de reden die je al noemde. Dat kan hij toch niet weigeren?!
grote broer, febr 2007
kleine broer, febr 2010
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 02 Okt 2013 22:33

Re: Wat is wijsheid?

Hallo dan wat een verhaal! Ik heb zo geen tips voor je maar eigenlijk zou ik voet bij stuk houden. Kom nou we leven niet in de jaren weetikveel dat de leraar met een stok op je vingers slaat. Ruben zou van mij ook die les niet in hoeven. En ik snao je kwaadheid totaal! Kan een directeur een gesprek met jou weigeren dan? Als er toch een gesprek komt met de docent en de directeur, zou ik die andere moeder daar toch graag bij willen. Of iemand van de ouderraad ofzo?
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Leaf

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2809

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:42

Bericht 02 Okt 2013 22:33

Re: Wat is wijsheid?

Ach gos, arm ventje. Even een knuffel voor jullie!

En hou voet bij stuk hoor, niet meer naar muziekles. Opkomen voor je kind is ook heel belangrijk, dat voelt hij zich gesteund en veilig.
RYW schreef:Ik heb dingen uit mijn schoenzool gepeuterd die ik boeiender vind dan Nougat's mening en leven.
<<

Surya

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 996

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 02 Okt 2013 22:33

Re: Wat is wijsheid?

Wat ontzettend zielig voor je zoontje :(
Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Waarom zou jij perse met de man in gesprek moeten, als je aangeeft dat niet te willen/kunnen? Dan is het aan de directeur om daarin te bemiddelen, lijkt mij.
<<

Anoniem 82

Bericht 02 Okt 2013 22:35

Re: Wat is wijsheid?

Jeetje, niet normaal! Ik vind tips geven lastig, want ik zou denk ik hetzelfde reageren als jij. In elk geval denk ik dat ik mijn kind niet zomaar die les in zou laten gaan, voordat er een goed gesprek is geweest waar jullie tevreden mee zijn. Bah, ik krijg er kippenvel van, een kind hoort zich veilig te voelen op school!
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 02 Okt 2013 22:37

Re: Wat is wijsheid?

Ik ben blij om te lezen dat jullie het ook zo zien als ik. Daarbij, al is het niet zo gegaan, dan is de perceptie bij de kinderen en mijn zoon nog wel zo. Dat vind ik al kwalijk genoeg. Over veilig voelen gesproken.
Ik wil idd een gesprek met leraar, directeur en die moeder heeft ook aangeboden om er bij te zijn. Ik zie het nut er niet van in om alleen met die leraar in gesprek te gaan. Die zal zijn verhaal wel klaar hebben en ik ben dan de overbezorgde moeder met het kind dat niet kan luisteren. Nee bedankt.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Anoniem26

Bericht 02 Okt 2013 22:41

Re: Wat is wijsheid?

Surya schreef:Wat ontzettend zielig voor je zoontje :(
Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Waarom zou jij perse met de man in gesprek moeten, als je aangeeft dat niet te willen/kunnen? Dan is het aan de directeur om daarin te bemiddelen, lijkt mij.


Mee eens!
<<

Anoniem 42

Bericht 02 Okt 2013 23:01

Re: Wat is wijsheid?

Inderdaad gewoon gelijk een derde partij bij halen. Als het een kleinigheidje was geweest, had ik het met de leraar zelf willen uitspreken maar een kind bij de arm pakken en brullen is gewoon over de schreef en dan lijkt het me een goede zaak dat zijn werkgever erbij zit.

Heel erg sneu voor je zoon omdat hij dacht dat hij het zelf op moest lossen :( . Wat rot hoe kinderen zich dat dan aantrekken en denken dat het aan hun ligt.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:55

Bericht 02 Okt 2013 23:02

Re: Wat is wijsheid?

Ach, arme jongen. En wat moeilijk voor jou als moeder. Ik vind dat je al heel goed handelt door hem niet meer naar muziekles te laten gaan voorlopig. Hij zal zich gesteund voelen en vertrouwen op jouw veiligheid. Heel goed, zo hoort een kind zich bij een ouder te voelen vind ik.

Ik vind het erg raar dat zowel de juf als de directeur hier niets mee doen. In mijn ogen zijn zij er inderdaad ook om jouw zoon te helpen, bij te staan en serieus te nemen. Ik neem aan dat zij ook het beste met de kinderen voor hebben.
<<

Anoniem16

Bericht 02 Okt 2013 23:07

Re: Wat is wijsheid?

Pfff wat een verhaal. En als moeder en juf zou ik zeker voet bij stuk houden. Overigens zou ik een moeder uit mijn klas mooit eerst zeggen het zelf te gaan oplossen maar zou ik daarbij helpen, vooral omdat ik jouw zoon dan zou kennen en weet hoe hij is. Ik vind de reactie vd directeur ook niet goed, hij is de eindverantwoordelijke voor ieder die op zijn school werkt.
<<

Anoniem16

Bericht 02 Okt 2013 23:09

Re: Wat is wijsheid?

Ik denk dat je dit anders ook nog via de vertrouwenspersoon van je school of de stichting vd school kunt laten lopen wanneer de juf en directeur dit standpunt blijven houden. Iedere school heeft een vertrouwenspersoon, staat oa in de schoolgids.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 02 Okt 2013 23:27

Re: Wat is wijsheid?

Heb je de juf al gevraagd of zij samen met jou in gesprek wil met hem? Dus juf inplaats van directeur?
En anders samen met die andere moeder gaan?

Wel belachelijk dat de directeur eigenlijk niks doet!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 03 Okt 2013 06:42

Re: Wat is wijsheid?

Printje schreef:Pfff wat een verhaal. En als moeder en juf zou ik zeker voet bij stuk houden. Overigens zou ik een moeder uit mijn klas mooit eerst zeggen het zelf te gaan oplossen maar zou ik daarbij helpen, vooral omdat ik jouw zoon dan zou kennen en weet hoe hij is. Ik vind de reactie vd directeur ook niet goed, hij is de eindverantwoordelijke voor ieder die op zijn school werkt.


Dit dus..
Arm mannetje :(
<<

Anoniem58

Bericht 03 Okt 2013 07:29

Re: Wat is wijsheid?

Oh wat zielig voor hem, ook hoe hij er zelf op reageerde. Ik zou hem ook niet meer naar die les laten gaan, en als ze daar een probleem van maken zou ik hem denk ik op vrijdags thuis laten tot het opgelost is. Misschien kun je met je man samen naar school?
Ongelooflijk dat dit nog gebeurd en dan bij een kind wat dus eigenlijk geen kwaad in zich heeft.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 03 Okt 2013 07:56

Re: Wat is wijsheid?

Wat belacchelijk he, wat denkt die leraar wel niet. Ik zou ook voet bij stuk houden. Wat lief van die andere moeder. Ook zou ik mijn zoontje tijdelijk niet naar die les laten gaan.
<<

Anoniem66

Bericht 03 Okt 2013 08:03

Re: Wat is wijsheid?

Goed gehandeld! En groot gelijk dat je een gesprek wil met directeur erbij. Wat een lapwerkactie dat je zelf maar de confrontatie aan moet gaan. Wellicht is de directeur te chicken? Nee hoor, voet bij stuk houden, dit kan echt niet!
<<

meisje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 750

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:09

Bericht 03 Okt 2013 08:42

Re: Wat is wijsheid?

Pff jeetje wat een verhaal zeg.
Als juf zijnde zou ik nooit zo tegen de moeder gedaan hebben. Ik vind dat je samen moet kijken naar een oplossing.
Bij ons zijn er ook wel eens gesprekken waar de directeur bij zit. Ik zou ook voet bij stuk houden en de directeur bij het gesprek willen.

Succes Mamsie; het gaat je niet in de koude kleren zitten als ze zo tegen je kind doen.
💜💜💙💙
<<

Anoniem75

Bericht 03 Okt 2013 09:02

Re: Wat is wijsheid?

Wat een vervelende situatie zeg. Ik vind het wel stom van de juf en de directeur dat je eerst zelf met de leraar moet praten. Daar is hij toch directeur voor? En anders eisen dat je met de leraar, de juf én de directeur een gesprek wil. Ik zou het er iig niet bij laten zitten. Het is toch wat dat je kind met buikpijn naar school gaat :(
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 03 Okt 2013 20:03

Re: Wat is wijsheid?

Dit verhaal gaat nog wel even duren.
Er zijn nog meer ouders naar mij toegekomen. Zij uiten ook hun zorgen.
Ik heb vandaag de directeur proberen aan te spreken maar dit is niet gelukt. De muziekleraar heeft mij gebeld en ik heb hem gezegd dat ik niet met hem in gesprek wens te gaan en zeker niet over de telefoon. Hij dramde echter door en deed net of hij geen idee had van wat er is. Hij vroeg of hij soms iets verkeerds had gedaan? Hij voelt de bui al hangen.
De andere moeders stonden erbij toen hij mij belde en zij vinden dat ik het goed heb aangepakt. Nog geen 20 min later belde hij weer. Ik heb niet opgenomen en hij sprak mijn voicemail in. Morgen een gesprek met hem en de directeur. Echter wil ik eerst de directeur persoonlijk spreken. Ik wil niet met hem erbij (t gevoel van 2 tegen 1) mijn verhaal doen. Ook emotioneel gezien. Daarna mag hij zich wat mij betreft bijvoegen en dan kan ik hem te woord staan. Drie moeders hebben samen een mail opgesteld naar de juffen om aan te geven dat hun kinderen er ook mee zitten. Er is gevraagd om er in de klas over te spreken met de kinderen. Zodat de juffen ook de ernst van de situatie inzien.

De directeur mailde mij dat hij hoogst verbaasd was hierover. Maar gaat toch akkoord, maar hij wil niet de andere moeders erbij hebben. Ik voel me niet serieus genomen. Maar ik laat het er niet bij zitten.
Er is gebleken dat dit namelijk niet incidenteel was. De klas blijkt er gewoon niets over te durven zeggen. Ze zijn bang van hem en willen ook niet dat mijn zoon er dan misschien nog meer last van krijgt.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Anoniem7

Bericht 03 Okt 2013 20:07

Re: Wat is wijsheid?

Wat heeft jouw zoon een ontzettend lieve klas. Voor de aanpak van de school heb ik niet veel goede woorden over, maar de kinderen in zijn klas en de ouders zijn top.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers