Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Was uithangen in huis

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 11 Sep 2018 13:59

Was uithangen in huis

Wij hangen in de zomer de was lekker buiten aan de droogmolen, we hebben wel een droger maar die gebruiken we zo min mogelijk. Nu hadden we altijd een kamer over waar de wasrekken stonden (van die torens) en waar we dan de was konden uitsorteren, vouwen en strijken. Maar ja dat is nu de babykamer en ik wil echt niet al die waszooi in de babykamer hebben staan standaard. We hebben wel een aparte plek waar de wasmachine en de droger staan, maar daar staan ook de strijkplank en de wasmanden (3 stuks, rood, licht en donker) en is gewoon echt geen plek.

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen!
Wat gebruik je, waslijn, wasrek, droogtoren etc.?
Waar hebben jullie deze staan/hangen? Staat het ergens waar het altijd kan blijven staan of moet het steeds opgeruimd worden?
Hoe doen de mensen het die net als wij geen aparte waskamer hebben?
Hangt je was ver van de je wasmachine vandaan?

Het suffe is dus dat we echt wel een groot huis hebben, maar dat het gewoon logistiek allemaal ook niet zo handig is. We hebben nu 1 wasrek in onze walk-in kledingkast staan, maar daardoor kunnen we er niet meer zo goed bij en eigenlijk gebruiken we in de winter vaak twee droogtorens.
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 4015

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 11 Sep 2018 14:02

Re: Was uithangen in huis

Ik heb er wel een aparte kamer voor, waar ik dan ook mijn was ophang op een rek. Maar merk dat wanneer het nu kouder wordt, het droge wel een stuk langer duurt.
Ik zit dan ook te overwegen om van de winter ofzo een droger te kopen, zeker als ik een relatie blijf hebben. Met twee maak je toch meer was dan alleen. En met een gezin helemaal. Zeker het beddengoed en de handdoeken drogen zo lastig.

Wat ik altijd doe met beddengoed, is dat ik die over de deurposten heen hang om te drogen. Werkt goed en je hebt er niet zoveel last van (vind ik).

Heb je misschien geen grote overloop waar je dingen op kunt hangen?
Of voor kleinere dingen van die droogrekken die je over de deuren hangt bijv. Lost allemaal niet heel erg veel op, maar alle kleine beetjes helpen wel natuurlijk.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8841

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 11 Sep 2018 14:05

Re: Was uithangen in huis

Hier ook het liefst buiten. En anders de kleding aan een wasrekje boven. Maar dat wordt wel een beetje te klein. (Of de kleding van de kinderen steeds groter eigenlijk). Dus ik zoek nog een andere oplossing. Overhemden of vesten hang ik vaak aan een kledinghanger ergens handdoeken, en ondergoed en in de winter spijkerbroeken en beddengoed gaan in de droger.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Anoniem304

Bericht 11 Sep 2018 14:11

Re: Was uithangen in huis

Zoveel mogelijk in de droger. En er staat een wasrek in de bijkeuken en 1 op de overloop, maar beide staan eigenlijk gewoon in de weg.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 11 Sep 2018 14:17

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben ook nog een rekje in het trapgat hangen. Ook wel wat irritant maar de was hangt iig.
30-04-2017
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1750

Geregistreerd: 20 Sep 2013 10:14

Bericht 11 Sep 2018 14:21

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben sinds vorige maand een wasmilen voor buiten, wat heerlijk zeg! Als het droog is buiten hang ik het nu sowieso buiten.
Anders hebben we nog een klein kamertje, gelukkig anders hadden we echt geen ruimte. Daar staat een wasrek en een kledingrek (hang ik alle kleding op aan hangertjes). Wasgoed van de bedden en handdoeken gooi ik bij minder weer altijd in de droger.
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Anoniem316

Bericht 11 Sep 2018 14:29

Re: Was uithangen in huis

Buiten als het droog is en anders wel in de droger. Wij hebben simpelweg de ruimte niet in huis.
Je zou het ook met zo'n uittrekbaar waslijn kunnen doen pompoen?
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 11 Sep 2018 14:31

Re: Was uithangen in huis

Beddengoed hangen we inderdaad meestal over deuren te drogen boven, we hebben echt veel deuren daar, 7 stuks, dat is meestal niet nodig haha.
We willen inderdaad gewoon ook in de winter was buiten hangen eigenlijk zoveel mogelijk, maar het probleem is vaak dat het wel redelijk lang hangt dus als er een kans op regen is gedurende de dag dan is het weer niet zo handig. En dan moet het wel binnen of in de droger. Handoeken, ondergoed en sokken doe ik in de winter meestal in de droger, maar verder is uithangen vind ik toch wel prettiger. En er komt nu nog meer was bij met de baby op komst dus het wordt wel belangrijker ook om daar een goede plek voor te hebben.

Ik hoop dat iemand hier nog met een superslimme wasophangoplossing komt of zo :smile: .

Ik zit ineens te denken dat zo’n uittrekbare waslijn misschien wel op onze slaapkamer kan, in de gang is niet handig met alle deuren, maar daar hebben we er waarschijnlijk niet zo’n last van verder.
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11206

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 11 Sep 2018 14:37

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben zo'n droogtoren in onze slaapkamer staan en verder hangen er een paar lange waslijnen op zolder op de overloop/in het trapgat. Voordeel van de zolder is dat het daar heel snel droogt, het is daar altijd warm namelijk. De wasmachine en de droger staan daar, dus vind het het handigst om daar ook de was op te hangen, maar dat past helaas niet allemaal. Handdoeken en beddengoed stop ik meestal in de droger.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 11 Sep 2018 14:38

Re: Was uithangen in huis

Wij hangen straks op zolder wat lijnen voor de was. Zouden ook nog een wasrek in de bijkeuken kunnen zetten, dus dat doen we vast ook wel. Hebben ook een kamer over straks, maar daar wil ik het eigenlijk niet in hebben staan. Maar wellicht vind ik dat straks zo makkelijk, dat ik het toch doe. Zolder is wel ver van de wasmachine, verder kan haast niet. Maar wel weer dichterbij waar het uiteindelijk heen moet.

Nu hebben we het door het hele huis. Hangt op eetkamerstoelen, verwarming, deuren. En hebben 1 wasrek die steeds verplaatst wordt, omdat die overal in de weg staat. Als ik meer dan 1 was doe, staat het vol. In de zomer is het te doen, dan zet ik het wasrek voor het franse balkon en droogt het nog wel dezelfde dag. In de winter hebben we ons huis soms de hele week met was behangen. Ga ik zo niet missen.

Maar dat ik er geen ruimte voor heb, zal ik na dit huis niet snel meer zeggen :smile:.
<<

Anoniem255

Bericht 11 Sep 2018 14:44

Re: Was uithangen in huis

Buiten onder veranda of op zolder. Op zolder staan ook de wasmachine, droger en strijkplank.
<<

Anoniem304

Bericht 11 Sep 2018 14:47

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben trouwens geen zolder. Dat mis ik wel voor dit soort dingen.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 11 Sep 2018 15:42

Re: Was uithangen in huis

Ik droog mijn was nu in de woonkamer. Nergens anders plek.

Hebben jullie geen trapgat? Bij mijn ouders hebben we de was altijd in het trapgat hangen.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Sep 2018 15:52

Re: Was uithangen in huis

Wij hadden het altijd in de slaapkamer van onze zoon staan maar nu natuurlijk niet meer. Nu staat het op de overloop. Niet zo netjes maar zoveel mensen komen er niet boven. Op zolder zou wel plaats zijn maar lijkt me zo'n gedoe naar boven lopen dus daar heb ik geen zin in. Ik hang overigens nooit was buiten, altijd binnen.
Oh ja het zijn twee van die grote droogrekken.
Let's discover the world together.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6359

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 11 Sep 2018 15:56

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben de aansluitingen allemaal op zolder zitten dus de wasrekken staan ook daar. In het trappengat hangt ook een rek. Soms droog ik ook wel buiten.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2502

Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

Bericht 11 Sep 2018 15:59

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben aan de achterkant van de voorzolder een lijn hangen (7 eigenlijk) en daarnaast een droogrekje staan. De wasmachine staat ook op zolder. Dakraam daar staat op een kier en het droogt daar best snel. We hebben wel een droger, maar ik kan het me niet heugen wanneer we die voor het laatst gebruikt hebben. Dat is al zeker een half jaar geleden.

