Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Meteen verliefd op je baby?

<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 13657

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Apr 2018 14:51

Meteen verliefd op je baby?

Met de kans dat jullie mij enorm oppervlakkig gaan vinden open ik dit topic. Moet het namelijk toch even kwijt. We kregen vorige week een echofoto mee met het gezichtje van de baby en profil en hoe langer ik ernaar kijk, hoe vreemder ik de foto vind. Het lijkt net of ze een gigantische haakneus heeft en geen kin. :laughcry: En sindsdien spookt het steeds door m'n hoofd dat we een lelijke baby krijgen, heb er zelfs al een keer wakker van gelegen. Als ik het zo typ, vind ik het ook nergens op slaan en klinkt het vooral heel oppervlakkig, maar toch ben ik er een beetje onzeker over. Uiteraard gaat het erom dat ze gezond is en dat alles erop en eraan zit, dat vind ik nog het meest spannend. En ik lees meestal dat moeders hun eigen kind het mooiste van iedereen vinden en er meteen verliefd op zijn, dus ik hoop maar dat dat bij mij ook zo is. Wat hier overigens niet aan bijdraagt is dat ik net weer een babyfoto van m'n stiefdochter zag en dat was ook niet bepaald een plaatje. Duidelijk de (grote) neus van m'n vriend en een rode en rimpelige huid. Later veranderde dit wel en ging ze er steeds leuker uitzien.
Even voor de duidelijkheid: het gaat me er niet om wat anderen straks van onze baby vinden, dat zal me een worst wezen, maar ben gewoon bang dat ik er zelf niet meteen verliefd op ben ofzo en dat lijkt me heel naar.

Maar goed, zeg eens eerlijk: vonden jullie je baby meteen de knapste van de wereld?
Afbeelding
<<

Katrien

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5649

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:58

Bericht 23 Apr 2018 14:59

Re: Meteen verliefd op je baby?

Mijn jongste zoon was geen knappe baby, groot, kaal en een rimpel op zijn neus, daarbij krabde hij in de kraamweek zijn hele gezichtje open waardoor het er niet beter op werd. Zelf zag ik dit ook, maar ondanks dat ik zag dat hij een stuk minder mooi was dan zijn grote broer, was ik meteen stapelgek op hem.

Echt, ookal is jullie baby straks niet de allermooiste baby, voor jullie is het de meest geweldige baby, haakneus of niet.
25 februari 2014 & 5 juni 2015
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3527

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 23 Apr 2018 15:00

Re: Meteen verliefd op je baby?

Nee, niet van de wereld, want ik ken niet alle baby's van de wereld. En het is toch geen competitie?

Sowieso vind ik dat een heel rare, verboden uitspraak. Of een kind mooi of knap is of niet doet er toch niet toe? Voor mij in elk geval totaal niet.

Ik had zelf een beeld in mijn hoofd van ons kind, ik dacht dat ze kaal zou zijn en een beetje lelijk, op basis van de babyfoto's van mijn man en mij. Maar vast heel lief, en dat was voor mij het belangrijkste. Totdat ik haar op mijn borst kreeg, en ik echt verbaasd was hoe móói ze was. Ik had echt niet gedacht dat wij zo'n mooi kindje zouden krijgen. Dus dat was boven verwachting hier ja.

Het verliefde gevoel kun je niet afdwingen en ik zou proberen je daar niet te veel zorgen over maken, dan leg je jezelf alleen maar druk op. Dat gevoel is ook niet altijd groots, denk ik, maar soms ook heel klein en groeit dan heel mooi. Wat ik me afvraag: ben je bang dat je niet goed kunt 'bonden' met haar, omdat ze misschien niet zo mooi is/zal zijn?
Laatst gewijzigd door Geel op 23 Apr 2018 15:02, in totaal 1 keer gewijzigd.
Caulfield schreef:Misschien bind ik wel een theedoek om m’n hoofd.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8937

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 23 Apr 2018 15:02

Re: Meteen verliefd op je baby?

M’n oudste was niet perse knap (vooral erg huge met zn 4620gr) en m’n jongste vond ik heel raar omdat hij niet op de oudste leek en veel donker haar had.

Dus nee niet perse verliefd qua looks maar dat maakte me echt helemaal niet uit. Het ging daar idd niet echt over.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4102

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 23 Apr 2018 15:02

Re: Meteen verliefd op je baby?

Nee hoor. Eerder gewoon, een baby. Die zijn altijd rimpelig en verkreukt als ze net geboren zijn en lijken nog niet echt ergens op. Maar je weet dat het van jou is, je hebt er lang op gewacht, de hormonen denderen door je lijf en het bevallen is zo bijzonder, dat je echt wel van alles voelt en je kind meteen wilt beetpakken en er heel goed naar kijken en knuffelen enzovoorts. Dus wel warme gevoelens, maar de knapste, nee.

Overigens vind ik echofoto's altijd lelijk, beetje eery.
De gr.
<<

Islandgirl

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 574

Geregistreerd: 08 Aug 2017 06:14

Bericht 23 Apr 2018 15:05

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik vond mijn baby direct na de geboorte op mijn man lijken en daarna op een alien. Ik was ook niet gelijk verliefd en voelde ook niet de mega grote liefde gelijk waar ik anderen wel eens over heb gehoord.
De volgende dag begon de verliefdheid pas en inmiddels ben ik wel helemaal hoteldebotel van haar.

Wees dus niet bang als je straks niet gelijk het super verliefde gevoel hebt, dat kan echt nog wel komen.

Ik weet wel dat ik ook tegen het einde van mijn zwangerschap bang was dat mijn baby heel erg lelijk zou zijn. Dat ze alle lelijke dingen van mij en van mijn man zou over hebben genomen. Maar gelukkig is dat niet het geval (in mijn ogen dan :-) )
Afbeelding
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4354

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 23 Apr 2018 15:08

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik vond ze enorm knap! Maar als ik de foto’s terugzie begrijp ik dat de hormonen een loopje met me hadden genomen. Sjonge, wat waren de jongens verkreukt en gerimpeld... Gelukkig zijn ze goed opgedroogd :laughcry:
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1318

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 23 Apr 2018 15:26

Re: Meteen verliefd op je baby?

Bij de oudste wel, dat was zo'n mooie perfecte baby. Geen deukjes kreukels of wat dan ook. De andere 2 vond ik maar lelijk.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Pollepel

Lady-post-a-lot

Berichten: 1361

Geregistreerd: 26 Aug 2017 03:40

Bericht 23 Apr 2018 15:28

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik vond ze beide prachtig en was echt verliefd ja. Nu nog steeds zijn ze beide prachtig.
Vind ik heel knap want mijn man en ik beide niet :wink:
Zei vanmiddag nog dat ik zo veel liefde voel en dat ik ze zo mooi vind!
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4446

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 23 Apr 2018 15:33

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik vind (3D) echo's maar enge dingen hoor. Hebben wij ook heel bewust niet gedaan!

Verder was ik niet direct verliefd, ik was me aan het verwonderen over het gerimpelde hoofdje en z'n engelenkus (rode vlek tussen z'n wenkbrauwen) en k vond m onwijs op een Laafje lijken. T was een beetje een eskimo met z'n mutsje op.

Maaaar... Paar uur later had ik m nog eens vast, nadat ik had gedoucht en beetje relaxed was. En toen kon ik m nog eens rustig bekijken en toen deed ie z'n ogen open. En ja, toen was ik wel tot over m'n oren verliefd op m. Al leek ie toen nog steeds op een laafje.
Our love goes without saying.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16235

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Apr 2018 15:35

Re: Meteen verliefd op je baby?

Toevallig heb ik net echo foto's terug zitten kijken vandaag van onze baby (dat voelt helemaal niet als O, dat zegt al genoeg denk ik?) en het viel me op dat hij op elke echo weer net anders eruit ziet. Ik zei nog tegen m'n zus dat het écht niet te zien is hoe je kindje er in 't echt uit gaan zien. Zo'n echo, zelfs een 3d echo is echt maar een schim van hoe je kindje er echt uit ziet. Ik herken wel een beetje z'n fronsje enzo maar op de ene echo had ie ook een lelijke neus en op de andere niet. Zegt echt niks dus.

Ik hield niet direct van hem, dat kon ik pas na een paar weken tegen 'm zeggen. Ik had een enorm gevoel van bescherming en zorgzaamheid over hem heen.
Dat hele ontzettende verliefde gevoel kwam echt later en is er nog steeds, echt pas toen hij een beetje leuk opdroogde. Nu ben ik echt weg van het ventje.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 924

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 23 Apr 2018 15:41

Re: Meteen verliefd op je baby?

Die echo’s kunnen vertekenen hoor, als ze net beetje bewegen ofzo kan zon neus of kin net ineens helemaal uit verband lijken.

Ik vond m’n dochter niet per se heel mooi ofzo gelijk, maar was wel gelijk helemaal weg van dr. Ik heb wel een paar foto’s van dr waar ik haar destijds enorm mooi en schattig vond en nu bijna 3 jaar later denk ik daar toch iets anders over met terugwerkende kracht haha. Kleine alien op sommige foto’s. Maar nu is ze wel de mooiste peuter ever natuurlijk ;)

Ik had trouwens wel iets vergelijkbaars, ze waarschuwden steeds dat ik een hele grote baby zou krijgen. Daar ben ik ook wel sippig over geweest voor de bevalling “ik wil geen monsterbaby”. Hoe oppervlakkig ook, soms heb je dat gewoon. En uiteindelijk is ook zon ‘monsterbaby’ van 4,2 kilo gewoon alsnog een kleine pasgeboren baby die heuuulll schattig is haha, druk gemaakt om niks ;)
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 13657

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 23 Apr 2018 15:42

Re: Meteen verliefd op je baby?

Geel: van dat bonden weet ik niet, denk dat ik daar niet echt bang voor ben, maar misschien duurt het dan wel langer voordat ik het gevoel heb van haar te houden? Ik weet het gewoon helemaal niet hoor. Op zich was ik vrijdag bij Islandgirl op kraamvisite en toen moest ik al huilen toen ik haar baby zag, omdat ze zo klein en schattig is. Dus als ik daarop afga, zou het wel goed moeten komen. Nou ja, we zien het wel.

Dit was trouwens geen 3D-echo, die hebben we niet gedaan. Heb er wel eentje, een vrij onduidelijke, van de twintigwekenecho. Ook op die foto denk ik de neus van vriend/stiefdochter te herkennen haha.

Ik zie inderdaad ook wel bij baby's van anderen dat ze zo richting het jaar wat leuker op beginnen te drogen. In het begin zijn het toch een beetje rimpelige freggels vaak.
Afbeelding
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1156

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 23 Apr 2018 15:44

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik dacht dus dat ik echt een knappe baby had, helemaal als ik andere baby’s zag. Als ik nu haar babyfoto’s terugkijk vind ik haar helemaal niet mooi. :palm:
Dat verliefd gevoel heb ik nu wel, vooral als ze slaapt. Dat had ik niet vanaf het begin.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16235

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Apr 2018 15:48

Re: Meteen verliefd op je baby?

Dat rimpelige is wel eerder weg dan een jaar gelukkig. Rond de 2 maandjes vond ik 'm zoo knap. Nu al minder zelfs haha.

Oh en joh een 2d echo zegt echt zo niks over hoe ze eruit gaan zien.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

HollyGolightly

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2109

Geregistreerd: 22 Dec 2015 13:19

Bericht 23 Apr 2018 15:59

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik was wel meteen helemaal verliefd, maar niet qua uiterlijk geloof ik. Dat deed er voor mijn gevoel totaal niet toe. De tweeling was dysmatuur, kaal, klein en schriel. En F had een dik neusje. Maar ik vond ze prachtig, omdat het mijn baby's waren en het deed er niet toe hoe ze eruit zagen. En slapende, tevreden baby's zien er allemaal heerlijk uit, als je het mij vraagt. Maar later (en eerlijk gezegd nu nog steeds) vind ik ze dus wel echt heel erg mooi. Mag je dat zeggen over je kinderen? Ik moet met schaamrood op de kaken toegeven dat ik vaak het kdv rondkijk en echt denk "tjee die van mij zijn echt het allermooiste". Hahaha wat erg! Ik spreek dit normaal gesproken niet hardop uit, hoor. :smile:
They call me quiet girl. But I'm a riot.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 23 Apr 2018 16:01

Re: Meteen verliefd op je baby?

Hahaha! Maar jij hebt ook hele knappe kinderen dus dat snap ik wel.
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 403

Geregistreerd: 20 Sep 2013 10:14

Bericht 23 Apr 2018 16:06

Re: Meteen verliefd op je baby?

Toen mijn dochter geboren was, had ze echt een dikke neus en was ze verkreukeld. Ik dacht toen: dit komt nooit meer goed. Gelukkig ontkreukte ze heel snel en droogde ze goed op.

Ik vind mijn dochter nog steeds niet de mooiste van het land, maar wel de leukste en de liefste :)
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4706

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 23 Apr 2018 16:07

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik had een enorm gevoel van bescherming en zorgzaamheid voor E, echt accuut. Hoe ze eruit zag heb ik serieus niet eens gezien vlgs mij. (ik had ook geen bril bij en zie echt niks zonder bril dus dit is wel heel lettelrijk maar ik heb er eerlijk gezegd ook niet eens naar gekeken).
Later vond ik E echt prachtig maar als ik nu foto's en filmpjes terug kijk leek ze eigenlijk een beetje op ET :laughcry:
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3261

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 23 Apr 2018 16:11

Re: Meteen verliefd op je baby?

Ik vond beide kinderen niet meteen de mooiste van de wereld, wel was ik meteen stapel gek op ze en dat beschermende had ik ook meteen, volop liefde! Ik vind ze overigens nog steeds niet de knapste kinderen die er zijn, gewoon prima, maar niet speciaal hoor. Ik zie ook wel dat de oudste zo wit is dat hij bijna licht geeft in het donker en dat de jongste aan 1 kant een klein beetje een flapoortje heeft, maar stapel verliefd op die twee kleine ventjes hoor!

Ik heb overigens ook een echo foto van de oudste die met 34 wkn gemaakt is en daar lijkt hij ook een haakneus op te hebben, maar die had hij niet bij zijn geboorte hoor, vertekend beeld. Ik heb ook wel met vriendinnen gesproken op het eind van hun zwangerschappen dat ze opeens gingen denken, wat als hij bijvoorbeeld een hele grote wijnvlek in zijn gezicht heeft (voorbeeld van iets wat je niet op een echo ziet), of wat als hij ..., of wat als hij. Ik denk dat, dat ook een beetje bij het eind van de zwangerschap hoort en de nieuwsgierigheid naar je kindje, maar uiteindelijk maakt het echt niks uit.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Betty

Lady-post-a-lot

Berichten: 1042

Geregistreerd: 14 Dec 2016 09:06

Bericht 23 Apr 2018 16:15

Re: Meteen verliefd op je baby?

Toen ik mijn zoon voor het eerst kreeg te zien dacht ik jezus wat een Alien!! Ik kon hem ook helemaal nite goed zien vanwege alle draden etc... haha
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10348

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 23 Apr 2018 16:17

Re: Meteen verliefd op je baby?

Een haakneus had je op de 2D-echo volgens mij ook moeten zien, maar ik denk dat er überhaupt geen baby's met een haakneus bestaan. En die 3D-echo's zien er altijd heel raar uit.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8937

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 23 Apr 2018 16:22

Re: Meteen verliefd op je baby?

HollyGolightly schreef: Ik moet met schaamrood op de kaken toegeven dat ik vaak het kdv rondkijk en echt denk "tjee die van mij zijn echt het allermooiste". Hahaha wat erg! Ik spreek dit normaal gesproken niet hardop uit, hoor. :smile:

Oh dat heb ik met mijn jongste ook hoor. Die vind ik echt veel knapper dan andere kindjes. M’n oudste vind ik ook mooi maar niet universeel knap zeg maar, m’n jongste zou zo de catwalk op kunnen :)
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16235

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Apr 2018 17:01

Re: Meteen verliefd op je baby?

Susan schreef:Een haakneus had je op de 2D-echo volgens mij ook moeten zien, maar ik denk dat er überhaupt geen baby's met een haakneus bestaan. En die 3D-echo's zien er altijd heel raar uit.


Volgens mij hebben baby's altijd keurige neusjes. Echte neusvormen komen pas later dacht ik.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 23 Apr 2018 17:06

Re: Meteen verliefd op je baby?

Verliefd is een groot woord. Ik heb zelfs die eerste uren wel gedacht: Als ze hem nu tussen tien andere pasgeboren baby’s leggen dan weet ik niet of ik hem eruit kan pikken als zijnde mijn zoon. Het heeft gewoon soms wat tijd nodig om je pasgeboren kind echt te leren kennen. Ik vond hem wel gelijk mooi. Maar door de keizersnee was hij niet helemaal verfrommeld zeg maar, zoals je de eerste uren vaak wel ziet wanneer ze door het geboortekanaal zijn geperst.

Ik herken wel dat wat Thunder zegt. Als ik nu bepaalde foto’s terugzie die ik van hem heb gedeeld op bijvoorbeeld fb, dan denk ik nu echt: :omg: Op sommige foto’s was hij gewoon echt niet knap, haha, maar dat zag ik toen niet.
Laatst gewijzigd door Lady op 23 Apr 2018 17:06, in totaal 1 keer gewijzigd.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

Afbeelding
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google Adsense [Bot], Radler