09 Jan 2018 08:26 door minoessepoes
Ik vind alles uit 1 pan altijd ook wel erg handig. Dan bak ik kipblokjes, ui en knoflook aan, gooi daar vervolgens diepvriesspinazie, fusilli, blikje tomatenblokjes, een bouillonblokje en water bij en laat dat pruttelen tot de pasta bijna gaar is en dan voeg ik nog rode paprika, Italiaanse kruiden en mozzarella toe en dan op het bord nog lekker Parmezaan er over.
Soms maak ik ook gewoon spaghetti met olie, knoflook en een pepertje en eet daar een biefstukje en een salade bij bijvoorbeeld.
Maar meestal maak ik toch gewoon een soeppan vol met wortel, bleekselderij, ui, knoflook, wat spekjes, gehakt, scheutje rode wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon, laurier/tijm/rozemarijn/salie/oregano en laat dat minimaal 2 uur pruttelen. Die saus is hier echt favoriet en zonder dat je het nog terug ziet zitten er stiekem heel veel groenten in.
Ik vind die pasta sauzen met van die grove stukken groenten er in niet lekker en ketjap hoort wat mij betreft ook niet in een pasta, dat deden mijn ouders vroeger ook en vind ik echt niet lekker.
Van die bolgnese saus maak ik vaak ook weer lasagne, dan doe ik laagjes met die saus en ook laagjes spinazie met roomkaas er tussen.
Carbonara vind ik ook erg lekker, pasta (met zelfgemaakte) pesto/kip/pijnboompitjes/kerstomaatjes ed of heel simpel met spekjes en roomkaas.
25-11-2014 & 09-06-2017