19 Sep 2017 13:54 door Marin
Oh lekker Pho! Ik heb het laatst ook weer eens gemaakt from scratch, al in de ochtend begonnen aan de bouilon. Het enige wat ik niet had gedaan was bot met merg gebruiken voor de bouillon, dat zie ik in jouw recept wel staan. Heerlijk hoor.
In jouw recept mis ik een beetje de friszure tonen. Limoensap, kaffir lime, evt rijstazijn.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik altijd maar wat doe hoor, ik volg geen recept. Maar bij mij ging het de vorige keer volgens mij zo:
Uien fruiten, knoflook, gember, sjalotpasta er bij. Dat aanbakken. Hier zou je ook je andere kruiden kunnen meebakken. Afblussen met vissaus, sojasaus, limoensap, rijstazijn. Runderfond en funghi bouillonblokje (van Star, lekker umami) erbij, kaffir lime leaves en steranijs er bij, evt citroengras en stuk gember om later er uit te halen.
Mijn bouillon is wel erg zout zoals je kunt lezen (vissaus, sojasaus, fond, bouillon).
En los er bij inderdaad biefstuk even heel kort aanbakken en daarna in dunne plakjes snijden. Het gaart wel in de hete soep. In de kommen doe ik eerst een handje noodles, dan groenten (paksoi en grove wokgroenten bijv en idd wat taugé), bouillon en er bovenop de biefstuk, eitje en bosui.
Let's discover the world together.