Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 03 Sep 2017 15:41

Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

We gaan in november trouwen en ik vind het zo moeilijk om keuzes te maken!

Zo is er een schoonheidsspecialiste lokaal die samenwerkt met een kapster die visagie en kapsel zouden kunnen doen. De prijzen zijn erg aantrekkelijk, maar het maakt ook dat ik me gelijk afvraag of het wel goed is. Ze werkt met J v G make-up. De foto's van de kapsels die ik heb gezien zagen er wel goed uit.

Een andere visagist en hairstylist kost zo'n 200 euro meer, werkt met MAC, heeft een veel professionelere site met mooie foto's maar ik zie geen kapsels waar ik blij van wordt of zo. Ze werd me aangeraden door de fotograaf.
Ik kreeg ook de Beautifull bride company aangeraden, daar heb ik een even dure offerte van. Maar dan moet ik voor de proef make-up + haar een uur rijden want die zit de andere kant op van waar wij gaan trouwen ten opzichte van ons.

Ik heb echt geen idee meer wat ik moet kiezen!

Hetzelfde geld voor taarten. Ik zou best een mooie naked cake willen, maar ik vind de meesten veel te strak. En verder willen we graag vooral een taartentafel met heerlijke taarten. De meeste bedrijven die een naked cake kunnen verzorgen hebben van die verschrikkelijk strakke sweet tables, de dingen die daar op gaan vind ik grotendeels niet lekker, ik vind het niet bij ons passen en ik vind de prijzen om van te huilen.

Overigens vind ik alle prijzen om van te huilen, daarom weet ik niet eens wat mijn jurk kost. Mijn vriend houdt het budget bij en heeft de offerte zonder specificaties gekregen en goedgekeurd :palm: . Ik kan er echt niet tegen dat dingen zo veel geld kosten. Terwijl het op zich niet zo'n probleem is.

Maar ik ben bijvoorbeeld wat make up betreft geneigd om gewoon de goedkoopste te nemen, maar ik wil er natuurlijk wel mooi uit zien (en het liefst de hele dag).

Vandaar: HELP! Wat zijn jullie ervaringen?

Mijn vriend zegt van de make-up: ik heb er geen verstand van, moet je echt zo'n dure of maakt het eigenlijk niet uit en kost het alleen zo veel omdat er 'bruids' voor staat?
Ik twijfel, ik heb een gevoelige huid, wil graag mijn flaws verdoezelen en mijn goede punten er uit laten springen, ik krijg heel snel last van mijn ogen van make up, heb wel eens onophoudend tranen over mijn wangen gehad nadat iemand mijn make-up had gedaan (schoonheidsspecialiste).
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 03 Sep 2017 15:55

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Ik wilde er ook absoluut niet zoveel geld aan uitgeven.

Mijn jurk kostte $500, mijn eigen kapper heeft m'n haar gedaan voor de prijs waar ik normaal gesproken voor geknipt wordt en de make up heb ik zelf gedaan, met gewone make up die ik elke dag al gebruik (+ een mooie oogschaduw als extra). Ik wilde er ook niet heel erg opgedoft uitzien.

Een echte bruidstaart hadden we ook niet. Ik wilde geen €400 uitgeven aan een taart.
Uiteindelijk hebben we bij een taarten bakker een klein red velvet taartje besteld die wij aansneden, een carrot cake, een chocolade taart en een blueberry Cheesecake. Daarnaast nog lemon bars en chocolade chip cookies.
Dit alles kostte €175 en was (veel) meer dan genoeg.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 03 Sep 2017 16:05

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Ik maak mezelf niet vaak op en ben dus een beetje bang dat als ik naar zo'n schoonheidsspecialiste ga of zo dat ik dan eruit kom als een clown met een dikke laag pancake :laughcry: . Wat dat betreft heb ik dan wel meer vertrouwen in zo'n echte visagiste denk ik.
Hoe zat jouw haar? En bleef het een beetje zitten de hele dag?

Taarten denk ik dus hetzelfde over. Wij hebben op onze verjaardagen altijd taarten waar mensen van omvallen zo lekker zijn ze. Ze komen gewoon hier uit Dordrecht vandaan. In heb net even gerekend, de goedkopere bruidstaart voor 100 personen komt op ongeveer 450 euro en een taartentafel voor ruim 100 personen 265. En dan heb ik taarten uitgezocht bij een hele dure taartenbakker hier in de buurt. Echt heerlijke taarten zijn dat. Denk dat we de grootste of de mooiste maar moeten aansnijden dan :wink:.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 03 Sep 2017 16:08

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Dan zou ik lekker voor die taarten tafel gaan. Iedereen vond dat bij ons juist zo leuk.
Geen statig gedoe. Maar goed, wij zijn in een boerenschuur getrouwd dus het was sowieso niet statig :laughcry:

Ik had een dun gouden haarbandje in m'n haar en daar plukjes haar omheen gewikkeld. Heel simpel maar wel zoals ik ben en het paste goed bij Mn jurk. Het bleef heel goed zitten.

Heb even geen foto van mezelf bij de hand maar dit was één van mijn inspiratieplaatjes. Ik heb alleen korter haar (schouderlengte)

http://pin.it/LGqBjDb
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 03 Sep 2017 17:58

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Als ik het zo hoor zou ik toch voor de iets duurdere visagie gaan, daar voel je je volgens mij prettiger bij, je hebt een gevoelige huid en zag daar ook mooier foto's? Het is wel je trouwdag he, ik zou zeggen boeie die 200 euro, als jij er maar happy van wordt toch! Je zou ook nog een proef make-up kunnen laten doen bij de schoonheidsspecialiste én bij de visagiste dan zie je misschien ook echt het verschil en of je dat het geld waard vindt. Maar ja, proef make-up op twee plaatsen kost ook weer geld, dat kun je dan ook weer van die 200 euro aftrekken als je meteen voor die duurdere kiest.

Als ik het zo hoor (ik herken mezelf er wel in, moeite met keuzes maken) zou ik de keuzes proberen te beperken. Ja er zijn 1000000 visagisten en er zijn 100000 banketbakkers maar houd het een beetje beperkt in je zoektocht. Ik zou gewoon een beetje googlen/af gaan op wat je al weet/wie je al kent en daar bijvoorbeeld 3 mensen uit kiezen. Een voor- en tegenlijstje maken en dan gewoon kiezen en daar achter staan. Anders maak je jezelf helemaal gek (ik tenminste). En ga vooral op je gevoel af. Volgens mij weet je dan al heel goed wat je wil.

Wat misschien ook kan helpen is uitschrijven hoe jouw droombruiloft eruit ziet en wat je daarin echt belangrijk vindt. Zo kun je ook keuzes maken waarop je wil bezuinigen, misschien vind je een mooie jurk super belangrijk maar een lekkere taart iets minder. Of ben je juist echt een foodie en is lekker eten voor jou het belangrijkste op de bruiloft.

Ooh La La: jouw bruiloft klinkt erg gezellig en relaxed, ik had er al eens eerder wat over gelezen. Wat ik me afvroeg: hadden jullie alleen maar daggasten of kwamen er ook andere mensen bij voor het feest? Hadden jullie uberhaupt een feest of hoe zag jullie dag eruit? Ik ben aan het dubben om eventueel wel/niet te trouwen dus zoek leuke inspiratie.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 03 Sep 2017 18:33

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Lot schreef:Ooh La La: jouw bruiloft klinkt erg gezellig en relaxed, ik had er al eens eerder wat over gelezen. Wat ik me afvroeg: hadden jullie alleen maar daggasten of kwamen er ook andere mensen bij voor het feest? Hadden jullie uberhaupt een feest of hoe zag jullie dag eruit? Ik ben aan het dubben om eventueel wel/niet te trouwen dus zoek leuke inspiratie.


Al onze gasten (60 in totaal) waren er de hele dag bij. Vanaf 14 uur tot middernacht.

De gasten verzamelden om 14 uur bij de schuur. Onze ouders en broers waren al bij ons thuis (die sliepen daar de avond van tevoren al). Toen wij om 14 uur foto's gingen maken zijn zij ook naar de boerderij gereden. Om 15 uur waren wij klaar met foto's. Om 16 uur begon de ceremonie. Daarna kon iedereen een cocktail pakken, werden de Schuur snel omgetoverd door onze broers (ze zetten de bankjes weg en zetten er 5 biertafels voor terug). Toen iedereen een cocktail of een speciaalbiertje had heeft mijn man getoost en werden we door iedere gefeliciteerd. Tegen 18.30 werden we geseind dat de bbq mannen (we hadden zo'n mega bbq-aanhanger met smoker enzo) klaar waren. Dus iedereen kon achter ons aansluiten om te gaan eten.
Rond 20 uur sneden we de taart aan (was ons dessert) en daarna ging de muziek harder en werd er de rest van de avond lekker gedanst. De dj was er ook de hele dag. Hij draaide de nummers bij binnenkomst en tijdens de ceremonie, draaide rustige muziek tijdens het feliciteren enzo en na het eten werd er dus dansmuziek gedraaid.

Het was echt een hele relaxte dag. En ik was altijd degene die het hardst schreeuwde geen bruiloft te hoeven/willen, maar dit was zo gezellig en ik heb serieus geen enkel moment stress gehad. Er waren wel dingen die anders/beter/etc konden maar dat deed er totaal niet toe. Het ging zoals het ging en dat was goed. En al onze gasten hebben het er nog over dat het zo'n ontspannen dag was :)
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 03 Sep 2017 19:25

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Ik kan meestal wel goed keuzes maken, maar ben een beetje oververmoeid en dan lukt het dus niet meer zo goed.
Het heeft er ook mee te maken dat ik vorige keer totaal low budget getrouwd ben. Daar voelde ik me veel relaxter onder. Was een mooie bruiloft maar ik wil nu wel echt wat anders. En dat kost gewoon ook meer geld. Alleen ik ben erg slecht in geld uitgeven. Ik heb echt zo'n buikpijn gehad van het kopen van ons huis omdat het om zo'n groot bedrag gaat.
Nou ja dat probeer ik nu dus te voorkomen, maar ik wil ook niet te veel bezuinigen op mezelf of zo. Alsof ik het niet waard ben. Maar jemig, waarom krijgt een bruidegom geen veel te dure jurk, make-up én haar én een bruidsboeket...zucht.

En wat ik echt belangrijk vindt zijn overduidelijk niet de bloemen, haar en make-up. Ik wil dat het er is, maar niet dat iedereen zich afvraagt wie die vrouw toch is in die witte jurk. En júist om die reden twijfel ik of ik niet gewoon moet gaan voor de mensen wier hoofdvak haarstyling en make-up is ipv mensen die dat meer óók doen.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 03 Sep 2017 19:32

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Mijn man had een veel duurdere outfit dan ik. Hij had een maatpak en handgemaakte schoenen. Hij was ongeveer 4x zo duur uit als ik :eyes: Gelukkig draagt ie dagelijks een pak voor werk dus het geld haalt ie er wel uit ;)

Pompoen, ik zou in jouw geval echt iets meer geld uitgeven aan jezelf en voor een goede visagist en kapper gaan. Geen stress is ook veel waard!
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4567

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 04 Sep 2017 10:27

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Ik weet niet waar je woont, maar mijn make-up is gedaan door Bridelook. Misschien wel prijzig, maar wel mooi en subtiel. Ik draag wel elke dag make-up, maar mijn man was wel 'bang' voor een laag plamuur effect, maar was erg verbaasd hoe mooi het was. Dus ik zou niet al te snel uit gaan van een plamuur effect, want dat is volgens mij wel achterhaald. Als je aangeeft dat je nauwelijks make-up draagt houden ze daar ook rekening mee.

Degene waar wij onze taart vandaan hadden is ook echt een bruidstaarten- / sweettable-maakster, dus daar kan ik je niet verder mee helpen.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 04 Sep 2017 19:27

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Ik herken je angst van eruit te komen zien als een clown of ontzettend opgemaakt. Ik maak mezelf ook nooit op en was daar ook bang voor bij ons trouwen. Ik heb een lokale bruidsmakeup en kapsel mevrouw uitgekozen en ben daar geweest voor proef. Ik was in totaal 200 euro kwijt voor alles. Ik zag er prachtig uit en mijn kapsel en make up bleven de hele dag heel goed zitten!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem316

Bericht 04 Sep 2017 19:41

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Je krijgt van te voren ook proef make-up hé? Dus dan weet je gauw genoeg of je als een clown erbij loopt.
Hier ook gewoon bij een schoonheidsspecialiste die ook visagie heeft gedaan, en dat beviel prima. En prima prijs ook (oud klasgenoot was er ook een, maar die vond ik veel te duur). Als het goed is luisteren ze wel naar jouw wensen ;)

En de taart? Gewoon lekker kiezen wat je lekker vindt. Dat is het belangrijkste als je het mij vraagt. Onze taart was niet zo goed geslaagd maar smaakte echt voortreffelijk. Onze bakker (waar ik bij in de straat woonde vroeger) was pas net begonnen met het maken van zulke taarten dus wist een beetje wat ik kon verwachten. Maar wilde gewoon een taart van hen.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 06 Sep 2017 08:30

Re: Trouwkeuzes (bruidsmake-up, haar en taarten)

Thanks dames, ik heb inmiddels gewoon een taartenwinkel hier in de buurt waarvan ik weet dat ze super lekkere taarten maken gemaild en ze kunnen waarschijnlijk ook zo'n naked cake maken. Dus daar hebben we volgende week een afspraak mee.

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers