Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Trouwrubriek #5: Een terugblik

<<

Burgemeester Kaat

Bericht 28 Apr 2016 09:38

Trouwrubriek #5: Een terugblik

In de afgelopen vier rubrieken konden we onze koppels beter leren kennen. Daarnaast kwamen we ook meer te weten over het aanzoek, de voorbereidingen en uiteraard over de grote dag zelf. Maar wat kost nu zo’n huwelijk? En zijn er misschien bepaalde zaken die onze koppels anders zouden doen als ze hun huwelijk over konden doen? We waren ook erg benieuwd naar de favoriete foto van de dag van onze koppels. Ben jij ook benieuwd geworden naar deze terugblik? Lees dan hieronder zeker verder!


Misschien een brutale vraag, maar wat kost nu zo’n huwelijk? En betaal je dat dan helemaal zelf of krijg je hulp van (schoon)ouders? Het is voor iedereen verschillend.

Kwak: Onze dag kostte ons zo’n 4 000 euro, inclusief alles. De jurk kreeg ik van mijn ouders en het buffet hadden mijn schoonouders betaald. De trouwauto was dan weer gratis. We hebben voor onze bruiloft wel veel geld gekregen, zoveel dat we ons avondfeest ervan konden betalen.

Rebecca: Bij ons kwamen de totale kosten uit op ongeveer 10 000 euro. Van mijn ouders kregen we 1 000 euro voor mijn kleding. Doordat mijn jurk niet extreem duur was, kon ik van dat bedrag ook de lingerie, schoenen en sieraden kopen. Verder hebben we de dag helemaal zelf bekostigd.

Isolt: Wij waren zo’n 2 500 euro kwijt voor de hele dag. We hebben alles zelf betaald. Alleen de bedragen die we kregen op de dag zelf waren zo ontzettend veel, dat we het merendeel daarvan hebben kunnen betalen. Het bedrag hierboven is ook het bedrag waar dit al vanaf is. Dit hielden we dus over en daar zit dus echt alles in: pak, jurk, trouwboekje, bedankjes, etc.

Snirp: Uiteindelijk waren wij zo’n 17 000 euro kwijt, maar dit was wel inclusief een huwelijksreis van een ruime 4 000 euro. De jurk heb ik van mijn ouders gekregen, al was dit niet geheel onverwacht. Deze kosten zitten dus ook niet bij het bedrag wat ik hierboven genoemd heb.

Marin: Ik geloof dat het uiteindelijke totaalbedrag 37 000 euro was en nog een huwelijksreis van zo’n 7 000 euro er bovenop. Behoorlijk veel geld, maar het was het harstikke waard. We hadden zelf een budget voorzien voor onze dag, maar we hebben ook mooie giften van onze ouders gehad. En voor onze huwelijksreis hebben we heel veel cadeaus gehad via een huwelijksreis cadeausite.

Katrien: Onze dag kostte alles bij elkaar slechts 700 euro en we hebben ook gewoon alles zelf betaald.


Daarna vroegen we aan onze koppels of er bepaalde zaken zouden zijn die ze anders zouden doen, mochten ze hun huwelijk kunnen overdoen. Isolt en Kwak zouden hun dag helemaal hetzelfde doen. Iets wat dan weer niet te plannen valt, is het weer. Katrien zou namelijk een volgende keer een iets warmere dag willen uitzoeken. Marin daarentegen zou wel tien keer willen trouwen, elke keer op een andere manier: andere jurk, andere setting, ander sfeertje, … Zo zou ze heel graag een winterse bruiloft willen of eentje in een Schots kasteel bijvoorbeeld. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, dus hoopt ze dat ze dat ooit allemaal als fotograaf eens mag vastleggen.

Snirp vond haar dag echt perfect. Het enige ‘minpuntje’ wat ze zich kan bedenken, is dat ze bij nader inzicht een paar ‘combinaties’ misten qua foto’s. Ze hadden netjes een lijstje gemaakt, wie met wie op de foto zou gaan. Maar bij het terugkijken zagen ze dat ze wat combinaties gemist hebben. Tenslotte hebben we Rebecca, zij maakte zelf haar eigen bruidstaart maar zou daar een volgende keer niet meer voor kiezen. Rebecca: Ik vond het heel speciaal om te kunnen zeggen dat ik mijn eigen taart gemaakt heb, hij was ook superlekker en de uitvoering was best oke (zeg ik zelf met mijn kritische oog ;)), maar doordat het ontzettend warm was op onze bruiloft en de dagen ervoor, en het ook erg vochtig was, heeft het me veel stress opgeleverd. Op woensdag (we trouwden op vrijdag) ben ik de hele dag bezig geweest met bakken, vullen, afsmeren en bekleden van de taarten. ’s Avonds heb ik de taart gestapeld en ben ik aan de decoraties begonnen. Aan de onderrand kwam een lint, met aan de bovenkant daarvan een parelrandje van fondant. Door het vocht gleden deze zo weer omlaag. Een ontzettend gedoe en uiteindelijk moest ik stoppen, om op donderdag op tijd op te staan en alles af te maken. Daarna de taart nog zo lang mogelijk terug de koelkast in, omdat hij nog 3 kwartier vervoerd moest gaan worden. Mijn man is voor we de taart gingen brengen nog een uur met de airco op het koudst rondjes gaan rijden. Na de eerste bocht kukelde een laag van mijn taart al om. Dat heb ik echt nog nooit gehad, en nu gebeurde dat met mijn eigen taart. Uiteindelijk heb ik de hele weg zeer ongemakkelijk op de achterbank gezeten en de taart vastgehouden. Op locatie bleek er ook nog een laag scheef gezakt. Ik heb zo goed mogelijk geprobeerd dingen te herstellen (ik had gelukkig mijn spulletjes bij me), maar dit lukte niet helemaal. De kok van de locatie verzekerde me dat het goed zou komen, en hoewel de taart zeker niet zo perfect uitzag als ik had gewild, heeft hij hem toch aardig weten te redden.


Ook vroegen we aan onze koppels of ze misschien nog tips hebben voor aanstaande bruidjes. De tips die we kregen van hen:
- Doe het lekker op je eigen manier en kijk niet naar hoe het zou “horen” (Isolt)
- Niet te veel stressen over kleine dingen en jezelf niet te serieus nemen (Katrien)
- Goed kijken waar je kan besparen. Wij hebben overal rond gekeken of het goedkoper kon, maar wel net zo leuk of mooi bleef. (Kwak)
- Ik zou willen zeggen 'niet stressen' van te voren, maar dat doe je toch vroeg of laat wel. De opmerking 'laat het los want er gaat altijd wel wat mis' vond ik ook een stomme, want je mag je daar best druk over maken van te voren. Wat ik wel zelf geprobeerd heb te doen en toch nog niet genoeg, is bewust om je heen kijken op die dag. Die dag vliegt wel écht voorbij. Ik had zelf heel veel tijd besteed aan DIY dingetjes en ik ben op een gegeven moment wel even gaan kijken hoe het er nou bij stond, probeerde dat echt even bewust in me op te nemen. Achteraf alsnog niet goed genoeg, maar ik heb wel even geprobeerd om me heen te kijken en te denken: Dit is onze trouwdag! (Marin)
- Volg je gevoel en laat je niet leiden door wat anderen misschien vinden. Mijn schoonouders vonden dat we een receptie moesten houden en bleven daar maar over pushen. Gelukkig hebben we daar niet naar geluisterd, dat had zo niet bij onze dag gepast. (Rebecca)
- Geniet vooral van alle voorbereidingen, voor je het weet is het alweer ‘the day after’. Daarnaast hebben wij veel gehad aan de to-do-list van Bruid en Bruidegom en hadden we hele fijne ceremoniemeesters. Zij zijn zelf 1,5 jaar eerder getrouwd dan wij, dus wisten precies waar op te letten. Daarnaast hebben we versiering overgelaten aan een bedrijf, die het ook weer kwam opruimen naderhand. Erg fijn, scheelde ons weer nadenkwerk. Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk en heeft er bij ons echt voor gezorgd dat we onbezorgd konden genieten. (Snirp)


Tenslotte kregen we van enkele bruidjes ook hun favoriete foto van de dag.

Snirp

Afbeelding

Rebecca

Afbeelding

Marin

Afbeelding

Katrien

Afbeelding


Volgende keer: De huwelijksreis
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Apr 2016 09:45

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Leuk! Mooie foto's ook en leuk om al die tips van iedereen te lezen. Daar zitten goede en herkenbare dingen tussen!
Let's discover the world together.
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 4024

Geregistreerd: 26 Okt 2013 19:21

Bericht 28 Apr 2016 17:57

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Mooi verhaal! Wat een leuke foto's ook dames.
<<

Patsy

Bericht 29 Apr 2016 07:33

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Leuk om de foto's te zien!
Marin, ik heb deze foto al eerder gezien, maar wat straal je op deze foto. Mooi!

Klein detail, ik zou een iets minder warme dag hebben gewild, wanneer ik dat voor het kiezen zou hebben. Het was èèn van de warmste dagen van het jaar.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 29 Apr 2016 07:35

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Wat lief, dank je. Ik kan me voorstellen dat té warm echt niet lekker is. Bij ons was het 17 graden, net aan de frisse kant maar beter dan 30 zeker voor al die mannen in pak.
Let's discover the world together.
<<

Patsy

Bericht 29 Apr 2016 08:17

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Het was over de 30 graden. Tijdens het maken van de foto's liep het zweet over mijn rug, om over mijn man maar te zwijgen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 29 Apr 2016 08:18

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Ahh ja dat is wel heel warm!
Let's discover the world together.
<<

Patsy

Bericht 29 Apr 2016 09:37

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Maar ik ben allang blij dat het lekker zonnig en droog was :)
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 29 Apr 2016 09:53

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Heel leuk om te lezen!

Ook daar sluit ik me bij aan Katrien, het mocht voor mij ook wel wat minder warm, maar goed, daar heb je zelf niet zoveel over te zeggen en liever dit dan de regen die er eerst voor onze trouwdag voorspeld was.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Anoniem190

Bericht 07 Mei 2016 10:13

Re: Trouwrubriek #5: Een terugblik

Leuk om te lezen en foto's te zien! Vooral nu wij druk zijn met de voorbereidingen.
Ik hoop stiekem ook dat onze dag niet te warm zal zijn, ik zweet al zoveel, zou jammer zijn als dat mijn dag verpest..
(ja wie trouwt dan in de zomer... maar dat was de keuze van mijn vriend)

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers