Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Dit zijn je rechten ivm bezorging van je pakketten.

<<

caribbeanlover

Stamgast

Berichten: 10339

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:28

Bericht 18 Mei 2018 14:37

Dit zijn je rechten ivm bezorging van je pakketten.

https://www.youtube.com/watch?v=HtNQw9MiBjo

Omdat ik regelmatig lees dat jullie problemen hebben. Ja het is een link jammer dan!
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2084

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 18 Mei 2018 14:50

Re: Dit zijn je rechten ivm bezorging van je pakketten.

Oh handige link wel, ik wist niet dat de webshop compleet verantwoordelijk was. Toen ik laatst dat gedoe had met dat pakketje vond ik het heel netjes van bol.com dat zij de volledige verantwoordelijkheid namen en het zo wilde oplossen dat ik er het minst last van had. Maar eigenlijk zijn ze dat wettelijk dus ook verplicht :). Ik heb een keer eerder gehad dat een pakketje van vitamines per post tot twee keer toe niet aankwamen. Ook zij hebben dat steeds netjes opgelost.

Wij wonen in een huis waar nog nog 4 andere appartementen zijn. Ik was een week weggeweest en er lag een briefje met dat er een pakketje bij de buren was bezorgd. Ik verwacht wel wat, maar ging er vanuit dat dat door de bus kon. Ik ben het net toch maar gaan halen, maar dat bleek dus voor mn bovenbuurvrouw te zijn. Heb het toch maar meegenomen en voor haar neergezet. Was toch handig geweest als post.nl had laten weten voor wíe er een pakketje bij de buren lag.
Maar door wat ik nu in twee weken hiermee meemaak, zie ik ook hoe makkelijk een vergissing is gemaakt. Dus nog los van sommige schrijnende verhalen over pakketbezorging, vind ik het niet vreemd dat het blijkbaar zo vaak fout gaat.
<<

Night Owl

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 461

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:06

Bericht 18 Mei 2018 15:08

Re: Dit zijn je rechten ivm bezorging van je pakketten.

Wat betreft het niet bij buren mogen leveren ligt het wel net iets minder simpel dan hier gesteld wordt. Dat mag de bezorger op zich wel doen (hangt af vd afspraken tussen verzender en postdienst), alleen blijft de winkel aansprakelijk tot jij of de door jou aangewezen persoon het in ontvangst heeft genomen.
https://www.charlotteslaw.nl/2014/06/we ... -geleverd/

Als de winkel heeft gekozen voor de optie 'alleen huisadres', dan mag het niet bij de buren. En dit zouden ze, als ik het goed begrijp, eigenlijk dus moeten doen tenzij jij een alternatief adres opgeeft. Al wordt het ook dan na mislukte bezorgpogingen wel naar het postkantoor gebracht.

Overigens mag er vaak ook gewoon door buren getekend worden, om dat te voorkomen moet ook daarbij specifiek de optie 'alleen huisadres' gekozen worden. Dat geldt voor zakelijke verzenders, als een particulier een pakket verstuurt waar voor getekend moet worden, mag dit voor zover ik weet nooit bij de buren. Dit is in ieder geval voor PostNL zo, maar ik neem aan dat andere pakketdiensten vergelijkbare opties hebben.

Voor de rest klopt het zeker dat de winkel verantwoordelijk is. De ontvanger kan wel een klacht indienen bij het postbedrijf, maar die hebben daar geen overeenkomst mee en kunnen daar dus ook niets van eisen. Wel van de winkel. En de winkel kan dan weer bij de post aankloppen voor een vergoeding.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11418

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 18 Mei 2018 16:59

Re: Dit zijn je rechten ivm bezorging van je pakketten.

Dat de webshop verantwoordelijk is ondervind ik helaas ontzettend vaak :palm:

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers