Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Rosacea

<<

Anoniem154

Bericht 12 Jan 2015 22:08

Rosacea

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb het vermoeden dat ik dit heb.mik kom niet van de rode plekken af, vooral naast mijn neus niet.
Wat kan ik hier het beste aan doen? Huisarts om zalf vragen, of eerst naar een schoonheidsspecialiste?

Vooral met dit gure weer wordt het erger.
<<

Lenthe

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1277

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:10

Bericht 12 Jan 2015 22:38

Re: Rosacea

Ik heb net een klein stukje gezien van My Naked Secret op TLC en volgens mij ging dat hierover.
Ik kan weinig nuttigs zeggen over die ene minuut die ik het heb gezien, maar misschien kun je het terugkijken? Het is seizoen 3, aflevering 7. (volgens mijn Telfort tv gids)
<<

Roos

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1220

Geregistreerd: 09 Sep 2013 08:59

Bericht 12 Jan 2015 22:43

Re: Rosacea

Ik heb dit ook gehad. Ik heb hier een zalfje voor gehad van de huisarts. Schoonheidsspecialiste maakt het alleen maar erger denk ik.
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 473

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 13 Jan 2015 10:56

Re: Rosacea

Ik zou naar de huisarts gaan, die kan vaststellen of het inderdaad rosacea is en je iets voorschrijven of doorsturen naar een dermatoloog of huidspecialist.
<<

Agdm

Noob

Berichten: 45

Geregistreerd: 28 Okt 2013 21:06

Bericht 13 Jan 2015 21:30

Re: Rosacea

Ik heb dit ook. Toen ik het net had ben ik eerst bij de huisarts geweest. Zalfje gekregen wat niet werkte, dus naar de dermatoloog.Uiteindelijk na een jaar of 2 stelde een professor de diagnose rosacea. Ik heb ook veel last van rode plekken in mijn gezicht. Rondom de neus en op het voorhoofd. Verder krijg ik vaak ook echt dikke onderhuidse onstekingen. In mijn gezicht, maar ook achter in mijn nek en onder de kaaklijn. En vaak in de haargrens. Ik heb heel lang hormoonalf gesmeerd en een hele tijd antibiotica geslikt. Ik slik nog steeds antibiotica als het heel erg opvlamt. Bij mij is het helaas nooit helemaal weggaan als in dat het nooit meer terugkomt. Het heeft goede en slechte periodes.
<<

Anoniem154

Bericht 13 Jan 2015 22:35

Re: Rosacea

beda kt voor jullie reacties. Gelukkig ontsteekt het niet of nauwelijk. Ook omdat het gepaard kan gaan met droge ogen, vermoed ik dat dit het is. Loop er al maanden mee, maar dacht dat de zwangerschapshormonen er nog uit moesten.

Hormoonzalf ben ik best huiverig voor. Eerder gebruikt ivm allergie, maar wat een naar spul. Zoon krijgt het soms ook opgesmeerd.agdm, hoe is houw huid na lamgdurig gebruik hormoonzalf? En wat smeren jullie er nog meer op?
Ik wl iig minder gaan douchen, want de ochtend erna is het altijd heftiger.

Ik ga morgen toch een afspraak maken met de ha.
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 473

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 14 Jan 2015 11:15

Re: Rosacea

Ik heb een half jaar een antibioticazalf gesmeerd, maar ik weet niet zeker of het echt iets heeft gedaan, mijn huid werd er in ieder geval niet slechter van.
Ik smeer nu toleriane crème van la Roche Posay, dit maakt de roodheid en bultjes veel minder en eigenlijk heb ik er nu nauwelijks last meer van, alleen als ik alcohol heb gedronken of het is ergens heel warm wordt het weer rood.
Als het koud is buiten of als het erg waait, smeer ik een beetje vaseline op mijn wangen, dit helpt ook goed.
Als je zo'n last hebt na het douchen zou ik minder heet en minder lang gaan douchen.
<<

Anoniem154

Bericht 14 Jan 2015 21:41

Re: Rosacea

Is die creme bij de apotheek te koop?
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1705

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 14 Jan 2015 21:47

Re: Rosacea

Ik heb het ook, op het moment gelukkig even geen last van. Bij mij ook altijd neus/voorhoofd, soms ook wat dik. Ik heb er van de huisarts een soort gel voor gekregen, Rozex heet het. Heel fijn spul vond ik, want zodra ik het erop smeerde voelde ik de huid al rustiger worden. Nu dus al een tijdje geen last, ik vermoed dat dit ook komt doordat ik nu alweer een tijd de pil gebruikt waardoor ik hormonaal wat meer in balans ben.
Het kan ook makkelijk verbranden trouwens dus in de zon wel goed insmeren.
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 473

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 15 Jan 2015 10:13

Re: Rosacea

Wolbol schreef:Is die creme bij de apotheek te koop?


Bedoel je de toleriane crème. Die is inderdaad bij de apotheek te koop. Niet iedere apotheek heeft het, maar ze kunnen het wel voor je bestellen. Zelf koop ik het altijd online, is goedkoper als je een voorraadje koopt.
Je hebt wel verschillende varianten trouwens, voor een normale en droge huid.

Ben je al naar de dokter geweest?
<<

Anoniem154

Bericht 17 Jan 2015 19:44

Re: Rosacea

Ik heb vanochtend eerst toleriane creme gekocht, even kijken of dat helpt en dan evt alsnog naar de ha.
Hier was de creme 17,95, hoeveel betaal jij altijd online?
<<

Agdm

Noob

Berichten: 45

Geregistreerd: 28 Okt 2013 21:06

Bericht 18 Jan 2015 10:41

Re: Rosacea

De hormoonzalf heeft wel invloed op mijn huid gehad. Ik heb constant een soort zwangerschapsmasker. De delen van de huid die ik heb ingesmeerd is dunnen en wordt dus ook eerder rood en bruin. Als ik nu in de spiegel kijk zie ik ook duidelijk verschil van kleur.
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 473

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 18 Jan 2015 12:17

Re: Rosacea

Ik bestel het altijd op yourskin.nl, de prijs wisselt, tussen de 12 en 15 euro, ik wacht meestal een goede aanbieding af.
Ik ben benieuwd hoe je de creme vindt.

Agdm, wat balen dat die hormoonzalf zo'n invloed heeft gehad op je huid, dat klinkt niet fijn. Volgens mij zaten er in mijn zalf geen hormonen, alleen antibiotica.
<<

Anoniem154

Bericht 17 Mrt 2015 20:15

Re: Rosacea

Morgen ga ik naar de huisarts, om 08:50 afspraak. Het wordt steeds erger, en nu met die koude wind de aatste tijd...voel me zo onzeker en loop veel met mn hoofd naar beneden.

De zalf van la roche doet niet veel bij mij, smeer al twee maanden dagelijks.
<<

Anoniem154

Bericht 18 Mrt 2015 11:24

Re: Rosacea

Heb nu een antibioticagel gekregen...me...nogwat (zal straks even kijken hoe het heet)

Zes weken smeren en dan weer even contact met de huisarts. Hoop zoooooo dat het helpt! Van een onzuivere huid kun je zo onzeker worden, blegh.
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1938

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:32

Bericht 18 Mrt 2015 12:37

Re: Rosacea

Metronidazol toevallig? Bij mij deed het niet wat ik gehoopt had. Ik hoop voor je dat het bij jou wel helpt. Als het niet helpt, kun je ook nog vragen om Inderm applicatievloeistof. Ik vind het een stinkende, vettige lotion, maar het werkte wel. En anders kun je ook nog vragen om minocycline. Dit is een antibiotica in tabletvorm.

Ik heb ook last van rosacea, in een vrij ernstige vorm. Soms is mijn gezicht tot bloedens toe kapot door de roodheid en bijbehorende puistjes. Hiervoor heb ik op het moment een kuur minocylcine en dit werkt perfect. Binnen een week had ik geen last meer van bloedende puistjes en was de roodheid een stuk minder. Verder smeer ik helemaal niks op mijn huid, omdat alles irriterend werkt.

Van een onzuivere huid kun je inderdaad vreselijk onzeker worden, je gezicht is toch het eerste wat mensen zien. Ik word vooral simpel van het altijd en overal maar geconfronteerd worden. Ik kan op een markt of braderie ook niet fatsoenlijk langs een kraam met crèmes lopen, geheid dat ik aangesproken word omdat zij hét middel hebben dat helpt. Nou nee, niet dus. Ook dat middel maakt het alleen maar erger. Of laatst, liep ik met mijn zoon en mijn man in de stad. Zoon had op dat moment rode wangetjes. Ja zegt er iemand, "je kunt wel zien van wie hij het heeft" :thumbdown:
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 473

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 18 Mrt 2015 12:59

Re: Rosacea

Jammer dat de crème niets voor je doet en wat balen dat het erger wordt. Ik snap wel dat het je onzeker maakt, hoewel mijn ervaring is dat je het zelf meer ziet dan anderen. Hopelijk werkt de zalf van de huisarts wel.

Wat erg Kissyfur dat je er gewoon op aangesproken wordt, waar bemoeien ze zich mee, ik snap dat nooit zo.
<<

Chocolate Cookie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:12

Bericht 18 Mrt 2015 16:06

Re: Rosacea

Ik ga dit topic even volgen. Heb hetzelfde vermoeden bij mezelf. Paar jaar terug ook zalfjes gehad die voor rosacea bedoeld zijn, maar dat werkte niet. Nu heb ik gelezen dat je darmflora er ook op in kan spelen en met mijn PDS zou dat nog best eens kunnen. Maar hoe dan ook, liever voorkomen dan het steeds weer hebben..
<-- Met mijn avatar hoop ik stiekem dat iedereen trek krijgt :razz:

Blog.
Jewelry.
<<

Anoniem154

Bericht 21 Mrt 2015 08:35

Re: Rosacea

Ben heel benieuwd. Smeer nu vier dagen, en heb we het gevoel dat het minder ruw is. Ik douche nu om de dag, en wil ook ees proberen om de twee dagen.

Balen dat het jou niet heeft geholpen kissyfur...en wat een stomme opmerkingen zeg. Ik krijg wel vaak van collega's devraag of ik het warm heb, omdat ik zo rood ben oo dat moment....
Ik merk ook, dat in de ochtend het wel redelijk rustig is, en in de loop vd dag de roodheid er meer en meer uitkomt. Werk op kantoor, dus of verwarming, of airco...niet erg bevorderlijk.
<<

Anoniem154

Bericht 12 Apr 2015 12:12

Re: Rosacea

Nou, het wordt niet beter, eerder erger. Ik probeer echt de spiegels te ontwijken, vind het vreselijk.

Ik zou na zes weken terugkomen bij de huisarts, maar het zwl nu toch niet ineens gaan werken lijkt me...?
<<

Catnip

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 473

Geregistreerd: 11 Jan 2015 18:40

Bericht 15 Apr 2015 12:12

Re: Rosacea

Wat balen zeg! Ik zou vragen of de huisarts je kan doorsturen naar de dermatoloog.
Bij mij is het ook echt heel erg geweest, ik durfde bijna niet over straat, echt heel rot is het.
Zon maakt het ook erger trouwens, dus goed smeren met een hoge factor.
<<

Anoniem154

Bericht 29 Jul 2015 15:51

Re: Rosacea

Weer even een up.

Vanochtend weer bij de ha geweest. Heb laatst een week ab moeten slikken voor mijn voet, en toen was mijn huid ineens een stuk zuiverder!
Ik wil geen ab slikken, om meerdere redenen niet. Vandaar gevraagd wat mogelijk is qua zalf. Heb nu een andere zalf voorgeschreven gekregen...begint met een a...rest vergeten. Recept ligt bij de apotheek dus kan niet spieken.
Wel jammer dat het 31 euro kost, en niet vergoed wordt.

Wat voor maatregelen nemen jullie buiten zalf om? Ik probeer al minder te douchen, maar verder vind ik het lastig. Thuis smeer ik er geen make up op, op het werk wel een beetje. Anders voel ik mij niet prettig.
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1705

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:20

Bericht 29 Jul 2015 17:30

Re: Rosacea

Op het werk doe ik er wel een beetje make-up op. En verder smeer ik het in als in de zon in ga, want het verbrand heel gemakkelijk waardoor het alleen maar roder wordt.
<<

Anoniem154

Bericht 28 Feb 2016 15:29

Re: Rosacea

Weer een aantal maanden verder.
Het heeft bij mij echt heel erg van doen met mijn hormoonhuishouding. De dagen voor ik ongesteld moet worden, is het vrij fel en heftig. Dat rode komt er echt uit. Als de ongesteldheid doorbreekt, wordt het weer zichtbaar minder.

Ik heb nu geen speciale zalf oid. ik smeer de cetametagrol van de jongste erop, dat is wel prettig. Smeert beter dan pure vaseline. Verder smeer ik er op werkdagen en als ik echt de deur uit ga (dus niet naar het schoolplein of winkel op thuisblijfdag) wat make-up erop.
<<

Forumster

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1475

Geregistreerd: 05 Okt 2013 08:45

Bericht 28 Feb 2016 16:38

Re: Rosacea

Wolbol, is Drenthe in de buurt voor jou? Er zit hier een salon in de buurt die echt verbluffende resultaten boekt met een speciale manier van behandelen.

Afbeelding

Afbeelding
The world is your playground.
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Fjell