15 Apr 2021 21:58 door Joey
Ik heb ook coeliakie. Ben er ook pas op latere leeftijd achtergekomen, begin 20. Snap dat het even slikken is. Ik had ook jaren een wereld aan klachten en sinds ik glutenvrij ben gaan eten, werden die gauw veel beter. Ik kreeg ook veel meer energie. Daardoor heb ik glutenvrij eten nooit als een probleem gezien maae als een opluchting. Ook omdat mijn familie en vrienden er al snel goed rekening mee hielden. Dat hoop ik voor jou ook!
Verder idd wat Mrs Math zegt. Bakker Leo bestel ik vaak brood, vind ik het lekkerst. Maar ook regelmatig van AH. Ik rooster het brood eigenlijk altijd en eet het sowieso niet dagelijks. Ik gebruik veel van het AH vrij van gluten merk. Boekweitmeel voor pannekoekjes/wraps en havermout met name. Verder gebruik ik niet eens zoveel typisch glutenvrije producten als vervanger, maar eet ik bv ei, soep, restje avondeten, pannekoekjes of yoghurt. Voor avondeten heb nooit echt problemen ervaren, alleen de pasta vervangen en alles vers maken deed ik vaak al. Met dingen als ketjap, sojasaus en andere sauzen goed opletten dat je de gv keuze neemt, maar die is er dus wel. Het zal ook wel even wennen zijn dat bepaalde producten duurder zijn.
Uit eten is een stuk fijner dan 10 jaar geleden. Toen kon ik niet echt spontaan uit eten, inmiddels kan dit vaak wel. In het buitenland zoeken vind ik wel drama, daar bereid ik me meestal wel goed voor. En ik kan niet een week lang 3x per dag uit eten, de laatste keer dat ik dat deed heb ik vrij lang last van m'n buik gehad, en dat heb ik normaal nooit. De twee snackbars hier in de buurt hebben toevallig beide een gv assortiment en dat vind ik zo'n vooruitgang! Lekkere kroketten was één van de weinige dingen die ik echt miste.
Als je meer wilt weten, laat maar weten!