Groenten snijden en bereiden
En champignons? Borstel/veeg je die schoon of haal je het velletje eraf?
En bij bloemkool en broccoli? De steel er helemaal af of een deel van de steeltjes mee koken?
Caro schreef:Bij een prei snij ik meestal het eerste ring/ velletje ervan af. Ik snij een prei meestal tot aan de vertakking naar het groen toe. Bosui/ lenteui snij ik iets verder op, totdat ik het te 'zacht' vind ik worden.
Met champignons ben ik eigenlijk heel erg lui. Ik vind alleen boschampignons lekker en eigenlijk borstel ik ze maar heel kort af. Meer voor de vorm.
Bloembool en broccoli snij ik tot aan de steel.
Winegum schreef:Caro schreef:Bij een prei snij ik meestal het eerste ring/ velletje ervan af. Ik snij een prei meestal tot aan de vertakking naar het groen toe. Bosui/ lenteui snij ik iets verder op, totdat ik het te 'zacht' vind ik worden.
Met champignons ben ik eigenlijk heel erg lui. Ik vind alleen boschampignons lekker en eigenlijk borstel ik ze maar heel kort af. Meer voor de vorm.
Bloembool en broccoli snij ik tot aan de steel.
Dit eigenlijk. Bij bloemkool en broccoli heb ik meestal wel een stukje 'steel' eraan zitten, maar het grootste gedeelte laat ik weg.
Cotton schreef:Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje
Whatever schreef:Cotton schreef:Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje
Maar dat zijn alleen de roosjes dus.
Cotton schreef:Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers