18 Apr 2018 16:33
Als ik zelf bitterballen wil bakken gooi ik gewoon een laag vet in mijn Creuset en vis ik ze er uit met een ijzeren schuimspaan. Werkt prima voor die enkele keer!
18 Apr 2018 17:31
Ik vind de airfryer een prima alternatief voor de frituur pan, ik betaal veel liever een stuk meer bij de frietboer dan zo n vieze vetpan schoonmaken.
Wij eten ook spaghetti bolognese, saus staat al vanaf 11.00 te pruttelen
18 Apr 2018 18:52
Na een hele middag schoolhandbal buiten in de zon had ik geen zin meer om te koken. Wij hebben lekker patat gehaald.
18 Apr 2018 19:21
Wij aten patat met snackjes, uit de friteuse dus.
18 Apr 2018 21:34
Ik at staand even heel snel wat romaine sla wraps met Japanse wokgroenten en biefstuk puntjes. Had beetje haast en dit was in elk geval snel klaar maar toch gezond. En nu heb ik alweer honger.
18 Apr 2018 21:42
Ik haat het woord 'pruttelen', leer ik van dit topic.
18 Apr 2018 21:45
Geel schreef:Ik haat het woord 'pruttelen', leer ik van dit topic.
Hoe komt dat? Ik vind het woord wel heel leuk als het over mensen gaat: "Hij pruttelde nog een beetje na." Dat zie ik dan gewoon voor me.
Wij aten een beetje raar, omdat ik kipgehakt uit de vriezer had gehaald, maar niet echt zin had om burgers te maken zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Nu werd het kipgehakt met tacokruiden, paprika, mais, kidneybonen, gezeefde tomaten en een beetje crème fraîche. Mijn vriend at er een wrap bij, maar ik word daar nooit zo blij van. Het was eigenlijk wel lekker.
18 Apr 2018 21:53
Oh ik ben dol op pruttelen! Ik maak ook veel pruttel-eten én ik gebruik het veel in de June-context. Als ik niet direct weet wat ik ergens van vind of wat ik wil (en dat is vaak) dan laat ik het ff pruttelen.
Pruttel pruttel pruttel pruttel.
18 Apr 2018 22:53
SoGood schreef:CBL, wij hebben ook geen frituurpan omdat we nauwelijks/nooit frituren, ik zo'n viezig ding niet in mijn huis wil en we gewoon net zo makkelijk frietjes halen wij de snackbar. Onnodig dus.
Dit dus.
19 Apr 2018 07:41
Gisteren is onze Black Basterd geleverd
Dus meteen gebruik van gemaakt en we hadden er een hamburger, kipsaté spiesje en een carpacciorolletje op. Daar een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter en een salade bij.
Vanavond gaat hij weer aan, gewoon met wat drumsticks er op en een maïskolf, ik heb wat aardappels salade gemaakt voor er bij.
Van het weekend maar eens echt uit proberen met een hele kip er in.
19 Apr 2018 12:13
Wij hebben vanavond een etentje vanwege mijn vader zijn werkjubileum.
19 Apr 2018 12:46
Wat een feestje Minoes!
Veel plezier Mizz, bij wat voor soort restaurant?
Feline komt vanavond eten en ik moet nog iets bedenken! Ik denk dat ik een watermeloen salade met feta, munt en balsamico maak en een pizza met bloemkoolbodem of volkoren pita met veldsla, paprika, falafel, rode ui en een knoflookyoghurtsausje. Maar kan goed zijn dat ik nog van gedachten verander.
19 Apr 2018 13:52
Als ik zelf friet maak, dan maak ik het ook echt helemaal zelf. Dus van aardappelen, afspoelen, koken, laten uitwasemen, voorbakken, laten drogen en dan weer afbakken. Dat doe ik dan in een grote gietijzeren wok.
Voor vanavond heb ik gnocchi met een feta-citroen-amandelschaafsel salade erbij. En gele paprika en courgette.
19 Apr 2018 14:09
Die eten wij vanavond.
Wij hebben trouwens wel een frituurpan, maar die staat al jaren op zolder. Friet halen we wel eens; meestal maak ik ovenfrietjes klaar met snacks erbij die ook in de oven kunnen (kroketten, bamischijven, frikandellen en Mexicano)
19 Apr 2018 14:20
Wij gaan bbq’en
19 Apr 2018 17:33
Radler schreef:Wij gaan bbq’en
Wij ook
19 Apr 2018 17:35
Emma schreef:Radler schreef:Wij gaan bbq’en
Wij ook
Hier ook!
19 Apr 2018 17:42
Ik ga uit eten met mijn ex-collega's en bowlen, wordt nog een verrassing dus!
19 Apr 2018 17:49
Flat breads met merguez worstjes en een varia aan groenten. En ik heb zin in hot sauce, heel veel hot sauce.
19 Apr 2018 17:58
Wij hebben net een broodje hamburger op met rauwkost en koude schotel.
19 Apr 2018 18:20
Pastasalade met tonijn, kappertjes, rode ui, tomaat, appel en yoghurtmayo.
19 Apr 2018 20:11
Wij aten kip uit de oven, gemarineerd met een lekker oosters woksausje (zelfgemaakt), en verse sperziebonen, ook even gewokt in datzelfde woksausje.
19 Apr 2018 20:15
Zoete kip die nog over was met couscous.
19 Apr 2018 21:23
Amandine schreef:Die eten wij vanavond.
Wij hebben trouwens wel een frituurpan, maar die staat al jaren op zolder. Friet halen we wel eens; meestal maak ik ovenfrietjes klaar met snacks erbij die ook in de oven kunnen (kroketten, bamischijven, frikandellen en Mexicano)
Die is lekker ja!
19 Apr 2018 21:45
minoessepoes schreef:Gisteren is onze Black Basterd geleverd
Dus meteen gebruik van gemaakt en we hadden er een hamburger, kipsaté spiesje en een carpacciorolletje op. Daar een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter en een salade bij.
Vanavond gaat hij weer aan, gewoon met wat drumsticks er op en een maïskolf, ik heb wat aardappels salade gemaakt voor er bij.
Van het weekend maar eens echt uit proberen met een hele kip er in.
Oh gaaf minoessepoes! Veel plezier ermee.