Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verhuizen: wanneer en wat inpakken

<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 07 Okt 2017 13:56

Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Over 3.5 week krijgen we de sleutel van ons huis, we zijn langzaamaan begonnen met inpakken.
Morgen staat de zomerkleding en de dingen uit de keuken die we niet meer nodig hebben op de planning.

Hoe hebben jullie dat gedaan toen je ging verhuizen?
Wat wanneer ingepakt? Alles op het laatste moment?
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 07 Okt 2017 14:18

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

alles wat je nu niet gebruikt kan je inpakken. welke spullen dat zijn verschilt per persoon denk ik.

De beste tip die ik destijds heb gekregen is om bovenop de doos te schrijven waar de doos in de nieuwe woning naartoe moet. slaapkamer/ woonkamer/ schuur/ zolder/ enzovoort. zo kunnen de mensen die helpen verhuizen de doos direct op de juiste plek neerzetten. dat scheelt een hoop vragen waar je op dat moment helemaal geen tijd voor hebt.
wat in exact in de doos zit kan handig zijn, ik vond dat alleen belangrijk bij dozen die niet direct werden uitgepakt.

Een andere fijne tip vond ik om als een van de eerste dingen het bed in elkaar te zetten en op te maken. Zo lekker om aan het einde van een vermoeiende dag in bed te kunnen ploffen. niet dat je dan nog beddengoed moet zoeken, bed opmaken enzovoort.
Afbeelding
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 07 Okt 2017 14:36

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Dat is een goede! Zet er nu op wat er in zit, maar naar welke ksmer is ook handig.
<<

Anoniem316

Bericht 07 Okt 2017 14:57

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Toen wij verhuisden begon ik al op tijd met dingen opruimen en inpakken die ik toch niet weer nodig zou hebben voordat we gingen verhuizen. Ik zette alles in een kamer die al leeg was en zette inderdaad op de doos wat er in zat en waar het heen moest. Scheelde een hoop!
<<

Blunt

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 726

Geregistreerd: 16 Sep 2013 15:48

Bericht 07 Okt 2017 15:01

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Wat bij ons super goed werkte: de dozen nummeren en een notitieblokvel ophangen op centrale plek met op elke regel een nummer en daarachter opschrijven wat er in zit.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15960

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 08 Okt 2017 08:21

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Ja, wij schreven ook op de dozen naar welke kamer het moest, zowel op de bovenkant als op de voorkant zodat je dozen kunt stapelen en het toch zichbaar blijft.

(Boeken)kasten enzo kun je wel vast gaan uitruimen en inpakken, net zoals een deel van het speelgoed en je spullen uit de berging/opslag. Ik vind verhuizen daarbij altijd het perfecte momenten om rigoureus door je spullen heen te gaan en heel veel dingen weg te doen.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Bimbam

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1061

Geregistreerd: 15 Sep 2013 13:10

Bericht 08 Okt 2017 10:48

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Wij zijn kortgeleden verhuisd en ik ben zo’n 3 weken van tevoren begonnen met inpakken. Eerst idd boekenkasten, berging, (in ons geval) winterspullen en andere zooi die je niet per se nodig hebt. De keuken heb ik als laatste gedaan, in de laatste week. Ik vond het wel handig om alles daar zo lang mogelijk compleet te hebben.

En idd, op de dozen schrijven waar het heen moet, maar ook wat er in zit is erg handig. Er komt altijd wel een moment dat je iets zoekt wat nog ergens in een doos zit, en dan is het een stuk makkelijker en sneller om niet al die dozen nog open te moeten maken :wink:

Succes met de verhuizing.
19-12-2012
04-07-2015
<<

Anoniem231

Bericht 08 Okt 2017 13:57

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Ik was al 2mnd van tevoren aan het inpakken en poetsen.
Ik had ook opgeschreven wat er in zat en waar het moest komen. Een A voor belangrijk en een X voor iets wat niet direct nodig was.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 08 Okt 2017 21:15

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Vandaag de woonkamerkast helemaal leeg gemaakt, en de zomerkleding alvast ingepakt. Ook een heeeeele hoop oude kleding weg gedaan.

Uit de keuken willen we vast dingen inpakken die we amper gebruiken, zoals de mixers, etc etc. Het speelgoed van mijn dochter, waar ze veel mee speelt, zit in 1 grote doos die nog in de woonkamer staat. De rest staat al in dozen beneden (waar mijn man nu van de dozen een fort aan het bouwen is hahaha).
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 11 Okt 2017 10:33

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Ik weet nog niet op welke datum wij gaan verhuizen, maar wat we niet gebruiken momenteel en in verhuisdozen past heb ik al ingepakt. Vanmiddag komt er een 6m3 container op de parkeerplaats en daar ga ik de komende week alles in doen wat we niet meenemen en dan hoop ik dat ik alles wat weg kan daar in heb zitten als de herfstvakantie hier begint.week
Ik heb op de dozen idd ook geschreven naar welke ruimte het toe moet en wat er ongeveer in zit. Ook zodat ik het toch nog snel kan pakken als ik er nu toch nog wat van nodig heb.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Okt 2017 10:36

Re: Verhuizen: wanneer en wat inpakken

Ik heb in de weken voorafgaand aan het verhuizen ook steeds meer dingen ingepakt. Eerst boeken uit de boekenkast, daarna servies dat ik nooit gebruikte, bedlinnen dat als extra in de kast lag, m'n wintergarderobe (want ik verhuisde in de zomer), houdbare voorraad, en zo pakte ik steeds meer in. Het enige was dat ik op een gegeven moment geen zin meer had en toen de schuur en wat rommelkastjes heb gelaten voor wat ze waren waardoor er toch weer veel troep mee is gegaan naar het nieuwe huis dat ik eigenlijk had willen weggooien. Zonde van de moeite. Mijn tip is dus: neem er echt de tijd voor om kritisch door alle spullen te gaan zodat je geen overbodige troep meeneemt.

♥♥

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers