08 Jun 2017 09:39 door Saga
Ik werk ook in de horeca en vanaf week 8 in de zwangerschap ben ik helaas al gedeeltelijk de ziektewet in gegaan. Toen kwam ik namelijk in het ziekenhuis te liggen met HG, extreme misselijkheid. Ik heb daar tot week 25 flink last van gehad en was echt te zwak om volle dagen te werken. Sowieso werd ik al hartstikke beroerd van alle geuren en de warmte in de keuken.
Ik heb de hele zwangerschap veel vervangend werk kunnen doen, zoals alle bestellingen, menusuggesties voor groepen en partijen, en mijn taken voor het bijhouden van de HACCP en allergenen had ik er ook bij.
Op een gegeven ben ik wel weer gedeeltelijk gaan koken, maar dan steeds maar een paar uurtjes omdat ik tussendoor veel moest zitten vanwege bekkenklachten.
Ik had veel contact met de bedrijfsarts (die het bedrijf zelf in moet schakelen) en het UWV. Maar ook op mijn werk waren ze heel meegaand, ik kon zelf aangeven wat wel en niet ging en daar gingen bedrijfsarts en Uwv in nee. Dit ging veel "makkelijker" nu door zwangerschap dan toen ik een aantal jaar geleden door een schouderoperatie in de ziektewet zat, toen werd ik echt gepushd om te werken, nu kon ik het haast zelf bepalen.
ℛ 10.04.17 ♡