05 Mrt 2020 10:50 door Susan
Ik eet vaak rendang met gekookte eieren in plaats van vlees, en dan gewoon rijst en sperzieboontjes erbij en eventueel nog zoetzure komkommer;
Pasta met broccoli in kaassaus;
Lasagne met groente in plaats van gehakt (meestal aubergine en courgette maar ik pak ook wel eens een zakje voorgesneden groente, dat is dan meestal champignons, paprika en prei);
Vegetarische curry, daar kan van alles in, bloemkool, zoete aardappel, aubergine, sperziebonen, wat je lekker vindt. Ik neem vaak zo'n verspakket voor madras bij Albert Heijn en in plaats van kip voeg ik dan nog wat eitjes toe, of ik eet het gewoon alleen met de groente.
Een salade van veldsla, druiven, Roquefort en appel/honingdressing, is eigenlijk een bijgerecht, maar ik vind het zo lekker dat ik het ook gewoon als maaltijd eet als anderen iets met vlees eten.
Gado gado (heb ik trouwens al een hele tijd niet gemaakt, wordt wel weer eens tijd)
Pasta met champignons in roomsaus, eet ik vaak als Albert Heijn zo'n aanbieding heeft van verse pasta en verse pastasaus (zoals nu), dan neem ik dus de paddenstoelensaus en koop er zelf nog een grote bak kastanjechampignons bij.
Op makkelijke dagen: patat met vegetarische snacks, bijvoorbeeld groenteloempiaatjes, kleine kaassoufflétjes of vegetarische kroketten/bitterballen.
Op zéér makkelijke dagen: een diepvriespizza zonder vlees.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)