03 Sep 2013 22:07 door Zonnetje
Ik ben geen vegetarier, maar eet wel 1 of meerdere dagen per week geen vlees. Voorheen at ik wel eens vleesvervangers, zoals Valess en vegetarische burgers, maar nu maak ik veel vaker gerechten met eieren/noten/kaas.
Ik eet regelmatig een omelet bij groenten en aardappels of twee gekookte eieren door een salade. Ook heb ik verschillende recepten met daarin kaas als vleesvervanger, bijvoorbeeld:
- risotto met geitenkaas (tip van iemand anders hier op het forum)
- naanbrood met spinaziecurry met fetablokjes
- pasta met zelfgemaakte rode pesto met blokjes feta, verse spinazie, pijnboompitten en cherrytomaatjes
- wraps met groene pesto, champignons, cherrytomaatjes en cashewnoten
- maaltijdsalade met mozzarella, rode pesto, cashewnoten en rucola
- couscoussalde met makreelfilet (ik weet niet of je wel vis wilt eten?) van de AH-site
- broccolisoep met reepjes gerookte zalmfilet met een bruin broodje met kruidenboter
- hartige taart met ricotta, prei, ui, champignons en eieren
En nog veel meer varianten van salades, soepen, pasta's, hartige taarten, etc.