Pagina 67 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 05 Feb 2018 20:16
door High Heels
Eerst de zijkant(en) bekleden en dan pas bovenop

Ik heb het filmpje niet helemaal bekeken, maar hier zie je het; https://youtu.be/Wlzn1_RIdjk
(En hij is nog in het Nederlands ook, dat vind ik persoonlijk wel altijd erg fijn)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 05 Feb 2018 21:15
door Lejow
dat zou ik juist niet doen, dan krijg je een rand tussen de zijkanten en de bovenkant.

Ik zou echt gewoon een veel te grote lap pakken en beetje bij beetje het strak maken en de vouwen er uit drukken, waar je extra ruimte voor heb door de grootte van de lap.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Mei 2018 15:05
door Elroya
Ik vind taarten maken leuk, maar ben wel een amateur ;)
Ik maak verschillende smaken taarten, heb niks met fondant (heb daar geen geduld voor).
Nu wil ik voor zoontje een soort hulktaart maken. Zat dan te denken aan gewoon een caketaart (biscuit), en dan groen.
Zou ik dan bijv een gewone taart kunnen maken, en dmv groene kleurstof de slagroom groen kunnen kleuren, waar ik de taart dan mee afsmeer en bedek?
Of heeft iemand anders (groene) opties?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 19 Mei 2018 08:14
door Lejow
Elro schreef:Ik vind taarten maken leuk, maar ben wel een amateur ;)
Ik maak verschillende smaken taarten, heb niks met fondant (heb daar geen geduld voor).
Nu wil ik voor zoontje een soort hulktaart maken. Zat dan te denken aan gewoon een caketaart (biscuit), en dan groen.
Zou ik dan bijv een gewone taart kunnen maken, en dmv groene kleurstof de slagroom groen kunnen kleuren, waar ik de taart dan mee afsmeer en bedek?
Of heeft iemand anders (groene) opties?


Ja hoor, dat kan, maar botercreme is denk ik een handigere optie. Dit hoeft ook niet perse in de koelkast en is wat harder en steviger.

Ik heb vandeweek een workshop koekjes decoreren gedaan, zijn wel geen taarten... maar wil ze toch even laten zien ;)
Afbeelding

Het was echt super leuk.. ga vandaag zelf thuis een poging doen :P

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 19 Mei 2018 11:31
door Emma
Dat ziet er leuk uit Lejow! Dat zal je dochter ook wel fantastisch vinden om te doen :smile:

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 22 Mei 2018 12:25
door sabje
elro: Ik zou het ook met botercrème afsmeren

Lejow: Mooi! Ik wil daar ook nog een workshop van gaan doen.

Ik heb de afgelopen weken weer 3 taarten gemaakt.
1 voor een een vriendin haar babyshower en 2 voor mijn neefjes die jarig waren.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Over 2 weken mag ik een gender reveal taart maken voor een collega. Ook erg leuk!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:09
door Marin
Even een vraagje voor de baksters onder ons.

Ik ga voor O's verjaardag cupcakes bakken (voor de kinderen, de volwassenen krijgen stukje taart). Ik heb alles al in huis ervoor en ook een plan de campagne, maar wil toch even paar dingetjes checken, wat handige tips en tricks.

-Ik wil ze eigenlijk vrijdag al bakken, zaterdag versieren en zondag eten. Zonder ze in te vriezen. Kan dat? Gewoon op een donkere, koele plek bewaren of koelkast? Of liever zaterdag bakken en zondag versieren vlak voor 't eten?

- Ik ga ze versieren met een laagje botercreme, dan een dun rondje marsepein (uitsteken met een kookring) en daar dan bovenop een plaatje op frosting sheet (hebben we al laten drukken en is al in huis). Dan lijkt het me handig dat ze bovenop een beetje afgeplat zijn, niet waar? Wat is dan de meest handige truc om ze plat te krijgen? Terwijl ze nog in de cupcake bakvorm zitten (met papieren vormpjes in de bakvorm) met een bakpapiertje en dan zwaar boek erop? Of is een andere manier handiger?

- Moet ik die botercreme dan echt als toef spuiten of gewoon een laagje smeren?

- Heb ik persé eetbare lijm nodig om de frosting sheet op het marsepein te plakken? Of werkt erop leggen en zachtjes aandrukken ook? Het rondje van marsepein is tegen 't vocht van de botercreme om de frosting sheets te beschermen, hadden we gelezen.

- Nog andere tips, iets wat ik over 't hoofd zie?

- Oh ja misschien nog een vraag: Ik dacht eigenlijk aan gewoon simpele vanillecupcakes zonder vulling want dat is ook knoeitechnisch prettiger met kleine kinderen, maar is dat heel saai? Vinden mensen dat dan stom dat dat saai is? Daar ben ik beetje bang voor. Of misschien een lekkere botercreme smaak die het goed doet bij kinderen? Hoe krijg ik smaak daarin?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:22
door Anoniem313
Marin schreef:
Oh ja misschien nog een vraag: Ik dacht eigenlijk aan gewoon simpele vanillecupcakes zonder vulling want dat is ook knoeitechnisch prettiger met kleine kinderen, maar is dat heel saai? Vinden mensen dat dan stom dat dat saai is? Daar ben ik beetje bang voor.


Ik heb verder geen verstand van cupcakes bakken hoor, maar:

Vrouw. Je gaat zelf cupcakes staan bakken voor 15 kinderen. je gaat drie dagen vantevoren beginnen met voorbereiden. Je gaat rondjes marsepein uitsteken. je hebt een plaatje laten drukken op frosting sheet, whatever the hell that may be. En dan ga jij je druk maken over dat mensen vinden dat jij voor hun kinderen cupcakes hebt die te saai zijn? Wat voor vrienden heb jij dat je je zo druk moet maken over hun oordeel? Op de verjaardag van mijn jongste krijgen ze Hema tompoezen. De eerste die daar iets van vindt lach ik heel hartelijk uit vanwege het volledig ontbreken van prioriteiten en realiteitszin :smile:
Echt hoor, niet zo druk maken om dit soort dingen. Nergens voor nodig.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:23
door Saga
Je kunt de cupcakes na het bakken op z'n kop af laten koelen, dan worden ze wat platter. Ik deed dat dat niet meteen als ze uit de oven kwamen, maar na een paar minuten.

De botercrème zou ik heel dun uitsmeren en daar dan de marsepein op plakken. Hoe je die sheets er mooi op krijgt weet eigenlijk niet, daar heb ik nog nooit mee gewerkt.

En vanillecupcakes zijn toch hartstikke lekker voor kinderen. Ik vind daar niets saais aan!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:30
door Marin
Caulfield schreef:
Marin schreef:
Oh ja misschien nog een vraag: Ik dacht eigenlijk aan gewoon simpele vanillecupcakes zonder vulling want dat is ook knoeitechnisch prettiger met kleine kinderen, maar is dat heel saai? Vinden mensen dat dan stom dat dat saai is? Daar ben ik beetje bang voor.


Ik heb verder geen verstand van cupcakes bakken hoor, maar:

Vrouw. Je gaat zelf cupcakes staan bakken voor 15 kinderen. je gaat drie dagen vantevoren beginnen met voorbereiden. Je gaat rondjes marsepein uitsteken. je hebt een plaatje laten drukken op frosting sheet, whatever the hell that may be. En dan ga jij je druk maken over dat mensen vinden dat jij voor hun kinderen cupcakes hebt die te saai zijn? Wat voor vrienden heb jij dat je je zo druk moet maken over hun oordeel? Op de verjaardag van mijn jongste krijgen ze Hema tompoezen. De eerste die daar iets van vindt lach ik heel hartelijk uit vanwege het volledig ontbreken van prioriteiten en realiteitszin :smile:
Echt hoor, niet zo druk maken om dit soort dingen. Nergens voor nodig.


Hahaha oke nu moet ik er zelf ook wel om lachen. Maar dat is niet saai dan toch? Ik blijf er bang voor hoor, het zit gewoon in me. Maar zeg me dat het niet saai is. :smile:

En dank je voor de tips Saga! Ja ik weet nooit of je dat dan direct moet afplatten als ze nog warm zijn of juist even moet wachten.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:31
door Soleil
Echt niet saai!! Ik had bij onze verjaardag mini cupcakes voor de kinderen met glazuur en dan in de discodip (potje van dr oetker). Dikke hit! En heel makkelijk en snel.
Je zelf niet te moeilijk maken! Ze komen voor O, niet voor Holland next bakery

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:32
door Pure*
Ik zou ook zeggen op zn kop laten afkoelen. En over of het saai is? Ik vind dat je er al vrij veel moeite voor doet en zou dat zien als ouder! Mijn ervaring is dat kinderen over het algemeen toch het meeste niet opeten. Zou dus zeker niet in investeren in dure producten, vulling of er veel tijd aan besteden.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:36
door Marin
Pure* schreef:Ik zou ook zeggen op zn kop laten afkoelen. En over of het saai is? Ik vind dat je er al vrij veel moeite voor doet en zou dat zien als ouder! Mijn ervaring is dat kinderen over het algemeen toch het meeste niet opeten. Zou dus zeker niet in investeren in dure producten, vulling of er veel tijd aan besteden.


Fijn om te weten! En ja inderdaad, daarom hebben we ook gekozen voor zelf cupcakes bakken. We wilden ze eerst laten maken door degene waar we ook de taart besteld hebben, maar dan kwamen we in totaal op een bedrag van meer dan 200 euro en toen zeiden we ook dat dat toch echt te gek werd. Taart voor de volwassenen, prima, maar inderdaad, ik kan het met m'n hart niet aan als ik 15 van die halve afgeknaagde cupcakes van x euro per stuk terug vind, dat is echt zonde van het geld en de arbeid. Dus ik bak ze lekker zelf.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:37
door Anoniem313
Marin schreef:
Hahaha oke nu moet ik er zelf ook wel om lachen. Maar dat is niet saai dan toch? Ik blijf er bang voor hoor, het zit gewoon in me. Maar zeg me dat het niet saai is. :smile:

.


Het is niet saai.

Ik zou mijn kinderen misschien wel thuishouden vanwege de enorme hoeveelheid prikkels die jouw cupcakes ze bieden (dat was een grapje).

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:40
door Marin
Hahaha. Nou top, dan blijven het vanillecupcakes. Merci!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:45
door Lexi
Ik zou ze zaterdag bakken. Plank erop leggen als ze uit de oven komen (als het nodig is, mijn cupcakes zijn altijd plat). Af laten koelen, botercreme met marsepein erop maken. Afgesloten bewaren en dan zondag de plaatjes erop.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:50
door Marin
Dank je Lexi. En weet jij of die eetbare lijm nodig is of zal dat sowieso wel plakken op de marsepeinen rondjes?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:56
door Lexi
Nee is niet nodig hoor, kan ook gewoon met een drupje water of je kan wat poedersuiker met water mengen en dat als lijm gebruiken.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 13:56
door Marin
Ah super, dank je wel!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 20:45
door Minx
Cupcakes vooral niet te heet bakken. Liever wat minder warm en langer dan te warm en korter. Als je ze te heet bakt blijven ze niet mooi plat.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 20:56
door Sawadee
Als je nou echt bang bent dat het saai wordt kan je ook kleurstof door het beslag heen doen, weinig extra werk en oogt gelijk anders.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 21:02
door Anoniem281
Wat voor eetbare prints heb je, Marin? Ik print ze op m'n werk ook (dus PM me volgende keer even, regel ik het voor je!) maar wij raden lijm af. Echt een mini beetje water is voldoende, vocht trekt namelijk suiker uit de afbeelding en dan loopt je afbeelding uit.

Vrij last minute klusje dus :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2019 21:12
door Marin
Ja jullie hadden niet de juiste diameter geloof ik, vandaar dat we 't ergens anders hebben besteld. Maar had wel op de website gekeken.
Het is Frosting sheet, met een plaatje en tekst.
Goed om te weten dat dat last minute moet.

Bedankt voor de praktische tips, hier heb ik wat aan!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 27 Mrt 2019 06:08
door Olíve
Het is misschien ook goed om je te realiseren dat veel kinderen helemaal niet wéten dat cupcakes ook anders kunnen zijn dan 'gewoon' vanille.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 27 Mrt 2019 07:54
door Anoniem313
Olíve schreef:Het is misschien ook goed om je te realiseren dat veel kinderen helemaal niet wéten dat cupcakes ook anders kunnen zijn dan 'gewoon' vanille.


Verwende Gooise peuter: ‘Maar ik wou Red Velvehéééét!!’ :cry: