Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Help wilde dieren de droogte door

<<

Maple

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 665

Geregistreerd: 16 Jan 2018 09:00

Bericht 22 Jul 2018 11:02

Help wilde dieren de droogte door

https://www.animalstoday.nl/help-wilde- ... ogte-door/

Doen jullie eigenlijk nog iets om wilde dieren (vogels, egels etc) de droogte door te helpen? Ik dacht er vanmorgen ineens aan dat ik best eens kan kijken of ik iets heb wat doorkan voor een vogelbadje, en dat op het balkon neerzetten. Egels komen bij mij op vierhoog doorgaans niet dus daar kan ik weinig voor doen helaas.
Zou ik vogels trouwens ook moeten/mogen bijvoeren? Of komen zij nog wel redelijk aan hun eten?
<<

Sayhtia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3367

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 22 Jul 2018 12:05

Re: Help wilde dieren de droogte door

We hebben een bakje water in de tuin gezet en een lepel suikerwater voor de bijen. Wat betreft vogels bijvoeren heb ik geen idee eigenlijk, dat vraag ik me ook af.
<<

Ava

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1102

Geregistreerd: 18 Sep 2017 13:47

Bericht 22 Jul 2018 12:07

Re: Help wilde dieren de droogte door

Vogels hebben vooral in de zomer eiwitrijkvoedsel nodig om de veren voor te bereiden voor de koude winter. Eiwit zit in bijvoorbeeld wormen en die zijn alleen te vinden in goede groene gazonnen. En ze eten ook kleine insecten die ze in planten en struiken vinden. Dit alles is nu wel minder te vinden maar om nu een bakje wormen te kopen (ja dat kan echt) is ook weer zo. Wij hebben zelf vogels (tropen) en die krijgen ook twee verschillende soorten wormpjes. Aan het einde van de dag gooit mijn man de restjes op een hoop en dat zet hij buiten. Ook staat er een platte schaal buiten waar de vogels uit kunnen drinken en in kunnen baden. Dit ververs ik een paar keer per dag. Soms zie je idd een vogeltje die er gebruik van maakt. Maar opzich denk ik wel dat het meevalt. Eten doen vogels meestal toch in de ochtend en dan zijn er meer insecten aanwezig dan in de middag. En water pakken ze nu ook uit zwembadjes die buitenstaan. Alleen zich wassen lukt nu iets minder dus een platte schaal of bord in je tuin zetten die je een paar keer per dag kan verversen is nu niet verkeerd.
2010
2014
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 2571

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 22 Jul 2018 12:15

Re: Help wilde dieren de droogte door

Ja wij hebben twee schoteltjes water in de bosjes waar we weten dat er geregeld egels zitten, en meerdere teiltjes met water voor de vogeltjes die goed gebruikt worden. Het zijn diepe teiltjes maar mijn vriend heeft er wat stenen in gelegd zodat ze er goed in kunnen komen.
Afbeelding
<<

Exogenesis

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12179

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:26

Bericht 22 Jul 2018 12:39

Re: Help wilde dieren de droogte door

Wij hebben een vogelbadje in de tuin.
• 6-12-2013 & 30-8-2016 •

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers