Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 14:36

Vannacht heb ik op de bank geslapen, zodat mijn man een nachtje ongestoord kon slapen. Ik snurk namelijk gigantisch. Aanvankelijk dacht ik dat het wel meeviel, maar mijn man heeft het van de week een keer opgenomen en het is echt heel erg :laughcry:

Wat kan ik hiertegen doen? Ik slaap al op mijn zij, ik rook niet, heb geen overgewicht, drink zelden alcohol en ik heb geen allergieën. Momenteel ben ik wel verkouden, maar dat maakt geen verschil, tijdens de opname die mijn man maakte was ik nog niet verkouden namelijk. Ik begreep dat er speciale beugels of neusstrips/-spreiders of sprays etc., maar wat werkt nu echt? Ik heb niet zo'n zin om veel geld uit te geven voor iets dat niet/te weinig helpt namelijk. En voortaan op de bank slapen vind ik wat rigoureus.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 15:43

I feel you! Ik heb hetzelfde, bij mij komt het hoofdzakelijk door de zwangerschap en de verkoudheid. Laatste dagen is het aanzienlijk minder geworden, aldus O. Maar die heeft ook al een paar nachten op de bank doorgebracht.

Je zou eens kunnen kijken naar een bitje? Die sxhijnen ook wel goed te helpen

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 15:50

Je kunt er speciale beugels voor laten aanmeten, maar dat zijn gigantische dingen waar je mee moet willen slapen.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 15:50

Misschien naar de huisarts, juist om te voorkomen dat je vanalles gaat proberen. Een vriend van mij bleek een verschoven neusschotje te hebben, daar helpt geen spray tegen.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 18:38

Ik zou ook even langs de huisarts gaan voordat je zelf allerlei dure dingen gaat aanschaffen of aan laat meten.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 19:35

Ik lees even mee, maar dan voor mn vriend, want die krijgt snachts soms aardig wat trappen.. wat helaas niet werkt; hij draait een x, ademt 2x normaal en gaat weer hard door met snurken.. En ik kan niks, geen oordoppen, niet naar beneden omdat ik dan de kids niet hoor.
Heb toevallig vandeweek ook gezegd dat hij eens op onderzoek uit moet gaan naar iets, dus ben hier ook benieuwd

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 19:40

Moet jij altijd stand by staan voor je kinderen dan? Kan je man toch ook?

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 20:14

Hier een slaap deskundige ;). Ik zou via je huisarts een doorverwijzing vragen naar ofwel een slaap longarts of een kno arts. In jouw geval denk ik dat je het best naar de kno arts kunt gaan

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 20:15

Popcorn schreef:Je kunt er speciale beugels voor laten aanmeten, maar dat zijn gigantische dingen waar je mee moet willen slapen.


De beugels niet hoor. Dat is gewoon een soort van bitje. De apparaten wel meestal.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 20:25

Nou mijn vriend heeft zo’n beugel. En ik kan het hem niet kwalijk nemen dat ie het liever noet gebruikt. Vind het echt een groot ding.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 20:31

Het zit sowieso ook niet prettig denk ik. Maar is het dan een MRA beugel of?

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 20:40

Ik denk dat een stap naar de kno-arts een goed begin is. Die kan achterhalen wat de reden is van het snurken en de mogelijkheden dan bekijken.

Mijn moeder heeft er bijvoorbeeld een bitje voor gekregen en m'n schoonvader (met overgewicht en slaapapneu) een heel apparaat.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 20:43

Sam schreef:Het zit sowieso ook niet prettig denk ik. Maar is het dan een MRA beugel of?



Geen idee wat voor naam zo’n ding heeft. Het zorgt er alleen voor dat zijn kaken op elkaar blijven staan wanneer hij slaapt, en dis niet snurkt. Maar goed, ik gebruik dus wel oordoppen, geen last van die herrie en ben toch altijd degene die de kinderen hoort of. verneemt. Dat werkt bij ons gelukkig prima. Vind het echt een rot geluid om te horen.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 21:01

Caulfield schreef:Misschien naar de huisarts, juist om te voorkomen dat je vanalles gaat proberen. Een vriend van mij bleek een verschoven neusschotje te hebben, daar helpt geen spray tegen.


Mijn oom heeft inderdaad ook van alles geprobeerd en veel geld uit gegeven, blijkt het hetzelfde te zijn als bij jouw vriend. Hij is een paar weken geleden eraan geholpen en het is eindelijk over.

Re: Wat helpt echt tegen snurken?

14 Jan 2019 21:06

Flo schreef:Ik zou ook even langs de huisarts gaan voordat je zelf allerlei dure dingen gaat aanschaffen of aan laat meten.


Nou ja, daarom dus de vraag wat nou echt helpt, want ik las zoveel verschillende tips en tricks dat ik er niet echt wijs uit werd. Morgen moet ik toch bij de huisarts zijn, dan leg ik het gelijk voor.
Plaats een reactie