Pagina 1 van 1

Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 20:13
door Anoniem247
Welke dressing gebruiken jullie bij een koude pastasalade of met welke ingrediënten maken jullie ‘m zelf?
En is de pastasalade het lekkerst op de dag zelf of juist na een nachtje staan?

Ik gebruik normaal altijd honing/mosterd dressing maar ik wil eigenlijk eens een keer iets anders. En meestal maak ik ‘m op de dag zelf maar eigenlijk heb ik morgen niet echt de tijd en zou ‘m eigenlijk nu wel willen maken. Maar ik twijfel of ie dan niet te papperig wordt. Ik doe er oa feta, gekookt ei, gerookte kip, en baconreepjes in.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 20:18
door Girli
Ik gebruik regelmatig pesto en pas de ingrediënten daar op aan.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 20:22
door Joey
Ik gebruik ook vaak pesto.
Voor morgen; je kunt de salade vast maken en morgen de dressing erover doen.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 20:26
door minoessepoes
Ik maak meestal een dressing van rode pesto, knoflook, citroensap en wat olie en dan met uitgebakken blokjes kip, kerstomaatjes, lente-ui, pijnboompitjes en geraspte oude kaas met fussili. Echt een maaltijd salade en heel lekker als hij een dag eerder gemaakt is.

Maar ook weleens kruidenroomkaas wat losgeroerd met wat water met wat peper en zout en dan (gerookte kip), paprika, mais, rode ui enz, hele andere salade dus. Meer een bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 21:22
door Anoniem244
Ik gebruik ook meestal pesto

Maak meestal deze pastasalade
Pasta, uitgebakken Spekjes, Tomaat, Komkommer, Gegrilde paprika, Zongedroogde tomaten, Maïs, lente ui, Balsamico azijn, Groene pesto, Ananas, Feta, pijnboompitten

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 22:06
door Anoniem281
Ik maak nog wel 's een pastasalade met citroenmayonaise; pasta,wortel, augurk, paprika, pijnboompitjes en een hoeveelheid citroenmayonaise naar smaak.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 22:41
door Silly-One
Ik heb meestal een dressing van olie en azijn. Ik ben een grote fan van Oil en Vingair en ik heb daardoor verschillende olie en azijnen in de kast staan. Met kip heb ik een dressing van mangopulp azijn met een goede Griekse olie. Terwijl ik bij de mozzarella vaak een basamico azijn heb met bijvoorbeeld een chili peper olie of een noten olie. Misschien eens een keer kijken welke smaken zijn je in huis kan halen.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 23:04
door Bliss
Ik deed er eerst altijd yoghurt/kruidendressing doorheen, maar afgelopen week eens met groene pesto geprobeerd en dat vond ik erg lekker!

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 27 Mei 2018 00:51
door Whatever
En goeie olijfolie en citroensap of balsamico. Simpel.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 27 Mei 2018 01:10
door Japie
Meestal doe ik er pesto doorheen, maar heb ook een keer een salade gemaakt met chilisaus en yogonaise als dressing. Die was lekker met tonijn.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 27 Mei 2018 20:57
door Anoniem247
Hij was lekker!

Ik had alles gisterenavond gesneden en gekookt. En vanmiddag afgemaakt met een beetje mayonaise en chilisaus. Ik wilde eigenlijk pesto gebruiken en ik dacht dat ik dat ook had maar hij was op. De volgende keer doe ik dat er doorheen. Hij was verder erg lekker en de grote schaal die ik had gemaakt was helemaal op!

Ik had er dit in gedaan :

Mini wokkel pasta
Gekookte ei (alleen het wit)
Gerookte kip
Gebakken bacon in reepjes
Feta kaas
Zongedroogde tomaat
Komkommer
Zilveruitjes
Augurk
Appel

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 28 Mei 2018 11:10
door Uffe
Klinkt lekker Ava!

Ik had van het weekend deze gemaakt:

Wokkel pasta
spekblokjes
kaasblokjes
feta blokjes
paprika
bosui
dressing van olijfolie, azijn, peper, zout en beetje suiker
en voor het eten wat ongezouten cashewnoten erbij.

Met pesto vind ik ook altijd erg lekker! Mijn man vindt de smaak van pesto vaak wat te sterk dus ik wil dan nog wel eens wat yofresh erdoor doen waardoor je een soort pestomayonaise krijgt, maakt het wat zachter.

Re: Dressing koude pastasalade

BerichtGeplaatst: 28 Mei 2018 22:03
door Elliot
Ik gebruik vaak tapenade van zongedroogde tomaatjes als dressing. De pastasalade bestaat dan uit pasta (like duh), gerookte kipfilet in blokjes, cherrytomaatjes, komkommer, paprika, blokjes port salut, pijnboompitjes, ananas en augurk. Dat is echt m’n lievelingspastasalade :heart: