17 Feb 2018 13:39 door Fiwen
Onze favorieten:
Goulash
1 kg stoofvlees in blokjes (rund)
2 flinke eetlepels bloem
2 grote/3 kleine uien
2 rode paprikas
3 tenen knoflook
2 runder bouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
4 laurierblaadjes
1,5 theelepel karwijzaad
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 beker creme fraiche
– vlees met bloem omscheppen tot vlees bedekt is
– uien en paprika in stukken snijden en onderin de slowcooker
– vlees er bovenop
– bouillonblokjes verkruimelen en met de andere kruiden door de gepelde tomaten en tomatenpuree mengen
– over het vlees en de groenten gieten
– 8 uur op low
– als het vlees goed gaar is de creme fraiche er doorheen scheppen en evt met de deksel van de pan even laten indikken.
– peper en zout naar smaak
Stoofvlees
1 kg stoofvlees in blokjes (rund)
4 grote uien
150 ml kokend water
1 bouillonblokjes
2 plakken ontbijtkoek
4 laurierblaadjes
5 kruidnagels
– uien in ringen snijden en onderin de slowcooker
– vlees er bovenop
– ontbijtkoek verkruimelen er bovenop
– laurierblaadjes en kruidnagels erbij
– bouillonblokje oplossen in het water en er overheen gieten
– 8 uur op low en tussendoor af en toe omscheppen
– als het vlees gaar is naar smaak zout/peper/bouillonblokje toevoegen en evt nog een plak ontbijtkoek als de stoofvlees te dun is.
Sticky chicken
600 gram kip drumsticks
½ cup bruine suiker
1/3 cup honing
¼ cup balsamico azijn
¼ cup sojasaus/ketjap
1,5 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Sriracha saus
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 a 1,5 eetlepel maizena
– kip onderin de pan
– overige ingrediënten behalve de maizena mengen
– mengsel over de kip gieten
– ongeveer 4 uur op low en tussendoor de kip enkele keren draaien
– ½ cup kookvocht uit de pan halen en mengen met de maizena.
– dit mengsel terug in de pan en onder af en toe roeren nog 10 minuten laten indikken