Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verhuizen en je huisdier

<<

Anoniem291

Bericht 30 Sep 2013 12:53

Verhuizen en je huisdier

Wij zijn afgelopen weekend verhuisd en de kat is van slag. Snap ik wel natuurlijk onbekend huis en geluiden. Op de bovenverdieping is hij nu een klein beetje op onderzoek uit. Hij durft niet naar beneden te komen.
Eet af en toe wel wat en gaat ook op zn bak.

Wat is het advies, maar gewoon laten gaan en op zijn tempo het huis laten verkennen of heeft nog iemand een gouden tip?
<<

Anoniem9

Bericht 30 Sep 2013 12:56

Re: Verhuizen en je huisdier

Wat wij deden toen we verhuisden, is de kat in een kamer zetten met al zijn speeltjes, kattenbak en eten. Hierdoor raakte ze op haar gemak met alle geluidjes etc. Vervolgens hebben we haar kamer voor kamer laten ontdekken door gewoon de deuren open te zetten. Ze kwam vanzelf beneden. Vervolgens hebben we alles naar beneden verhuisd.
<<

Anoniem291

Bericht 30 Sep 2013 12:59

Re: Verhuizen en je huisdier

dat komt wel neer op hoe wij het doen. We hebben 1 kamer met al zn spullen en daar hebben we hem eerst neergezet. Nu staat onze slaapkamerdeur open en de badkamer en net lag die op de trap naar zolder. Dus hij verkend de boel wel, maar is zichzelf niet. We gaan maar even zo door en zien dan wel wanneer hij zich naar beneden durft te begeven.
<<

Anoniem 53

Bericht 30 Sep 2013 13:06

Re: Verhuizen en je huisdier

Gewoon laten doen. Toen ik verhuisde en de kat mee nam heeft ze de eerste avond alleen maar lopen janken, de volgende ochtend ging ze langzaam op onderzoek uit en al vrij snel (een dag 2 of denk ik) was ze op haar gemak. Ik vond het wel heel zielig in het begin, maar gelukkig ging het al snel super goed.
<<

SnowWhite

Noob

Berichten: 109

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:55

Bericht 30 Sep 2013 21:17

Re: Verhuizen en je huisdier

Toen wij verhuisd waren, 2 jaar geleden, was onze kat helemaal van de kaart. Een pimpelpaarse neus en angstig was het resultaat.
Wat heel erg heeft geholpen is Feliway, hier werd hij erg rustig door!

http://www.zooplus.nl/shop/katten/katte ... eek/169589
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 30 Sep 2013 21:55

Re: Verhuizen en je huisdier

Wij zijn deze zomer verhuisd met onze 4 katten.
We hebben ze in de woonkamer uit het mandje gelaten en ze daar eerst de boel laten ontdekken. Kattenbak en eten drinken staat ook id keuken/woonkamer.

Later de deur open zodat ze ook naar boven konden.

Een van de katten was de eerste tijd erg aan het hijgen vd stress. Een ander weigerde de eerste dagen de bak te gebruiken, dus vonden we cadeautjes op de deurmat etc.
Na een aantal dagen waren ze steeds meer gewend en is alles goedgekomen. Na 2 weken ontsnapte er 1 en nadat hij gewoon thuis kwam hebben we ze ook weer naar buiten gelaten. Toen werden ze ook rustiger omdat ze meer ruimte hadden en ook buiten hun energie kwijt konden.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Elysia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 371

Geregistreerd: 14 Sep 2013 10:40

Woonplaats: Ergens in Zeeland

Bericht 30 Sep 2013 22:42

Re: Verhuizen en je huisdier

Wij zijn vorige maand verhuist en een van de katten was enorm van slag.
Hij moest van niemand wat hebben, was aan het blazen naar mij, mijn vriend, en zelfs zijn broer. Niemand mocht in de buurt komen.
Hij was zelfs aan het grommen als hij door het huis liep, alsof hij heel erg ontevreden was.
We hebben het maar even zo gelaten en hem een beetje zijn gang laten gaan, vaak zat hij bovenop het keukenkastje waar niemand bij hem kon komen.
Na 2 dagen heeft mijn vriend hem toch op kunnen tillen en heeft hem toen bij mij op bed gezet (ik lag nog in bed), want ze slapen normaal 's nachts altijd bij ons. En het leek wel alsof er in 1 keer een knop om ging bij hem, hij herkende het bed en het was goed. Sindsdien is hij weer helemaal de oude.

Ik zou hem dus even lekker zijn gang laten gaan, zo'n verhuizing maakt al een flinke indruk en dan ook ineens zo'n vreemd huis. Waarschijnlijk gaat hij uiteindelijk wel verkennen en went hij vanzelf wel.
<<

Anoniem75

Bericht 01 Okt 2013 17:47

Re: Verhuizen en je huisdier

Gewoon laten doen idd. Wij hadden wel hun reismandje met hun eigen dekentje een week of 2 in de huiskamer staan. Zo konden ze erin gaan liggen en hun vertrouwde geur ruiken. We hadden toen ook een nieuwe bank gekocht en daar zat hun geur natuurlijk ook niet meer in. Vandaar het dekentje. Na een week of 2 waren ze helemaal gewend.
<<

Anoniem260

Bericht 01 Okt 2013 18:19

Re: Verhuizen en je huisdier

Gewoon z'n gang laten gaan en alles op z'n gemakkie laten ontdekken :)
<<

Anoniem291

Bericht 01 Okt 2013 23:14

Re: Verhuizen en je huisdier

En wie kwam er net de woonkamer binnen lopen :cheers:
<<

Anoniem318

Bericht 01 Okt 2013 23:25

Re: Verhuizen en je huisdier

Goed zo! Ik ben al 3 keer verhuisd met mijn kat, ik heb haar altijd gewoon op haar eigen tempo de boel laten verkennen. Het enige belangrijke vond ik altijd dat haar eerste referentiepunt haar kattenbak was, eten en drinken vond ze vanzelf wel.
<<

smurfie

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 94

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:57

Bericht 02 Okt 2013 05:27

Re: Verhuizen en je huisdier

Toen ik de laatste x ging verhuizen had ik een feliway verdamper in het stopcontact gedaan. Dit scheid een geur oid uit waardoor katten zich prettig voelen. Toen ik de vorige x verhuisd was heeft één van de katten zich half kaal gelikt van de stress en met stekker had hij nergens last van.
Afbeelding

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers