Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Waar baal jij op dit moment van? #3

<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1351

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 21 Jan 2018 19:54

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Maar iedereen snapt toch dat de reactie van RS voortkomt uit haar ervaringen en daardoor nuance mist? En gelet op haar ervaringen is het denk ik ook so gek niet dat zij het vertrouwen in een streekziekenhuis kwijt is. Dat dat haar gevoel is en niet gebaseerd op volledige statistieken snapt zij zelf ook echt wel. Ik snap daarom ook niet waarom iedereen haar probeert te overtuigen van haar ongelijk. En spreken over eenslachtofferrol vind ik ook lullig en hard aangezet.
<<

Anoniem242

Bericht 21 Jan 2018 20:08

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Uhm het was niet helemaal mijn bedoeling er een discussie van te maken. Ik uitte even mijn frustratie. Overigens puur gebaseerd op mijn ervaringen bij ons ziekenhuis helaas :-(
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4709

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 21 Jan 2018 20:10

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Ik baal dat er een deuk in de nummerplaat van onze auto zit. Waarschijnlijk heeft de buurman er met zijn trekhaak tegen aan gezeten toen hij vannacht thuis kwam. Maar we hebben het niet gezien en hij is ook niet hier geweest. Dus ja, wat moet je dan hè?
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 21 Jan 2018 20:10

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

JustMeDaan schreef:
Dee schreef:Uuhh onderstaand is jouw tekst..

"Tien van de tien patiënten van het streekziekenhuis lopen 'gezond' naar buiten en in een ander ziekenhuis zijn vijf van de tien patiënten opeens zo gezond niet meer."


Er staat dus 5 van de 10 zijn niet zo gezond meer. En niet 10 van de 10 wat hier word aangehaald. Daarin heeft ze wel gelijk.

Echter heeft ze geen gelijk in dat daardat wat ze heeft meegemaakt het meteen een heel slecht ziekenhuis is. Voor haar wel. Voor een ander niet. Dat heb je zowat met elk ziekenhuis. Iedereen maakt wel wat mee in een ziekenhuis. Voor een ander is het wel goed.

Dee reageerde op het eerste deel van die zin. dat tien van de tien patiënten bij het ziekenhuis gezond naar buiten lopen.

in elk ziekenhuis is er wel iets. ik ga voor basiszorg juist liever naar 'mijn' streekziekenhuis dan naar het academische ziekenhuis.
ik heb zo'n vermoeden dat dat hetzelfde academische ziekenhuis is waar RS zo tevreden over is, helaas is mijn ervaring anders.
Laatst gewijzigd door Elska op 21 Jan 2018 21:11, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9773

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 21 Jan 2018 20:21

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Sorry als ik je kwets RS, maar ik vind je in deze zo overkomen. En daarbij oordeel ik totaal niet over datgene wat je man heeft meegemaakt, ik heb toen echt wel je posts hier en op FB op kunnen maken dat het ernstig was.

Wat ik me nog wel oprecht afvraag: Waarom kiezen jullie niet voor een ander streekziekenhuis? Of blijven jullie onder behandeling van het Umcg? Er zitten volgens mij genoeg kleinere ziekenhuizen in jullie omgeving toch?
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Anoniem245

Bericht 22 Jan 2018 01:49

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

OMG is het weer zover RS?

Het streekziekenhuis waar Stuiterbal het over heeft ken ik toevalig, woon er vlakbij ben er geholpen met tunnelsyndroom aan mijn pols en ben er zelfs bevallen. Ik heb geen klachten.
Het academisch ziekenhuis dat hier ligt mag wel wat leren over empathie vind ik, mijn ex heeft zijn nier aan diens vader gedoneerd en dat ging achteraf allemaal niet zoals het moest.

On topic baal ik dat ik niet kan slapen en weer met een lastige kwestie met mijn vader zit.
<<

Anoniem246

Bericht 22 Jan 2018 02:57

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Luisa schreef:Maar iedereen snapt toch dat de reactie van RS voortkomt uit haar ervaringen en daardoor nuance mist? En gelet op haar ervaringen is het denk ik ook so gek niet dat zij het vertrouwen in een streekziekenhuis kwijt is. Dat dat haar gevoel is en niet gebaseerd op volledige statistieken snapt zij zelf ook echt wel. Ik snap daarom ook niet waarom iedereen haar probeert te overtuigen van haar ongelijk. En spreken over eenslachtofferrol vind ik ook lullig en hard aangezet.


Exact dit! Dank je!

Lady, mijn man staat sinds 2015 onder behandeling in het UMCG. We hebben een top cardioloog. Op de eerste dag heeft hij een dikke streep gezet onder alles wat het streekziekenhuis had bepaald. En hij noemde hun bevindingen op zijn zachts gezegd 'foutief'.

Punt blijft dat we twee km van het streekziekenhuis wonen en we het streekziekenhuis, op het hart na, niet mogen passeren. Schijnt wettelijk bepaald te zijn. Als het het hart aangaat, mogen we niet eens aankloppen bij het streekziekenhuis, omdat ze er, zoals ze zelf zeggen, geen verstand hebben van zijn problematiek. Zegt niet dat we in andere gevallen nog steeds afhankelijk zijn van het streekziekenhuis. Of we dat nu willen of niet.

Morgen mogen we naar het streekziekenhuis. Niet voor onszelf. We rijden even mee met een man die donderdag is opgenomen met hartfalen en vrijdag naar huis werd gestuurd onder de noemer 'je kunt thuis ook wel afwachten op het onderzoek'. Persoonlijk maken mij zulke uitspraken angstig, omdat ik weet in wat voor hel we hebben geleefd toen ze dat tegen mijn man zeiden. Dit zal niet dezelfde ernst hebben, maar de angst blijft erin zitten. Gevoelskwestie.

Kira, domme uitspraak vind je niet? Ik loop niet netjes in de pas. Maar dan begint het alweer? Of is het alweer zover? Dat ik me simpelweg uitspreek, zegt niet dat het 'weer zover is'.
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2643

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 22 Jan 2018 04:34

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Ik denk dat iedereen begrip heeft voor de negatieve ervaring van jullie met n bepaald ziekenhuis alswel de emotie die achter de reactie zit. Dat wil niet zeggen dat het daarom een kloppend iets is, toch?
Ja, jouw ervaring is negatief, dat doet niets af aan ervaringen van andere mensen en omgekeerd maar je kunt er geen stelling over streekziekenhuizen in t algemeen van maken, sterker nog, niet eens over dat specifieke ziekenhuis want dan baseer je het op enkele ervaringen ipv harde cijfers. Dat wil niet zeggen dat men hier niet snapt dat jij er geen vertrouwen meer in hebt.

Verder, als er aantoonbare fouten gemaakt zijn, kan een excuus niet uitblijven. Ik vind daarom jouw bewering over wat de cardioloog van het universitair ziekenhuis zegt slechts een ‘hearsay’. Het is makkelijk oordelen ( als dit gezegd is, misschien is t ook wel n invulling) als een diagnose eenmaal juist gesteld is. Sommige klachten manifesteren zich op manieren die doen denken aan ziektebeelden terwijl er uiteindelijk iets anders onderliggend is. Dat wil niet perse zeggen dat eerdere diagnoses dan veroordeeld moeten worden, als jij hoefgetrappel hoort denk je ook niet aan kamelen.
Bij n man van de leeftijd van jouw vriend zou ik ook eerst aan tig andere oorzaken en ziektebeelden denken. Het is nou niet dat hij n dagelijks voorkomende diagnose heeft, als ik me jouw verhalen herinner.

Als de fouten bewezen kunnen worden dan maakt t niet uit of de cardioloog van het streekziekenhuis bij haar mening blijft, dan gaat het naar een commissie in t ziekenhuis en dat is ook wettelijk verplicht. Dan kan n ziekenhuis n arts dwingen tot excuus maar ook zelf excuus namens aanbieden. Dus wellicht zijn alle feiten rationeel minder zwart wit dan jouw emotie hier neerzet?

Keuze van ziekenhuis is niet bij wet bepaald. Alleen bij spoed gaan ze naar het dichtstbijzijnde, anders mogen jullie gewoon naar waar je wilt. Al ga je naar Limburg. Zie : https://www.patientenfederatie.nl/thema ... is-kiezen/

En verder, al vind ik de manier van Kira snerend, ook ik maak me zorgen als ik jouw lappen ongenuanceerde teksten weer zie verschijnen en zeker in combinatie met het tijdstip van al je laatste Posts op dit forum. Lijkt me niet geheel en al onterecht.
Laatst gewijzigd door Quizzle op 22 Jan 2018 07:43, in totaal 1 keer gewijzigd.
After the flood, all the colors came in
<<

Ikknutsel

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 180

Geregistreerd: 17 Aug 2017 06:47

Bericht 22 Jan 2018 07:12

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Mijn man werd gisteren wakker met een koortslip.
Niet gezien en gemerkt in het donker en nu hem ik er ook één.
Is al weer 2 jaar geleden dat ik een koortslip had.
2010☆☆☆☆☆☆20162017 2017
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4527

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 22 Jan 2018 07:43

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Dat is balen ikknutsel. Zeker met kleine kinderen vind ik.

T heeft alweer buikgriep. Ik heb zelf buikpijn door weinig slaap en stress.
Kan er zo slecht tegen als er gespuugd word.
16-05-2016
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2643

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 22 Jan 2018 07:45

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Ah vervelend Ikknutsel. Beh!

Salome, hij is vaak ziek, t kleine wurm, toch?
After the flood, all the colors came in
<<

Ikknutsel

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 180

Geregistreerd: 17 Aug 2017 06:47

Bericht 22 Jan 2018 08:29

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Salons, sterkte.
Hopelijk is het spugen snel over.
2010☆☆☆☆☆☆20162017 2017
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4527

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 22 Jan 2018 08:41

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Quizzle schreef:Ah vervelend Ikknutsel. Beh!

Salome, hij is vaak ziek, t kleine wurm, toch?


Ja het heerst continu op zijn opvang.
Is hij een week beter dan krijgt een ander kindje een virus en steekt T weer aan.
Gaat maar door! Word er gek van
16-05-2016
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1940

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 22 Jan 2018 09:20

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Ik baal dat ik net ben gebeld door mijn tandarts dat ik een afspraak had. Ik ben dat echt volledig vergeten. En nu moet ik waarschijnlijk wel betalen. Logisch, is mijn eigen schuld, maar daar baal ik wel van.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9773

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 22 Jan 2018 14:45

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

RS, ik vraag me af of je niet primair onder behandeling mag staan van een universitair medisch centrum. Niet iedereen in Groningen zal bijvoorbeeld naar het Martini verwezen worden omdat de klachten niet specifiek genoeg zijn voor het umcg. Het Umcg doet ook gewoon blinderdarm operaties en relatief eenvoudige cardiologische ingrepen.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 22 Jan 2018 18:11

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Lady schreef:RS, ik vraag me af of je niet primair onder behandeling mag staan van een universitair medisch centrum. Niet iedereen in Groningen zal bijvoorbeeld naar het Martini verwezen worden omdat de klachten niet specifiek genoeg zijn voor het umcg. Het Umcg doet ook gewoon blinderdarm operaties en relatief eenvoudige cardiologische ingrepen.

Het UMCG schijnt de laatste paar jaar basiszorg af te stoten naar de streekziekenhuizen. De streekziekenhuizen hebben het daardoor drukker gekregen en je krijgt verhalen zoals RS die zegt dat ze het streekziekenhuis niet mag passeren.
Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9773

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 22 Jan 2018 18:12

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Elska schreef:
Lady schreef:RS, ik vraag me af of je niet primair onder behandeling mag staan van een universitair medisch centrum. Niet iedereen in Groningen zal bijvoorbeeld naar het Martini verwezen worden omdat de klachten niet specifiek genoeg zijn voor het umcg. Het Umcg doet ook gewoon blinderdarm operaties en relatief eenvoudige cardiologische ingrepen.

Het UMCG schijnt de laatste paar jaar basiszorg af te stoten naar de streekziekenhuizen. De streekziekenhuizen hebben het daardoor drukker gekregen en je krijgt verhalen zoals RS die zegt dat ze het streekziekenhuis niet mag passeren.


Heel raar!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 22 Jan 2018 18:43

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

ja dat vind ik ook, zou een vrije keuze moeten zijn. Voorheen werd mij bij een verwijzing altijd gevraagd "martini of umcg?".
Ik heb er geen last van omdat ik door eerdere ervaringen liever niet naar het UMCG ga (tenzij specialistische zaken). Maar er zijn ook mensen zoals RS die liever naar het UMCG gaan dan martini of een ander streekziekenhuis.

Wat ik afgelopen jaar wel heb gemerkt is dat de wachttijd op liep. Dat is een paar keer in het nieuws geweest waarbij het afstoten van basiszorg als een van de oorzaken werd genoemd. Budgetten waren ook sneller op dan verwacht. Gelukkig zijn er bij het martini geen verzekeraars geweest die de boel op slot hebben gegooid.
Afbeelding
<<

Dora

Major Yipyapper

Berichten: 3959

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 22 Jan 2018 19:04

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Dat ik bij de hele dag al hoofdpijn heb. Paracetamol en veel (water) drinken werkt ook al niet, en normaal gesproken is dat wel de oplossing. Alleen wanneer het stil is en mijn ogen dicht heb zakt het weg.
Zo dus maar alvast mijn bed in (als de kinderen er ook op liggen).
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2411

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 22 Jan 2018 19:13

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Dora schreef:Dat ik bij de hele dag al hoofdpijn heb. Paracetamol en veel (water) drinken werkt ook al niet, en normaal gesproken is dat wel de oplossing. Alleen wanneer het stil is en mijn ogen dicht heb zakt het weg.
Zo dus maar alvast mijn bed in (als de kinderen er ook op liggen).Ik ook! En mijn buurvrouw ook. Het komt vanuit mijn rug en nek, echt een vervelende zeurpijn.
<<

Viva

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1182

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:42

Bericht 22 Jan 2018 20:11

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Balen Dora en Chiq! Ik gebruik bij erge hoofdpijn wel eens excedrin, die werkt bij mij best goed. Wie weet als tip.

Ik baal omdat de tablet net leegliep terwijl hij aan de oplader zat. Heb ik hem opnieuw laten opstarten, doet hij helemaal niets meer...
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5920

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 22 Jan 2018 20:18

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Van m'n man.
Dochter wilde opeens de deur van haar kamer open met slapen. Prima joh, als je maar in bed blijft. Doen we die deur wel dicht wanneer je slaapt.
M'n man vindt het onzin, dus die deur moet dicht. Resultaat: een keihard kreisende peuter, vet gezellig..
Hij mag het nu ook lekker zelf oplossen hoor, ik ga niet om de 5 minuten naar boven.
❤ 08-08-2015
❤ 20-06-2018
<<

Anoniem246

Bericht 23 Jan 2018 07:05

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Lady schreef:
Elska schreef:
Lady schreef:RS, ik vraag me af of je niet primair onder behandeling mag staan van een universitair medisch centrum. Niet iedereen in Groningen zal bijvoorbeeld naar het Martini verwezen worden omdat de klachten niet specifiek genoeg zijn voor het umcg. Het Umcg doet ook gewoon blinderdarm operaties en relatief eenvoudige cardiologische ingrepen.

Het UMCG schijnt de laatste paar jaar basiszorg af te stoten naar de streekziekenhuizen. De streekziekenhuizen hebben het daardoor drukker gekregen en je krijgt verhalen zoals RS die zegt dat ze het streekziekenhuis niet mag passeren.


Heel raar!


UMCG is het primaire ziekenhuis geworden i.v.m. hartfalen. Alle overige ziektebeelden lopen primair via het streekziekenhuis. Enkel als het streekziekenhuis niets kan vinden, wordt er door het streekziekenhuis doorverwezen naar het universitaire ziekenhuis. Maar ook dan vindt er een schifting plaats. Want valt het onder UMCG of wil het UMCG dat de doorverwijzing richting Martini gaat. Over het algemeen werken het streekziekenhuis en Martini beter samen (Mijn moeder moest onderzocht worden door gynaecoloog en kreeg een doorverwijzing voor streekziekenhuis. Deze had het druk en haar wens om naar Martini te gaan werd dan ook gelijk goedgekeurd) , dan UMCG en streekziekenhuis. Hoe dat tussen UMCG en Martini zit weet ik niet. Wel dat UMCG dus daadwerkelijk randzaken afstoot. Is ook veelvuldig in het nieuws geweest, vooral bij RTV Noord.

Quizzle, ik slaap sinds een paar dagen/week slecht. Ik heb slaapmedicatie om in slaap te komen, maar schrik vervolgens binnen de gestelde zes uur slaap die ik door medicatie moet hebben wakker. Vannacht ging het goed en ik hoop ook dat het goed blijft gaan.

Het streekziekenhuis waar ik het over heb neemt meestal mensen op die een hartinfarct hebben gehad. Mijn man zou een stil infarct hebben gehad (eerste diagnose). Ze hebben bij hem dan ook dezelfde eisen gesteld als ze deden met iemand die een infarct heeft gehad. Ik wist gelijk dat ze er naast zaten. Medisch absoluut niet onderlegd, maar toen de aderen schoon bleken tijdens katheterisatie zei mijn gevoel dat ze nooit de juiste diagnose zouden gaan stellen. Ik heb gesmeekt om ons te laten gaan. Echt letterlijk gesmeekt. Na twee weken mochten we eindelijk gaan, maar we moesten er niet vanuit gaan dat ze iets anders zouden zeggen. Dus wel. Het bleek dus ook nog eens een erfelijke vorm van hartfalen te zijn. Desalniettemin heb ik al eerder aangegeven mijn mening over het ziekenhuis op basis van gevoel is, ze hebben ons door een hel laten gaan en dat met de arrogantie "Wij weten wat we doen, we hebben ervoor geleerd". Maar ook al heb je ervoor geleerd, ook jij bent een mens en ook jij kunt fouten maken. Tot op heden geen sorry, want ook al was er een andere diagnose, hun bevindingen waren niet onjuist. Tja, en ik ben er zat van. Ik ben allang blij dat mijn man nog leeft. Want dat had hij niet gedaan als ik hem in het streekziekenhuis had laten liggen. En dat is voor mij een feit.

Zo, en nu is het wel weer klaar. Ik vind het een verschrikkelijk pijnlijk onderwerp. Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen als ik denk aan de wanhoop die we twee jaar geleden hebben gevoeld...
<<

Anoniem248

Bericht 23 Jan 2018 07:13

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Ik baal niet, maar ik ben meer verdrietig omdat het zo ontzettend slecht gaat met mijn oma. Ze heeft lang in het ziekenhuis gelegen, daar hebben ze grote steken laten vallen (medicatie vergeten, medicatie niet geven omdat ze lag te slapen waardoor ze soms twee doseringen oversloeg, medicatie kwijtraken, slechte communicatie met de contactpersoon over behandeling en ontslag, foutieve dossiervoering, en nog wel heel wat meer). Inmiddels ligt ze op een revalidatieafdeling in het verzorgingstehuis, maar is ze nu in delier. Ze weet zelfs niet meer hoe je moet eten...
Overigens was dit ook een streekziekenhuis, maar vind ik verder niks van streekziekenhuizen. Dit is zelfs een ziekenhuis die maar mijn weten hoog staat aangeschreven in de omgeving. Kennelijk lag zij op de rotte appel tussen alle afdelingen.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2244

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 23 Jan 2018 10:26

Re: Waar baal jij op dit moment van? #3

Dat klinkt heel heftig Maple, ik snap dat je daar verdrietig van bent. Wat een machteloos gevoel zal dat geven.

Het gaat niet goed met een vriendin van mij. Ik baal ervan dat ik haar praktisch niet kan ondersteunen omdat ik te ver weg woon.
VorigeVolgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers