Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Statistieken van de maand maart

<<

Burgemeester Sil

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 597

Geregistreerd: 07 Jun 2017 09:37

Bericht 01 Apr 2019 08:39

Statistieken van de maand maart

Afbeelding

Maart is de maand waarin de lente begint, wat we deze maand bij vlagen hebben kunnen ervaren. Dat wil zeggen, op het noordelijk halfrond van de aarde want aan de andere kant van de bol begint nu de herfst. Marsy31 zal dit vast kunnen beamen.

Maart is ook de maand waarin Internationale Vrouwendag valt, de dag die in het teken staat van vrouwenrecht. Het herinnert aan de solidariteit onder vrouwen, maar helaas ook aan de vele gebieden in de wereld waar vrouwen nog steeds onderdrukt worden, of gezien worden als onvolwaardig onderdeel van een samenleving.
Dit jaar stond Vrouwendag hier in het teken van 100 jaar vrouwenkiesrecht, iets waar we later in deze maand weer gebruik van mochten maken overigens.
Lees hier onder deze link meer
Afbeelding

Op 10 maart was er een grote klimaatmars in Amsterdam. LonelyGoatherd en Filoria liepen mee met hun zoons en ook de man van Isolt heeft meegelopen. Het was die dag verschrikkelijk koud en nat dus extra veel respect voor deze actie.
Afbeelding

Op 15 maart werd er weer gestaakt in het onderwijs . Helaas hebben voorgaande acties nog aldoor niet het gewenste resultaat opgeleverd en daarom werd er opnieuw een signaal afgegeven dat het zo niet langer kan. Natuurlijk hopen we dat er van hoger hand eindelijk eens écht gekeken gaat worden naar salaris, omstandigheden maar vooral naar werkdruk en aantal leerlingen (en zogenoemde plusleerlingen) in één klas.

In Nieuw Zeeland heeft een man aanslagen gepleegd op twee moskeeën. De 28 jarige dader deed dit tijdens het ochtendgebed, wanneer het altijd erg druk is in de moskee. Er zijn 49 doden gevallen en daarnaast nog vele gewonden. Het nieuws riep in de hele wereld reacties van afschuw op maar ook groot respect voor de reactie van de premier van Nieuw Zeeland, Jacinda Ardern, zij heeft onder andere direct de verspreiding van het manifest van de dader veroordeeld en gezegd dat zijn naam door haar nooit meer genoemd zal worden om hem geen podium voor zijn daden te bieden.

Verder leek maart vooral in het teken te gaan staan van de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen, maar dit alles veranderde op een heel gewone maandag, toen in Utrecht ineens een man opstond in een tram en om zich heen begon te schieten. Dit zorgde voor angst bij veel mensen in Nederland en ook op het forum waren er dames die in Utrecht waren op dat moment en ineens bijvoorbeeld niet meer naar buiten mochten.
Bij deze schietpartij zijn drie mensen gedood en meerdere gewonden gevallen. Gelukkig is de dader vrij snel opgepakt, maar toen bleek dat hij een bekende van politie en justitie was, riep dit ook veel reacties op. Alle politieke partijen, minus eentje, hebben ook besloten op de avond van de schietpartij geen campagne te voeren. Helaas is na enkele dagen een van de gewonden alsnog overleden.

Afbeelding

Op woensdag 20 maart was het dan toch zover, de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. Op het forum gaven de meeste mensen aan te gaan stemmen, ook werden er nog wat stemwijzers ingevuld her en der om tot een keuze te kunnen komen. Het Forum voor Democraten van Thierry Baudet behaalde enorme overwinningen, helemaal aan de andere kant van het spectrum groeide ook het aantal zetels van GroenLinks.
Afbeelding

Er was ook behoorlijk wat nieuws op ons forum:

Lissa en InweCulnamo hebben positief getest en gaan een spannende tijd tegemoet. Hopelijk verloopt jullie zwangerschap voorspoedig en kunnen jullie over een aantal maanden een prachtige baby verwelkomen.

SophieZMY, Sunshine86, Melisande en Boerenkool verwelkomden een zoontje in hun gezinnen, Namasté en Joey mochten een dochtertje verwelkomen. We hopen dat de nieuwe wereldbewoners een heel mooi en gezond leventje tegemoet gaan en wensen jullie een fijne kraamtijd. ​
Afbeelding

Ook in maart hebben we weer jarige joppen, of moet ik nu joppinnen zeggen? We feliciteren Viva, HollyGolightly, Saga,Parel, Scandic, Olivia, Plien, Aziraphale, Tsjip, Bimbam Milady, Ava, Sugarfall en Esperanza. Hopelijk hebben jullie een fantastische dag gehad.
Afbeelding

Niet voor iedereen was maart een fijne maand, we denken daarom een beetje extra aan: ​Saga​, BluePhone, Ise, Sarah1985​, Caro​, Kees, Feline, RapaNui, Snoes, Leaf​, Urban Naked, Lady, Sam en Appel

Afbeelding

Green_Pepper kreeg de sleutel van hun nieuwe woning, net als Lot. Popcorn en Bliss kochten beiden een nieuw huis en kunnen dus binnenkort gaan beginnen met dozen inpakken. Veel succes allemaal met inpakken, klussen, schilderen en verhuizen.
Afbeelding

DronkenTaart en Pippa hebben een nieuwe baan gevonden, Bergkristal mocht deze maand ook beginnen bij haar nieuwe baan. Geel had een heel goed functioneringsgesprek en kreeg een contractverlenging. ​
Ook Katrien heeft een nieuwe baan gevonden, ze gaat zelfs iets heel anders doen, spannend!
Lilou is gestart met vrijwilligerswerk, de trainingsochtend verliep al heel goed en we hopen op meer enthousiaste verhalen.
Minx is gestart met een opleiding tot trainer.
We wensen jullie allemaal heel veel succes
Verder mogen we Japie feliciteren met haar diploma en Flo met het behalen van haar tussentijdse toets en de vrijstelling voor bijzondere verrichtingen.

Afbeelding

We hebben ook weer een forumberoemdheid, Marin was te zien op tv. Mocht je het stukje gemist hebben, je kunt het hier terugkijken:https://www.nhnieuws.nl/nieuws/242442/tot-meesterslager-gekroonde-johan-heel-trots​.
Zij opende ook een heel leuk topic over de verjaardagstradities die jullie thuis wellicht ook hadden, er kwamen al veel leuke reacties. ​

Ook dit seizoen was er weer een poule over WIDM (wie is de mol) waarin er volop werd gespeculeerd en punten ingezet en uiteindelijk werd Miccie de winnaar. Gefeliciteerd Miccie!
Afbeelding
Voor de mensen die geen jaar kunnen wachten, op België is de Mol pas na onze variant begonnen. In het WIDM topic kun je ook daar meer over lezen.

​De forummer van deze maand was Jordana, je kunt haar bijdrage hier vinden. ​

Zoektermen van deze maand:
Amazon
aperetiefhapjes, gluten en lactose
bier over de datum. nog goed
boodschappen voor 20 euro per week voor 1 persoon
date ontmaagding
geen fotos op social media bruiloft
leuke kanten van huidspecalist
omgeving madurodam
<<

Katrien

Kwebbel

Berichten: 415

Geregistreerd: 01 Jan 2019 10:13

Bericht 01 Apr 2019 09:10

Re: Statistieken van de maand maart

Wat lief dat ik genoemd word.

Er is toch een vierde persoon overleden als gevolg van de schietpartij in Utrecht?
<<

Ise

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 791

Geregistreerd: 12 Feb 2018 17:25

Bericht 01 Apr 2019 09:49

Re: Statistieken van de maand maart

Lief dat jullie me genoemd hebben. En er zijn inderdaad 4 mensen overleden helaas in Utrecht.
<<

Burgemeester Sil

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 597

Geregistreerd: 07 Jun 2017 09:37

Bericht 01 Apr 2019 09:51

Re: Statistieken van de maand maart

Ik heb dit meteen aangepast. Dank je wel!!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11251

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 01 Apr 2019 20:42

Re: Statistieken van de maand maart

Wat lief dat er aan mij gedacht wordt! Ik heb alleen niet helder voor ogen waarom precies :)
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Burgemeester Nicky

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 7780

Geregistreerd: 31 Aug 2013 16:30

Bericht 02 Apr 2019 05:29

Re: Statistieken van de maand maart

Urban Naked schreef:Wat lief dat er aan mij gedacht wordt! Ik heb alleen niet helder voor ogen waarom precies :)

Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar mogelijk hierom? wat-wil-je-even-kwijt-10-t31864-725.html#p1236777
Sil, weet jij het nog?
<<

Flo

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 564

Geregistreerd: 01 Jan 2019 15:28

Bericht 02 Apr 2019 05:46

Re: Statistieken van de maand maart

Leuke statistieken weer, wat lief dat ik ook genoemd ben!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21560

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Apr 2019 10:10

Re: Statistieken van de maand maart

Haha wat leuk dat m'n lokale second of fame benoemd is.

Uitgebreide statistieken! Leuk!
En wat zijn er al veel baby's uit 't lente topic geboren, gefeliciteerd allemaal!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16316

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 02 Apr 2019 11:07

Re: Statistieken van de maand maart

Bedankt voor de felicitaties!

UN, ik las ook ergens dat je even een mental breakdown had, misschien heeft het daarmee te maken?
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11251

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 02 Apr 2019 17:00

Re: Statistieken van de maand maart

@Bliss Ha dat was geen echte gelukkig :)

Het zal die operatie wel geweest zijn! Die viel me achteraf flink mee, ik was alleen even drie dagen heel lelijk en dat trek ik slecht :)
Toch bedankt burgemeesters!
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Burgemeester Sil

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 597

Geregistreerd: 07 Jun 2017 09:37

Bericht 03 Apr 2019 10:18

Re: Statistieken van de maand maart

Burgemeester Nicky schreef:
Urban Naked schreef:Wat lief dat er aan mij gedacht wordt! Ik heb alleen niet helder voor ogen waarom precies :)

Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar mogelijk hierom? wat-wil-je-even-kwijt-10-t31864-725.html#p1236777
Sil, weet jij het nog?


Ja, dat berichtje was gemeld!
<<

Liv

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 819

Geregistreerd: 01 Okt 2017 14:00

Bericht 03 Apr 2019 18:05

Re: Statistieken van de maand maart

Leuk om weer te lezen.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8444

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 04 Apr 2019 19:31

Re: Statistieken van de maand maart

Lief dat ik genoemd wordt. Dankjullie!
♡ P 09.2015
♡ S 02.2017
♡ I LOVE YOU

Terug naar Forumzaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers