Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voor de samenwoners

<<

Anoniem27

Bericht 07 Okt 2013 19:01

Voor de samenwoners

Ik woon inmiddels bijna een jaar samen met mijn vriend. Dit bevalt ons goed en we hebben ieder ons eigen leven en een leven samen. Nu zie ik veel stellen om me heen die samenwonen en daadwerkelijk alles samen doen. Ik krijg daar de kriebels van. Het is niet wij volgens mij maar jij en ik.

Ik heb mijn eigen vriendinnen, mijn vriend zijn vrienden. Hij doet een sport ik doe een andere sport. We doen natuurlijk ook dingen samen, vooral in het weekend. Maar als ik of hij een avond of weekend weg is, kan dat prima. Onze situatie ervaren we als goed in balans.

Doen jullie alles samen of hebben jullie ook veel dingen apart van elkaar? Ben je een alles samendoener of meer een eigen leven aAnhouder?
<<

Anoniem122

Bericht 07 Okt 2013 19:09

Re: Voor de samenwoners

Bij ons is het precies hetzelfde. Nu is dat bij ons zo gekomen omdat we eerst een eind bij elkaar vandaan woonden en elkaar alleen in het weekend zagen. Toen we gingen samenwonen, ben ik ook met mijn opleiding begonnen in België, waardoor ik alleen in de weekenden thuis was.
We hebben ieder onze eigen dingen gewoon, mijn vriend gaat regelmatig een avond weg als ik thuis ben.

Ik vind ook niets vervelender dan mensen die ineens hun eigen identiteit kwijt zijn. Jaren geleden had ik een hele goede vriend en toen kreeg hij een vriendin en nam hij haar óveral mee naar toe, als we samen afgesproken hadden, kwam zij mee. :thumbdown: Heel irritant!
<<

Anoniem119

Bericht 07 Okt 2013 19:14

Re: Voor de samenwoners

Wij doen bijna altijd alles samen. Dat gebeurt eigenlijk gewoon. We gaan eigenlijk vrijwel altijd samen ergens heen, feestjes, familie, vrienden, zelfs even de auto wassen ofzo, dan ga ik gewoon mee. Vinden we gewoon gezellig en normaal, het zit in ons systeem. Ook thuis doen we vrijwel altijd alles samen, we kijken samen tv, als de één kookt, staat de ander er eigenlijk vrijwel altijd naast te kletsen (of te helpen maar dat kan uit ruimtegebrek in de keuken niet echt goed), etc etc. Alleen toen ik veel moest overwerken thuis, zat ik vaak alleen in de studeerkamer en hij in de woonkamer. En zodra ik met m'n onregelmatige diensten begin, gaat dat ook heel erg veranderen. Zal voor ons heel erg wennen zijn. Lekker ook hoor, we zijn allebei ook wel gehecht aan onze eigen vrije tijd lekker alleen, maar op de één of andere manier zijn we eigenlijk altijd wel samen als we samen zijn, als je snapt wat ik bedoel, zonder onze eigen identiteit te verliezen ofzo. Het hoort blijkbaar bij onze relatie. Maar af en toe gaan we ook los van elkaar op reis enzo, en dan is het gewoon prima om alleen te zijn.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 07 Okt 2013 19:41

Re: Voor de samenwoners

Wij hebben juist ook echt nog wel onze eigen dingen. Zo spreekt hij ook wel eens af met vrienden zonder mij, net zoals ik dat doe. Met die vrienden kunnen we overigens ook prima samen afspreken, dan is het ook heel gezellig.
Mij persoonlijk lijkt het ook niks, om altijd maar alles samen te doen.. Ik heb zo'n vriendin, die spreekt eigenlijk nooit meer af zonder haar vriend. Soms wil ik gewoon even lekker met haar theeleuten, daar hoeft haar vriend echt niet altijd bij te zijn.
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 07 Okt 2013 19:43

Re: Voor de samenwoners

We doen onze eigen dingen, maar het meest doen we samen.
Dat vinden we fijn.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem27

Bericht 07 Okt 2013 19:46

Re: Voor de samenwoners

Onze vriendengroeten gaan wel prima samen. Gelukkig wel! Ik kan het me gewoon niet voorstellen dat je alles samen zou willen doen.
<<

Anoniem119

Bericht 07 Okt 2013 19:49

Re: Voor de samenwoners

Ik spreek trouwens wel af met m'n vriendinnen zonder hem, maar ik ga 'm ook niet het huis uit gooien als er een vriendin langs komt. En omdat we niet echt een groot huis hebben, zit hij er dan soms wel bij te kletsen (gewoon wijntje met z'n drietjes dan ofzo). Tja, dat wordt vast ooit nog wel beter maar is nu niet echt anders en als ik echt even met een vriendin alleen wil zijn ga ik wel met haar de stad in of bij haar afspreken. Zelfde geldt voor zijn vrienden. Natuurlijk gaat ie ook af en toe wel alleen, maar ik kan ook goed met zijn vrienden opschieten en vaak zijn partners gewoon welkom en ik kan het intussen heel goed vinden met die meiden. Dus dan staan we gerust op hetzelfde feestje los van elkaar met mensen te kletsen.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 07 Okt 2013 19:55

Re: Voor de samenwoners

Wij doen wel veel samen ja, maar hebben wel gewoon onze eigen dingetjes zoals sport en vrienden. Maar bij mij is het wel zo dat een aantal van mijn vriendinnen juist altijd met partner erbij willen afspreken, dus ja dan neem ik mijn man ook mee ja. Ik zou juist wel wat vaker alleen met hen willen doen, maar als ik dat voorstel komt het nooit echt van de grond. Dat vind ik persoonlijk wel erg jammer eigenlijk.
In het weekend doen wij ook veel dingen met zn tweetjes, de meesten anderen in onze omgeving (dus bv die vriendinnen en hun mannen) hebben weinig tijd om af te spreken en willen niet vaak wat doen maar alleen thuis afspreken, terwijl wij er graag op uit gaan, uit eten, uitgaan etc. Hoeft allemaal niet spectaculair te zijn ofzo, en af en toe thuis afspreken is ook prima, maar wij zijn graag actief bezig, dus dat doen we dan maar met zn tweetjes.
<<

Anoniem19

Bericht 07 Okt 2013 19:57

Re: Voor de samenwoners

Ik ben bijna altijd samen met mijn vriend, ik vind het heerlijk! Ik spreek wel met vriendinnen af zonder hem en hij met vrienden zonder mij, soms zitten we dan even samen beneden ofzo maar vaak gaan we daarna naar boven, of ik spreek buitenshuis af. Ik vind het fijn om met vriendinnen te kletsen zonder hem en hij heeft datzelfde met zijn vrienden. Ik vind het ook fijn om bijv soms alleen naar mijn ouders te gaan, gewoon lekker even alleen met hen. Maar eigenlijk heb ik gewoon hem het liefst om me heen. Ik mis hem ook al als hij een avond weg is. Niet dat ik dan jankend op de bank lig, maar de volgende dag ben ik gewoon heel blij als hij er weer is.

Ik zit trouwens wel te wachten op ED die vindt dat dit zeer ongezond gedrag is :laughcry:
<<

Anoniem122

Bericht 07 Okt 2013 20:01

Re: Voor de samenwoners

Ik vind het trouwens ook wel anders als je een vriendin thuis uitnodigt bijvoorbeeld, dat je dan niet je vriend de deur uit schopt snap ik :P Maar als je gezellig met een vriendin afspreekt in de stad ofzo, of bij haar thuis, dan vind ik het altijd zo raar om je partner altijd maar mee te nemen,.
<<

Anoniem119

Bericht 07 Okt 2013 20:01

Re: Voor de samenwoners

Darcy schreef:Ik vind het ook fijn om bijv soms alleen naar mijn ouders te gaan, gewoon lekker even alleen met hen. Maar eigenlijk heb ik gewoon hem het liefst om me heen. Ik mis hem ook al als hij een avond weg is. Niet dat ik dan jankend op de bank lig, maar de volgende dag ben ik gewoon heel blij als hij er weer is.


Haha ja dit is herkenbaar. Soms heb ik ook heel sterk de behoefte om even alleen bij m'n moeder te zijn voor een paar dagen, en dan ga ik lekker uitgebreid in bad en lekker shoppen met m'n moeder enzo. Maar halverwege zo'n weekend denk ik dan alweer hmmm saai, ik mis m'n vriend. Of wanneer hij in het buitenland zit. De eerste avond denk ik dan freeeeeeeedom :popcorn: maar na dag twee is die lol er ook wel weer vanaf.
<<

Anoniem19

Bericht 07 Okt 2013 20:03

Re: Voor de samenwoners

TukTuk schreef:Ik vind het trouwens ook wel anders als je een vriendin thuis uitnodigt bijvoorbeeld, dat je dan niet je vriend de deur uit schopt snap ik :P Maar als je gezellig met een vriendin afspreekt in de stad ofzo, of bij haar thuis, dan vind ik het altijd zo raar om je partner altijd maar mee te nemen,.


Oh dat vind ik ook niet leuk, tenzij het is afgesproken. Ik had ooit een vriendin waarmee ik echt na maanden weer eens afsprak om te gaan winkelen. Ik wilde heerlijk bijkletsen, had ze haar vriend onverwacht meegenomen en gingen ze voor hem shoppen. Toen ben ik gewoon weggegaan, dat vond ik echt onbeschoft.
<<

Anoniem19

Bericht 07 Okt 2013 20:04

Re: Voor de samenwoners

Marin schreef:
Darcy schreef:Ik vind het ook fijn om bijv soms alleen naar mijn ouders te gaan, gewoon lekker even alleen met hen. Maar eigenlijk heb ik gewoon hem het liefst om me heen. Ik mis hem ook al als hij een avond weg is. Niet dat ik dan jankend op de bank lig, maar de volgende dag ben ik gewoon heel blij als hij er weer is.


Haha ja dit is herkenbaar. Soms heb ik ook heel sterk de behoefte om even alleen bij m'n moeder te zijn voor een paar dagen, en dan ga ik lekker uitgebreid in bad en lekker shoppen met m'n moeder enzo. Maar halverwege zo'n weekend denk ik dan alweer hmmm saai, ik mis m'n vriend. Of wanneer hij in het buitenland zit. De eerste avond denk ik dan freeeeeeeedom :popcorn: maar na dag twee is die lol er ook wel weer vanaf.

Haha ja! Ondanks dat mijn vriend ontzettend welkom is bij mijn ouders, ben je dan toch meer 'op bezoek'.
<<

Anoniem119

Bericht 07 Okt 2013 20:06

Re: Voor de samenwoners

Nou gelukkig is m'n vriend allang niet meer 'op bezoek' bij m'n moeder (zo voelt ie t zelf ook niet, bij m'n vader wel).
Maar als hij er bij is kan ik natuurlijk niet over bruidjes praten met m'n moeder. :razz:
<<

Anoniem19

Bericht 07 Okt 2013 20:07

Re: Voor de samenwoners

Marin schreef:Nou gelukkig is m'n vriend allang niet meer 'op bezoek' bij m'n moeder (zo voelt ie t zelf ook niet, bij m'n vader wel).
Maar als hij er bij is kan ik natuurlijk niet over bruidjes praten met m'n moeder. :razz:


Ja dat bedoel ik ook niet maar dan ben je gewoon 'als stel' bij je ouders, en als ik alleen bij hen ben voel ik me meer eh naja kind ofzo? Zoiets :P
<<

Anoniem44

Bericht 07 Okt 2013 20:16

Re: Voor de samenwoners

Wij doen veel apart. Sowieso werken natuurlijk, maar ook met vrienden afspreken en we hebben afzonderlijke hobby's/sporten. Maar naast al deze dingen apart is het ook heerlijk om samen dingen te ondernemen, of gewoon lekker huiselijk te zijn en lekker samen te eten/televisie te kijken/series te kijken etc. Eigenlijk associeer ik mijn man en dochter vooral met het huiselijke, het knusse, het gezellige van thuis. Buitenshuis doen we dus veel dingen apart, maar binnen zijn we lekker burgerlijk en fijn thuis bij elkaar.
<<

Zwilling

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 596

Geregistreerd: 03 Sep 2013 10:49

Bericht 07 Okt 2013 20:46

Re: Voor de samenwoners

bij ons is het echt 50-50 in onze vrije tijd. We doen allebei veel alleen maar ook veel samen. Wel zorgen we ervoor dat we 1 dag of avond in de week echt samen zijn, om zo even af te stemmen.
Afbeelding
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:49

Bericht 07 Okt 2013 20:52

Re: Voor de samenwoners

Wij wonen vijf jaar samen en doen vrij veel apart, tenminste als ik dat vergelijk met veel stellen om mij heen. Ik heb een aantal vriendinnen waar ik meestal alleen mee afspreek zonder mijn man. Hij heeft ook een aantal vrienden waar hij regelmatig alleen mee afspreekt. Verder werkt mijn man voor zijn eigen bedrijf vaak 's avonds en in het weekend. Dan blijf ik meestal niet thuis alleen op de bank zitten, maar ga ik vaak alleen naar een feestje, verjaardag of spreek ik met iemand af. Sporten doen we wel soms samen, maar dan gaat hij fitnessen en doe ik een groepsles. Toen we allebei hardliepen gingen we ook niet samen, omdat ons tempo veel te veel verschilde.

We proberen wel altijd samen wat leuks te doen in het weekend, op maandagavond doen we samen een spinningles in de sportschool, we ontbijten en dineren bijna altijd samen en we gaan vaak tegelijk naar bed. Zo blijft voor ons de balans goed en dat vind ik het allerbelangrijkste.
<<

Anoniem40

Bericht 07 Okt 2013 21:13

Re: Voor de samenwoners

Wij doen naar mijn idee veel samen, maar dat is vooral omdat we net verhuisd zijn en allebei niet veel mensen kennen hier. Maar we sporten niet samen en 's avonds zit mijn vriend achter zijn computer en kijk ik tv bijvoorbeeld. We kunnen ook prima zonder elkaar, maar we doen wel veel samen op t moment.
<<

Anoniem30

Bericht 07 Okt 2013 21:17

Re: Voor de samenwoners

Doordat de meeste familie niet echt om de hoek woont doen we dat sowieso samen, en maken we er echt een dagje van. Verder hebben we onze eigen vrienden, ga ik uit eten met vriendinnen, mijn vriend op vrijdag- of zaterdagavond met een vriend de kroeg in, hebben we beide onze eigen sport. En sowieso door werk zien we elkaar helemaal niet zoveel, want ik werk nu (bijna) elk weekend & mijn vriend doordeweeks, dus hij is in het weekend ook wel eens alleen bij zijn ouders/oma/familie en andersom komt mijn familie ook wel eens hierheen als mijn vriend er niet is.

Maar eigenlijk vind ik het allemaal leuk om met vriend samen te doen, dus ik vind het het leukst om samen dingen te doen. Als ik word uitgenodigd op een verjaardag, gaan ze er eigenlijk vanuit dat mijn vriend gewoon meekomt, andersom ook :yes:
<<

Anoniem29

Bericht 07 Okt 2013 21:25

Re: Voor de samenwoners

Wij zijn een behoorlijke wij haha.

Natuurlijk doen we ook dingen apart van elkaar. Maar in Nijmegen zelf hebben we beide geen grote sociale kring dus zijn we zo goed als iedere avond samen thuis. Hij is gewoon m'n beste mattie.

Niks mis mee in mijn ogen :)

We gaan trouwens wel 'op bezoek' bij onze ouders. Mijn vriend gaat nog binnen met zijn eigen sleutel, maar ik bel altijd aan bij mijn ouders. (Terwijl ik wel gewoon binnen mag komen met mijn sleutel) Maar dat voelt voor mij gewoon niet goed. Ik zou het ook niet chill vinden als ze dat bij mij zouden doen.

Als ze niet thuis zijn en ik moet iets hebben dan bel ik altijd even op en mag ik het gewoon pakken.

Zonder mijn vriend doe ik eigenlijk nooit wat met mijn schoonouders/schoonmoeder. En andersom ook niet.
<<

Anoniem29

Bericht 07 Okt 2013 21:27

Re: Voor de samenwoners

Ik ga trouwens wel vaak even alleen naar het centrum, wat hardlopen of lunchen/dineren met een goede vriendin die hier nu weer in de buurt woont. Binnekort gaan we eens met zijn alle uit eten. Ook prima en erg gezellig :)

Ik hecht niet zo heel veel waarde aan echt 'eigen tijd'. Ik hou gewoon van mensen om mij heen. Als ik rust wil thuis dan ga ik gewoon een tijdschrift lezen in bed of wat computeren. Dan zit mijn vriend wel in de woonkamer maar dan praten we gewoon niet :P
<<

Anoniem119

Bericht 07 Okt 2013 21:30

Re: Voor de samenwoners

Intoxicated schreef:
Zonder mijn vriend doe ik eigenlijk nooit wat met mijn schoonouders/schoonmoeder. En andersom ook niet.


Ik ga binnenkort als m'n vriend en schoonvader samen op zakenreis zijn samen uiteten met m'n schoonmoeder. Dat lijkt me heel leuk! Ik hoop echt stiekem heel erg dat ik later gewoon met haar thee ga drinken met de kindjes enzo. Voordeel van bij hen in de buurt gaan wonen. Bij mijn eigen moeder ga ik toch nooit in de buurt wonen.
<<

Anoniem 63

Bericht 07 Okt 2013 21:52

Re: Voor de samenwoners

Wij doen wel veel samen ja. Niet express of heel bewust ofzo, maar het loopt gewoon zo. We hebben ook wel dezelfde vrienden, allemaal stelletjes. Natuurlijk spreek ik ook los met vriendinnen af, maar vaak genoeg ook met mannen erbij. Wel moet ik af en toe echt even m'n eigen ding doen, en zo ben ik dus wel eens alleen op vakantie geweest bijvoorbeeld. Mijn man heeft daar minder behoefte aan.

Edit: overigens heb ik ook wel eens alleen bij mijn schoonmoeder op de koffie gezeten en is hij wel eens met mijn broers en vader wezen karten. Maar verder komen we niet echt los van elkaar bij onze schoonouders.
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5683

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 07 Okt 2013 22:10

Re: Voor de samenwoners

Wij gaan zelden alleen weg. Dit komt ook omdat we beide in wisselende diensten werken, dus de tijd die we samen hebben is soms schaars. Plus dat we ook nog (jonge) kinderen hebben, dus 's avonds spreek je al niet zoveel meer af.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
Volgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers