Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voor nieuwe baan gaan of niet?

<<

zonnetje83

Noob

Berichten: 67

Geregistreerd: 26 Dec 2017 15:02

Bericht 15 Dec 2018 21:21

Voor nieuwe baan gaan of niet?

Een dilemma:
Op mijn huidige werk heb ik het niet zo naar mijn zin meer op de locatie waar ik werk (sfeer is niet meer leuk sinds er veel wisselingen in het team zijn geweest). Ik kan wel overstappen naar een andere locatie (waar de sfeer beter zal zijn), maar inhoudelijk zal ik daar minder uitdaging vinden dan nu.
Ik ben daarom gaan solliciteren om eens te kijken wat andere opties zijn.
Ik kan nu een baan krijgen die inhoudelijk leuker is en echt een stap vooruit in mijn carriere.
Nadeel is wel de afstand (maximaal 3 uur reisrijd per week extra, maar kan mogelijk wel wat thuis werken en op termijn dichter bij huis).
Daarnaast heb ik nu alle vakanties vrij (erg handig met jonge kinderen) en heb ik bij de nieuwe baan veel minder vakantie (5 weken). Om daar ook alle vakanties vrij te hebben zou ik wekelijks zo'n 2 uur extra moeten werken.
Tot slot is de werkdruk bij de nieuwe baan (veel) hoger.
Ik ga er vanuit dat het salaris vergelijkbaar zal zijn.
Wat zouden jullie doen?
<<

Anoniem249

Bericht 15 Dec 2018 21:38

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Ik zou voor de nieuwe baan gaan. Je vindt je huidige werk niet leuk meer, dat kost heel veel (negatieve) energie. Van je nieuwe werk krijg je hopelijk (positieve) energie. Daar kan een aantal uur per week minder werken + reistijd niet tegenop.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 16 Dec 2018 09:48

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Ik zou blijven zitten omdat je qua secundaire arbeidsvoorwaarden inlevert en dat niet met het salaris wordt gecompenseerd. Je gaat qua salaris niets vooruit.
Dan zou ik nog even wachten tot dat er een baan voorbij komt waar dat wel het geval is.
<<

kerel

Lady-post-a-lot

Berichten: 1385

Geregistreerd: 11 Sep 2013 13:24

Bericht 16 Dec 2018 09:56

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Daar kunnen wij natuurlijk lastig antwoord op geven. Hoe ongelukkig maakt je huidige baan je? Wat voor groeikansen heb je in je nieuwe baan, want ik lees wel dat je daar zin in hebt, in die groei. En: hoe zeker weet je dat je salaris niet beter gaat zijn, in de huidige arbeidsmarkt. Hoe belangrijk is salarisgroei voor je?

Als ik echt niet blij zou zijn in een baan, en ik kon de stap zetten, dan stapte ik over. Maar goed, jij moet kiezen.
<<

Anoniem335

Bericht 16 Dec 2018 11:49

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Fred schreef:Ik zou blijven zitten omdat je qua secundaire arbeidsvoorwaarden inlevert en dat niet met het salaris wordt gecompenseerd. Je gaat qua salaris niets vooruit.
Dan zou ik nog even wachten tot dat er een baan voorbij komt waar dat wel het geval is.


Maar niet alles draait om geld toch? Het gaat ook om plezier etc.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8165

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 16 Dec 2018 12:57

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Ik ben onlangs van baan veranderd met mindere secundaire arbeidsvoorwaarden, beetje minder uurloon en meer reisafstand maar toch ben ik veel gelukkiger hier als bij m'n vorige baan.
Nou was m'n vorige baan wel echt dramatisch maar toch.
Voor mij waren de minder uren en een leidinggevende die niet bipolair is/lijkt te zijn de doorslaggevende factor.

Al met al ben ik blij dat ik het heb gedaan, ik zit beter in m'n vel, heb meer rust en de reistijd en minder uurloon neem ik dan wel voor lief, dat is het me waard.
30-04-2017
<<

zonnetje83

Noob

Berichten: 67

Geregistreerd: 26 Dec 2017 15:02

Bericht 16 Dec 2018 22:19

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga nog wat doovragen op de praktische consequenties en mogelijkheden. Tegelijkertijd afwegen hoe 'erg' ik mijn huidige baan vind. Op de locatie waar ik werk wil ik wel weg, maar op de andere locatie zou ik me denk ik op de korte termijn best prettig kunnen voelen. Op de lange termijn denk ik wel dat ik er te weinig uitdaging zal vinden.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 17 Dec 2018 01:16

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Ergens trek je toch een grens met wat je inlevert mocht je overstappen lijkt mij. Salaris is voor mij ook niet het belangrijkste. Eerder de vrije dagen en ATV etc. Premievrij pensioenopbouw (dus dat werkgever 100% de pensioenpremie afdraagt) is ook wel lekker overigens.
Net als flexibele werktijden.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2144

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:55

Bericht 17 Dec 2018 07:47

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Fred schreef:Ergens trek je toch een grens met wat je inlevert mocht je overstappen lijkt mij. Salaris is voor mij ook niet het belangrijkste. Eerder de vrije dagen en ATV etc. Premievrij pensioenopbouw (dus dat werkgever 100% de pensioenpremie afdraagt) is ook wel lekker overigens.
Net als flexibele werktijden.


Ik denk dat je dan maar beter geen andere baan kunt gaan zoekent, want er is bijna nergens meer ATV en ik heb nog nooit gehoord dat een werkgever 100% van de pensioenspremie afdraagt.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 17 Dec 2018 10:01

Re: Voor nieuwe baan gaan of niet?

Dat is hier wel het geval. Check overigens maar eens de CAO voor rijksambtenaren bijv. daar is dat ook het geval. Volgens mij is 100% pensioenpremie afdracht door de werkgever niet eens zo raar dus.

ATV is er nog bij best veel bedrijven. Hier ook en in het verleden heb ik ook 2 andere werkgevers gehad waar dat ook het geval was. Sowieso ga ik niet bij een werkgever meer werken die minder dan 30 vrije dagen (al dan niet met ATV) hanteert. Dan kies ik er voor om parttime te gaan werken of zo.

Overigens lijkt eerder 36 uur de norm te zijn geworden (bij bijna alle CAO's wordt 36 uur als 1 volle FTE gezien terwijl in mijn optiek 1 FTE toch echt 40 uur is en dat vind ik wel raar).

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers