Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vuurwerk

<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 28 Dec 2018 21:32

Vuurwerk

Er mag weer vuurwerk verkocht worden.
Wordt er bij jullie al veel afgestoken?
En hoe reageren jullie kinderen en natuurlijk dieren hier op?
Kopen jullie zelf ook vuurwerk?
2016
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6805

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 28 Dec 2018 21:35

Re: Vuurwerk

Wij kopen zelf nooit vuurwerk. Ik heb er weinig mee.
Mijn zoontje maakt het dit jaar voor het eerst bewust mee.
Hij stond de hele avond voor het raam omdat de buurjongen aan het knallen was.
Geweldig vond hij het. Vooral de gekleurde tolletjes.
We maken hem dit jaar ook wakker denk ik.
2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 28 Dec 2018 21:38

Re: Vuurwerk

Wij vieren oud en nieuw met vrienden. M'n man heeft voor 400 eu aan vuurwerk gekocht, kosten delen we wel. Ik vind het bizar veel maar hij heeft wel mooi vuurwerk gekocht en alles goed uitgezocht van te voren.
Er wordt amper nog iets afgestoken hier.
En ik ben heel benieuwd hoe onze zoon erop gaat reageren, hij slaapt aan de voorzijde van 't huis dus zal wel veel horen. We gaan het zien.
Let's discover the world together.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 28 Dec 2018 21:43

Re: Vuurwerk

Ik vind vuurwerk verschrikkelijk en gevaarlijk en hoop dat het voor particulieren zsm verboden wordt. Gelukkig heeft mijn vriend er niks mee.
<<

Anoniem246

Bericht 28 Dec 2018 21:44

Re: Vuurwerk

Wij kopen geen vuurwerk. Een neef van mijn man is om het leven gekomen tijdens oud & nieuw door vuurwerk, heel wat jaren terug. Zelf vind ik vuurwerk zonde van het geld. We kijken altijd naar wat anderen afsteken. Qua dieren weet ik dat de poes van mijn ouders vanaf nu een paar dagen foetsie is (wel in huis, maar of achter de bank of kast. De hond van mijn vader reageert pas op oudejaarsavond, omdat er dan veel geknald wordt. En mijn kleine nichtje vind het allemaal helemaal prima. Als zij haar kussen ruikt, dan ziet of hoort ze niemand meer. Ze is zo makkelijk, kan ook makkelijk tot 09.30u uitslapen. En dan ben je bijna twee... Zegt iets over de toekomst. :P
<<

Anoniem249

Bericht 28 Dec 2018 21:47

Re: Vuurwerk

Er word hier al wel wat geknald. Ik hou zelf helemaal niet van vuurwerk en vind het ook eng op de fiets. Ik overweeg om dit jaar met de uber te gaan naar plaats van bestemming vanwege het vuurwerk. Van mij mogen ze het dus lekker afschaffen!

M'n kat reageert er trouwens totaal niet op. Die is niet zo snel onder de indruk gelukkig.
<<

Anoniem272

Bericht 28 Dec 2018 22:02

Re: Vuurwerk

Mijn zoon is doodsbang voor vuurwerk en mijn man heeft astma en kan niet goed tegen de kruitdampen. Op de fiets tussen vuurwerk afstekende mensen vind ik ook eng inderdaad (en we hebben geen auto). We zijn daardoor altijd thuis met oud en nieuw.

Zodra vuurwerk voor particulieren verboden wordt en er centraal vuurwerk wordt afgestoken door de gemeente, kunnen wij eindelijk naar feestjes bij vrienden om oud en nieuw te vieren.

Ik vind vuurwerk zo ontzettend zonde van het geld, gevaarlijk en slecht voor het milieu en de luchtkwaliteit. :nopompom:

Kunnen we niet een nieuwe traditie bedenken met oud en nieuw? Elke stad een groot, gratis toegankelijk dansfeest op het marktplein met oliebollen en gluhwein, zoiets?
<<

Anoniem248

Bericht 28 Dec 2018 22:17

Re: Vuurwerk

Wij kopen nooit vuurwerk, ik vond het ergens ook zonde om zoveel geld uit te geven aan vuurwerk terwijl je het gratis kunt zien als je naar boven kijkt :)
Los daarvan ben ik bang dat je dit jaar sowieso niet zoveel gaat zien vanwege de mist die voorspeld wordt.
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 29 Dec 2018 01:34

Re: Vuurwerk

Hier wel wat vuurwerk besdteld door vriend.
Dochter is gek op vuurwerk en nergens bang voor. Stond vorig jaar als enigste buiten van de kids. Houdt sowieso sterretjes vast. Zou ook nog wel meer willen, maar dat mag natuurlijk niet.
Ik denk dat zoon t wel mooi zal vinden. Maar of ie er bang voor is weet ik niet.
Ik vind t mooi, maar ook wel wat eng. Niet eng genoeg om binnen te blijven
Ze zijn hier soms voor t huid al rotjes aan t afsteken, maar dat was volgens mij 2 weken geleden al... toevallig vanavond achter ook al wat siervuurwerk gezien.
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 29 Dec 2018 06:31

Re: Vuurwerk

Wij kopen geen vuurwerk en blijven thuis.
We kijken van achter het raam naat het vuurwerk dat hier on de omgeving wordt af gestoken. Meestal is dat wel veel. Mijn vriend wil er niet tussen staan hij houd er niet van.

Zoon sliep vorig jaar door. Geen idee wat dochter doet. Als ze wakket worden mogen ze er even uit.
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4984

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:30

Bericht 29 Dec 2018 07:46

Re: Vuurwerk

Wij kopen geen vuurwerk. Ik vind het zonde van het geld.
Dochter slaapt toch door.
We kijken wel even uit het raam.
<<

Anoniem272

Bericht 29 Dec 2018 08:22

Re: Vuurwerk

Stuk in de Volkskrant vandaag:


‘Die ene vuurpijl heeft hem een levenslange handicap bezorgd’

Medische experts over de patiënt die hun kijk op het vak veranderde. Deze week: oogarts Tjeerd de Faber (63).

‘Hij kwam binnen op de arm van zijn vader, het was Nieuwjaarsdag vroeg in de ochtend. Zijn rechteroog had een voltreffer gehad. Zijn ouders hadden samen met de buren rond een vuurkorf in de tuin het oude jaar uitgeluid en daarbij waren babyvuurpijlen afgestoken. Een daarvan had zijn gezicht geraakt. Zijn oog zat dicht, hij huilde hartverscheurend. Een jongetje van drie jaar dat geen idee had wat hem was overkomen.

‘Ik heb hem drie keer moeten opereren. Zijn lens was troebel, het netvlies was beschadigd en zijn pupil was deels weg. Hij had een kunstlens nodig, de jaren erna moest zijn goede oog worden afgeplakt om te voorkomen dat het getroffen oog lui zou worden. Jarenlang heeft hij rondgelopen met pleisters en ooglapjes en moest hij proberen te kijken met een oog dat almaar achteruit ging. Na een paar jaar zag hij alleen nog licht en donker. Ondanks al onze inspanningen is hij uiteindelijk blind geworden.

‘Leroy is het jongste vuurwerkslachtoffer dat ik ooit heb behandeld. Mijn boosheid over het lot van zo’n weerloos kind heeft ertoe geleid dat ik de barricades ben opgegaan. Vuurwerk is prachtig, het hoort bij het nieuwe jaar, maar niet in handen van mensen die er niet goed mee kunnen omgaan. Elk jaar hoorde ik op het nieuws dat het weer een rustige jaarwisseling was geweest en elke keer dacht ik: mijn hemel, kom eens hier kijken. In het oogziekenhuis waar ik werk hadden we dan steevast onze handen vol gehad aan ernstig gewonden. Het werd me duidelijk dat we landelijke cijfers nodig hadden om de dramatische gevolgen van die ene nacht in beeld te krijgen. Daar ben ik me voor gaan inzetten en na verloop van tijd kreeg ik mijn collega’s mee.

‘Oogartsen laten mij nu op de eerste dag van het nieuwe jaar weten hoeveel slachtoffers ze hebben behandeld zodat we een overzicht kunnen maken. We hebben nu over tien jaar cijfers verzameld en de balans is treurig: iedere Oud en Nieuw enkele honderden kapotte ogen en gemiddeld achttien blinde ogen per jaar. De helft van alle ongelukken treft omstanders zoals Leroy.

‘Dat jongetje van toen is nu 18 jaar. Hij helpt mee in de glastuinbouw, in de kassen van zijn vader. Die ene vuurpijl heeft hem een levenslange handicap bezorgd. Jarenlang is hij doodsbang geweest voor ieder onverwacht geluid. Pas door therapie is hij van die angst afgekomen. Eens per jaar komt hij hier nog voor controle en steeds als ik hem zie, besef ik waarvoor ik actie voer. Verbied vuurwerk voor consumenten, laat het over aan professionals: dat is onze boodschap en daar blijven we voor strijden.

‘De komende jaarwisseling is de 21ste keer dat ik dienst heb. De laatste decemberdag is mijn trouwdag, toen ik dit vak koos, kon ik niet voorzien dat ik die avond altijd weg zou zijn. Ik kan uittekenen wat er gaat gebeuren. Ik houd, net als mijn collega’s vermoedelijk, nauwlettend het weerbericht in de gaten. Regen is een zegen, harde wind een ramp vanwege de afzwaaiers. Eerst ga ik bij vrienden kijken naar het vuurwerk dat hier boven de Erasmusbrug wordt afgestoken. Om half 1 rijd ik naar het ziekenhuis, waar dan de eerste ambulances al binnenkomen. Die nacht lijkt het hier op een veldhospitaal, tot een uur of vier zijn we bezig om te beoordelen welke slachtoffers meteen kunnen worden behandeld en wie de volgende ochtend een operatie nodig heeft. Om 4 uur ga ik naar huis om een paar uur te slapen, om 8 uur ben ik terug om te opereren.

‘Tegen die tijd komen op mijn telefoon alle meldingen binnen uit de andere ziekenhuizen en kan ik de optelsom maken. Ik weet nu al dat ik weer de twijfelachtige eer heb om straks voor de camera’s van de journaals het eerste slechte nieuws van het nieuwe jaar te brengen.’
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 29 Dec 2018 08:29

Re: Vuurwerk

Heb het ook gelezen, vreselijk zo'n klein jongetje.

Wij kopen het ook nooit, ik vind het gevaarlijk, dier- en milieuonvriendelijk en zonde van het geld. We kijken natuurlijk wel naar wat de rest afsteekt. Best hypocriet eigenlijk, Haha.
<<

GeKKiE

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4984

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:30

Bericht 29 Dec 2018 08:32

Re: Vuurwerk

Indrukwekkend om te lezen, heftig ook!

De grootste reden waarom wij geen vuurwerk kopen!
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 29 Dec 2018 08:35

Re: Vuurwerk

Wij kopen eigenlijk nooit vuurwerk.
Misschien dit jaar wel iets, omdat mijn dochter er nieuwsgierig naar is. Ze wil ook wakker gemaakt worden om 0.00.

Bij ons in de straat is het meestal heel rustig met oud en nieuw, bijna geen mensen die vuurwerk afsteken.

Maar de buurjongen achter waren gisteren al aardig bezig met knallen. Onze hond wordt er heel gestresst van. Gisteravond regelmatig dat hij onrustig door de woonkamer liep na wat knallen.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 29 Dec 2018 09:09

Re: Vuurwerk

Dank je voor het artikel Filoria. Ik heb het even doorgestuurd naar m'n stiefvader. Hij is ook oogarts en heeft vaak met oud en nieuw dienst en ziet dan ook vreselijke ongelukken. Het is zijn drukste dienst van het jaar.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 29 Dec 2018 09:44

Re: Vuurwerk

Eens met een aantal voorgangers. Het is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu, mensen en dieren hebben er last van. Het is hedonisme ten top, je schiet letterlijk geld de lucht in en doet daarmee afbreuk aan de leefomgeving van anderen.
Gelukkig denkt mijn vriend er net zo over, ik zou denk ik ook niet met iemand kunnen zijn die dit leuk vindt.
De kinderen vinden het spannend, we kijken denk ik een beetje vanuit de woonkamer.
Wat mij betreft wordt particulier vuurwerk zo snel mogelijk afgeschaft.
<<

Anoniem315

Bericht 29 Dec 2018 10:29

Re: Vuurwerk

Ik houd niet van vuurwerk. Ik steek het zelf niet af en vind elke klap en vonk geldverspilling, milieuvervuiling én een gevaar voor de medemens.

Hopelijk komt dat particuliere verbod er gauw.
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 18:14

Bericht 29 Dec 2018 10:35

Re: Vuurwerk

Ik hou niet van vuurwerk, en word er ook altijd onrustig van in deze periode. Er is ooit eens een vuurwerk bom vlakbij mij af gegaan,waarbij ik van mijn fiets viel en dagen een tuut in mijn oren hoorde. Sindsdien ik echt paranoïde in deze periode.

Mijn vriend vind vuurwerk leuk dus die koopt altijd wat voor ongeveer 50euro.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1953

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 29 Dec 2018 10:48

Re: Vuurwerk

Ik ben geen grote fan van vuurwerk. Wel heb ik een klein pakketje met kindervuurwerk gekocht om voor / met de kinderen af te steken, want dat vonden ze een leuk idee. Zitten wat sterretjes in die ze mogen vasthouden en wat simpel vuurwerk dat ik af zal steken waar vooral wat kleurtjes uit komen. Zullen de kinderen geweldig vinden en dat vind ik zelf ook nog ok.

Maar verder vind ik vuurwerk over het algemeen geldverspilling, gevaarlijk en milieuonvriendelijk. Ik doe er dit jaar echter wel een klein beetje aan mee met mijn kinderpakket. Maar mij niet gezien om voor honderden euro’s vuurwerk te kopen. En als ik dan iets moet kiezen dan vind ik siervuurwerk an sich nog best wel mooi, en van dat knalvuurwerk en van die matten die blijven knallen vind ik maar niks.

Ieder moet het verder voor zich weten en wij steken dit jaar dus ook wel een klein beetje af. Maar stel dat het helemaal verboden wordt of er wordt op bepaalde plaatsen een professionele show gehouden en verder niet, dan zou ik dat helemaal niet erg vinden.

Ik ga overigens eerder op de avond al met de kinderen ons pakketje afsteken, want de oudste is doodsbang voor alle harde knallen. Vanaf haar tweede is ze elke oud en nieuw tot na middernacht wakker geweest door de angst. De jongste sliep tot nu toe elk jaar door alles heen. Dit jaar maak ik hem eventueel wakker vlak voor middernacht als hij dan slaapt, als hij dat leuk zou vinden.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12105

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 29 Dec 2018 11:01

Re: Vuurwerk

Wij hebben een pakket van mijn broer gekregen. Al weet ik niet of ik oudejaarsavond 12 uur haal dit jaar.

Hier word trouwens altijd wel veel afgestoken het hele jaar wel. Maar je kon wel merken dat het sinds gister weer verkocht werd gisteravond werd er veel afgestoken
Afbeelding
<<

.namasté.

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1893

Geregistreerd: 14 Apr 2014 11:58

Bericht 29 Dec 2018 11:11

Re: Vuurwerk

Ook ik ben geen fan van vuurwerk, zelfde redenen als hier eerder gegeven werden. Er wordt bij ons in de straat gelukkig weinig afgestoken, in ieder geval geen directe buren. Hoop ook snel op een particulier verbod.
"Life happens when you're busy making other plans"

♡ Boy january 2014
♡ Girl january 2016
♡ Girl march 2019
♡ Girl september 2020
<<

Anoniem304

Bericht 29 Dec 2018 11:23

Re: Vuurwerk

Ik vond het altijd wel mooi, maar sinds een paar jaar geleden een bezopen vriend een doos babypijltjes op het nieuwjaarsvuur gooide ben ik me ineens gaan beseffen wat een andere idioot je aan kan doen terwijl je zelf zo voorzichtig bent.
Ze vlogen alle kanten op, vreselijk.

M'n vriend haalt misschien een beetje klein vuurwerk voor G om (door het raam) naar te kijken.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 29 Dec 2018 11:43

Re: Vuurwerk

Hoe ouder ik word, hoe enger ik vuurwerk vind. Fietsen zou ik allang niet meer durven, vooral vanwege de rotjes die vaak zo achteloos worden weggegooid, vaak zelfs zonder te kijken waarheen. Ik kan er echt niet bij dat je dat doet, wat je ermee kunt veroorzaken.

Ik vind vuurwerk an sich wel magisch, en mooi, sterretjes en knalerwtjes kopen wij wel. Verder niet en nooit gedaan ook.

Ik durf het verhaal met het jongetje hierboven ook niet te lezen. Zo verschrikkelijk zielig als er kindjes betrokken zijn.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Chava

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3589

Geregistreerd: 23 Jun 2016 20:23

Bericht 29 Dec 2018 15:22

Re: Vuurwerk

Ze zijn hier al weken vuurwerk aan het afsteken, maar sinds gisteren is het nog vele malen erger.
Ik vind het helemaal niets en durf ook nauwelijks over straat nu. Van mij mag het vuurwerkverbod voor particulieren er heel snel komen.
Gelukkig doet het mijn kat niet zo veel. Ik ben banger voor het vuurwerk dan zij.
To travel is to live
Mijn instagram
Volgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers