Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tijd voor / met elkaar

<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1658

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 06 Jan 2019 22:42

Tijd voor / met elkaar

Hoe zorgen jullie dat je een leuke relatie hebt? Tijd voor / met elkaar hebt? Plannen jullie spontaan dingen? Zonder sleur? En ben je tevreden met hoe het nu is / gaat? :love:
11-2017 ♥
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10948

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 06 Jan 2019 22:49

Re: Tijd voor / met elkaar

We hebben net een half jaar heel veel tijd met elkaar doorgebracht, want D had geen baan en ik werk vanuit huis, dus we waren vaak allebei thuis. Niet dat we dan de hele dag dingen samen deden, maar toch wel meer dan eerst. Morgen begint hij op zijn nieuwe werk, en ik ben natuurlijk heel blij dat hij weer een baan heeft, maar het zal ook wel wennen worden en stil in huis.

Tot voor twee jaar geleden hadden we maandelijks een avond + nacht voor onszelf, dan gingen de kinderen uit logeren, maar dat is gestopt toen mijn moeder een ongeluk kreeg en het te zwaar voor ze werd. Nu gaan we nog wel eens uit eten, maar dus niet meer zoals eerst, dat vind ik wel eens jammer maar het is even niet anders.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 20199

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 06 Jan 2019 23:26

Re: Tijd voor / met elkaar

Ja ik ben heel tevreden! Natuurlijk komt de sleur er soms in, zeker in periodes waar m'n man hard werkt, veel weg is, we elkaar weinig zien.
Ook in het dagelijkse leven ben ik natuurlijk veel alleen, dat is soms lastig en saai. Maar zoals afgelopen week heeft m'n man spontaan extra vrij genomen. Hij zou alleen vrij zijn tussen kerst en oud en nieuw, maar het echt even rustig samen zijn beviel zo goed dat hij afgelopen week ook bij heeft getrokken. Zo fijn dat dat kon.

Maar ik vind dat we het echt goed doen qua tijd voor elkaar maken, met z'n tweetjes én met z'n drietjes. In onze relatie is er echt ruimte nodig voor beide dingen, om echt dingen als stel te ondernemen en dingen als gezin. Echt spontaan is er niet meer bij met een kind maar we doen zeker genoeg.

Susan, wat fijn dat je man weer een baan heeft. Succes aan hem en aan jullie als gezin, het zal wennen zijn maar ook weer fijn!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2576

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 07 Jan 2019 09:03

Re: Tijd voor / met elkaar

We hebben de vakanties tegenwoordig echt nodig om samen op te zijn merk ik. Ook onze uitstapjes op zondag vind ik erg waardevol (zwembad, kinderboerderij, markten bezoeken)
Gelukkig kunnen we de kinderen af te toe laten logeren om even echt tijd samen te hebben. Dit vind ik dan ook fijn. Maar door de weeks is het vaak zo hollen dat ik soms zelfs vergeet om hem een kus te geven als ik weg ga!
.04.2014
.02.2016
<<

Emma

Lady-post-a-lot

Berichten: 1647

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 07 Jan 2019 09:09

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij moeten echt wat vaker bewust tijd maken voor elkaar. Zijn wel vaak samen thuis maar dan zo met ons eigen ding (vriend met werk en ik met studie) bezig dat we moeten opletten om niet langs elkaar heen te gaan leven.
Toevallig hebben we gisteren afgesproken om 1 dag in het weekend helemaal voor ons samen te houden. Dan spreken we niets af en gaan we iets leuks doen :love:
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8282

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 07 Jan 2019 09:18

Re: Tijd voor / met elkaar

wij proberen geregeld leuke dingen te doen dagjes weg of iets. Nacht weg kan niet ivm onze ziekte kat. Ik vond afgelopen zomer zo leuk we gingen niet op vakantie maar hadden elke keer leuke uitjes. Als ik die foto's er van terug zie, zie ik 2 gelukkige mensen.

We gaan ook geregeld naar het theater en concerten. Binnenkort toevallig allemaal achter elkaar
<<

Pollepel

Noob

Berichten: 148

Geregistreerd: 25 Okt 2018 18:14

Bericht 07 Jan 2019 09:22

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij gaan regelmatig samen naar de sauna, even ontspannen en zonder onrust met elkaar praten.

Ook hebben we twee dagen in de week dat de tv uitblijft. Zodat we of samen kletsen, we gaan lezen of iets creatiefs doen.

We gaan zeer regelmatig met zijn drieën op pad, en dat is echt genieten.

Verder hebben we ook echt allebei ons eigen leven met werk, vrienden en studie/supervisie. Dat vinden we een heel belangrijke waarde in onze relatie. Zo blijft ieder zich ontwikkelen en de relatie geprikkeld.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 756

Geregistreerd: 17 Dec 2014 20:51

Bericht 07 Jan 2019 10:51

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij zijn best veel samen en met het gezin. Maar vinden dit beiden erg fijn. Hebben ook vooral gezamenlijke vrienden. We doen geregeld iets met zijn tweeën. (2-3x per maand). We gunnen elkaar ook tijd voor onszelf, maar missen elkaar dan eigenlijk heel snel en het gebeurt dan heel vaak dat er toch middenin wordt aangehaakt. We zitten gewoon erg op een lijn met wat we leuk vinden om te doen en kunnen dit dan samen vaak het beste vinden. Klinkt heel stom en klef, maar we zijn verder niet echt klef.
<<

Hoochie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1037

Geregistreerd: 04 Sep 2013 18:29

Bericht 07 Jan 2019 11:30

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij zijn altijd erg druk dus tijd voor elkaar schiet er nog weleens bij in. Dan plannen we bewust een uitje met het gezin in om weer even wat met elkaar te doen. Ook geen telefoon al we naar bed gaan zodat we nog even kunnen kletsen.

Echt samen wat doen vind ik altijd lastig omdat ik geen oppas wil vragen omdat wij wat leuks willen doen, we doen het dus sporadisch. Toevallig gaan we in maart samen naar het theater maar dat is de 3 de keer dat we oppas regelen om echt wat samen te doen sinds zoon er is (1x uit eten, 1x nachtje weg).
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 20199

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 07 Jan 2019 11:34

Re: Tijd voor / met elkaar

Waarom wil je geen oppas vragen om iets leuks samen te doen Hoochie? Daar is een oppas toch juist uitermate geschikt voor? Of vind je het niet prettig om überhaupt iemand op je zoon te laten passen (wat ik niet heb, maar wel kan voorstellen).
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10948

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 07 Jan 2019 11:36

Re: Tijd voor / met elkaar

Marin schreef:Susan, wat fijn dat je man weer een baan heeft. Succes aan hem en aan jullie als gezin, het zal wennen zijn maar ook weer fijn!


Dank je, we zijn er heel blij om maar het is inderdaad wennen en heel stil in huis, ik had me voorgenomen om heel veel te gaan doen vandaag, maar ik heb nergens zin in. Het zal later in de week wel beter gaan.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5660

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 07 Jan 2019 11:36

Re: Tijd voor / met elkaar

Het schiet er gemakkelijk bij in met ons drukke sociale leven maar we gaan weleens een nachtje weg samen of samen naar een feestje en E logeren.
Spontaan gaan we met E weleens ergens wat drinken, lunchen en in de zomer een ijsje eten. Voor andere spontane dingen hebben we toch oppas nodig dus echt spontaan is het niet meer te noemen :laughcry:.

Ik ben wel tevreden, soms is het te lang geleden dat we echt samen tijd hadden en dan plan ik een nachtje weg. Daarna merken we ook echt dat het nodig was en nemen we ons voor om het vaker te doen (wat we dan weer niet doen)
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2231

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 07 Jan 2019 12:13

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij hadden (te) veel tijd samen voor onze verhuizing en sinds de verhuizing te weinig. Nu mijn vriend weer in Nederland werkt, hebben we wat meer tijd samen en dat hebben we ook echt wel nodig om het leuk te houden. We hebben dat beide ook erg gemist, bij ons komt de sleur snel in dan. Maar tijd voor elkaar hebben, dat kan al betekenen om samen een serie te kijken, of zoals nu dat we weer meestal 's avonds samen kunnen eten, dat scheelt al. Echt uitjes hebben we niet nodig om het leuk te houden. Al merk ik wel, als je dan terugkijkt op een jaar dat toch uitjes en andere leuke dingen die je samen doet de leuke herinneringen zijn, dus dat blijft wel belangrijk. Zoals het nu gaat ben ik tevreden, we zitten ook op een lijn hierbij.
Ik ben benieuwd hoe het gaat als we een kind hebben. Ik kan niet inschatten in hoeverre we het nodig en belangrijk vinden om regelmatig samen weg te gaan en daar oppas voor te vragen. In ieder geval nachtjes weg zie ik niet regelmatig gebeuren, avondjes weg wel. Met z'n drieën dingen doen kijk ik erg naar uit.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23977

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 07 Jan 2019 12:20

Re: Tijd voor / met elkaar

Jawel, genoeg tijd samen of met G erbij. Ik ben alleen maar verliefder geworden sinds hij ook haar papa is. Dus met die relatie zit het wel goed.

We hebben 1-2x per maand datenight. Meestal gaan we uit eten of naar het casino (of beide). Of we hebben een feestje ofzo. Dusja heel spontaan is het dan niet natuurlijk, maar wel heel leuk!
29032018
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5899

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 07 Jan 2019 12:29

Re: Tijd voor / met elkaar

We hebben het er toevallig gisteren nog over gehad dat wij eigenlijk te weinig tijd voor/met elkaar hebben. We hebben het allebei ontzettend druk op ons werk, ik werk regelmatig late diensten, heb vaak vergaderingen in de avond en daarnaast spreken we ook nog met anderen af. De momenten dat we dan wel samen thuis zijn, hebben we het vaak druk met opruimen of kijken we gewoon tv/zijn met onze gsm's bezig. We hebben gisteren wel afgesproken om vaker samen te gaan slapen (ik ga echt veel te laat slapen vaak) zodat we dan ook nog even kunnen kletsen. Mobieltjes zijn aan tafel vanaf nu verboden (deden we niet heel vaak, maar toch vaker dan we eigenlijk willen) en ook als we samen op de bank zitten willen we de mobieltjes vaker gewoon naast ons laten liggen.

En we hebben ook afgesproken om te proberen weer vaker een datenight in te plannen. Mijn schoonouders willen graag dat onze kinderen binnenkort nog eens bij hen komen logeren, dus dan maken wij daar gebruik van om samen wat te gaan doen. In de kerstvakantie zijn de kinderen 2 nachten bij mijn ouders gaan slapen, toen zijn we samen gaan shoppen, uit eten geweest etc en dat is eigenlijk toch wel echt genieten.

Het is niet dat onze relatie slecht is hoor, maar we hebben de laatste maanden wel echt veel te weinig tijd gehad voor elkaar. Tijd die we moeten maken.
2012 & 2016
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1521

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 07 Jan 2019 18:57

Re: Tijd voor / met elkaar

Pippa schreef:Hoe zorgen jullie dat je een leuke relatie hebt? Tijd voor / met elkaar hebt? Plannen jullie spontaan dingen? Zonder sleur? En ben je tevreden met hoe het nu is / gaat? :love:


We doen graag dingen samen. Sowieso gaan we elk weekend wel ergens lunchen, ontbijten, borrelen etc dit is echt onze hobby haha. Ook plannen we soms spontaan een weekendje weg of gaan we spontaan naar de bios of uiteten. Mijn vriend is overal voor in en houdt van dingen samen ondernemen net als ik.

Natuurlijk hebben we na 6,5 jaar soms ook weleens last van sleur. We werken beide hard en hebben beide een druk sociaal leven. Dan is het des te fijn wanneer we in het weekend weinig plannen hebben en samen op pad gaan.

Ik ben heel tevreden. Mijn vriend is super relaxt, lief, betrokken en behulpzaam. Hij is nooit chagerijnig en vaak de rust zelve. Hij is echt mijn rots in de branding en mijn rustpunt en steunpilaar. We hebben het gewoon zo ontzettend leuk samen en vullen elkaar echt aan. Hij de rustige en ik de wervelwind.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3786

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:19

Bericht 07 Jan 2019 19:57

Re: Tijd voor / met elkaar

Nou... eigenlijk doen wij in mijn ogen te weinig samen. Het is sowieso moeilijk ivm met zijn baan. En als hij bijv thuis is weet we niet voor hoe lang. Hij kan dinsdag thuis komen dan denk ik ook leuk kunnen we vrijdag wel uiteten ofzo. maar ja dan moet hij ineens toch weg. Of omdat ik in mijn achterhoofd denk hij moet toch vast weer weg, regel ik ook niks daarin. Spontaan gebeurd echt maar amper, omdat ik niet goed weet wanneer hij thuis is en ik wel gewoon mijn dingen blijf doen. Dus het komt ook heel vaak voor dat ik al iets heb gepland of moet werken als hij toch ineens thuis is.
Sowieso is mijn vriend graag thuis door zijn werk en hoeft hij niet perse weg. Wat ik ook wel begrijp ik heb die behoefte alleen zelf wat meer.
Met zijn vieren doen we wel geregeld wat van die momenten geniet ik ook heel erg. Maar meer momenten met zijn tweeën zou van mij absoluut mogen.
Afbeelding
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4170

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 07 Jan 2019 20:06

Re: Tijd voor / met elkaar

Te weinig, we hebben maar beperkte oppasmogelijkheden en ik voel me gauw bezwaard om die aan te spreken. Als we een avond weggaan dan is het meestal met vrienden erbij. Heel soms nemen we een dag vrij terwijl ons kind naar het kdv gaat maar dan proberen we alles uit de dag te halen: ergens ontbijten, winkelen, bios enz. zodat het alsnog geen relaxed dagje samen is. In de avonden zijn we wel veel samen. Met z'n drieen doen we gelukkig wel veel leuke dingen.
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3708

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 07 Jan 2019 20:07

Re: Tijd voor / met elkaar

Hier blijft dat wel lastig, met beide onregelmatig werk en meerdere kids. Vooral de weekenden zijn soms lastig, om t weekend zijn meiden erbij, of hij slaapt op zaterdag ivm nachtdienst, of ik ben werken, of andere verplichtingen.
Doordeweeks gaan we al 2 ban de 3 weken niet samen naar bed ivm zijn late dienst en nachtdienst. Met zijn vroege dienst lig ik er vaker iets eerder in dan hij. Toevallig zijn we gisteren samen naar bed gegaan, alleen toen huilde Y, en toen zij stil was sliep vriend al half haha.
Toch leven we niet helemaal langs elkaar af, overdag zijn we dan wat meer samen. Alleen is er dan wel altijd zeker 1 kind bij.
Nu dochter alweer een paar weken is durf ik haar wel weer af en toe weg te brengen denk ik, dus dat binnenkort eens doen om uiteten te gaan
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Blue flower

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1262

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:54

Bericht 07 Jan 2019 20:45

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij doen te weinig samen...
We doen wel vaak een tapas of sushi avondje en praten wel veel samen. Maar 2018 was voor ons echt een dieptepunt wat betreft quality time voor elkaar. Dat was mede doordat onze oppas had opgezegd. Denk dat we in 2018 4x samen uit eten zijn geweest.

We hebben in november goed om tafel gezeten wat er anders moet.
Ik heb een nieuwe oppas geregeld en mijn man is deels voor zichzelf begonnen en heeft 1 dag in de maand tijd gereserveerd voor ons en gezin. We gaan nu in februari een nachtje weg sinds 8 jaar :love:

Dus 2019 wordt tijd voor elkaar veel bewuster.
10.12.2010
21.03.2013
16.08.2016
<<

Fedora

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 166

Geregistreerd: 01 Jan 2019 08:52

Bericht 07 Jan 2019 20:50

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij zijn 24/7 samen. Dat houdt ook in dat we alles samen doen. We zijn in de situatie gerold en gek genoeg hebben we nooit onenigheid met elkaar. Binnenkort krijgt mijn man een OV-abonnement van zijn vrijwilligerswerk, wat hem ietwat mobieler maakt, en dat zorgt er gelijk ook voor dat ik meer tijd voor mezelf/werkzaamheden heb. Dat laatste stagneert wel, omdat hij altijd op mijn lip zit. Maar goed, er komen betere tijden aan en tijd voor ons samen zie ik in dat opzicht niet veranderen.
“The dreaming has to be backed up by the doing.” —Carrie Wilkerson
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10701

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 07 Jan 2019 21:49

Re: Tijd voor / met elkaar

Lijkt me pittig Fedora! Kan je man niet op de fiets naar zn vrijwilligerswerk?

En nu ben ik wel benieuwd naar jouw werkzaamheden, ga je weer werken?
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Fedora

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 166

Geregistreerd: 01 Jan 2019 08:52

Bericht 07 Jan 2019 22:07

Re: Tijd voor / met elkaar

Urban Naked schreef:Lijkt me pittig Fedora! Kan je man niet op de fiets naar zn vrijwilligerswerk?

En nu ben ik wel benieuwd naar jouw werkzaamheden, ga je weer werken?


Nee, dat is echt te ver. Officieel zou hij met taxivervoer moeten, maar we wonen hier net en dat is nog niet aangevraagd. Mijn man zegt dat hij met OV kan en nu is het dus wachten op het abonnement wat hij van zijn vrijwilligerswerk krijgt. Had ik ook met liefde zelf willen bekostigen, is immer terug te vorderen van de Belastingdienst, maar ik heb de ruimte even niet. We hopen op betere tijden.

Ja, het is de bedoeling dat ik weer aan het werk ga voor een baas. Maar vooralsnog start ik mijn werkzaamheden thuis op. Genoeg ideeën die ik nog nooit helemaal heb uitgewerkt. Maar dat is meer om weer op te starten, zodat ik straks weer op volle kracht voor een werkgever kan werken. Momenteel nog veel intensieve therapie en hoge dosis AD. Ik hoop hier in huis verder tot rust te komen en ik hoop echt dat dit het herstel bespoedigd.
“The dreaming has to be backed up by the doing.” —Carrie Wilkerson
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5079

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 08 Jan 2019 13:40

Re: Tijd voor / met elkaar

Wat doe je dan voor werkzaamheden thuis Fedora? Sterkte met je herstel. Lijkt me lastig om te werken icm therapie en AD.

Wij doen niet heel veel samen: de bekende riedel van allebei een drukke baan en kleine kinderen. Ernaast willen we allebei nog vrij veel op het gebied van sporten en met onze eigen vrienden eropuit, dus dan blijft er niet zo heel veel tijd over. Maar sowieso eens per maand gaan de kinderen een weekend naar mijn ouders. Dan doen we eigenlijk altijd 1 avond voor ons samen en 1 avond om wat met eigen vrienden te doen. En sinds kort hebben we weer een oppas, dus meer ruimte. We zijn vorige maand zomaar op een doordeweekse avond naar het theater gegaan!
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 15557

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 08 Jan 2019 19:10

Re: Tijd voor / met elkaar

Wij zijn 's avonds vaak wel allebei thuis, vooral doordeweeks. Maar vaak hangen we dan een beetje tv of ieder op telefoon/laptop. Niet echt quality time dus, maar we zijn ook gewoon moe van het werken en het zorgen voor N. We zouden wel wat meer tijd voor elkaar moeten nemen weer. In het weekend is m'n stiefdochter er om de week, dus dan komt het er ook minder van. In elk geval hebben we binnen nu en drie weken twee avondjes theater op het programma staan, dat is leuk!
Afbeelding
Volgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers