Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wasmachine in kelder

<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 12 Mrt 2018 21:06

Wasmachine in kelder

Wie heeft zijn wasmachine/droger in de kelder staan? Vind je dat een handige plek en ben je blij met waar die nu staat? Waarom wel of niet.

Ik twijfel ineens of ik mijn wasmachine in de kelder wil gaan zetten. We hadden eigenlijk bedacht dat hij in de bijkeuken zou komen maar misschien wordt het daar dan toch te vol. We hebben daar nu een cv ketel hangen, een warmtepomp van 300 liter staan (bakbeest), dan zouden er een wasmachine en droger bijkomen en nog een vriezer. Er zit op die 10 m2 ook nog 2 deuren (een naar de keuken en 1 naar buiten) en het dak loopt schuin af dus grote apparaten kunnen maar op bepaalde plekken staan. Dit zou betekenen dat we geen ruimte meer hebben voor een kast met etenswaren in de bijkeuken en in de keuken zelf hebben we ook niet veel opbergplek. Eigenlijk niet zo handig bij nader inzien.

Maar ik heb altijd iets gehad tegen de wasmachine in de kelder maar dat is nergens op gebaseerd. Ik ben dus benieuwd naar ervaringen. Ruikt het bijvoorbeeld muf? Laat je je schone was soms niet op een vieze keldervloer vallen, vind je het vervelend dat als je je was buiten zou willen ophangen je helemaal vanuit de kelder moet komen en je vuile was helemaal naar de kelder moet brengen?

Echte issues hier hoor :laughcry: Wereldproblematiek.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10379

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 12 Mrt 2018 21:08

Re: Wasmachine in kelder

Ik zou alleen bang zijn voor het vocht. Maar als je er de was sowieso niet gaat ophangen is dat natuurlijk helemaal geen probleem.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Moesje

Kwebbel

Berichten: 477

Geregistreerd: 09 Dec 2013 12:27

Bericht 12 Mrt 2018 21:11

Re: Wasmachine in kelder

Ik heb een gruwelijke hekel aan kelders dus ik zou zorgen dat ik er zo min mogelijk hoefde te komen.

Volle wasmanden zeker met natte was zijn behoorlijk zwaar dus dat zou wel gaan vervelen denk ik. Heb je in de kelder wel goede aansluitingen voor water en elektriciteit?

Ik zou zelf eerder ervoor kiezen om voorraad op te slaan in de kelder denk ik.
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 12 Mrt 2018 21:12

Re: Wasmachine in kelder

Ik zou me in jouw geval ook een beetje zorgen maken om een eventueel volgelopen kelder als er gedoe is met regen/het riool. Dan is meteen je wasmachine beschadigd, maar geen idee of jullie daar überhaupt kans op hebben.
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 12 Mrt 2018 21:21

Re: Wasmachine in kelder

Ja dat laatste heb ik ook over na zitten denken. Volgens de bouwkundige (die kwam keuken voordat we het huis kochten) hadden we een hele droge kelder die in goede staat verkeerde. Dat wil ik eigenlijk graag zo houden. Wat wel fijn is in onze kelder is dat hij op stahoogte is en vrij ruim. Ik zou dus genoeg ruimte hebben om de wasmachine op een verhoging te plaatsen.

Etenswaren in kelder heb ik ook aan gedacht maar dan moet ik wel echt elke dag ver lopen haha (wat erg dit). De kelder zit in de gang en de keuken helemaal achterin het huis samen met de bijkeuken.

We hebben ook een raampje in de kelder, maar of je die makkelijk openzet weet ik dan ook niet. Elektra en water is geen probleem in de kelder. Hier zit ook de hoofdkraan en de meterkast zit echt direct boven de kelder in de gang.
<<

Anoniem236

Bericht 12 Mrt 2018 21:25

Re: Wasmachine in kelder

Ik zou dak misschien eerder de vriezer in de kelder zetten. Daar haal je toch minder zware dingen uit dan een volle wasmand
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 12 Mrt 2018 21:27

Re: Wasmachine in kelder

Mijn moeder heeft haar wasmachine in de kelder maar dat is niet helemaal hetzelfde, want zij heeft een dijkwoning. De kelder heeft een achterdeur naar buiten en is eigenlijk bijna een volledige woonlaag van het huis. Het is bij haar in ieder geval niet muf. Het gesleep met wasmanden heb ik nooit een probleem gevonden, zomers konden we de natte was buiten hangen en de rest van het jaar hing het boven op een wasrekje. Dan moest je dus twee verdiepingen omhoog met je natte was. Prima te doen hoor!

♥♥
<<

Anoniem315

Bericht 12 Mrt 2018 21:33

Re: Wasmachine in kelder

Ach, wat is zo'n volle wasmand nou voor gewicht. Daar zou ik het niet om laten. Wel zou ik goed letten op de temperatuur. Een wasmachine kan niet heel goed tegen vrieskou. Dus is er een mogelijkheid om de kelder warm genoeg te houden?
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 12 Mrt 2018 21:36

Re: Wasmachine in kelder

Dat is ook wel een goede. Die vrieskou. Volgens mij viel het mee de afgelopen paar weken maar ik heb er geen thermometer hangen dus ik weet het niet zeker.

Wat klinkt de kelder/woonlaag van je moeders huis tof Elliot! Dat je vanuit daar zo de tuin inloopt. Misschien is het lopen inderdaad geen heel groot probleem. Ik wil toch graag een droger dus alle grote stukken zoals beddengoed en handdoeken zou ik toch gelijk overgooien. Mocht ik het buiten willen hangen in de zomer dan ben ik toch in een goede bui en kan ik dat stukje de trap op wel lopen met een volle mand haha.

Het lastige nu is ook dat onze tijdelijk (nood)douche in de bijkeuken staat, dus dat we ook compleet geen overzicht hebben over de ruimte door die douchecabine die middenin staat.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 12 Mrt 2018 21:39

Re: Wasmachine in kelder

geen ervaring met de wasmachine in de kelder. wel met de wasmachine op zolder waarbij de was dus ook trap op/af moet. een stevige trapleuning en een heupwasmand zijn dan wel een aanrader.

op de vuile keldervloer zou je voor de wasmachine/droger een stuk vloerzeil kunnen leggen.
Afbeelding
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11501

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 12 Mrt 2018 21:48

Re: Wasmachine in kelder

Mijn vriend heeft een drive in woning en de wasmachine staat op de begane grond en slapen en de badkamer is dus de zolder en ik vind dat echt super onhandig. Je loopt echt steeds met was te slepen.
2015 💙
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 995

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 12 Mrt 2018 22:21

Re: Wasmachine in kelder

Ik heb de wasmachine op zolder staan en vind het niet lastig dat ik met de was de trap op moet. Ik zou denk ik ook liever meer opbergruimte hebben in de bijkeuken als je dat in de keuken mist.
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1936

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:18

Bericht 12 Mrt 2018 22:23

Re: Wasmachine in kelder

Sam schreef:Ik zou alleen bang zijn voor het vocht. Maar als je er de was sowieso niet gaat ophangen is dat natuurlijk helemaal geen probleem.

Wel als je de was daar bewaard voor het gewassen moet worden. Hier hebben wij het hele huis onder kelderd en de wasmachine ook daar staan. Via een stortkoker gaat de vieze was van de badkamer naar de kelder en wacht daar dus op het moment dat ik ga wassen. Als ik dingen vrij nat heb en te lang wacht heb ik last van schimmel op m'n was. Dat is dus tip om op te letten.
Verder gaat het verhaal voor mij niet helemaal op, gezien wij de kelder hebben ingericht als woonverdieping. Geheel gestuct en betegeld, en vloerverwarming zelfs etc. Geen last van was die vies wordt door de vloer en ook niet echt van gedoe omdat de was naar de kelder te sjouwen (hebben tenslotte stortkoker), het moet wel omhoog natuurlijk maar vind ik geen probleem. Ruikt ook helemaal niet muf in onze kelder (ik droog er m'n was zelfs).
Juli 2015
Maart 2017
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2382

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:09

Bericht 12 Mrt 2018 22:42

Re: Wasmachine in kelder

Ik zou mijn wasmachine liever niet in de kelder hebben, voor mijn gevoel ben ik vaker met was bezig dan met spullen uit de vriezer halen, dus ik zou de vriezer dan liever in de kelder zetten. Als je er wel voor kiest om hem in de kelder te zetten, kijk dan even goed hoe je de afvoer aansluit. In de meeste huizen zitten de afvoerleidingen namelijk op de hoogte van het plafond van de kelder en moet het afvoerwater dus omhoog gepompt worden. Dat gaat voor zover ik weet niet zomaar, je moet er dan een speciale pomp tussen zetten.
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 12 Mrt 2018 22:51

Re: Wasmachine in kelder

Ik moet nu ook met de volle wasmand de trap af en weer op, want ik was en droog boven, strijk beneden en moet het dan boven weer opruimen. Daar zou ik het niet voor laten.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 13 Mrt 2018 06:56

Re: Wasmachine in kelder

Minx schreef:Mijn vriend heeft een drive in woning en de wasmachine staat op de begane grond en slapen en de badkamer is dus de zolder en ik vind dat echt super onhandig. Je loopt echt steeds met was te slepen.


Wij wonen ook in een drive in en slapen ook op de 2e verdieping. Wasmachine staat op begane grond maar ik vind het geen probleem hoor. Geloof niet dat het uitmaakt hoe ver je moet lopen als je het gewoon bijhoudt. En het went vanzelf toch.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Anoniem245

Bericht 13 Mrt 2018 07:04

Re: Wasmachine in kelder

In mijn vorige huis stond de wasmachine in de kelder, vond ik geen probleem en ook nooit last van vocht gehad. Ik had er een raam in en ik hing de was daar ook op, was een grote ruimte.N
Nu was ik beneden maar wordt het boven opgehangen dus slepen met de wasmand. Maar ik heb daar nooit over nagedacht eigenlijk, vind het geen probleem.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 13 Mrt 2018 07:18

Re: Wasmachine in kelder

Lastig zeg, heb je een foto van de kelder? Ik heb een compleet washok op zolder maar loop ook alsnog met de was te slepen aangezien de wasmanden op de eerste verdieping staat en onze kledingkasten ook. Vind ik overigens geen probleem.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10379

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 13 Mrt 2018 07:20

Re: Wasmachine in kelder

Pure* schreef:
Sam schreef:Ik zou alleen bang zijn voor het vocht. Maar als je er de was sowieso niet gaat ophangen is dat natuurlijk helemaal geen probleem.

Wel als je de was daar bewaard voor het gewassen moet worden. Hier hebben wij het hele huis onder kelderd en de wasmachine ook daar staan. Via een stortkoker gaat de vieze was van de badkamer naar de kelder en wacht daar dus op het moment dat ik ga wassen. Als ik dingen vrij nat heb en te lang wacht heb ik last van schimmel op m'n was. Dat is dus tip om op te letten.


Maar dit heb ik op zolder ook hoor.. zo goor he.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1936

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:18

Bericht 13 Mrt 2018 07:49

Re: Wasmachine in kelder

Sam schreef:
Pure* schreef:
Sam schreef:Ik zou alleen bang zijn voor het vocht. Maar als je er de was sowieso niet gaat ophangen is dat natuurlijk helemaal geen probleem.

Wel als je de was daar bewaard voor het gewassen moet worden. Hier hebben wij het hele huis onder kelderd en de wasmachine ook daar staan. Via een stortkoker gaat de vieze was van de badkamer naar de kelder en wacht daar dus op het moment dat ik ga wassen. Als ik dingen vrij nat heb en te lang wacht heb ik last van schimmel op m'n was. Dat is dus tip om op te letten.


Maar dit heb ik op zolder ook hoor.. zo goor he.

Oh haha ligt dus niet aan het vocht in kelder opzich. Dat wist ik niet. Is idd heel vies.
Juli 2015
Maart 2017
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 13 Mrt 2018 08:02

Re: Wasmachine in kelder

Wel gaaf zo’n stortkoker, Pure!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 13 Mrt 2018 08:02

Re: Wasmachine in kelder

Ik kan me voorstellen dat het een lastige beslissing is. Ik neig in eerste instantie naar nee. Bang voor vocht, wateroverlast en kortsluiting. En ook qua gedoe. Het hangt ook enorm af van hoe makkelijk begaanbaar de kelder is. Onze keldertrap is eng en we zijn er allebei al eens vanaf gedonderd met best fikse verwondingen. Met een wasmand zou ik niet durven. Onze magnetron en vriezer staan in de kelder en ook een deel van de voorraad (en de wijn in de wijnkelder) dus ik kom er wel dagelijks. Dat gaat op zich wel, het is niet echt erg om elke dag de kelder in te moeten. Maar wasmachine en droger klinkt eng p de een of andere manier, die hebben frisse lucht nodig in m'n hoofd.
Let's discover the world together.
<<

ChiQ

Bericht 13 Mrt 2018 08:18

Re: Wasmachine in kelder

Gesjouw met wasmanden zou ik niet als bezwaar zien. Er is altijd gesjouw als je niet in een appartement woont. Ik sjouw omhoog, in de wasmachine, als t droog is, weer omlaag. Als het geen enge ruimte is, zou ik het zeker doen. Mijn tante heeft een kelder waar continu spinnen en andere insecten leven. Daar zou ik geen wasmachine hebben willen staan.
<<

Anoniem304

Bericht 13 Mrt 2018 08:22

Re: Wasmachine in kelder

Als de kelder echt een officiële woonlaag is zeg maar, dan zou ik het doen.
Maar als het een gewone kelder is die toevallig al jaren droog staat, nee dan niet.
Onze kelder heeft meer dan 10 jaar krukdroog gestaan en ineens stond er zoveel water in dat ik kopje onder zou gaan. Ben zo blij dat wel er geen etenswaren oid hadden staan, laat staan apparaten.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7536

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 13 Mrt 2018 09:25

Re: Wasmachine in kelder

Ik zou het gevoelsmatig liever niet doen, geen idee waarom, ben niet gek op kelders. Maar als jij dat geen bezwaar vindt, en het kan daar qua aansluiting, waarom niet. Slepen met was moet je toch wel. Hier heb ik de wasmachine op zolder staan, daar staan ook de wasrekken, dus het valt nu mee. Maar ik moet wel elke keer twee trappen op om de was aan te zetten, en later weer om weer op te hangen. Of dat nou met of zonder mand is maakt mij niet uit. In ons vorige huis stond de wasmachine in de bijkeuken en hing ik het boven en op zolder op. Dat heb ik verder ook nooit als zwaar of vervelend ervaren.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers