Gut, nooit geweten dat er zo’n lijstje bestond. Ik eet helaas niet zo veel vis nu, ik heb een enorme craving naar sushi met tonijn en zalm, maar ik durf het toch niet aan om dat nu te gaan eten in een sushirestaurant of zo. Verder verlang ik ook ontzettend naar alle vormen van zalm behalve gebakken. Dus gerookte zalm bijvoorbeeld yum. Maar helaas is dat meestal vacuum verpakt. Vacuumverpakte vis mag je dus sowieso niet eten. Misschien dat garnalen daarom ook aangemerkt worden als beter niet of zo, maar als je garnalen goed verhit gaat de listeria wel dood volgens mij.
Laatst dacht ik: oh jum makreel en ook had ik ontzettend zin in gerookte paling. Paling staat niet op dat lijstje van Marin trouwens, maar het is een roofvis en roofvissen bouwen meer kwik op.
Al met al komt het er op neer dat ik zeker te weinig vis eet want de vissen waar ik zin in heb ‘mag’ ik dus niet of niet op de bereidingswijze die ik lekker vind. Mijn man heeft laatst wel een verse zalm voor me gerookt, warmgerookt dus. Dat was echt heerlijk, ik zou willen dat hij dat wekelijks deed
.
Op vakantie zou ik wel gewoon goed doorbakken vis eten maar ik zou me een beetje houden aan de gangbare soorten waarvan je weet dat het ‘mag’. En sowieso een beetje opletten bij wat voor gelegenheid je gaat eten. Ook je groente en fruit moet goed gewassen zijn in principe.
Aan de andere kant zou ik er ook niet te panisch over doen, gewoon je gezond verstand gebruiken.