Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/niet?

<<

Flore

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 797

Geregistreerd: 09 Jul 2016 12:36

Bericht 03 Jun 2017 16:09

Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/niet?

Ik woon op 2 uur rijden van mijn familie en vrienden. Toen ik net verhuisd was, bleef naar alle verjaardagen en feestjes gaan daar. Maar het is af en toe best veel. Dus ik probeer nu keuzes te maken. Vorig weekend ben ik een weekend in mijn hometown geweest(etentje, kraamvisite) en vanavond heb ik eigenlijk weer een verjaardag daar, maar die heb ik afgezegd, met ook de reden erbij dat het wat veel wordt. En nu is ze dus een soort van beledigd. En daar heb ik weer last van...ik denk dan toch weer dat ik te kort schiet ofzo. Maar het kan toch niet zo zijn dat ik toch maar ga om anderen te pleasen?

Hoe doen jullie dat?
Afbeelding
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 683

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 03 Jun 2017 16:32

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik probeer dingen zoveel mogelijk te combineren in één rit. Soms lukt dat wel maar soms lukt dat niet en dan rij ik vaker die kant op. Zoals nu heb ik een hele drukke periode, nog een week en dan is het rustiger en ben ik straks 7x in 6 weken die kant op geweest. Omdat het gewoon telkens zo uit kwam en het echt dingen waren die gewoon niet te combineren waren. Dus als ik kan ga ik altijd wel, moet al vaak genoeg afzeggen omdat ik bijvoorbeeld moet werken. Ik ruil namelijk niet telkens mijn diensten om te zorgen dat ik vrij ben, als ik moet werken is het pech en kom ik een andere keer.En er volgt altijd vanzelf wel weer een rustigere periode, want ik denk dat het hierna ook weer een week of zes duurt voordat ik die kant op ga tenzij er iets tussenkomt.

Maar mijn familie en vrienden doen daar ook niet moeilijk over en die zijn ook altijd wel bereid om mijn kant op te komen. Dus het werkt gewoon wel twee kanten op, ik ken ook wel gevallen waar het maar één kant op werkt en dan zou ik er ook een stuk minder moeite voor doen.
<<

Rose.

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1875

Geregistreerd: 04 Sep 2013 20:13

Bericht 03 Jun 2017 17:42

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Heel herkenbaar, ongeveer zelfde afstand. Ga uiteraard naar m'n ouders+zusjes verjaardag. Dat kan in een rit, moeder is 16 juli jarig en vader + zusje op 20 juli. Verder eigenlijk niet. Het zijn gewoon teveel voor de afstand en qua kosten. Maar ze begrijpen het gelukkig wel.
<<

anoniem213

Bericht 03 Jun 2017 17:46

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik denk dat je goed moet bedenken, voordat je toezegt, of het in je agenda gaat passen. Nu laat je het pas op het laatste moment weten. Ik kan me voorstellen dat een reactie daar ook anders door wordt bij je vriendin. Ik zou geen dingen vastleggen van waar je wel en niet naartoe gaat, maar bij elk feestje even kijken of het in een realistische planning past en hier de gastheer/gastvrouw direct van op de hoogte brengen.
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2699

Geregistreerd: 13 Apr 2014 09:04

Bericht 03 Jun 2017 18:15

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Oh nee ik ga echt niet voor een feestje van een paar uurtjes heen en weer als het een gewone verjaardag is. Ik probeer idd ook altijd zoveel mogelijk te combineren en wat niet gaat dat gaat niet.

Wel heb ik mij er dan ook bij neergelegd dat anderen dan dus ook niet altijd de moeite zullen doen om voor verjaardagen hier heen te komen.
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Anoniem195

Bericht 03 Jun 2017 19:05

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

De familie van mijn vriend woont ook ver van ons vandaan. We gaan niet naar elk feestje of verjaardag toe. Als we daar zijn, proberen we een aantal bezoeken op één dag te plannen. We zien zijn familie ook nooit hier. Het is dat wij hen af en toe eens bezoeken.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2079

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 03 Jun 2017 19:47

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik woon ook op 2 uur rijden vanaf mijn moeder / familie / vriendinnen. Als we die die kant op gaan, gaan we altijd voor een weekend (slapen bij mijn moeder). Dan combineren we ook diverse bezoeken. Eigenlijk gaan we maximaal 1 keer per maand. Ik houd best wel rekening met wat ik kan verwachten in een bepaalde periode (qua verjaardagen enzo). Afzeggen komt soms voor omdat het onpraktisch is.

Overigens gaan wij vaker die kant op dan mensen onze kant op komen. Dat is soms wel vervelend.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3363

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 03 Jun 2017 20:19

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Wij wonen 1.5uur van vrienden en familie af. Sommige dingen vinden we gewoon belangrijk en doen we altijd, verjaardagen van ouders, broer, schoonzus, neefje ed. En sommige dingen zijn zo speciaal dat we daar ook altijd bij proberen te zijn, bruiloften, vrijgezellenfeesjes, vrij snel op kraamvisite, eerste verjaardagen enz.

Voor de "gewone" verjaardagen ed gaan we bijna niet meer op en neer, dat is bijna niet te doen, zeker niet met kind en dan ook nog oppas regelen voor verjaardagen in de avond ed. Als we gaan proberen we vaak wel zoveel mogelijk bezoekjes in 1 weekend te proppen en logeren we vaak ook bij onze ouders, maar sinds we een auto hebben kiezen we er wel vaker voor om naar huis te gaan zodat we dan bijvoorbeeld nog 1 dag in het weekend voor ons zelf hebben.

Onze vrienden waarderen het over het algemeen heel erg dat we er zijn op de momenten die er toe doen en begrijpen gelukkig ook dat we niet overal bij kunnen zijn. Aan de andere kant proberen wij ook met hun mee te denken en geven we na de geboorte van deze baby waarschijnlijk een kraamfeest bij onze ouders ( dus in de buurt voor vrienden) zodat niet iedereen helemaal onze kant op hoeft te komen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1421

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 03 Jun 2017 20:38

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Mijn vriend en ik gaan naar elke verjaardag als we nog geen andere afspraak hebben. Soms blijven we logeren, soms rijden we terug. Eerst was het 2 uur rijden, nu nog maar een uur. Ik vind het wel heel erg jammer dat het andersom niet gebeurd. Sterker nog, op mijn laatste verjaardag uitnodiging heeft bijna niemand ook maar reactie gegeven, en uiteindelijk bleek er (naast familie ) maar 1 vriend te komen. Dus ik vier het dit jaar maar gewoon niet, blijkbaar zit er toch niemand op te wachten.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5139

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 04 Jun 2017 08:54

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Wij wonen dan 'maar' op een uur rijden, maar wij hebben ook niet altijd zin om bij alles aanwezig te zijn. Qua verjaardagen gaan we qua familie alleen naar ouders, broers en zussen en oma. Ooms en tantes niet, maar dat deden we sowieso al niet, ook niet toen we nog dicht bij woonden. Vrienden gaan we meestal wel, als we kunnen tenminste, maar de meesten wonen verspreid over het land, dus soms is het meer dan een uur rijden en soms juist minder. Wel proberen we alles zo veel mogelijk in 1 rit te combineren, of via een bepaalde plaats te rijden. Vandaag bijvoorbeeld gaan we op verjaarsbezoek, dan gaan we ook meteen langs mijn ouders en die van mijn man. Zijn we daar ook weer even geweest en hebben we morgen lekker vrij. Als we ergens niet bij kunnen zijn, of het wordt teveel, dan zeg ik ook gerust af. Maar dit doe ik dan wel ruim van te voren zodat men er rekening mee kan houden. Wij proberen het heen en weer rijden te beperken tot maximaal 1 keer per weekend, liever 1 keer per 2 weken. Blijven slapen doen we vrijwel nooit. Ik slaap gewoon liever thuis. Maar misschien is dat voor jou wel een optie, aangezien jij nog een stuk verder moet rijden?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 17155

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 04 Jun 2017 09:12

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik woon op 2 uur rijden van m'n moeder, een uur van m'n vader. Zoveel social events hebben we eigenlijk niet bij hen dus we gaan meestal wel. Alleen 'zomaar' naar m'n moeder schiet er de laatste paar jaar wel beetje bij in. Daarentegen komt ze nu elke twee weken hier voor haar kleinzoon dus dat scheelt.
We hebben ook veel vrienden op ongeveer een uur A anderhalf uur rijden en we nemen meestal wel de moeite om naar hun feestjes etc te komen.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3419

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 05 Jun 2017 12:38

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik kijk altijd of mijn agenda het toe laat om te gaan. Ik woon 1,5u rijden van mijn familie af.
Naar verjaardagen van mijn eigen gezin (ouders/broertjes en oma's) ga ik eigenlijk sowieso wel. Familie van mijn vader verder ga ik eigenlijk nooit heen, eventueel alleen bij speciale gelegenheden. Directe familie van mijn moeder ga ik echter wel zeer regelmatig heen. Mijn neefjes/nichtjes en de verjaardagen van mijn tante en ooms. Maar lang niet naar allemaal, want dan blijf ik rijden. Als het doordeweeks gevierd wordt ga ik eigenlijk ook nooit want dat is niet te doen.

Mijn familie begrijpt dit en vindt dat ook helemaal prima. Last minute afzeggen doe ik eigenlijk niet. Of ik zeg dat de afspraak onder voorbehoud staat, of ik zeg direct af.

Ik kan en wil gewoon niet elke verjaardag e.d. afgaan. Want dat gaat me naast de tijd die er in gaat zitten ook heel veel geld kosten. Dan blijf ik op en neer rijden.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2438

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 05 Jun 2017 14:38

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik heb ongeveer 3,5u reistijd (OV) naar mijn eigen familie en 2,5u (OV) naar mijn schoonfamilie. Ik ga eigenlijk naar alle feestjes. Zoveel familie heb ik niet en ik hou er rekening mee met plannen. Als ik bijvoorbeeld weet dat een bepaald familielid of vriend jarig is rondom een bepaald weekend, dan hou ik dat vrij. Ik merk ook wel dat mijn familie/vrienden waarderen dat ik toch kom, ondanks de afstand. Ik denk dat mensen daardoor ook sneller geneigd zijn om wel naar mij toe te komen. Ik heb tot nu toe twee keer een groot feest gegeven (één keer voor mijn afstuderen en één keer mijn 30ste verjaardag) en bijna iedereen was eigenlijk aanwezig.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5923

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 05 Jun 2017 14:56

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

June schreef:Ik denk dat je goed moet bedenken, voordat je toezegt, of het in je agenda gaat passen. Nu laat je het pas op het laatste moment weten. Ik kan me voorstellen dat een reactie daar ook anders door wordt bij je vriendin. Ik zou geen dingen vastleggen van waar je wel en niet naartoe gaat, maar bij elk feestje even kijken of het in een realistische planning past en hier de gastheer/gastvrouw direct van op de hoogte brengen.


Ik denk dat ik het ook zo zou bekijken. Ik kan me wel voorstellen dat je niet 2/3 weekenden per maand kwijt wilt zijn aan reizen voor een verjaardag. Ik weet ook niet hoe groot je vrienden/familiekring is.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8181

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 05 Jun 2017 21:34

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik ben echt een familie mens, dus met iedere verjaardag ga ik wel op en neer naar mijn ouderlijk dorp. Ik heb daar maar één vriendin wonen, vaak probeer ik heen bezoekje te combineren.
_
BAM
<<

Flore

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 797

Geregistreerd: 09 Jul 2016 12:36

Bericht 07 Jun 2017 09:43

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Bij ons is het helaas vaak eenrichtingsverkeer, wij gaan supervaak naar mijn hometown, en bij ons zie je bijna nooit iemand. Daar ben ik ook wel een beetje klaar mee, dat speelt ook wel mee denk ik, in mijn gevoel om wat minder vaak die kant op te gaan.
Afbeelding
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4295

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 07 Jun 2017 11:01

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Flore schreef:Bij ons is het helaas vaak eenrichtingsverkeer, wij gaan supervaak naar mijn hometown, en bij ons zie je bijna nooit iemand. Daar ben ik ook wel een beetje klaar mee, dat speelt ook wel mee denk ik, in mijn gevoel om wat minder vaak die kant op te gaan.


Ik vind het niet raar dat jullie vaker die kant op gaan dan andersom. Jullie zijn weggegaan, dat is de consequentie.

Wij hebben best veel familie en vrienden in Groningen, dat is voor ons 2.5 uur rijden. We gaan zeker niet naar alle feestjes, we zijn er denk ik 4-5 x per jaar en dan proberen we zoveel mogelijk mensen te zien. Dan ga ik dus ook naar mijn vrienden toe. Zij komen minder bij mij en dat vind ik logisch; ik combineer het met familie en andere vrienden, zij hebben in mijn stad niets te zoeken.
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2210

Geregistreerd: 24 Dec 2013 22:54

Bericht 07 Jun 2017 18:08

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik ben 3,5 uur met ov onderweg maar probeer wel altijd bij de verjaardagen van mijn ouders, broer, schoonzus, zus en hun kinderen te zijn en die van mijn oma. Als ze het door de week vieren kan ik er niet bij zijn maar maak ik direct een afspraak voor het weekend of als er een vakantie aan komt. Probeer het wel binnen max 2 wkn ervoor of erna te plannen dan.

Vrienden ben ik mee gestopt, ik heb de oppas ervoor gewoon niet in de buurt en mijn man werkt in het weekend dus dat werd allemaal teveel gedoe en toen besloten dat ik bij allemaal niet meer doe zodat het geen punt wordt dat ik er bij de een niet bij ben en bij de ander wel.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Flore

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 797

Geregistreerd: 09 Jul 2016 12:36

Bericht 08 Jun 2017 20:26

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Caulfield schreef:
Flore schreef:Bij ons is het helaas vaak eenrichtingsverkeer, wij gaan supervaak naar mijn hometown, en bij ons zie je bijna nooit iemand. Daar ben ik ook wel een beetje klaar mee, dat speelt ook wel mee denk ik, in mijn gevoel om wat minder vaak die kant op te gaan.


Ik vind het niet raar dat jullie vaker die kant op gaan dan andersom. Jullie zijn weggegaan, dat is de consequentie.

Wij hebben best veel familie en vrienden in Groningen, dat is voor ons 2.5 uur rijden. We gaan zeker niet naar alle feestjes, we zijn er denk ik 4-5 x per jaar en dan proberen we zoveel mogelijk mensen te zien. Dan ga ik dus ook naar mijn vrienden toe. Zij komen minder bij mij en dat vind ik logisch; ik combineer het met familie en andere vrienden, zij hebben in mijn stad niets te zoeken.


Hier ben ik het echt helemaal niet mee eens. Dus omdat ik verhuisd ben, heb ik pech? Het is geen wereldreis.....
Afbeelding
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8181

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 08 Jun 2017 21:21

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik ben ooit voor mij studie verhuist en niet meer terug gekomen. Mijn broer woont in dezelfde stad, maar mijn zussen nog in het dorp van mijn ouders. Ik ga wel vaker die kant op, maar ik weet dat mijn oudste zus probeert 2x per jaar deze kant op te komen. Ook al woon ik op een klein flatje en is het dan gelijk druk met haar jongens. Vaak plannen we een dagje met activiteiten zodat de jongens kunnen ravotten.
Mijn andere zus komt minder vaak, heeft ook te maken met mijn zwager. Die zit zo een klein flatje niet zitten, dus wil daarom niet komen. Jammer, maar ik ga het niet op een weegschaal leggen. Ik snap het wel dat het druk is in zo een kleine woning met kinderen en meerdere volwassenen. Ik hoop wel dat het ooit veranderd op het moment dat ik in een gewoon huis ga wonen.
_
BAM
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2648

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 09 Jun 2017 02:20

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Prosecco schreef:Mijn vriend en ik gaan naar elke verjaardag als we nog geen andere afspraak hebben. Soms blijven we logeren, soms rijden we terug. Eerst was het 2 uur rijden, nu nog maar een uur. Ik vind het wel heel erg jammer dat het andersom niet gebeurd. Sterker nog, op mijn laatste verjaardag uitnodiging heeft bijna niemand ook maar reactie gegeven, en uiteindelijk bleek er (naast familie ) maar 1 vriend te komen. Dus ik vier het dit jaar maar gewoon niet, blijkbaar zit er toch niemand op te wachten.


:hug:
<<

Anoniem197

Bericht 09 Jun 2017 03:24

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Flore schreef:Bij ons is het helaas vaak eenrichtingsverkeer, wij gaan supervaak naar mijn hometown, en bij ons zie je bijna nooit iemand. Daar ben ik ook wel een beetje klaar mee, dat speelt ook wel mee denk ik, in mijn gevoel om wat minder vaak die kant op te gaan.


Mijn schoonzus is ook verhuisd naar de andere kant van het land, 2 uur rijden enkele reis. Hun 'klagen' dat wij zo weinig ginds heen gaan. Wij gaan ongeveer 2 keer per jaar voor een verjaardag.
Hun combineren al hun bezoeken. Dus komen ze voor een verjaardag deze kant op, dan gaan ze altijd hier nog iets doen zoals op de koffie bij vrienden. Wij kunnen dat niet, wij kennen daar niemand. Daarnaast heb ik een bloedhekel aan haar en niets is goed. We zijn bv alleen welkom tussen 3 en 5. Daarvoor ga ik niet met 2 kinderen 4 uur in de auto zitten.
Heb ook een hekel aan zo lang in de auto zitten dus pech voor hun. Zij gaan die kant op en weten dat dit de consequenties zijn.
Komt misschien heel bot over maar er is zoveel gebeurd dat ik haar ook niet als familie beschouw.
<<

anoniem213

Bericht 09 Jun 2017 16:27

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

DdL schreef:
Flore schreef:Bij ons is het helaas vaak eenrichtingsverkeer, wij gaan supervaak naar mijn hometown, en bij ons zie je bijna nooit iemand. Daar ben ik ook wel een beetje klaar mee, dat speelt ook wel mee denk ik, in mijn gevoel om wat minder vaak die kant op te gaan.


Mijn schoonzus is ook verhuisd naar de andere kant van het land, 2 uur rijden enkele reis. Hun 'klagen' dat wij zo weinig ginds heen gaan. Wij gaan ongeveer 2 keer per jaar voor een verjaardag.
Hun combineren al hun bezoeken. Dus komen ze voor een verjaardag deze kant op, dan gaan ze altijd hier nog iets doen zoals op de koffie bij vrienden. Wij kunnen dat niet, wij kennen daar niemand. Daarnaast heb ik een bloedhekel aan haar en niets is goed. We zijn bv alleen welkom tussen 3 en 5. Daarvoor ga ik niet met 2 kinderen 4 uur in de auto zitten.
Heb ook een hekel aan zo lang in de auto zitten dus pech voor hun. Zij gaan die kant op en weten dat dit de consequenties zijn.
Komt misschien heel bot over maar er is zoveel gebeurd dat ik haar ook niet als familie beschouw.

OK.
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2622

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 09 Jun 2017 18:52

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Ik vind dat wel echt naar Ddl. Het is trouwens ' zij.....' en niet ' hun....'.
Vind je dat niet naar voor je broer?

Mijn familie woont bijna allemaal ver weg en ik ben afhankelijk van OV of meerijden. Ik probeer belangrijke zaken bij te wonen. Natuurlijk vind ik t jammer dat mijn zus bv jaren nooit deze kant uit kwam maar dat is voor mij geen reden om dat maar niet meer te gaan. Ik ga niet omdat ik iets terug verwacht.
Het enige wat ik zelf wel eens minder prettig vind is dat ik bij mijn broer eigenlijk altijd n paar dagen moet gaan, dus inclusief overnachten. Daar heb ik niet altijd energie voor, terwijl ze echt gastvrij zijn. Maar dat is nu eenmaal zo.
After the flood, all the colors came in
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10911

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 10 Jun 2017 12:41

Re: Ver weg wonen van familie/vrienden: welk feestje wel/nie

Caulfield schreef:
Flore schreef:Bij ons is het helaas vaak eenrichtingsverkeer, wij gaan supervaak naar mijn hometown, en bij ons zie je bijna nooit iemand. Daar ben ik ook wel een beetje klaar mee, dat speelt ook wel mee denk ik, in mijn gevoel om wat minder vaak die kant op te gaan.


Ik vind het niet raar dat jullie vaker die kant op gaan dan andersom. Jullie zijn weggegaan, dat is de consequentie.

Wij hebben best veel familie en vrienden in Groningen, dat is voor ons 2.5 uur rijden. We gaan zeker niet naar alle feestjes, we zijn er denk ik 4-5 x per jaar en dan proberen we zoveel mogelijk mensen te zien. Dan ga ik dus ook naar mijn vrienden toe. Zij komen minder bij mij en dat vind ik logisch; ik combineer het met familie en andere vrienden, zij hebben in mijn stad niets te zoeken.


Dat vind ik inderdaad ook wel een beetje.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Elliot