Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

<<

Anoniem281

Bericht 02 Aug 2017 19:06

Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Hoera! Nog maar 38 nachtjes en dan gaan we lekker naar de Costa Brava!

Maar waar moeten we nu echt op letten? We vliegen -als alles goed gaat enzo- in de ochtend heen en 8 dagen later, einde van de avond terug. Door de tijden hoop ik dat Tobias gewoon zal slapen en anders hebben we kleine speeltjes voor m. Gelukkig is t wel een jochie dat van gefrutsel houdt, dus hij is makkelijk te vermaken met een slotje dat open en dicht kan enz. We halen zo'n oldskool magneet tekenbordje en hij vindt kleuren leuk dus de reis an sich vind ik nog niet heel eng.

Maar dan! Een all inclusive appartement, met babybedje. Supermarkt in de buurt, huurauto met zitje kan voor t hotel geparkeerd worden, strand vlakbij.. alles lijkt geregeld, maar toch ben ik een beetje huiverig. Tis immers onze eerste keer vliegen met een kleine.

Waar op te letten? Wat absoluut niet te vergeten? Wie denkt mee en stelt kritische vragen? :D

Positieve ervaringen zijn welkom, maar ik hoor ook graag waar je juist tegenaan liep.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 02 Aug 2017 19:21

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Geen ervaring nog en ook geen dreumes, maar we gaan wel binnenkort vliegen met een baby.
Heb je een buggy en/of een draagzak? Dat lijkt me ideaal voor zowel op t vliegveld als daar op locatie.
Eet ie intussen alles met de pot mee of krijgt ie nog speciale dingen? Je zou even kunnen kijken of ze die dingen hebben bij de lokale supermarkt. Maar zal wel goed komen. Ik heb toevallig net gegoogled op de Spaanse Carrefour op babyvoedingproducten maar die hebben echt zoveel. Ik vertrouw er eigenlijk wel op dat dat binnen Europa wel makkelijk is.

Komt vast goed Bazinga! Het is zo'n happy camper, dat gaat ie vast allemaal met wijde ogen bekijken en ervaren!

Oh ja en drinkt hij nog flesjes? Dan zou je dat kunnen geven bij het opstijgen en dalen. Is voor de oortjes vaak prettig als ze slikken.
Let's discover the world together.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5097

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 02 Aug 2017 20:17

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Zorgen voor drinken (misschien uit een rietjesbeker ofzo) voor het stijgen en landen. Mijn dochters klagen zeker bij het landen vaak over zere oren. Drinken helpt dan of de afgelopen keer had ik ze een lollie gegeven dat hielp ook wel.

Ik had op die leeftijd ook altijd een pak soepstengels en rijstwafels mee in de koffer. Dat aten ze toen nog regelmatig als tussendoortje en ik wist niet of ze dat wel hadden in de vakantie supermarkt. Fruit heeft het hotel wel en dat lusten ze ook graag dus dat was geen probleem.
:heart: :heart: 2011
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11145

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:18

Bericht 02 Aug 2017 20:21

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Knijpfruit en rozijntjes voor in het vliegtuig vind ik ideaal. Verder gewoon hetzelfde als wanneer je 3 uur in de auto/trein/fiets zit.

Wij hadden R en nu D wel in een draagzak. Makkelijk met boarden vooral.
R. 2013
D. 2016
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2864

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 02 Aug 2017 20:43

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Jullie lijken goed voorbereid. Dus of ik je nog echt tips kan geven, geen idee. Wel een ervaringsverhaal :wink: .
Wij zijn met M. gaan vliegen toen hij ook anderhalf was( en gaan over 3 weken met J. ook voor het eerst). Als je een rietjesbeker meeneemt in het vliegtuig kijk dan uit als je hem open doet! Ik had er nooit bij nagedacht maar door de druk kwam er een flinke straal mij tegemoet. Verder rozijntjes oid om op te knagen en maar hopen dat hij slaapt. Oja.. M. viel vlak voor de daling ingezet werd (eindelijk) in slaap en ik had hem niet in de gordel. Moest ik hem dus wakker maken, beetje jammer. Direct in de gordel dus als je hem wilt laten slapen.
De eerste dag op vakantie ging ik nog met M. naar de hotelkamer voor zijn slaapje, maar hij bleek het ook prima te doen op 2 slaapjes in de buggy! Een Dooky(grote hydrofiel of handddoek kan ook natuurlijk) ervoor en hij sliep zo weg. Ik hoop dat dat met J. ook zo makkelijk gaat :D .
Qua eten had ik wel potjes meegenomen voor M. Wij zaten in Turkije en wist niet wat daar te krijgen was. Voor J. ga ik ze nu niet meenemen, hij eet ze niet graag en de vorige keer zag ik gewoon gekookte groentes zonder gekkigheden, dus krijgt hij dat gewoon. Ik ga wel weer een fles diksap meenemen en een zak van die mini rozijnenkrentenbolletjes voor als de jongens vroeg wakker zijn en we nog niet naar het ontbijt kunnen.
Wij zijn eigenlijk niet echt ergens tegenaan gelopen. Ging allemaal prima. Komt bij jullie vast ook allemaal goed!
<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 353

Geregistreerd: 02 Okt 2016 15:34

Bericht 03 Aug 2017 08:28

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Ontspan en geniet!

Wij zijn toen onze oudste 11 maanden was naar Curacao geweest en toen de oudste 3 was en de jongste 1,5 naar Mexico.
Dat is echt prima gegaan.

Spanje is geen derde wereld land dus mocht je iets vergeten zijn koop je het daar.
<<

Anoniem281

Bericht 03 Aug 2017 08:41

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Daar heb je gelijk in, Anansi! Maar zoiets als Kajaka zegt, vind ik wel handig te onthouden - Mocht Tobias bijna in slaap vallen en 't duurt nog een half uur tot daling wordt ingezet, dan doen we alvast de gordel om!

Verder hebben we idd mazzel met een ontzettend makkelijk jochie. Zo drinkt hij uit een gewone fles of uit bijv. een Dopper, hij eet in principe wat wij eten enz. Ben wel benieuwd of hij idd slaapt in de buggy!
<<

Anoniem236

Bericht 03 Aug 2017 08:51

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Wij zijn toen de oudste 22 maanden was naar Turkije geweest. We hadden veel ruimte in het vliegtuig door lege stoelen en dat heeft veel gescheeld, onze zoon was geen stil zitter. De terugweg heeft hij van hotel tot Schiphol geslapen.

Wij zaten ook All inclusive maar er was weinig wat hij lustte toen, terwijl hij een makkelijke eter is. Achteraf had ik graag wat potjes baby voeding mee willen hebben. Ook dingen als soepstengels, rijstwafels is handig om mee te nemen alhoewel dat in Spanje ook vast te krijgen is.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 03 Aug 2017 08:54

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Wij zijn vorige maand ook voor het eerst gaan vliegen met E. We mochten een aangemaakte fles diksap meenemen door de douane, al gingen ze de vloeistof wel even testen :laughcry: . Uit een flesje drinken was wel een uitkomst want stijgen en dalen duurt best lang en daarmee was ze langer bezig met drinken dan uit een gewone beker. Ik zou dus voor een flesje gaan als Tobias daar nog uit drinkt! Verder hadden we een fijne buggy geleend die mee mocht tot de gate.

En voor op bestemming vond ik handig: UV shirtje voor op het strand/in het zwembad, grote hydrofiel om als handdoek te gebruiken, petje met zo'n doekje eraan zodat de nek ook beschermd is, wat simpele speeltjes voor in het zand of water. Wij hadden 3 plastic bakjes mee van zo'n torentje, daar heeft ze zich de halve vakantie mee vermaakt.

Fijne vakantie!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Wasmand

Kletskop

Berichten: 528

Geregistreerd: 09 Okt 2013 21:19

Bericht 03 Aug 2017 09:25

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Wij mochten vrij veel drinken meenemen door de douane. Pakjes appelsap en knijpfruitjes dat was wel fijn.
Ik had nog wat ontbijtkoekreepjes mee voor s ochtends als hij vroeg wakker was. Verder was er veel eten wat hij kon en mocht eten en wat ook nog een beetje gezond was. Je kan hem natuurlijk elke dag patat geven want dat ligt er altijd maar er ligr vaak ook gewoon groente, stukjes kip en rijst of pasta.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 03 Aug 2017 11:05

Re: Vliegvakantie met dreumes (anderhalf jaar)

Oh ja, nog een tip: houd hem wakker tot na de douane. E was door alle indrukken in de trein en op de luchthaven net daarvoor in slaap gevallen maar moest uiteraard even uit de wagen. Dat was verwarrend wakker worden voor haar en daarna sliep ze natuurlijk niet meer.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers