Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het studeer topic!

<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9236

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 13 Nov 2018 14:58

Re: Het studeer topic!

JAAAHHH. Eindelijk een tentamen gehaald op een normale manier. Oke een 5,7 en ik moest duimen voor de soepele normering, maar ik kan hem afvinken. Geeft wat meer rust en vertrouwen voor de volgende vakken.


Janne, bevalt het nog het studeren?
_
BAM
<<

Emma

Yipyapper

Berichten: 1892

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 13 Nov 2018 18:17

Re: Het studeer topic!

Gefeliciteerd SO! Ik ken je gevoel, ik moet nog 4 vakken halen voor mijn studie en het gaat zo moeizaam! Vanaf begin september ben ik volop bezig maar het lukt gewoon niet helemaal...
<<

Janne

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1020

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:08

Bericht 13 Nov 2018 23:29

Re: Het studeer topic!

Wat goed Silly-One!

Het studeren bevalt me echt heeeel goed. Ik ben zo blij dat ik deze keus heb gemaakt. Ik word er nog iedere dag blij van.
Heb vorige week mijn 1e tentamen gemaakt en heb een 8,2 gehaald! Nu nog het cijfer voor mijn portfolio afwachten. En dan heb ik de 1e module alweer afgerond.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9236

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 23 Nov 2018 07:40

Re: Het studeer topic!

@Emma, ik herken dat gevoel. Dat heb ik al drie jaar of zo. Ook omdat er prive een hoop gespeeld heeft. Ik denk nu in stapjes ipv in grote bergen.

@Janne. Lekker bezig. Lekker begin van je studie op deze manier. Cijfer van je portfolio al terug?

Ik kreeg deze we positief bericht van de examencommissie. Wij moeten een landelijke kennis toets men en die mag je pas maken bij zoveel procent van je wiskundige vakken gehaald te hebben. Dat heb ik nog niet, maar ik heb al wel alle lessen gevolgd. De volgende kans is in mei maar op doe dag is ok het vwo examen. Niet handig. En aangezien ik dyslexie heb is het twee keer een marathon lopen op een dag. Dus na een afwijzing heb ik bezwaar gemaakt en nu mag ik hem wel maken. Dus de komende twee/drie weken even blokken
_
BAM
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2477

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 21 Dec 2018 16:00

Re: Het studeer topic!

Hoe is het gegaan silly one?
En zijn er nog anderen druk aan de studie?

Ik ben nog steeds met mijn scriptie bezig :(. M'n eigen deadline steeds verlegd en nu durf ik al heel lang geen uitspraken meer te doen over wanneer ik klaar ben.
Eigenlijk steeds als ik wat ingeleverd heb, is het wel goed. Dat is het ook niet, ik kom er alleen zo moeilijk toe! Het is al tijden 'even een paar weken doorwerken' en dan heb ik het af. Had het echt allaaaang af kunnen hebben.
Heb nu het resultatenhoofstuk besproken met mijn begeleider en het is goed. Ik ben nu zo blij, dit is echt het grootste struikelblok van m'n thesis. Ik vond het ook vreselijk om te maken. Nu weer terug m'n theorie verdiepen en dan m'n conclusie schrijven. Eind komt voorzichtig in zicht.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9236

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 21 Dec 2018 20:38

Re: Het studeer topic!

O zo herkenbaar Joey. Ik moet een opdracht inleveren en dat had ik al ingeleverd willen hebben, maar ik heb pas 1 van de 6 opdrachten af.
Wel fijn dat je na een gesprek weer motivatie hebt en dat de top van de berg dichterbij is.

Hoe de LKT is gegaan, geen idee. Teveel meerkeuze vragen met een gokkantoor. 9 januari krijg ik de uitslag. Ik ben er bang voor dat ik in mei toch twee grote tentamens op een dag moet maken.
_
BAM
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2477

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 22 Dec 2018 06:49

Re: Het studeer topic!

Oh dat duurt nog ff voor je ui uitslag krijgt, balen.
<<

Rejoy

Noob

Berichten: 88

Geregistreerd: 15 Dec 2018 23:18

Bericht 23 Dec 2018 22:28

Re: Het studeer topic!

Ik ben net weer begonnen met studeren. Vorig jaar een hbo-bachelor (lerarenopleiding) afgerond, maar ik wil verder, dus net begonnen aan een hbo-master. Mijn eerste lesdag is pas half februari, dus ik vind het nog een beetje lastig om in te schatten wat ze aan kwaliteit verwachten.

LKT was bij ons gelukkig verwerkt in een ander tentamen, dus die heb ik niet apart hoeven doen.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2477

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 24 Dec 2018 12:13

Re: Het studeer topic!

Wat leuk Rejoy, dat je een hbo master gaat doen. Hebben mijn moeder en zusje ook gedaan na de lerarenopleiding. Mijn moeder vond het pittig en mijn zusje vond het niet zo moeilijk, zij leert ook wat makkelijker. Ga je dit dan naast een baan doen? En is het een jaar of 2 jaar? Wel weer een hele investering, opnieuw met een studie beginnen. Veel plezier!

Ik ben voor mijn theoretisch kader nog wat aanvullende artikelen aan het lezen. En daar word ik wel vrolijk van, nu weet ik weer waarom ik studeren in principe leuk vind. Het hele interview + resultaten verwerken gedeelte vond ik gewoon echt verschrikkelijk en moeilijk. Vroeg me de afgelopen maanden ernstig af waarom ik dit ook alweer zo graag wilde, maar nu snap ik dat weer :P.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9236

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 14 Jan 2019 18:26

Re: Het studeer topic!

Nou zoals verwacht he ik de LKT niet gehaald. Iedereen die ik heb geholpen heeft het gehaald en ik niet. Ik had het ook wel verwacht, aangezien het meerkeuze vragen zijn en dat kan ik niet. Heeft te maken met de soort dyslectie die ik heb. Alleen daar kan ik weinig aan doen en het is de vraag of zo een organisatie daar ook iets aan gaat veranderen. Er kan wel gezegd wordt, trainen, maar het zit bij mij dan in het stukje taalbegrip waarin het stoort.

Voor een vak met meerkeuze vragen over twee weken zie ik het ook niet zitten. Vorig jaar twee keer net met een 5.4 niet gehaald. En bij het nabespreken ziet de docent dat ik het snap en dat ik vast loop op de taal. Nu maar een nieuw verzoek bij de examen commissie weggelegd of ik eventueel Kurzweil mag gebruiken. Een programma wat het voorleest. Ik ben benieuwd. Alleen met de kwantoren logica gaat het niet gebruikt kunnen worden, omdat er dan tekens en symbolen (zoals omgekeerde/gespiegelde letters) in voor komen. Ik ga het allemaal wel zien, momenteel is mijn motivatie 0,0% terwijl ik over twee weken tentamens heb. Niet echt bevoordelijk.
_
BAM
<<

Rejoy

Noob

Berichten: 88

Geregistreerd: 15 Dec 2018 23:18

Bericht 10 Feb 2019 12:52

Re: Het studeer topic!

Silly-One: Balen dat je de LKT niet gehaald hebt. Ik hoor daar heel veel narigheid over, dus ik ben extra blij dat die toets bij mij al verweven zat in andere tentamens en ik 'm dus gehaald heb zonder dat ik het door had. Hoe is je andere tentamen gegaan?

Joey: ik doe de master naast mijn baan van 0.8. De master duurt in principe twee jaar, maar ik kan er vier jaar over doen. Ik doe 'm tegelijk met een intern opleidingstraject, maar omdat die buiten mijn werkplek geen waarde heeft, wilde ik graag een erkende opleiding doen. Gelukkig zit er super veel overlap in. Ik kan tot nu toe bijna alles voor beide opleidingen gebruiken.

Ik heb inmiddels mijn eerste lesdag gehad en ik ben helemaal geïnspireerd en enthousiast thuis gekomen. Was wel weer heftig, weer een hele dag in de schoolbanken, maar 't was wel ontzettend nuttig. Gisteravond direct alles verwerkt in de opdrachten die ik moest doen en nu verder met de voorbereiding voor de tweede en derde praktijkdag in maart.
Vorige

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Sawadee