Pagina 1 van 1

Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 21:05
door Nyx
Vandaag besloten dat ik morgen Groentesoep wil eten. Er is niets lekkerder dan mijn eigen gemaakte Groentesoep (Lekker ego :P). Maar ik vraag me af of het nog lekkerder kan dan dat het nu is.

Vanavond rond half zeven water met eigen gedraaide gehaktballetjes, rundvlees, mergpijp, ui en scheut ketjap opgezet. Nu staat het dus al ruim twee uur te koken. Mixjes (Honig en goedkope soort van 35 cent) en de zak met Boerensoepgroente horen morgen pas. Maar zou het lekkerder zijn als ik het nu allemaal al klaar maak en de nacht laat trekken en morgen opwarm? Of gewoon laten zoals het nu is en ik het van mijn pap heb geleerd?

Hoe doen jullie het?

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 21:11
door Anoniem123
schenkel paar uur laten trekken met een zakje vleesbouillon van maggi in het water.

Schenkel er uit halen als die gaar is, mix voor groentesoep erbij en laten koken.
Ondertussen balletjes gedraaid en dat doe ik er dan bij, net zoals de schenkel die ik heb klein gesneden.
Wat vermicelli en een zak soepgroenten en 2 bouillonblokjes van maggi.
Het liefst laat ik de soep dan nog een halve dag opstaan op het oliestelletje dat vind ik het allerlekkerst.

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 21:12
door Anoniem286
Heel simpel bouillon met balletjes (zelf gedraaid of zelfgekocht) verschillende groente erbij (wat over is) en even laten pruttelen. Beetje vermicelli erbij en klaar. De dag erna wel altijd lekkerder.

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 21:21
door Nyx
Helden! Ik was helemaal de bouillonzakjes vergeten! Die ga ik gelijk even toevoegen.

Schenkel, dat heb ik nog niet eerder gehoord. Ik heb het nu niet in huis. Maar ga het eens proberen. Want iets in mijn zegt dat het heel lekker gaat zijn.

Soep de volgende dag is altijd lekkerder, hoe dom.

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2013 21:23
door Nyx
Zo, bouillon zakjes erbij gedaan. En ik vond ook nog een paar blaadjes Laurier, dus jeej! :thumbup:

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 21:01
door Sneeuwwitje
Avond van de tevoren; Mergpijpje met soepvlees en bouillonblokjes opzetten, zachtjes laten pruttelen.
S'ochtends maak ik het weer warm en de hele dag zachtjes laten pruttelen. In de middag haal ik het mergpijpje eruit en voeg ik de verse gehaktballetjes toe, daarna de soepgroente (lekkerst is zelf vers gesneden) en half uur voordat we gaan eten de vermicelli. Zooo lekker! Nu heb ik al zin in een kom groentesoep :-)

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 21:11
door Susan
Ik gebruik meestal zo'n pot bouillon, dan doe ik er courgette en paprika doorheen en waar ik verder nog zin in heb of wat ik nog heb liggen, meestal broccoli, bloemkool of boontjes, verder maak ik zelf soepballetjes en voor de smaak gebruik ik gewoon zo'n afmaakpakket. Ik neem meestal het afmaakpakket voor kippensoep omdat ik die smaak net wat lekkerder vind.

Re: Groentesoep maken

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2013 21:20
door Japie
Ik maak altijd boullion en doe daar gehaktballetjes en groenten door. Dit laat ik een poosje staan en op het laatst gaat de vermicelli er nog bij. Schenkel en mergpijp doe ik er nooit doorheen.