Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voor een kindje in 2018

<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 07 Mei 2018 11:52

Re: Voor een kindje in 2018

Ben gewoon ongesteld geweest de afgelopen cyclus. En de vraag is dan nu: wat is gewoon? Ik heb iig niet daadwerkelijk iets anders opgemerkt ofzo. En ik merk voor de rest niks aan mijn lijf: geen zere borsten oid alleen dat misselijke/ draaierige en zo moe. Maar het is ook best stressvol geweest de laatste tijd, dus ik vind het zeer aannemelijk dat het daardoor komt.

Oh, en ik neem aan dat de ovulatietesten dan ook hadden moeten reageren?
<<

Geel

Bericht 07 Mei 2018 12:16

Re: Voor een kindje in 2018

Hoeveel dagen geleden was je ongesteld dan?

Ik heb ook altijd normale borsten, maar ben juist wel misselijk, draaierig en moe. Van ovulatietesten heb ik geen verstand, sorry. Maar soms hebben mensen hun piek gemist, terwijl ze wel ovuleerden, dus het kan blijkbaar.
<<

Anoniem235

Bericht 07 Mei 2018 12:18

Re: Voor een kindje in 2018

Caro, heb je normaal zo'n regelmatige cyclus dan? Ik zelf wel aardig vind ik, maar toch verschilt het wel, tussen 29 en 32 dagen. De app geeft mn ovulatie dus ook niet op de dag nauwkeurig. En zelf zou ik een dag of wat later ovulatie niet meteen raar vinden. Al snap ik zelf de app ook niet altijd. Hij heeft nu mijn verwachte cyclus en dus ovulatie ineens een dag langer/later gemaakt zonder dat ik naar mijn weten verandering heb ingevuld.
Geel, wat vervelend dat je ook lichamelijk zo'n last heb nog. Wees idd maar lief voor jezelf.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 07 Mei 2018 13:23

Re: Voor een kindje in 2018

Geel schreef:Hoeveel dagen geleden was je ongesteld dan?

Ik heb ook altijd normale borsten, maar ben juist wel misselijk, draaierig en moe. Van ovulatietesten heb ik geen verstand, sorry. Maar soms hebben mensen hun piek gemist, terwijl ze wel ovuleerden, dus het kan blijkbaar.


Ik zit nu op de 16e dag van deze cyclus.

Ik heb er ook niet echt verstand van (ovulatietesten) dat is de ellende. Als tip kregen we van de huisarts mee dat we het maar een paar rondes moesten gebruiken om inzicht te krijgen, dus dat doe ik dan maar braaf maar ik vind ze maar verwarrend.

@haley: ik had altijd een vrij regelmatige cylcus, dacht ik zelf, maar sinds de ovulatietesten ga ik er ernstig aan twijfelen! Ik heb, kijkend naar de historie in de app, óf een cyclus van 30 dagen of een cyclus van 26 dagen. Op zich dus allemaal netjes binnen de range.
<<

Anoniem235

Bericht 08 Mei 2018 14:10

Re: Voor een kindje in 2018

Ok, ik heb er niet bijzonder veel verstand van hoor. Maar volgens mij is het niet heel raar hoor, gister een positieve ovulatietest, alleen misschien íets laat. Dan zou je vandaag of morgen ovulatie hebben en als je dan twee weken aanhoudt, een cyclus van 31 of 32 dagen. Maar misschien is jouw ovulatie wel altijd later dan 'normaal', dan wat volgens de app logisch is. Het kan dus per persoon ook verschillen toch? In dat geval kan het juist ook handig zijn de testen te gebruiken, zodat je daar inzicht in krijgt. Voor zover dat helpt...
<<

Anoniem316

Bericht 11 Mei 2018 06:35

Re: Voor een kindje in 2018

Hoe is het nu Caro?
Wat naar dat je je zo voelt Geel. Maar wat Caro zegt: er is het nodige gebeurd dus je hoeft niet gelijk weer leuk en aardig te zijn. Die hormonen doen echt veel met je.

Gefeliciteerd Uffe! Las in het andere topic dat je een goede echo hebt gehad. Echt zo fijn voor jullie!

Ik zou vanmorgen een test doen maar toen ik naar de wc liep merkte ik al dat ik ongesteld was geworden. De vorige keer dat ik wilde testen was dit ook al het geval, toevallig.
Ik had deze keer een cyclus van 38 dagen dus er zit een dalende lijn in(99,52,38). Ben er echt heel blij mee en ga dan ook deze cyclus ovulatie testen gebruiken. Alleen vind ik het wel wat lastig wanneer ik daar nu mee moet beginnen. Iemand tips?
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 11 Mei 2018 09:48

Re: Voor een kindje in 2018

He wat rot dat je ongesteld bent geworden Dee! Of voel je je er wel ok bij?

Ik heb van die nieuwe ovulatietesten van CB, die geven niet allene piekdagen aan maar ook 'hoogvruchtbare' dagen. Daarbij wordt geadviseerd om te beginnen vanaf dag 8.

Hier gaat het verder wel ok: ik blijf ontzettend bizar moe. Ik heb dinsdag en woensdag na werk gewoon een dutje gedaan. Verder wil ik alleen maar slapen geloof ik. En ik ben met vlagen misselijk, maar misschien eet ik dan gewoon te weinig. Niet dat ik dat idee heb, maar zou wellicht zomaar kunnen. Iig is er niet echt iets van te maken, mijn borsten doen verder geen zeer/ zijn niet opgezet dus ik hou nergens rekening mee. Kans zou ook wel echt bizar klein zijn.
<<

Anoniem316

Bericht 11 Mei 2018 11:15

Re: Voor een kindje in 2018

Lastig lijkt me dat. Je lichaam kan je soms zo ontzettend voor de gek houden. Hopelijk word het snel duidelijk wat de oorzaak is en/of wordt het beter.

Ik ben er wel oké mee hoor. Ik had ook niet de illusie dat het wel eens raak kon zijn ofzo. Ben allang blij dat mijn cyclus 'zo kort' is. Zou het dan toch te maken hebben met die pillen van de Etos? (weliswaar icm afvallen misschien, maar dat zijn nog niet zo heel veel kilo's ofzo) Ik blijf ze maar trouw slikken :D
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 11 Mei 2018 12:47

Re: Voor een kindje in 2018

Je kunt goedkope bij de Action kopen en eventueel als je merkt als deze op loopt over gaan op clear blue. Ik begon meestal op dag 10 met meten. Geteld vanaf de eerste dag menstuatie.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 11 Mei 2018 12:55

Re: Voor een kindje in 2018

Mocht iemand nog ovulatietesten willen... ik heb er nog iets van 20 liggen. Zijn dipsticks, maar gaven voor mij wel heel duidelijk mijn ovulatie weer.
Als je zelf de verzendkosten betaalt, mag je ze hebben.
<<

Anoniem235

Bericht 12 Mei 2018 10:44

Re: Voor een kindje in 2018

Dee, dat lijkt zo mooi te gaan, een steeds kortere cyclus. Hopelijk blijft dat zo. Ik heb de eerste maand ovulatietesten gedaan uit nieuwsgierigheid, om te kijken of mijn ovulatie inderdaad is wanneer ik denk dat ie is (ik weet dat het maandelijks kan verschillen). Maar op de gebruiksaanwijzing stond op welke dag je moest beginnen, afhankelijk van hoe lang je cyclus was. Dus daar heb ik me aan gehouden. Maar bij zo'n lange cyclus is dat misschien lastiger.

Nu gebruik ik voorlopig geen ovulatietesten meer, eerst gewoon maar even kijken hoe het gaat. Merk al wel dat ik tot nu toe deze maand er al iets chiller in sta en er niet non-stop mee bezig ben. Was gewoon blijkbaar zo spannend en nieuw de eerste maand. Eigenlijk precies wat Lady en Geel in het biechttopic tegen mij zeiden :). Ik ben natuurlijk pas net bezig, maar de wens is er bij mij al 10 jaar en de afgelopen jaren werd het voor mij steeds lastiger om om mij heen zwangere mensen/vriendinnen te zien. Omdat ik ook zo graag wil. Nu hebben om mij heen de afgelopen maand 3 mensen hun zwangerschap aangekondigd. Voor één van mijn beste vriendinnen die na een jaar zwanger is geraakt, ben ik gelukkig heel blij. Van anderen kan ik het niet altijd even goed hebben, maar dat gevoel gaat ook wel weer over dan.

De situatie van mij en mijn vriend is ook steeds meer zo dat het voor de buitenwereld 'logisch' zou zijn als wij nu voor een kindje zouden gaan. Ik krijg de afgelopen maanden, eigenlijk sinds we het proberen, ineens steeds de vraag wanneer wij kinderen willen. En van mensen die dichtbij staan, kan ik het wel hebben als ze er eens over beginnen. Maar één keer zo'n vraag is dan genoeg lijkt me en van mensen die wat verderaf staan of mensen die er vaker over beginnen denk ik echt: :face: Ik vind zo'n suggestie naar anderen altijd al niet kunnen, maar krijg er nu voor het eerst zelf echt mee te maken. Stom!
<<

Anoniem284

Bericht 13 Mei 2018 20:29

Re: Voor een kindje in 2018

Rustig hier, meiden. Hoe gaat het met iedereen?
<<

InweCulnamo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 370

Geregistreerd: 08 Feb 2014 15:01

Bericht 14 Mei 2018 13:41

Re: Voor een kindje in 2018

Toch maar weer meeschrijven hier, wel even fijn.
Daar waar de afgelopen weken voornamelijk heel emotioneel was in wat te kiezen, wel of niet laten testen (waar we overigens ook nog niet uit waren), vandaag de eerste echo, zou dan nu 8 weken zijn.

Echter was er op de echo wel een vruchtzakje en dooierzakje te zien, maar geen vruchtje. Hebben zowel uitwendige als inwendige echo gedaan. Zoals het er nu naar uit zag gaat het om een niet intacte zwangerschap. Over 2 weken nog een afspraak staan voor een echo om helemaal uit te sluiten dat het niet goed zit, of dat mijn lichaam het in de tussentijd zelf afstoot. Maar voor nu zag het er in ieder geval niet goed uit.
Dus gaat lekker zo,

15-11-2019
14-05-2023
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 14 Mei 2018 15:34

Re: Voor een kindje in 2018

Oh nee IC! Wat ontzettend naar :-(. Niet alleen alle twijfels van te voren die je al had, maar nu ook dit erbij. Wat verdrietig!
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1753

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 14 Mei 2018 16:58

Re: Voor een kindje in 2018

Wat verdrietig Ic! Sterkte!
🩷 jan '16
💙 nov '18

instagram.com/draag_handgemaakt
<<

Maan

Kletskop

Berichten: 796

Geregistreerd: 29 Jul 2016 13:50

Bericht 14 Mei 2018 19:14

Re: Voor een kindje in 2018

Ach nee, IC, wat een onzekerheid nu... Heel veel sterkte komende tijd.
<<

InweCulnamo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 370

Geregistreerd: 08 Feb 2014 15:01

Bericht 14 Mei 2018 20:53

Re: Voor een kindje in 2018

Dank jullie. Voor nu ook maar even niet meer nadenken over het wel of niet testen, eerst dit maar even afwachten, en mocht het niet goed zijn ook maar eens in gesprek gaan over embryoselectie via ivf, daar in gaan verdiepen. Gewoon even ruk nu allemaal. Gelukkig nog steeds een hele lieve vriend, en voel ik me enorm gesteund en heb ik echt het gevoel dat we het allemaal samen doen

15-11-2019
14-05-2023
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 14 Mei 2018 20:56

Re: Voor een kindje in 2018

Sterkte IC!
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9422

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 14 Mei 2018 21:15

Re: Voor een kindje in 2018

Oh IC, wat we narigheid en onzekerheid nu! Fijn dat je zoveel steun aan je vriend hebt! Samen doen is zo belangrijk! Heel veel sterkte!
⁠♡♡♡
<<

Geel

Bericht 14 Mei 2018 21:51

Re: Voor een kindje in 2018

Wat naar zeg, IC! Ontzettend belangrijk dat jullie steun aan elkaar hebben inderdaad. Sterkte met afwachten!

Hier gaat het prima, m'n lijf pakt het allemaal goed op, ovulatie ook weer duidelijk gevoeld, dus dat was wel fijn :-)
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3118

Geregistreerd: 24 Okt 2015 11:53

Bericht 15 Mei 2018 07:54

Re: Voor een kindje in 2018

Ic wat verdrietig! Wel fijn dat jullie het er samen goed over kunnen hebben.
Geel, fijn dat je je ovulatie gewoon voelde!
Maan, hoe gaat het met jou?
Dee, fijn dat je cyclus weer korter lijkt te worden! Dat geeft moed.
Caro, hoe gaat het met jou? Nog steeds zo moe?
Gympie, was jij nou al gestopt met de pil?

Zo, ik hoop dat ik niemand vergeten ben :)
Hier vandaag dag 15 van mijn cyclus, dus ik ben met ovulatietesten begonnen. Heb nu die van Clearblue genomen, zou je dan ook aan die streepjes moeten zien dat ze oplopen? Ik bedoel als je die test uit de houder haalt. Vind dit nu al wel fijner dat die van Sensitest geloof ik.
Afgelopen weekend zijn we samen weggeweest en ik bedacht me zondag opeens dat ik al een paar dagen niet zo met onze kinderwens bezig was. Voor het eerst in lange tijd, dus ik hoop dat ik dat vast kan houden al is dat vast weer moeilijker nu met testen.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 15 Mei 2018 08:46

Re: Voor een kindje in 2018

Wat lief Emma dat je op iedereen reageert!
Heel fijn dat je lijf weer doet wat het moet doen Geel! Hoe merk jij je eisprong?
IC: hoe voel je je nu? Nog steeds kak natuurlijk, er moet zoveel door je heengaan!
Dee: dat lijkt me voor jou heel prettig dat je niet meer met die lange cyclussen zitten.
Maan: hoe is het?

Ik heb die CB stickjes gebruikt en ik zag ze niet echt oplopen. Wel als je de ovulatie hebt, dan slaat ie volledig uit maar tussendoor zag ik altijd wel een vaag streepje. De ene dag net iets duidelijker dan de ander maar heb er niet echt een lijn in kunnen ontdekken.

Pff ja, ben nog steeds heel erg moe. Wel minder dan vorige week, maar ik heb vorige week iedere dag na het werk geslapen en afgelopen zaterdag oneveer de hele dag. Er was echt nauwelijks beweging in me te krijgen. Zondag had ik wat verhoging, schommelde zo rond de 37. Daarom dacht ik dat ik wel eens een blaasontsteking kon hebben, maar volgens de arts was dat niet zo. Gisteren had ik overdag nog verhoging, s avonds niet meer. Snap er helemaal geen fluit van, vooralsnog ga ik nergens vanuit. Ik voel me namelijk totaal niet zwanger. Zal dus wel iets onder de leden hebben.
<<

Maan

Kletskop

Berichten: 796

Geregistreerd: 29 Jul 2016 13:50

Bericht 15 Mei 2018 08:55

Re: Voor een kindje in 2018

Emma, ik heb twee rondes CB testen gebruikt (en toen waren ze op). De eerste keer liepen de streepjes niet erg op en had ik niet een hele duidelijk positieve test op basis van de streepjes, maar wel een smiley. Volgens mij is het genoeg als een deel van het streepje even donker is. Bij mij was zat aan de rechterkant van het teststreepje een heel dun donker lijntje; dar was blijkbaar genoeg. De tweede ronde was de controlestreep echt een knaller en zie je de streepjes heel duidelijk oplopen.

Fijn dat je het even los kunt laten nu. Hopelijk blijft dat even zo.
Met mij gaat er verder ook goed, ik kon het de eerste weken ook goed los laten, zeker met de meivakantie tussendoor. We hebben zoveel leuke dingen gedaan met de kinderen dat ik geen tijd had ermee bezig te zijn. Maar nu met de laatste wachtdagen in het vooruitzicht vind ik het toch wel weer spannend worden.

Wat vreemd zeg, Caro. Je hebt er al even last van toch? Wellicht heb je ergens anders in je lichaam een ontsteking gehad, zonder dat je daar erg in hebt. Hopelijk gaat het nu weer de goede kant op.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 15 Mei 2018 09:36

Re: Voor een kindje in 2018

Hoe ver ben je in je cyclus Maan?

Ja, wel al eventjes ja. De precieze weken heb ik niet bijgehouden. Het gaat ook wat op en af, ene dag is het erger dan de andere en het is niet continu. Dus er is niet veel van te maken. Ik zit nu overigens ook te wachten op de ongesteldheid, kan zomaar een week duren. Of het komt morgen, in die periode zit ik nu. Zo fijn ;-).
<<

Maan

Kletskop

Berichten: 796

Geregistreerd: 29 Jul 2016 13:50

Bericht 15 Mei 2018 09:46

Re: Voor een kindje in 2018

Heb jij deze ronde nog ovulatietesten gebruikt, Caro? Zou mooi zijn als je komende week niet ongesteld wordt natuurlijk!

Ik zit op dag 26 en ga uit van een cyclus van 30 dagen.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers