Sookie schreef:Moet je ze dan eerst even voorkoken (kook-noob hier)?
Marin schreef:Losjes geïnspireerd op een recept uit de Zilveren Lepel:
Spruitjes met amandelen, knoflook, citroen en paneermeel.
Spruitjes halveren en even blancheren.
In een pan (wok of hapjespan) boter smelten en halve blanke amandelen roosteren samen met twee teentjes knoflook (ongesneden maar wel geplet). Spruitjes erbij. Citroenrasp erbij (of eigenlijk heel fijn gesneden stukjes citroenschil, is wel lekkerder maar citroenrasp werkt ook) en op het laatst een beetje paneermeel erbij. Ik heb er ook nog wel eens wat parmezaanse kaas overheen geraspt.
Heerlijk! Dit is m'n nieuwe favoriet.
Ook lekker is Aziatisch met zoete ketjap en sesamzaad of pinda's. Of weer Italiaans met balsamico en pijnboompitten.
Mamsie schreef:Old school koken met wat koffiemelk bij het water en dan met wat boter en nootmuskaat. Blijft favoriet.
Sookie schreef:Mamsie schreef:Old school koken met wat koffiemelk bij het water en dan met wat boter en nootmuskaat. Blijft favoriet.
Bij mij ook (al heb ik nooit met koffiemelk gedaan moet ik zeggen) maar m'n man vind dat niks helaas.
Mamsie schreef:Sookie schreef:Mamsie schreef:Old school koken met wat koffiemelk bij het water en dan met wat boter en nootmuskaat. Blijft favoriet.
Bij mij ook (al heb ik nooit met koffiemelk gedaan moet ik zeggen) maar m'n man vind dat niks helaas.
De koffiemelk haalt het bittere eruit. Ik probeer altijd kleine spruitjes te kopen, want die zijn sowieso lekkerder.
Gebruikers in dit forum: High Heels