Pagina 1 van 1

Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 09:40
door anoniem203
Als jullie een prei kopen of bosui tot hoever snijden jullie 'm dan op? Alleen het witte gedeelte of ook een deel van het groen?

En champignons? Borstel/veeg je die schoon of haal je het velletje eraf?
En bij bloemkool en broccoli? De steel er helemaal af of een deel van de steeltjes mee koken?

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 09:43
door Caro
Bij een prei snij ik meestal het eerste ring/ velletje ervan af. Ik snij een prei meestal tot aan de vertakking naar het groen toe. Bosui/ lenteui snij ik iets verder op, totdat ik het te 'zacht' vind ik worden.

Met champignons ben ik eigenlijk heel erg lui. Ik vind alleen boschampignons lekker en eigenlijk borstel ik ze maar heel kort af. Meer voor de vorm.
Bloembool en broccoli snij ik tot aan de steel.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 09:45
door Winegum
Caro schreef:Bij een prei snij ik meestal het eerste ring/ velletje ervan af. Ik snij een prei meestal tot aan de vertakking naar het groen toe. Bosui/ lenteui snij ik iets verder op, totdat ik het te 'zacht' vind ik worden.

Met champignons ben ik eigenlijk heel erg lui. Ik vind alleen boschampignons lekker en eigenlijk borstel ik ze maar heel kort af. Meer voor de vorm.
Bloembool en broccoli snij ik tot aan de steel.


Dit eigenlijk. Bij bloemkool en broccoli heb ik meestal wel een stukje 'steel' eraan zitten, maar het grootste gedeelte laat ik weg.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 09:46
door Whatever
Prei en bosui: kontje en eerste velletje eraf. Ringetjes tot ver in het groen (tot het groen slap wordt eigenlijk).

Champignons onderste harde stukje steeltje eraf en schoongeveegd/geborsteld. Wassen vind ik echt zonde.

Bloemkool en broccoli ook alleen onderste harde/droge kontje van de steel eraf. Rest gebruik ik gewoon. Stengel gaat dan in stukjes. Ik sta ook vaak broccoli/bloemkool stengel rauw te eten ondertussen.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 09:50
door Marin
Nee niet champignons wassen. Dan zuigen ze zich helemaal vol water. Zonde. Ik haal stukjes aarde er wel vanaf maar verder niet. Het steeltje laat ik wel zitten tenzij 't echt een harde is.

Prei en bosui snijd ik van begin tot einde, behalve het onderste kontje natuurlijk. Het groen vind ik juist lekker, vooral van bosui.

Bloemkool en broccoli deel van de steel ook. Lekker juist. En gezond.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 09:52
door Anoniem304
Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje

Afbeelding

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 10:07
door Jezzie
Winegum schreef:
Caro schreef:Bij een prei snij ik meestal het eerste ring/ velletje ervan af. Ik snij een prei meestal tot aan de vertakking naar het groen toe. Bosui/ lenteui snij ik iets verder op, totdat ik het te 'zacht' vind ik worden.

Met champignons ben ik eigenlijk heel erg lui. Ik vind alleen boschampignons lekker en eigenlijk borstel ik ze maar heel kort af. Meer voor de vorm.
Bloembool en broccoli snij ik tot aan de steel.


Dit eigenlijk. Bij bloemkool en broccoli heb ik meestal wel een stukje 'steel' eraan zitten, maar het grootste gedeelte laat ik weg.


Zo doe ik het ook.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 10:07
door Anoniem193
Ik vind het eigenlijk zonde om teveel van de groente weg te gooien.

Champignons: Snij ik alleen ongeveer een halve cm van het stammetje af
Prei + bosui: Van het groene gaat 2 cm weg en van het witte 0,5/1 cm. De rest gebruik ik.
Bloemkool: Zoals Cotton laat zien
Broccolli: Die eten we bijna helemaal incl de stam. De stam schil ik alleen even met een dunschiller.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 10:08
door Whatever
Waarom gooien zoveel de steel van de broccoli/bloemkool weg? Vinden jullie het niet lekker? Smaakt toch vrijwel hetzelfde?

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 10:09
door Whatever
Cotton schreef:Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje

Afbeelding


Maar dat zijn alleen de roosjes dus.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 10:15
door Anoniem304
Whatever schreef:
Cotton schreef:Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje

Afbeelding


Maar dat zijn alleen de roosjes dus.

Ja dat denk ik. Ik zie ook wel eens mensen die ze helemaal kort afsnijden, dus zonder het steeltje aan het roosje. De 'stam' van de bloemkool of brocolli mee snijden heb ik nog nooit van gehoord, maar ik ga het eens proberen. :smile:

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 10:21
door Anoniem222
Bosui en prei: kontje eraf en snijden tot het groen te zacht wordt.
Bloemkool en broccoli: blaadjes eraf, kontje van de steel, verder gebruik ik hem helemaal.
Champignons: veeg ik schoon en gebruik ik helemaal.

Zonde om weg te gooien!

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 12:11
door anoniem203
Ik snij eigenlijk bij prei en bosui alleen het witte en het groen gooi ik weg. Heb eigenlijk geen idee waarom ik dat doe aangezien bij kant en klaar geneden prei (die gebruik ik alleen voor een prei/gehakt ovenschotel) alles geneden is incl het groen. Vanaf nu ga ik dus wel meer van het groen erbij snijden.

Champignons poets ik een beetje af en snij ik nog een klein stukje van het steeltje eraf en bij bloemkool en broccoli net als op het plaatje van Cotton. Volgens mij zitten in de steel ook de meeste vitamine's.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 12:29
door Snoes
Cotton schreef:Prei en bosuit; kontje eraf en ringetjes tot het groen slap wordt.
Champignons snij ik gewoon, tenzij ze echt vies zijn, dan met een doekje schoonvegen
Bloemkool en broccoli gewoon met een beetje steel, zoals op dit plaatje

Afbeelding

Precies dit!

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 13:32
door Anoniem278
Ik doe wat Whatever doet.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 20:43
door Anoniem197
Prei een halve cm kont eraf, eerste blad en 1 cm van het groene, de rest gebruik ik.
Bosui eet ik eigenlijk nooit maar hetzelfde dan als prei.
Champignons borstel ik alleen als er een korreltje erop zit wat ik er zo niet af krijg. Ow en het uitgedroogde kontje snij ik eraf.
Bloemkool alleen roosjes.
Broccoli ook roosjes maar ik snij de stam ook in stukjes (harde buitenkant eraf). De stam vind ik eigenlijk nog het lekkerst.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 17 Mei 2017 20:47
door Japie
Van de bloemkool en broccoli gebruik ik vaak alleen de roosjes, terwijl de steel ( van de broccoli ) ook lekker is. Maar mijn vriend vindt dat niet lekker..
Champignons lust ik niet. Mocht ik die met uitzondering eens voor mijn vriend maken dan snij ik ze gewoon.
Prei snij ik altijd door tot het groene. Ongeveer 10 cm tot het einde van het blad.

Re: Groenten snijden en bereiden

BerichtGeplaatst: 20 Mei 2017 18:39
door MrsMath
Ik vind de steel van de broccoli ook het lekkerst, die heeft wat meer bite (de kinderen houden niet van beetgate roosjes, dus die zijn mij meestal net te papperig).

Bosui en prei snij ik zo ver mogelijk, totdat het groen slap is.