Pagina 1 van 1

Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 11 Sep 2013 23:36
door Bisq
Ik merk dat ik nu ik weer langzaam begin te werken ik 's avonds geen puf meer heb om te koken. Ik heb tot nu toe een tijdje aan invriezen gedaan, maar toen we gingen verhuizen heb ik eten wat er al een jaar in lag weg gegooid. Niks voor mij dus. Maar, ik ben bang dat ik er toch echt aan moet als ik niet wil vervallen in een 'laten we maar een patatje eten want ik ben te moe om te koken' patroon.

Dus wie helpt met tips? Wat vries jij vaak in om later op te eten, wat gebruik je voor bakjes om in te vriezen? Zijn er verder nog tips die handig zijn?

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 00:02
door Anoniem173
Standaard een portie teveel koken! Of wel 2 als het kan. Dan heb je altijd wel iets achter de hand.
En om te voorkomen dat ze blijven liggen omdat een pizza toch een beter alternatief is kun je een vaste dag in de week inplannen om bakjes te eten!

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 08:28
door Snirp
Wij eten vaak met z'n tweeën 's avonds.
Als ik dan een ovenschotel, lasagne, hartige taart of iets anders voor 3/4 personen maak, gaan er standaard 1 of 2 porties in de vriezer.
Vorige week nog, hebben we nasi gegeten. Daarvan eten we zaterdag de restjes uit de vriezer op (eten apart, dus dan wel zo makkelijk). Gisteravond zijn er 2 porties lasagne de vriezer ingegaan.
Ik heb een groot arsenaal aan tupperware bakjes en bakjes waar ooit chinees in heeft gezeten.
Sticker op de deksel, met naam van het gerecht en de datum waarop het in de vriezer is gegaan.
's morgens uit de vriezer halen om te ontdooien en 's avonds even opwarmen. Nu bij de nasi bak ik er nog een lekker eitje bij en warm ik een bakje satévlees op :)

Dingen die dus de vriezer ingaan:
- nasi
- kip tandoori
- lasagne
- preitaart

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 08:33
door minoessepoes
Ik vind het lekkerst om losse sauzen in te vriezen.

Dus dan vries ik pastasaus in en kook ik bij thuiskomst alleen wat pasta, zo ook met dingen die bij rijst kunnen, dan maak ik bijvoorbeeld ajam of babi ketjap en kook ik er bij thuiskomst alleen maar rijst bij. Of Mexicaans met blokjes kipfilet, ui, knoflook, paprika, mais en tomatenblokjes, eventueel kidney bonen en op smaak gebracht met komijn en chilivlokken of cayennepeper, bij thuiskomst op wraps scheppen, deze dichtvouwen, kaas erop en in de oven. Griekse gehaktballetjes met een blokjes feta in het midden en ui, knoflook in een saus van tomatenblokjes met kaneel en oregano en met blokjes aubergine en dan een kant en klaar bakje Griekse rauwkost erbij, of Marrokaanse gehaktballetjes met ras el hanoud kruiden en doperwtjes door de saus, couscous erbij en klaar!
Ook vries ik zelfgemaakte ragout in wat we eten met stokbrood of rijst en allerlei soorten soepen.

Ook kan je bijvoorbeeld tortellini in een ovenschaal doen met sugo of een blikje tomatenblokjes en iets van bijvoorbeeld Italiaanse wokgroenten en dan kookt de tortellini gaar in de saus. Tortellini is redelijk lang houdbaar, sugo ook en de groenten kan je in de vriezer doen. Zo kan je op dagen dat je geen puf hebt om echt te koken toch super makkelijk een maaltijd op tafel zetten.

Ook vries ik kipfilet vaak al in blokjes in en heb ik meestal wel iets van Oosterse wokgroenten in de vriezer zitten dat gecombineerd mihoen en iets van ketjap/ zoet zure saus/ hoisin bijvoorbeeld staat echt binnen no-time op tafel. Dat kan je man dan nog even doen als hij thuis komt en in 10 minuten heeft hij dan een maaltijd klaar.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 09:45
door Anoniem123
Ik vries ook nooit pasta's en rijst in, alleen de saus. Ik vind het anders zo vies kleffig worden.
Dan kook ik net zoals minoessepoes nog even de pasta en de saus is dan een kwestie van opwarmen.

Ondanks dat ik na mijn werk ook geen zin heb om te koken doe ik het toch, of ik kook van te voren dat het een dag later sowieso een kwestie is van alles opwarmen en eventueel een stukje vlees erbij bakken.
En soms word het gewoon een keer noedelsoep :thumbup:

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 09:46
door Zonnetje
Wij vriezen heel veel in: losse pastasauzen, zoetzure sauzen voor bij rijst, ragout, boerenkoolstamppot, wortelstamppot, hartige taart, soep, wraps (zonder vulling), chili con carne, etc.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 10:00
door Anoniem186
Ik vries best veel in. Echt heel handig voor op werkdagen waarop we allebei moeten werken.
Ik maak altijd dubbele porties.

Risotto gerechten.
Lasagne
Soep (dat eten we dan 's avonds met brood en een salade)
Zuurkoolstamppot (dat bakken we dan op, smaakt prima)

Ik maak het de ene week en dan eten we het de andere week. Zo blijft er nooit iets te lang in de vriezer liggen.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 11:08
door Birdie
Ik vries ook veel in, zowel gerechten die ik al helemaal gekookt heb (nasi, knorr wereldgerechten, hutspot, mie met een groenteprutje en kip of gehakt), als losse "onderdelen" (pastasaus, snijbonen na blancheren eerst, pitabroodjes, kipblokjes). Gebruik zelf ook die bakjes van de chinees en nog wat losse andere bakjes, maar vind die van de chinees het handigste qua ruimte en stapelen.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 14:36
door Anoniem178
Als je zonder pakjes kookt valt er veel in te vriezen. Sowieso gooi ik alles in de vriezer; aardappeltjes, vlees, kaas, sauzen, soepen, brood, fruit en zelfs ijsjes. :nerd:

Wat misschien helpt is voor je naar je werk gaat alvast een bakje in de koelkast te zetten zodat het klaarstaat? Anders moet je het weggooien, dat is ook zonde. Zelf kook ik meestal wat extra, woon alleen, dus kook dan voor 2 personen. Wanneer ik moeite doe, bijvoorbeeld stoofvlees, spekkoek of bolognesesaus, dan maak ik direct voor een heel weeshuis en vries het in.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 14:49
door Char
Voor mij werkt inderdaad ook goed wat Rovine zegt: 's ochtends het bakje vast uit de vriezer zetten. Dan kom ik niet zo in de verleiding om toch iets anders te gaan eten.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 17:32
door Moira
Ik gooide regelmatig iets in de diepvries, maar uiteindelijk toch weer weggedaan omdat het er zo lang in staat. Ik heb een aantal dagen pw dat ik heel laat thuis ben, dan kook ik die dag ervoor een extra portie en stop het in de koelkast. Dan hoef ik het alleen nog maar op te warmen.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 12 Sep 2013 17:47
door Birdie
Char schreef:Voor mij werkt inderdaad ook goed wat Rovine zegt: 's ochtends het bakje vast uit de vriezer zetten. Dan kom ik niet zo in de verleiding om toch iets anders te gaan eten.

Ik doe hetzelfde inderdaad, en regelmatig "bakjesdagen" houden, zodat het niet eindeloos in de vriezer blijft liggen

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 09:38
door Elroya
Ik vries ook veel in, altijd makkelijk iets op voorraad te hebben. Alleen die laatste gedachte zorgt er dan voor dat ik ze te weinig pak, en dan toch iets kook. Ik moet nu met mezelf afspreken dat als ik een werkdag van 8uur heb ik iets uit de vriezer pak

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 10:03
door Anoniem122
Is het anders een idee om bijvoorbeeld iedere zondag te kijken wat je in de vriezer hebt staan, en dat dan in te plannen voor de dagen dat je moet werken, zodat je niet na een half jaar met een volle vriezer zit en alles weg kan?

En zoals al gezegd is, grotere porties koken. Dus als je weet op maandag heb je wel energie om te koken maar op dinsdag niet, extra veel maken zodat je het dinsdag alleen op hoeft te warmen.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 12:02
door Anoniem 63
Wij vriezen ook veel in. Inderdaad pastasauzen, maar ook ovenschotels of stamppotten. Eigenlijk alles wel! En als de vriezer dan op een gegeven momentzo vol zit dat we er niks meer bij kunnen stoppen houden we een restjesdag, haha. Of als we niks anders in huis hebben of weinig tijd hebben om te koken.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 13:24
door Nilou
Wij vriezen eigenlijk heel weinig in. Vaak kwamen we dingen tegen die er al maanden inlagen, dus uiteindelijk maar mee gestopt.
Wat ik wel altijd in de vriezer heb liggen voor een snelle hap zijn vissticks, spinazie à la crème, erwten. Heb ook altijd een paar pakjes aardappelpuree in de kast. Zodat er toch een snelle maaltijd kan komen.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 13:36
door rapa nui
Ik vries niet veel in, alleen soep en pastasaus. Ik woon alleen en meestal kook ik voor 2 dagen, ik heb er geen probleem mee om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Voor echt snelle dagen zorg ik dat ik altijd van die zakjes rijst in huis heb die je alleen ca. 1-2 minuten in de magnetron hoeft op te warmen, verse pasta in de koeling en een bakje verse aardappelpuree in de koeling (is meestal ook paar weken houdbaar). Ik heb in de vriezer meestal wel al in blokjes gesneden vlees liggen waarvan ik er dan 'de vorige avond eentje uit haal. Ik heb eigenlijk altijd wel snelle groentes als paprika, tomaat en courgette liggen. En alles bij elkaar kan ik dan in 5 minuten een snelle en voor mijn gevoel ook relatief gezonde maaltijd op tafel zetten.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 21:20
door Kajaka
Dingen die ik invries: nasi, macaroni, soep, goulash. Rest van het eten gast vaak wel in 1 keer op.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 22:21
door SoGood
Ik vries ook echt vanalles in. Van allerlei soorten gerechten die over zijn maar ook brood, wraps, soep, eierkoeken, appelflappen en er ligt zelfs kokosmelk in de diepvries. :D Ideaal vind ik het.

Re: Eten in de diepvries

BerichtGeplaatst: 16 Sep 2013 00:40
door Nyx
Ik vries echt van alles in. Mijn diepvries is dan ook mijn beste vriend.

Sausen voor de pasta vries ik altijd zonder pasta in.
Bami laat ik ver van te voren ontdooien, anders wordt het er niet lekker op.
Boontjes met spekjes, ui en champignons in porties.
Aardappelschijfjes ongebakken in porties.
Groenten (ongekookt en ik weet dat ik dat fout heb gedaan, maar wordt er niet slechter op) in porties.
Groentesoep van zaterdag zit in porties in de diepvries.
Bliksoepen. Als ik één portie heb gehad, vries ik het tweede portie in.
Laatst had ik 500 gram gehakt en ondanks dat ik vlees lekker vind, vind ik 250 gram vlees in een pastasaus mee dan voldoende en toen heb ik van de overige 250 gram gehaktballen gedraaid, gebakken en in de diepvries gemaakt.
En ik had laatst een rijstgerecht met biefstuk (al had ik runderlappen, vond ik toch goedkoper) en dat heb ik ingevroren, maar dat durf ik niet eruit te halen, want rijst uit de vriezer lijkt me niet lekker.
Bij de soep heb ik altijd ingevroren stokbrood. Heel snel en simpel. Soepje met stokbrood.
Wat heb ik nog meer? Ik ga morgen courgette eten met een roomsausje en ik denk dat ik een tweede portie invries. Al vind ik dat ook niet zo heel erg lekker.

Dat was het wel. Ik vries dus alles in, maar of ik het er ook weer uithaal? :laughcry: