Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 12:58

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn kinderen dan gewoon voor de tv hangen.....jullie?

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:02

Dochter speelt graag de hele dag buiten. Zoon speelt binnen op de xbox, kijkt een filmpje, leest een boekje of speelt met z'n transformers. Af en toe speelt hij een half uurtje buiten met water.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:03

Weinig. We hebben zwemwater voor ons huis dus de oudste gaat zometeen lekker zwemmen als hij uit school komt. De jongste slaapt nu en scharrelt voor de rest de hele dag wat in zijn luiertje door de achtertuin.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:09

Ze zijn vandaag gewoon naar school, maar gisteren zijn ze ook niet veel buiten geweest. We zouden naar het zwembad op de camping gaan en daarna bij mijn ouders eten, maar de auto was stuk, dus dat ging niet door. Y had zaterdag een heel lange, vermoeiende dag in het theater, dus zij heeft sowieso niet veel gedaan, een beetje met de barbies gespeeld, film gekeken. Mijn man is met E een stukje gaan fietsen zodat ik even een was kon draaien en hij heeft even in de tuin gespeeld, verder ook voornamelijk binnen.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:24

Wij zijn juist lekker buiten. Het zwembad staat op. M. speelt in het bad of er erbuiten. Ik zit soms bij het zwembad of anders onder ons schaduwdoek waar ik het goed in de gaten kan houden. Misschien dat we straks nog even op de fiets stappen als J. ook wakker is.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:38

Eigenlijk hetzelfde als dat het regent of koud is :eyes: Binnenspelen dus.
We hebben met de lunch wel buiten gezeten maar dat was maar eventjes.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:47

Wij hebben vanmorgen in de schaduw in het badje gezeten.
Buiten geluncht en toen is T. gaan slapen.
Nu kijken we even tv en straks weer lekker naar buiten, het badje in!

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:50

's Ochtends wel even naar buiten, stukje fietsen/lopen/speeltuin/met water knoeien maar 's middags hou ik hem ook binnen meestal. Zelf kan ik ook helemaal niet tegen de hitte dus in de middag heb ik het vaak helemaal gehad.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:57

Dan gaan we 's ochtends al op tijd boodschappen doen of fietsen. Later gaan we zwemmen of we gaan buiten spelen in het zwembadje. 's Middags ook zwembadje of binnen spelen.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:57

Ik ben van 11-13 naar de kinderboerderij geweest (incl t lopen).
Bij thuiskomst gegeten en mocht ze idd op de ipad. Ik durf haar met krentenbaard niet in t water te zetten, en anders is buiten spelen wel warm. Nu is ze trouwens wel kijken of haar vriendinnetje thyis is om mee te spelen

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 13:59

Vanochtend hebben we boodschappen gedaan, nu ligt ze te slapen en straks mag ze in het badje onder de parasol. Als ze dat niet meer wil gaan we naar binnen denk ik.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 14:00

Binnen blijven en straks buiten in de schaduw in een zwembadje

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 14:13

De oudsten zaten op school, en vanochtend snel even wat opgeruimd, daarna op de fiets wat boodschapjes gedaan. Er is hier nu een vriendje te spelen, ze spelen binnen met kapla. Ik stuur ze met eten wel weer naar buiten.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 14:37

De oudste heeft een vriendje te spelen en de jongste is niet thuis. De oudste wilde net eerst even bijkomen en binnen spelen. Net heb ik ze ingesmeerd en nu zijn ze nog even buiten. Dan het vriendje thuis brengen en ik denk na het eten nog wel even in de tuin in het zwembad.

Ik probeer ze met zulke dagen in elk geval niet te lang achter elkaar in de hitte te hebben. En een beetje rustig aan, badje in de tuin, veel met water spelen. En sinds vandaag de mobiele airco weer aan beneden, dus regelmatig even verkoeling zoeken in de woonkamer.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 14:46

In de ochtend probeer ik de verplichte activiteiten te plannen (boodschappen ect). En in de middag hebben wij vanaf 14:00 lekker veel schaduw in tuin, dus spelen ze met de watertafel en emmers water met bekertjes. Als mijn vriend thuis is, zetten we soms een zwembadje op.
Natuurlijk alles goed ingesmeerd en met een hoedje of petje op.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 14:59

De oudste is gewoon naar de gastouder, de baby ligt lekker binnen. Gisteren heeft de oudste voornamelijk in het opblaasbadje op het balkon gespeeld en met de zandbak en de bellenblaas, ook zijn we even naar de speeltuin gelopen, het deel voor de kleine kinderen is in de schaduw dus daar kon hij prima lekker spelen. En verder elke dag een ijsje ed.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 17:31

In de ochtend buiten en zodra ik het te warm vind, blijven we binnen. Zoon zit dan veel voor de tv en speelt wat. Hij is heel moe en hangerig.
Dochter ligt veel op bed. Wordt moe van dit weer.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 18:52

Ik ben lekker de koele Appie in geweest. Moest toch boodschappen doen. Verder wel gewandeld maar ben toch bang voor de zon en warmte. En daarnaast hangt ie natuurlijk vrijwel constant aan de borst ivm de hitte. Lekker rustig binnen dus.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 19:08

Wij hebben vakantie, vorige week afgekoeld aan zee. De afgelopen dagen zijn we naar het zwembad gegaan (binnenbad) en vandaag zijn we naar een meer gegaan, dat was ook een succes. Veel kindjes, mooie natuur en lekker water.

Thuis hadden we een badje opgezet, factor 100, 2 parasols en zonnehoedje. Ons kon niks gebeuren dachten we, begint ze ineens keihard te huilen. Het arme meisje stond op de kokende tegels met haar eeltloze voetjes. Zó dom van ons.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 19:40

Ach Sogood, dat soort dingen gebeuren!

Schiet me te binnen: water wat in de tuinslang blijft staan kan kokend heet worden. En als je dan je kinderen nat spuit....dan wel even opletten!

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 19:58

Vanochtend zijn we binnen gebleven.
Nadat we dochter uit school gingen halen, zij ging met een vriendinnetje mee, in de tuin met wat water en bootjes gespeeld en een waterijsje gegeten. Toen dochter weer halen. En daarna wel in de tuin en toen ik ging koken binnen gespeeld.

Maar vaak als mijn gastkindje er is overdag, kijkt zij na de luch even televisie. Het is dan te warm om buiten te spelen.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 20:00

Marin schreef:Ik ben lekker de koele Appie in geweest. Moest toch boodschappen doen. Verder wel gewandeld maar ben toch bang voor de zon en warmte. En daarnaast hangt ie natuurlijk vrijwel constant aan de borst ivm de hitte. Lekker rustig binnen dus.

Oja, dat extra drinken deed F ook toen het zo warm was vorig jaar. Lekker zo'n klein warm ventje tegen je aan terwijl je het zelf ook al zo warm hebt.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 20:06

Mijn zoon heeft er echt last van geloof ik. Hij is niet te genieten en heeft ineens 8 poepluiers per dag. Hij zweet zich Royen slaapt slecht. Ik heb hem nu beneden in bed gelegd, op zijn kamer was het toen ik net keek 31 graden. Beneden 25, dus dat is iets beter.
Mijn man heeft vandaag een mobiele airco gehaald dus morgen zal het vast beter gaan.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 20:06

Hier een studiedag van de oudste (morgen weer, komt lekker uit!). Ik heb ze tot 8.30 uur binnen kunnen houden, daarna zijn we tot bedtijd buiten geweest. Vanochtend een lekker stuk gefietst en onderweg gepicknickt. Vanmiddag badjes in de tuin gezet en de hele middag met het water gespeeld en vanavond de bbq aangestoken. Onze kids spelen eigenlijk altijd het liefste buiten, helemaal met dit weer.

Re: Wat doen jullie met de hitte?

19 Jun 2017 21:18

Ik moest vandaag werken en ben met de fiets gegaan. Mijn zoon zat op school, mijn man is hem van school gaan halen naar mijn ouders gereden om dochter op te halen. Daar heeft zoon buiten gespeeld.

Morgen gaan we naar de Efteling, stond al lang gepland en we hebben niet echt een andere datum (buiten het hoogseizoen) dat we kunnen gaan met onze gezinnen. Al vinden we de warmte niet zo heel erg eigenlijk.
Plaats een reactie