Ophangen is ook wel fijn voor mijn uitstelgedrag. Dan is het pas een dag later droog, dus hoef ik die dag niks meer te doen. En milieu natuurlijk. Voel me toch een beetje schuldig als ik de droger laat draaien.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6220

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 11 Sep 2018 16:02

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben alles in de garage staan. Heel soms drogen we wat was buiten.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10380

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 11 Sep 2018 16:07

Re: Was uithangen in huis

Wij gaan straks rekken maken tegen de muur van een ledikant. Als er geen was is hangt ie vlak tegen de muur. Als er was is heb je dan 2 wasrekken.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 11 Sep 2018 16:27

Re: Was uithangen in huis

Ik heb een wasrekje staan, in het kleinste slaapkamertje want dat is het enige waar ik er ruimte voor heb. Dat kamertje is niet eens 4 m2 dus het is allemaal wat krap, de deur kan ook niet dicht (want dan krijg ik de kast weer niet open...). Maar goed, het staat. Als de was buiten kan, dan droog ik buiten. Een droger heb ik nog wel, maar staat sinds mijn verhuizing nog ongebruikt en niet aangesloten in de schuur.
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 11 Sep 2018 16:57

Re: Was uithangen in huis

In ons huidige huis staat de wasmachine op zolder en hangt Daar een flinke waslijn in het trapgat. Aar hangen we dus de meeste was aan (als het niet buiten kan) en de rest hangt een beetje over het traphek, deurpost en andere hoekjes waar iets aan kan hangen.
In het nieuwe huis moeten we dat weer even gaan bekijken. Dan staat de wasmachine beneden dus wil het daar ook graag beneden kunnen ophangen.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Geel

Bericht 11 Sep 2018 17:05

Re: Was uithangen in huis

Wij hebben twee grote rekken op zolder. Is een zolder met schuin dak en maar 1,80m hoog, dus je staat een tikkie onhandig, maar het staat wel uit het zicht, én bij de wasmachine. Als ik veel heb, hang ik het in het tweede trapgat, waardoor we daar dus ook geen last van hebben.
<<

Anoniem317

Bericht 11 Sep 2018 17:32

Re: Was uithangen in huis

Als het mooi weer is, hang ik de was altijd buiten. Ook hebben wij een droogrek. Momenteel hangt deze in de bijkeuken, maar heb hem ook wel eens boven op een slaapkamer hangen. Onze wasmachine staat in de bijkeuken. Ik heb wel een droger tot mijn beschikking, maar gebruik de droger weinig.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 11 Sep 2018 17:36

Re: Was uithangen in huis

O ja. Mijn ouders hebben de was dus op zolder hangen en alle truitjes etc die op een kleding hanger kunnen gaan ook op een hanger en worden aan de velux opgehangen aan de stang waarmee je het raam open maakt. Mocht je die hebben, dan kan je daar misschien ook iets kwijt ( scheelt ook gelijk in kreukels voor het strijken).
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 06 Dec 2014 13:58

Bericht 11 Sep 2018 18:03

Re: Was uithangen in huis

Hier ook het bekende rek in het trapgat. Niet ideaal, maar het scheelt wel in ruimte. Ik heb trouwens ook zo'n verrijdbaar kledingrek van IKEA, daar hang ik bovenkleding weleens nat weg op een hanger. Zolang de kleding niet te dicht opeen zit gaat dat prima.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12106

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 11 Sep 2018 18:14

Re: Was uithangen in huis

op z'n staand rek en dan in de bijkeuken. En de handdoeken hang ik aan een rek in het hok. En het beddengoed in het trapgat. En als het echt winter is doe ik de washandjes op de kachel. We hebben wel een droger maar gebruiken hem zelden. Soms even voor snel de werkkleding van mijn man te drogen
Afbeelding
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers