Pagina 14 van 48

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 31 Jul 2017 10:20
door Zora
Teun schreef:Lukt mij alleen op de laptop, niet op mijn iPhone. Of zie ik iets over het hoofd?


Kan gewoon hoor! Plaatje zoeken via google afbeeldingen, vinger ingedrukt houden op plaatje, kiezen voor 'kopieren', en dan kunnen je 'm tussen img-tags zetten :)

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 31 Jul 2017 10:22
door Anoniem304
Sawadee schreef:
Cotton schreef:Waar haal je dat? Bij de AH?


Ja, de Jumbo bij mij had het niet.

Jumbo bij mij heeft die Becel boter van hierboven ook uit het assortiment gehaald. Het is er pas net. :12:

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 19 Sep 2017 20:23
door Silly-One
Afbeelding

IK vond hem een beetje tegenvallen. Bij szechuan peper denk ik aan pittig. Toevallig bij de laatste hap beet ik een pepertje kapot en had ik een beetje een pittig gevoel in mijn mond. Verder vond ik hem wel standaard naar pure chocolade proeven met wel het krokante van de gepofte rijst.

Deze lijn heeft ook andere smaken, eens kijken welke ik er nog meer van ga proberen.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 19 Sep 2017 20:35
door Marin
Szechuan peper is niet persé pittig SillyOne. Heb je het wel eens echt gegeten? Het geeft een heel tintelend gevoel op je tong, niet persé echt pittig. Lastig te omschrijven als je het niet kent. Ik ben zeer benieuwd naar deze chocola en als ik 'm niet toevallig al krijg met m'n chocoladepakketje dan ga ik 'm zelf kopen.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 19 Sep 2017 20:40
door Silly-One
Ik heb de szechuan chineese keuken in gedachte gehad en vergeleken de kantonense keuken is dat pittig. Als we bij de chineens eten, dan kies ik altijd szechuan. Dus ik ben er wel redelijk bekend mee.

Ze hebben er ook andere smaken van, zoals gember limoen of iets met zeewier.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 19 Sep 2017 20:48
door Marin
Ik bedoel echt szechuan peperkorrels, dat is echt iets anders dan peperkorrels. Zeker qua smaak. Ik kan het je niet goed uitleggen, je moet het echt proeven. Ik vermoed dat dat erin zit, en geen peper zoals jij denkt.

Afbeelding

Of zoals wikipedia zegt:
Deze "peper" is geen echte peper, maar behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten, namelijk tot de Wijnruitfamilie (Rutaceae). De "peperkorrels" bestaan uit de gedroogde schillen van de kleine vruchtjes van een aantal soorten in het geslacht Zanthoxylum: Z. piperitum, Z. simulans, Z. sancho en Z. schinifolium. De szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong tijdelijk een tintelend, verdovend, effect.


Gember Limoen is sowieso een goede combi, dat hoef ik niet te proeven (maar wil ik wel). Zeewier lijkt me wel interessant. Mais jalapeno leek me ook leuk om te proeven.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2017 14:47
door Skyler
Ik heb nu twee repen uit de Delicata serie van Albert Heijn geproefd (een soort tegenhanger voor Tony's Chocolonely), maar ze vallen me beiden tegen. De pure reep met walnoot en vijg smaakt wat muf en de witte reep met frambozen en cheesecake stelt helaas ook weinig voor. Cheesecake kan ik er niet in terugvinden, of ze moeten de crispy koekstukjes bedoelen. De framboos is een soort winegum, jammer. In het vervolg ga ik toch weer voor Tony's.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 13:00
door Anoniem313
Ik heb die Yuzu Zeewier gekocht om van het weekend te proberen, ben benieuwd!
Gisteren heb ik de Magoni Veganini geprobeerd. Ik had al vaker de bloemkoolbodem gehad en dan zelf belegd, maar dit is dus een ready-made pizza van biet, met kastanjechampignons, geitenkaas en chili. Ik vond 'm OK, maar niet bijzonder. De volgende keer ga ik toch weer zelf beleggen.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 13:10
door Anoniem222
Caulfield schreef:Ik heb die Yuzu Zeewier gekocht om van het weekend te proberen, ben benieuwd!
Gisteren heb ik de Magoni Veganini geprobeerd. Ik had al vaker de bloemkoolbodem gehad en dan zelf belegd, maar dit is dus een ready-made pizza van biet, met kastanjechampignons, geitenkaas en chili. Ik vond 'm OK, maar niet bijzonder. De volgende keer ga ik toch weer zelf beleggen.


Ja, ik vond dat ook! Die bloemkoolbodems vind ik lekker, deze niet zo bijzonder.

Ik eet de laatste tijd vaak geroosterde tuinbonen, die kocht ik dan bij de body&fit shop maar kwam er laatst achter dat ze ze ook verkopen bij de Aldi en de Deen. Super lekker!

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 13:11
door Susan
Die pizza van Magioni heb ik nooit gehad, wel die andere met die kipcurry. Ik vind die bodem er altijd zo onaantrekkelijk uitzien van die Veganini.

Wij hadden gisteren witte chocolademousse van Almhoff, geen idee of het nieuw is of dat het al eeuwen bestaat. Ik vond de smaak op zich oké, maar ik vond 'm te luchtig, ik hou van een stevige chocolademousse (zoals die van Herman, vooral de pure chocoladesmaak, dat is echt mijn favoriet, maar die mag ik niet te vaak eten van mezelf).

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 13:14
door Anoniem222
Suzan, ben je wel eens bij Hemelse Modder in Amsterdam geweest? Dat is een restaurant met als dessert altijd (je raadt het al) hemelse modder op het menu. Zó lekker! Vind jij vast ook als je van stevige chocolademousse houdt.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 13:54
door Susan
Nee, nooit, maar het klinkt erg goed. Die Herman-mousse vind ik echt al goddelijk, daar kan ik me de hele dag op verheugen, in een restaurant zal het dan helemaal wel top zijn.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 14:26
door Femm
Oh hemelse modder is zo lekker... als mijn oma het maakt ;-)

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 21:20
door Anoniem313
Omdat ik dit topic zeer serieus neem, heb ik m'n Yuzu Zeewier chocolade maar vast geprobeerd. Hij valt me tegen: ik proef vooral yuzu en geen zeewier. En ik hou niet van chocolade met fruitsmaak, dus dit is m niet voor mij.
Heb ook nog Tony met rogge en zeezout liggen, dat lijkt me echt lekker!

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 21:29
door MissBitchy
Haha en ik dacht nog wel: wat een ehhh... kom niet op het juiste woord, nouja sterk dus van je om het nu al te komen en het pas van het weekend te gaan eten! ;)

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 22 Sep 2017 14:20
door Fiederilsje
Ik heb net de Delicata Puur Bosbes & gedroogde viooltjes gekregen en geproefd. Echt heel lekker!

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2017 21:05
door Lejow
Ok... jaja mensen.. ik heb afgelopen dinsdag voor het eerst een Tony Chocolony reep op..
De melk, zeezout karamel.
Hij was niet vies ofzo hoor... maar kan iemand mij uitleggen waar die hele Chocolony hype vandaan komt?
Ik vind een bonbonbloc praline veeeele malen lekkerder :banaan:

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2017 21:35
door Anoniem304
Haha ik wou typen; smaken verschillen en jij hebt schijnbaar geen smaak.
Maar dat is niet zo aardig hahahaha.

Ik vind Milka chocolade helemaal niets. Dat vinden ook heel veel mensen extreem lekker.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2017 21:49
door sanskie
Lejow schreef:Ok... jaja mensen.. ik heb afgelopen dinsdag voor het eerst een Tony Chocolony reep op..
De melk, zeezout karamel.
Hij was niet vies ofzo hoor... maar kan iemand mij uitleggen waar die hele Chocolony hype vandaan komt?
Ik vind een bonbonbloc praline veeeele malen lekkerder :banaan:


Whaha hier net zo ik vind tony chocolony ook 3 keer niks. Geef mij ook maar Bonbonbloc ;).

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2017 22:12
door Anoniem313
Ik vind de chocola van Tony ook niet zo best, veuls te zoet. Maar hun smaakjes vind ik wel lekker. Ze hebben nu donkere melk met rogge en zout en die is echt goed!

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 25 Sep 2017 10:59
door Toet
Ik vind de chocolade van Tony Chocolonely ook niet bijzonder maar komt heel de 'hype' niet grotendeels door het verhaal erachter? Dat vind ik namelijk weer wel bijzonder.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 25 Sep 2017 11:04
door Elliot
Jonguns het is Tony's Chocolonely, niet Tony Chocolony. Hoewel dat tweede natuurlijk lekkerder bekt. Ik snap het. Maar het is toch echt die eerste. Sorry. Toet gaat door voor de wasmachine.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 25 Sep 2017 11:04
door Anoniem278
Toet schreef:Ik vind de chocolade van Tony Chocolonely ook niet bijzonder maar komt heel de 'hype' niet grotendeels door het verhaal erachter? Dat vind ik namelijk weer wel bijzonder.
Ik sluit me hierbij aan. Ik geef het graag cadeau aan mensen, maar mij doe je er geen plezier mee, maar het verhaal erachter is gewoon heel goed.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 25 Sep 2017 11:06
door Marin
Ik vind het met name leuk dat ze originele combinaties proberen te verzinnen. Het trekt mij daarom aan. En inderdaad de achtergrond. Door hen ben ik een beetje bewust geworden van de hele chocoladeindustrie.

Re: Nieuw geprobeerd en (niet) bijzonder

BerichtGeplaatst: 25 Sep 2017 11:46
door Anoniem222
Ik vind zoete chocola normaliter ook niet lekker, maar Tony caramel zeezout wel echt mega lekker. Zal wel komen omdat het dan wordt gecompenseerd door het zoute.